Eşimin kardeşlerine çay doldurmak..

Düzeltemezsiniz. Küçük görümce çayları hızlı hızlı içiyor diye laf ediyorsunuz, sonra da laf etmedim diyorsunuz. Sizi üzmek istemiyorum ama siz anne babanın gözünde hizmetçisiniz. Çocuklar bunu görüyor, bunu öğreniyor. Sizin sorununuz çay doldurmak değil. Sizi hizmetçi gibi gören eş ailesi konusunda bir şey yapmanız lazım. Ömür boyu böyle mi gidecek?

Çayı ocakta olmazsa içmiyorlar maalesef.. ahhdhshdj
Allah'tan icir demiyorlar

Bunu da kocan görüyor köşeye iyice yayılıyordur
Hizmet ediyor vay be kendime gari eve hizmetçi

Hayatım cayi döktün karistirmadin sağdan sola karıştır hah oldu

Yayıl yayıl biraz dâhi es olucak düşüncesiz ayu

Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..

Bunu yazan sensin. Sen bunu kabul ettikten sonra ne bekliyorsun ki ? Ne demek gelinldugum icin ben yapiyorum hala hala hala neden boyle dusunur gencler anlam veremiyorum sen sadece evlendin. Ayni esinin yaptigi gibi. Esin senin ailene karsi bunu gorev bilmiyorsa sende bilme

Kızlar aile danışmanım bu şekilde tavsiye etti maalesef köy kafasına sahip insanlar olduğu için..O da sadece yediğimi içtiğimi kaldırmak o kadar.Bu çay meselesini aşamıyorum sadece..
Aile danışmanı dedigin tam olarak ne, lütfen söyler misin
Mensubu olduğunuz tarikatın hanımlardan ,aileden sorumlu bir üyesi falan mı???

Ben bir bardak içerken küçük görümcem 5 bardak içiyor
Çok merak ettim içtikten sonra yenge doldurur musunuz diyorlar? Yani bakmayın boş olduğunu bile görmeyin ne olacak ki annelerine mi şikayet edecekler yengem 2. Bardaktan sonra çay koymadı diyip

Belli ki ailecek anlayışları bu. Ama sizin de anlayışınız farklı değil. Gelin olduğunuz için hizmet etmeniz gerekmediğini önce kendinize kabul ettirmeniz lazım.

Hem çocuklarla olan mevzuları bile kendi kendinize çözemezseniz işiniz iş. Küçücük çocukların nesinden çekiniyorsunuz bu kadar, anlamadım.

Yapmayı doğru bulmadığınız şeyleri yapmayın. Çay doldurmayın mesela. Bırakın kendileri alsın. Hatta sayenizde onlar da bir şeyler öğrenirler belki.

Kız kaç yaşında küçük görümce

Siz diyin cocyluklara canim bana bir cay koyarmisin yoruldum az oturayim deyin. Size geldiklerinde de abileri yapsin yemek

Çocuklara yüklenmeyin. Herkes aynısını yapıyor. Yaşlıya servis edersin tamam da kocana, görümcene niye servis ediyorsun? Onlar da sen öyle yaptığın için o şekilde yapıyor.

Anne baba öğretmedikten sonra bişey yapamazsınız sanırım ama yine de herşeylerini yapmak sizin göreviniz değil çok istiyorsa abileride yapsın

İlk çay dağıtımında dolu bardakları getiriyorsunuz, ilk çaylar yengeden, sonrası self servis diyorsunuz, demlik, semaver herneyse yerini söyleyerek adresi de veriyorsunuz, sonra bir müddet ortadan kayboluyorsunuz. ikram ederken, tabi gülmeyi ihmal etmeyin... Ben öyle yapardım şahsen.

Bi sefer esimin eniştesi gelin çay koysun dedi ortamda benim için adama nasıl baktıysam bidaha öyle bir mezvu geçmedi ki ben o ortamda çoğundan büyüğüm eşimde dahil madem saygı bana saygı gostersinler kvdemin evinde hiç bir is yapmam otururum gerekirse eşim kalkar yapar bana da kimse birşey diyemez yapmicamı herkes bilir

Yapmayin sizde evinizde kalmaya geldilerse yemek falan hazırlamayın esiniz yapsin yada disardan soylesin ve kiz erkek ikisinede is verin yapsin cocuklar masayi kurun tabaklari koyun sen evi süpür sen topla vs vs bu sekilde yapin kalmasinlar demeyinde is yaptirin yapmiyolarsa kabul etmeyin cayda surekli aiz doldurmayin bitiyosa bitsin doldur derlerse esine doldurmasini soyle cekinme yani

"Ahkam kes laf söyle yada abisinin evi tabi kalacaklar cart curt da demeyin kızlar " dediğiniz için çözüm büyük bir termos ve yanına bira bardağı gibi büyük bardaklar olabilir. Ama ben olsam öncelikle isteklerime ve bana saygı duyulacak bir ortam talep eder, böyle bir şeye kavuşamıyorsam da sorun çıkarırdım.

Bence görumcenize siz kendiniz soyleyin bana yardım et diye mutfağa çağırın çayı doldurun bunu götür deyin. Arada da eşinize söyleyin alışsınlar sen de söyle bana yardım etmelerini deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…