- 23 Şubat 2012
- 353
- 266
- 103
........Okuyan herkese tesekkur ederim.bu arada esime diyorum ben bekar bi erkekle boyle olsam kabullenir misin hayir asla diyor e sen neden boylesin diyorum sen art niyetli dusunuyorsun diyor.
İnanılır gibi değil... Ben daha bugün sevgilimi erkek kankasının evine gidip içecek diye kısıtlıyorum, sırf kankasını yeterince tanımadığım için ne olur n'olmaz bide bi kız falan gelir diye. (Gitmektede ısrarcıydı müstakbel kayınvalidemi aradım hani bir bahane bulun evin içinde iş çıkartın başına dedim sonra dayanamayıp kankasınada güzelce konuşup ikna ettim, tembihledim çağırma onu bugün başka gün yaparsınız diye.) Belki beni takmadı, gidecekti ve sözüm çiğnenecekti size yapılan gibi. Fakat dolaylı yoldan engelledim ve içim bugünlük rahat oldu. Eşinizle kavga etmeniz olay çıkarmanızda çözüm değil belliki eşiniz "beni kimse kısıtlayamaz, özgürüm istediğimlede dostluk yaparım" modunda. Kavgada etseniz, boşansanızda o sizden ve çocuğunuzdan başka hiç bir şeyi kaybetmez. Zaten sizin bu çıkışlarınızı kaale almıyorsa belliki çok rahat bir adam. Yani olan size olur içinizede ayrı şekilde ukte olur. Bana kalırsa sizinde dolaylı yollardan çözmeniz lazım. Bu sayede hem siz suçlu olmazsınız hemde eşiniz o kızla beraber vakit geçirmek istedikçe kaderin onun engellediği izlenimine kapılıp pes edebilir. Onu tehdit etmeyin boşanmayla daha çok kendinizden itersiniz. Evliliğinizin doğru kurulacak bir stratejiyle atacağınız doğru adımlarla kurtulacağını düşünmekteyim. İçinde bulunduğunuz durum sizi karamsarlığada itmiş haliyle bundanda arındırın kendinizi. Bence işten çıktığı vakitlerde bir takım çocukla ilgili bahaneler bulabilirsiniz yada eşinizin ailesiyle bu konuyu konuşup evinize davet etmeniz,(eşiniz onlara bahsettiğinizi bilmesin katiyyen) yada onu hergün sanki başka acil bir durum varmışçasına çağırmanız lazım. Hatta kızdan uzak bir semte taşınmak için çabalayın, bu evde korkuyorum diyin. Yada oturduğunuz semtte başınıza bir şeyler gelmiş gibi davranın. Bir şekilde ordan kurtulun. Kurtulana kadarda dolaylı yollarla eşinizi meşgul edinki o kıza harcayacak vakti kalmasın. Bunu başarabilirseniz kocanızın iş yerinden çıkması, yol çekmesi nedeniylede daha yakında bir yerde işe girmesi dahada kolaylaşacaktır. Taşınma işi hallolsada, eşinizin şuanki işindende ayrılma evresi gelene kadar kızın yoluna terste olsa oturcağınız yer kız yine arabayla bırakmayı illaki isteyecektir, azimli biri gibi geldi bana. İşte o zamanda eşinize telkin etmeye başlayın. (Kıza ayıp oluyor yazık günah değilmi, söylemiyordur sen sorsanda söylemez fedakar bi dostun sonuçta zaten söylesen sorsan dahada ayıp olur gibisinden) Valla kısacası her türlü oyunu kurmaya hazır olun aklınızı çalıştırın daha çoook evresi olucak bu işin belliki ama en azından şu son yazdığım yere kadar aşama atlarsanız gerisi çorap söküğü gibi gelir. Eşinizin dediği gibi artniyetli falanda değilsiniz, bence gayet iyi niyetlisiniz, onu kıskanıyorsunuz, ne onu nede hayatınızı başka bir kadınla paylaşmak istemiyorsunuz. o kadını tehdit olarak algılamanız bu yüzden. dedikleriniz sadece onun işine gelmiyor ondan öyle artniyetlisiniz diyor sakın kendinizi suçlamayın. Ama artık artniyetli olmanız lazım çünkü oyunun başlama zamanı gelmiş. Belki karakter yapınız böyle şeylerle uğraşmaya müsait değildir, aşk yada evlilik için böyle zahmetlere girmeyecek kadar olgun birisinizdir sizi tanımadığımdan bilemiyorum sadece fikir olarak yazmak geldi içimden. Belki okuyan başka arkadaşlarada yardımım dokunur...