• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilk evliliğinden çocukları...

Selam kızlar ben aslında dertten çok fikir almak için açtım konuyu.
Bilenler bilir eşimle iki yıl başbaşa yaşadıktan sonra benim doğum yapmamla aynı hafta çocukları yanımıza taşındı. Birbuçuk yıl birlikte yaşadık ama anlaşamadık büyükle. O kendine göre anne-babası boşandığı ve babası evlendiği için annesini mazlum görüyor ve onun acısını babasının evliliğinden almaya çalışıyordu. Ben de tahammül edemedim sürekli tartıştık en son tartışmamızda dedesi çocukları alıp götürdü. 4-5 ay oluyordur. Küçük kız ara sıra gelir eve ama ben pek ilgilenmem ev işlerine bakarım babası ara sıra ilgilenir kardeşiyle oynar gider. Şimdi birkaç gündür bu eşinin ikinci evlilği olan bayanlara yazılan tepkileri okuyorum sen bunu bilerek evlendin çocukları babasından ayırmak istiyorsun bencilsin kötü bi insansın falan diye?
Ben eşimin dengeyi kuramaması yüzünden çok Zor günler geçirdiğim için belki farketmeden bencillik yapıyorumdur o yüzden size soruyorum laf olsun diye yazmayın lütfen birsürü insanın hayatıyla ilgili bir fikir vereceksiniz sizce ben çocuklarla onları eve geri getirmek için konuşmalı mıyım?

Herkes açısından düşünün diye uzun uzun yazıyorum benim için gerçekten çok önemli kötü biri olmak istemiyorum.
1. Büyük kız şu anda beni düşman bellemiş durumda benim yerimde annesi olması gerektiğini düşünüyor

2. Eşim eve geç geliyor çocuklar bizdeyken de çoğu gece onları görmüyordu geç olduğu için onlarla tüm gün ben ilgileniyorum ama yine de babadır eve gelince çocuklarım babaannede benim evimde değil diye üzülüyordur. Belli etmiyor ama ben öyle düşünüyorum

3. Çocukların annesi-anneannesi babaanneyle aynı sokakta oturuyor birkaç bina var aralarında annesi evleneceğim deyip çocukları bizim yanımıza gönderdi ama evlenmedi iki yıl olacak neredeyse. Dolayısıyla çocuklar tüm gün anneleriyle de beraber

3. Eşim hergün yanlarına gidiyor ve bütün maddi ihtiyaçlarını karşılıyor hafta sonları gezmeye de götürüyor valla bizim evdeyken bu kadar ilgilenmiyordu. Sanırım ben biraz fazlA güven vermiştim.

4. Küçük oğlum var ablalarını görünce gitmesinler istiyor ağlıyor eşim de küçük kızı ara sıra eve getiriyor giderken oğlum çok ağlıyor.

5. Büyük kızın altına kaçırma rahatsızlığı var küçük de zihinsel engelli ama kimseye zararı yok

6. Sadece babaanneyle dedeyle değil hala amca kalabalık bi aile kayınvalidemler

7. Babaannenin evi doğup büyüdükleri mahallede bizse uzak oturuyoruz anneyi bile iki haftada bir ancak görüyorlar bizim yanımızdayken

Ama gelin görün ki eşimin ve oğlumun canından parça onlar şimdi size sorum şu

Ben onları bizimle yaşamaları için ikna etmeye çalışsam bencillik etmiş olur muyum?
Hiçbir çaba göstermesem kötü bi insanmıyım?
Eşimle konuşup bizimle birlikte değil de babaannesigille birlikte yaşasınlar ama hafta sonları birlikte ailecek vakit geçirelim desem yanlış mı olur?

Ya da başka bir fikri olan var mı?
Okuyan ve cevap veren bütün arkadaşlarıma çok teşekkürler gerçekten fikirleriniz benim için önemli çünkü insanı yaşadığı bazı sıkıntılar körleştirebiliyor. Hatta kötüleştirebiliyor. Psikolojik anlamda kendimi daha iyi hissediyorum o yüzden sorularınızı da gönül rahatlığıyla sorun eleştirinizi da yapın ama doğru bir neticeye ulaşayım yeter ki
Hepinize sevgiler

Çocuklar kaç yaşında?

bence annelerinin yanında durmaları daha iyi. ama anne istemiyor mu? ben öyle anladım.
kendimi annelerinin yerine koyuyorum. eski eşi olan eşiniz için, durumdan rahatsız oluyor olabilir, haksız halde. diyordur ki o yuva kurdu. çocuk sahibi oldu. ben tek başıma çocuklarla ilgileniyorum. oysa ailesiyle. o olaya böyle yaklaşıyor ve o yüzden çocukların bakımını siz üstlenin diye dedeye bırakıyor olabilir. ne için bırakıyorsa bıraksın bana o kadının da ruh sağlığı pek yerinde gelmedi. insan çocuğunu nasıl bırakır?
eşiniz için de aynı şey geçerli.

Bence yaninizda daha mutsuz olacaklar..

Kendi anneleri neden bakmiyor ? Ve babanelerinde nasillar sizce orada mi daha mutlular sizde mi?
Daha önce anneleri bakıyordu ben kötü bir yakıştırma yapmak istemiyorum ama eşimin eski eşi biz evlendikten sonra bişe eşime aşk mesajları atardı niye böyle yapıyorsun derdik yanlışlıkla oldu derdi. Ama defalarca yanlışlıkla attı böyle mesajlar sonra da ben doğum yapar yapmaz ben evleneceğim deyip babasının evine gitmiş bana planlı gibi geliyor ama yine de günahını almak istemem şimdi ailesiyle birlikte yaşıyor hiç teklif etmedi çocuklarını geri almayı halbuki velayet bile onda

Evet
Sizin durumunuzda farklılıklar var( ben de diğer konuda ikinci eşi haksız bulanlardanım)
Baba eve geç geliyor çocuklarla ilgilenmiyor, uyurken mi bir bakıp çıkıyor? Bir de hırpalıyor demişsiniz, bu da başka bir hata. Bu durumdaysa çocuklar baba sevgisi görmüyor zaten. Kayınvalidenizde ilgi görüyorlar mı bu önemli.
Annesi de ilgilenmiyormuş, burdan da eksik çocuklar. Çok ağır bir durum çocuklar için.
Sizle kaldıklarında büyükle 2 ay konuşmayabilmişsiniz, çocuğu daha olumsuz etkiler, sırf vicdanınız rahat etsin diye almayın yanınıza.
Ben çocuklara çok üzüldüm anneden hayır yok, babadan hayır yok... Çok yazık. Bu noktada siz onlara annelik yapabilecek misiniz, pek ihtimal dahilinde görünmüyor. Haftasonları çocuklarla vakit geçirebilirsiniz, güzel vakitler ama. Eşiniz herşeyden önce belki bir psikolog yardımıyla tutumunu değiştirmeye çalışabilir. Sizinle olan çocuğuna davranışları nasıl merak etmeden geçemedim.
evet ben de çocuklara acıyorum dedim ya asla ne eşimin ne onların yerinde olmak istemem biraz da bu konuyu bu yüzden açtım zaten hani annemiz yoktu ama babamız bizim dağ gibi arkamızdaydı derler mi diye.

Anne çocuktan vazgeçerse herkes geçiyor işte. Çocukların annesi atmış başından ohh ne rahat. Üzüldüm çocuklara. Siz üzerinize düşeni yapın. 14 yaş kritik bir yaştır. Şimdi olmasa da ilerde görür yanlışı doğruyu. Hem sizden bir de kardeşleri varmış. Bizim de var babamızın ikinci evliliğinden bir kardeşimiz. Kendimden biliyorum et tırnaktan ayrılmıyor.

Bence cocuklar babaannede mutluysa onda kalmali. Empati kuruyorum ben cocuk olsam babam ya da annem ve yeni esiyle yasamaktansa babaannemde kalmayi tercih ederim.
Ayni sekilde yarin hayatimi kaybetsem de esim yeniden evlilik yapsa kizim anneanne ya da babaannede kalsin isterim. Cocuk acisindan bakinca eminim ben kizdigimda hata yaptim annem kizdi der gecer ama uvey anne kizsa gururu kirilir, belki nefret eder. Uvey annesi ve babasinin her hareketinde acaba beni istemiyorlar mi diye dusunur, onlari birarada mutlu gorunce annesinin anisina saygısızlık gibi algilar, kavga etseler benim yuzumden mi ediyorlar diye sucluluk duygusuna kapilir, bu boyle uzar gider.
Uvey anne acisindan bakinca, insan bazen kendi cocuguna tahammul edemiyor, canindan kanindan olmayan, ustelik sorunlu bir cocuga yeterli ilgi alakayi göstermek cok zor. Biraz sesini yukseltsen vicdan azabi duyarsin, fazla simarsan iyice tepene cikarir mutsuz edersin, bana kalirsa kucuk bebeklikten buyutmus olsan neyse de buyuk cocugun sorumlulugunu almak cok zor. Aile buyukleri hayattaysa ve gonulluyse onlar bakmali.
Yazdıklarınızın aynılarını yaşadık büyükler gönüllü çünkü çocuklar orada mutlu rahat ama tabii bazen de anne yok baba yok atıldık kenara diye düşünüyorlardır.

uveylık olmayacağını bılsem sızde kalsınlar dıcem ama çocukların gonlunu pek kazanamamışsın gıbı..hepten uzulmesın yavrular..

annede ne bıçım anneymış,ben olsam kımseye yollamam,sefıl olmuş çocuklar,bi oraya bi buraya

olmazsa babaneye bırakın ve hıc elleşmeyin

Sizinle büyüyen kendi çocuğunuzu azarlamayacak mı ilerde? İşi değişmeyecekse, yapısı değişmeyecekse veya siz onun gözüne rahat gözükmesin diye kendi çocuğunuzu daha fazla sıkacak mısınız, sizinki azarlanmassa da sorun olacak bu sefer dışarıya sonraki daha kıymetli lafı verilecek. İşini değiştiremez, iki ev için para lazım, yapısını değiştiremem ben böyle kabul ettim zamanında diye düşünürseniz, bugün uzakta oldukları için, yarın evinizde oldukları için hep problem sürecek?
Aynen böyle işte benim çocuğuma karşı da titiz olur olmasa laf olur. Çocuklar bizimle olsa birlik sorun ayrı olsa ayrılık sorun dedim ya aslında sorunun çocuklarla alakası yok sorun büyüklerde

Allah hepinizin yardımcısı olsun, sizler için de çocuklar için de zor bir durum, sanki babaannelerinin yanında kalmaları daha iyi olur gibi. yazdıklarınızdan hissettiğim, siz vicdan sahibi birisiniz, babaannelerinin yanında kalsalar bile onları babasından kardeşinden ayırmazsınız, düzgünce görüşürler.

Dengeyi kuramadığımız için şu anda birarada değiliz zaten yani aslında sorun büyüklerde çocuklarla meselenin hiçbir alakası yok bakın biz çocukla tartışıyoruz eşim bir odada beni tartaklıyor öbür odada kızını. Büyükler saçma sapan fikirler veriyor çocuklara ben çocuğumu seviyorum çocuğun canı yanıyor çünkü birileri sürekli üvey anneler kendi evladını sizin gözünüze soka soka sever ah yavrum ah hiç öz anne gibi olur mu diyor ama babaannede dövüşseler halayla amcayla gece gene sarılıp ytıyorlar birbirlerinin canı onlar birde onların yanında büyümüşler. Bizim aynı evde çocukla 2 ay konuşmadığımız oldu. Baba eve sadece yatmaya geliyor çocuk evde yapayanlız. Bu yüzden diyorum işte eve gelmeleri için ikna etmeye çalışsam bencillik mi etmiş olurum diye

Onlar orda yapayalnız hissediyolarsa kendilerini zaten siz gel desenizde gelmezler..
Bence baba çocuklarla konuşsun nerde yaşamak istiyorsunuz nerde mutlusunuz diye sorsun..
Derlerse ki baba senin yanın o zaman zaten ikna etmeye gerek kalmicak.

Onlar orda yapayalnız hissediyolarsa kendilerini zaten siz gel desenizde gelmezler..
Bence baba çocuklarla konuşsun nerde yaşamak istiyorsunuz nerde mutlusunuz diye sorsun..
Derlerse ki baba senin yanın o zaman zaten ikna etmeye gerek kalmicak.
Gelmek istemiyorlar zaten çocuklar çocuk işte giyinip gezmeyi seviyorlar küçük görümcem var evde bekar o da öyle zaten beraber büyümüşler çok iyi anlaşıyorlar ben modayı falan fazla takip etmem ama görümcem günlerce modadan konuşabilir aç kalsa son parasıyla gidip kendine kıyafet alabilir kafaları da uyuşuyor. Ama benim bu noktada cevabını veremediğim bir soru var biz evde tartışırken neden çocuk bir buçuk yıl boyunca kendi kendine gelip babasına biz dedemlerde kalmak istiyoruz demedi hatta haftasonları bile o taraa kardeşi giderdi o gitmezdi. Küs olsakta evde dururdu. En son dedesi alıp gittiğinde artık buraya gelmek istemiyor acaba istiyor da babasını mı cezalandırıyor bilemiyorum. Ya da acaba hep orada yaşamak istedi de bizim nasıl bir yaşantımız olduğunu merak ettiğinden sonra da beni rahatsız etmek için mi yanımızdayken kardeşi gider o gitmeZdi. Cevap bulamıyorum

Aynen böyle işte benim çocuğuma karşı da titiz olur olmasa laf olur. Çocuklar bizimle olsa birlik sorun ayrı olsa ayrılık sorun dedim ya aslında sorunun çocuklarla alakası yok sorun büyüklerde

Evet, çocukların yaptığına sebep bulabiliyoruz da, büyüklere gelince iş sarpasarıyor. Ama denge yükünü sadece siz omuzlarınıza almayın, madem eşiniz, beraber gögüsleyeceksiniz onun da elini taşın altına koyması lazım. Siz bol bol hem vakti, hem de parası, anlayışı olmasını bir anda bekleyemessiniz. Ama makul bir tavrı, o zamanla öğrenebilir. Rahat gördüğü şeylerin hesabını çocuğa değil anneye sorsun. Gelecek laflara kendi payına düşen kısmı rahatça savuşturabilir. İkinciye kıymetli denmemesi için hepsine olabildiğine eşit davranması lazım. İşten geç geldiğinde zamanı yok diye zamanını azarla doldurmaması lazım, çocuk da kısacık zamanı azar duymakla geçirirse annesine ne anlatacağını kestirmek güç değil.

Gelmek istemiyorlar zaten çocuklar çocuk işte giyinip gezmeyi seviyorlar küçük görümcem var evde bekar o da öyle zaten beraber büyümüşler çok iyi anlaşıyorlar ben modayı falan fazla takip etmem ama görümcem günlerce modadan konuşabilir aç kalsa son parasıyla gidip kendine kıyafet alabilir kafaları da uyuşuyor. Ama benim bu noktada cevabını veremediğim bir soru var biz evde tartışırken neden çocuk bir buçuk yıl boyunca kendi kendine gelip babasına biz dedemlerde kalmak istiyoruz demedi hatta haftasonları bile o taraa kardeşi giderdi o gitmezdi. Küs olsakta evde dururdu. En son dedesi alıp gittiğinde artık buraya gelmek istemiyor acaba istiyor da babasını mı cezalandırıyor bilemiyorum. Ya da acaba hep orada yaşamak istedi de bizim nasıl bir yaşantımız olduğunu merak ettiğinden sonra da beni rahatsız etmek için mi yanımızdayken kardeşi gider o gitmeZdi. Cevap bulamıyorum

Burası babamın evi niye gidecekmişim ki düşüncesindedir...
İnatçı bir yapısı varsada çok iyi anlarım.

Allah hepinizin yardımcısı olsun, sizler için de çocuklar için de zor bir durum, sanki babaannelerinin yanında kalmaları daha iyi olur gibi. yazdıklarınızdan hissettiğim, siz vicdan sahibi birisiniz, babaannelerinin yanında kalsalar bile onları babasından kardeşinden ayırmazsınız, düzgünce görüşürler.
Ben onların derdine yanıyorum büyük konuşmayayım ama asla onları birbirinden ayırmam sık sık oğlumu gönderiyorum yanlarına ben de gidiyorum sık olmasa da. Zaten çocuklar annelerinin yanındayken eşim sık sık ziyaret ederdi hatta bazen akşam yemeğini onlarla beraber yemek isterdi ne yalan söylim sinir olurdum kadın da olduğu için ama yine de hayır demezdim ve yerlerdi. Şimdi ise onları ayırmam için gıcık olacağım bir sebep bile yok hiç rahatsız olmuyorum birlikte vakit geçirmelerinden

ah ah boşanmak bir şey değil de işte olan yine masum çocuklara oluyor.. üvey anne üvey baba kimi aynı babadan kimi aynı anneden olan kardeşler ve parçalanmış bir oraya bir buraya hayatlar.. yazıktır belki siz iyi niyetlisiniz onu bilemem ama kötü niyetli bir çok üvey anne yada üvey baba var.. ben böyle meselelerin herşeyden önce vicdanla alakalı olduğunu düşünüyorum. eğer yastığa başınızı koyduğunuzda içiniz ne yapınca rahatsa onu yapın..

Öyle ama hem eşime hem onlara hem de çocuğuma üzülüyorum hiçbirinin yerinde olmak istemem kendi yerimde de olmak istemezdim aslında. Hatta kendi anne babamında yerinde olmak istemezdim. Ben tek çocuğum anne babam beni el bebek büyüttü geçen yıl annem evime bi geldi ben evin işinden annemle ilgilenemedim. Çocuk altına yapıyor giyinmeyi çok seviyor abartmıyorum günde 3 kez iç çamaşırına kadar komple takım değiştirir ve kirli sepetine atar. Her gün makina çalışır, kış çamaşırlar 3 gün kurumaz evin içinde çamaşırdan adım atacak yer yok. Küçük bebek var daha yürüyemiyor onun da işi oluyor küçük kız özürlü hiç durmadan konuşuyor kimse olmasa bile kendi kendine konuşur. Birde kaynanamlar sık sık gelir gece kalır çocuklar bizde diye ayy anacığım kesin ağlamıştır arkamdan benden bir bardak su bile istemez annem öyle gözüme bakar yani
Anaciginin ellerinden operim, evden kacarak ona darbeyi vurmussun zaten halini gorunce de bir daha vurulmustur

E
Burası babamın evi niye gidecekmişim ki düşüncesindedir...
İnatçı bir yapısı varsada çok iyi anlarım.
evet çok inatçı ve hırslı bir çocuk. Her girdiği ortamda illa biriyle kavgalıdır. Okulda serviste ailede akrabalarda illa birini düşman ilan eder ve kafasında onu pes ettirmeye çalışır. Kızgınlıkla söylemiyorum bunları eşimin ailesi de anne tarafıda böyle aman çocuklar duymasın demezler herşey çocukların önünde yaşanır. O yüzden bu ailede 10-15 yaşında bir çocuğun 60 yaşında bir ihtiyarla kavga ettiğini küs kaldığını dedikodusunu yaptığını bana büyü yaptırıyor falan dediğini duyarsınız. Gerçekten...

E

evet çok inatçı ve hırslı bir çocuk. Her girdiği ortamda illa biriyle kavgalıdır. Okulda serviste ailede akrabalarda illa birini düşman ilan eder ve kafasında onu pes ettirmeye çalışır. Kızgınlıkla söylemiyorum bunları eşimin ailesi de anne tarafıda böyle aman çocuklar duymasın demezler herşey çocukların önünde yaşanır. O yüzden bu ailede 10-15 yaşında bir çocuğun 60 yaşında bir ihtiyarla kavga ettiğini küs kaldığını dedikodusunu yaptığını bana büyü yaptırıyor falan dediğini duyarsınız. Gerçekten...
Kardeş sen nereye düşmüşsün böyle..

Önceki konunuza da baktim. Peki siz nasilsiniz? Siz ayni evde uç çocuk yapabilecek misiniz? Kendi yavrunuza yetebilecek misiniz?

Şuan çocuklar , siz , eski es hepiniz kirgin hepiniz yikiksiniz aslında.... kime ne denir bilemiyorum ....

Back
X