• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim, erkek kardeşimi evimizde istemiyor..

Canım keşke aileni kirmasaydin bence erkeklere bu kadar da söz hakkı vermeyin belki kardeşin bir süre sonra kendi çıkar giderdi sen böyle eşine sorunca artık herseyi kendine vazife olarak görür. Tabi bu benim görüşüm benimde kardeşim bir yıl bizde kaldı ve ben eşime sadece kalacağını söyledim izin istemedim birbirler ile çok iyi de anlaştilar sonra kardeşim evlendi... en azından aile içinde bir kırgınlık olmadi

Simdi benim de iki erkek kardesim var. Buyugu ayni konu sahibinin kardesinin kopyasi. Kucugu ise her ne kadar beklemesek, bunu da ona soylememize ragmen elleri dolu gelir, hic parasi olmasa bir kola alir gelir. Abla sen otur der kollari sivar bir guzel yemek yapar temizlik yapar. Enistesine pardon abisine :) karsi o kadar da saygili ki yas farki olmamasina ragmen ikinci babasi gibi gorur. Surekli hayaller kurar abla ilerde iyi para kazanayim ilk isim sizi ev sahibi yapmak olacak der. Hic bir sey yapmasin tatli dili yeter. Simdi buyuk kardesimle gorusmuyoruz, kucugu de esim ikidebir soruyor gelmiyor mu, gelsin kalsin bizde biraz vs. diyor.

Her kardes bir degil. Ayrica bu kardeslik degil insanlik meselesi.

Ayrica erkeklere soz hakki vermeyin ne demek. Kocasi yahu.

O zaman eşinizin de size sormadan kardeşini evinizde bir sene ağırlamasının bir sakıncası yok yani?
Demekki yok bence .
Valla eşim bana sormadan akşam yemeğe misafir Dahı almaz/alamaz . Aynı şekilde bende ona sormadan tek başıma bi karar alamam . Çünkü o evde eşim de yaşıyor. Onu yok saymam mumkun mu ?? Ben tek başıma kalmıyorum ki orada. Eşim neci yani ,? Ve onun da fikrini almak gerekir .. ben bunu izin alip almama olayi gibi gormuyorum yani saygi ile ilgili bence. . En axindan adam yerine koyup bi fikrini almamak saygısızlık gibi geliyor bana.

kardesin evlenince karisinin etegi altina girip o biricik annesi baabsini tanimayacak bile
anne babanda haatsinin farkina varacak, hata yaptiklarini anlayacajalr ama çok geç olacak
Ins öyle olur ama sanmam çok despot biri bi kız arkadaşı ile bile anlasamadi hep kendı dediği olsun ister
Ah ah nerde

Simdi benim de iki erkek kardesim var. Buyugu ayni konu sahibinin kardesinin kopyasi. Kucugu ise her ne kadar beklemesek, bunu da ona soylememize ragmen elleri dolu gelir, hic parasi olmasa bir kola alir gelir. Abla sen otur der kollari sivar bir guzel yemek yapar temizlik yapar. Enistesine pardon abisine :) karsi o kadar da saygili ki yas farki olmamasina ragmen ikinci babasi gibi gorur. Surekli hayaller kurar abla ilerde iyi para kazanayim ilk isim sizi ev sahibi yapmak olacak der. Hic bir sey yapmasin tatli dili yeter. Simdi buyuk kardesimle gorusmuyoruz, kucugu de esim ikidebir soruyor gelmiyor mu, gelsin kalsin bizde biraz vs. diyor.

Aa ne güzel
Keşke benimki de öyle olsaydı .
Büyüğü ile hiç mi konusmazsiniz nasıl kopardı niz irtibatı bende koparmak istiyorum da

Demekki yok bence .
Valla eşim bana sormadan akşam yemeğe misafir Dahı almaz/alamaz . Aynı şekilde bende ona sormadan tek başıma bi karar alamam . Çünkü o evde eşim de yaşıyor. Onu yok saymam mumkun mu ?? Ben tek başıma kalmıyorum ki orada. Eşim neci yani ,? Ve onun da fikrini almak gerekir .. ben bunu izin alip almama olayi gibi gormuyorum yani saygi ile ilgili bence. . En axindan adam yerine koyup bi fikrini almamak saygısızlık gibi geliyor bana.
Tamamen katılıyorum.

Aa ne güzel
Keşke benimki de öyle olsaydı .
Büyüğü ile hiç mi konusmazsiniz nasıl kopardı niz irtibatı bende koparmak istiyorum da

Hirsindan fesatligindan bana karsi hatalar yapti, yetmedi benim eski sevgililerimi soyledi esime. Yalniz esim herseyi biliyordu zaten benim sakli gizlim yok. Neyse bu hareketi kiskancligindan can havliyle yapti ama beni kucuk kardesimi ve anne babami da kaybetti. Aramizin bozulmadigini gorunce daha beter hirslandi ve zincirleme hatalar yapti. Simdi barismak istiyormus haber yolluyor sagdan soldan da... Gecti yani. Boyle birinden kardes olmaz. Yaninda arkami donemeyecegim birine kardes demem ben.

Tabi ki erkeklere bu konu yüzünden genelleme yapmak istemiyorum,tabiki esler bir birine danismail, fikir almali.. kardeşi anlattığı gibiyse durum vahim ve inanin ki benim küçük kardesime de çok benziyor ,hele boxsrla evde dolaşması falan aynı.. artık ailecek nefret ettik kardeşimin bu hallerinden yakın zamanda babamı kaybettim. Büyük sorumlusu bu küçük kardeşim babam yüreğinde dertle gitti ama büyük kardeşim maşallah anlayışlı ve olgun bir çocuk 15 yıllık evliyim maşallah eşimle de çok iyi anlasır. Kardes gibiler..ama o küçük kardeşim var ya çok fena.. onun yüzünden feminist olacagim,eşine çok kötü davranır kızı ,kölesi gibi kullanır işte benim söylediğim ,herseyi danışmayın dediğim erkek modeli.

Esiniz elinden geldigince kardesinizi misafir etmis bence.
Ama kardesiniz kucuk cocuk degil ve sizlerde evli insanlarsiniz.
En guzeli herkesin ayri evinin olmasi fakat aileniz malesef hic dogru davranmamis.
Siz yinede kusmeyin onlara, bayramlarda seyranlarda arayin.
Fakat eskisinden daha mesafeli davranin.

Ben daha o gelmeden evime 50 metre mesafede bir ev tuttum ama beğenmedi orayı istemedi oraya bi sürü para vereceğim yere sizde bedava kalayım dedi ......
Gerisini biliyorsunuz zaten .
En çok annem babam hatali bu konuda
Oğulları benden çok daha değerli çok eminim artk
Ama kaybettiler artık beni..
Kardeş ayrı tuhaf anne baba ayri resmen seni zor durumda birakmak için çabalamislar. Kos koca adam eniştesi ve ablasının yani başında bi odada yatmaya utanmayacakmiydi acaba. Çok Afedersiniz beraber olup duş alacaksınız sen tedirgin olacaksin kardeşin herşeyi anlayacak valla bana çok acayip geldi annenin bunları düşünmemesi.uzme kendini akışına birak anlarlar belki

Bazı anneler öyle yüklerini ya kızına yada geline atarlar , çok çocuk doğurup büyüttükten sonra ,
Kardeş ayrı tuhaf anne baba ayri resmen seni zor durumda birakmak için çabalamislar. Kos koca adam eniştesi ve ablasının yani başında bi odada yatmaya utanmayacakmiydi acaba. Çok Afedersiniz beraber olup duş alacaksınız sen tedirgin olacaksin kardeşin herşeyi anlayacak valla bana çok acayip geldi annenin bunları düşünmemesi.uzme kendini akışına birak anlarlar belki

''Ben olmasam da bu ev dönecek sonuçta ben olmasam da kira ödersiniz yani ben size hic para vermesem de olur bence''

Ay çok ayıp ya, ben utandım okurken, kendimi bunu birine söylerken hayal bile edemiyorum. Zor durumda olsa, ihtiyacı olsa veya geçici olsa tamam, tertipli olsa da tamam ama bu...
Anne babanız ya kız çocuk erkek çocuk ayrımı yapıyor, ya da siz nazınızı geçirememişsiniz ama o geçirmiş. Çünkü yaptıkları çok ayıp.

Hirsindan fesatligindan bana karsi hatalar yapti, yetmedi benim eski sevgililerimi soyledi esime. Yalniz esim herseyi biliyordu zaten benim sakli gizlim yok. Neyse bu hareketi kiskancligindan can havliyle yapti ama beni kucuk kardesimi ve anne babami da kaybetti. Aramizin bozulmadigini gorunce daha beter hirslandi ve zincirleme hatalar yapti. Simdi barismak istiyormus haber yolluyor sagdan soldan da... Gecti yani. Boyle birinden kardes olmaz. Yaninda arkami donemeyecegim birine kardes demem ben.
yani erkrek kardesinizde masallah cok fenaymis insan kiz kardesinin yuvasini yikmaya calisirmi

Eşiniz haklı. Bencillik yaptıkları. Hiç takmayin. İllaki düzelir. Siz hayatınıza bakin. Çocuk da dusunuyormussunuz. Rabbim en kısa zamanda nasip eylesin insallah. Onlar da anlarlar.

Çok canım sıkkın. ..
Daha önce de bahsetmiştim size aslında. .benden 1 yaş küçük olan erkek kardeşimin bizim su an bulunduğumuz doğu iline tayini çıktı. . Ve bi süredir bizimle kalıyor .bende çalışıyorum.
Ben 27 kardeşim 26 eşim 30 yaşında. .
Neyse şimdi kardeşim annem babam bizde kalıyorlar şu an için. . Annemle babam kardeşim yerleşince memlekete geri donecekler.. sorun şu ki kardeşim maddiyata cok onem verir para icin yasar desem yeridir hicbisey hickimse umuru olmaz . bu yuzden masraf az olur diye bizim eve yerleşmek istiyor biraz gözü açıktir.. yok diyemeyecegimi bildigi icin bu durumu kullanmak istiyor anneme babama istenmeyeni oynuyor . annem babam zaten hep onu düşünürler beni asla dusunmezler.. erkek kardeşim bizim evde yaşamak istiyor annem babam da kalsın doye baskı yapıyor . . Kardesim para biriktirmek arabasinin modelini yukseltmek dusuncesinde.
2 gundur evi savas alanina cevirdi salonda yatip kalkiyor orada tv var diye.. biz sigara icmeyiz ama su an evim dumanalti. . Annem babam baski yapiyirlar zorla kalsin para vermesin diye.. Eşim e bahsettim ben zaten yorgun Argin geliyorum ve evimde rahat oturmak istiyorum diyor kardeşimi istemiyor.. arada gelip gitsin ama kocaman eşşek kadar herif olmaz doyor .. ayrıca 3 yıllık evliyiz 1 yıldır bebeğimiz olmuyor ve belli günler var iliski için önemli e kardeşim evde olursa biz nasıl rahat olucaz ki......

Annemgil de öte yandan kocanı ikna et diye baskı yapıyor .. annem babam karşıma geçmiş ciddi ler
Kaldım arada.....
Bi fikir verin nasıl soyleyeyim anneme babama öf ya beni hiç dusunen yok
Son durum :
Olmaz dedim su an 3 u de benimle konuşmuyolar

EN SON DURUM :
Bi hısımla evden çıkıp gittiler yüzüme dahi bakmiyolar kardesime ev tutmuslar şu an benimle muhatap olmuyorlar
Eşya filan almışlardi onceden ona hani burada kalmasina yetecek kadar gardirop filan.. annem sabah bana bitanem canim kizim vs diyordu şu aj kesinlikle yüzüme dahi bakmıyor senin gibi evlat olmaz olsun dedi sustu
Hatta şu an kardeşimin valizini esyasini filab alıyorlar galiba amaclari onun yeni tuttuğu evine gidip beni yalnız bırakıp cezalandırmak . Kardesim de benimle muhatap olmuyor eşim geceye gitti yani tek kalacağım evde beni tek bırakıp kardeşimin evinde kalmaya gidiyorlar..
Annem yaklaşık on saniye önce çik ta yardım et şu oglanin esyalarinin taşınmasına . Esya tasi yazıklar olsun sana dedi
Bende lazım değil sizin gibi anne baba kardes dedim .........
Cok kötüyüm kilitledim kendimi yatak odasına agliyorum.. neden bana yaziklar oluyor anlamiyorum onu ben okuttum herseyine yardim ettim.. hala bana yukleniyorlar .. biktik artik... eşim evde değil iste.. ben tek basıMayim ...... tek buldular kapıya vurup laf söyleyip gidiyorlar ......
Ben mi istedim böyle ailem olsun. ..
Eşime de rezil ettiler beni...

ARADAN 2 GÜN GEÇTİ SON DURUM :
40 derece ateşle yatiyordum annem sana yazıklar olsun deyip gittiklerinde. .
Eşim babamı görmüş yolda ama babam eşimle muhatap olmamış kafasini çevirmiş gormezden gelmiş .
Annem bugün aradı . Hasta idin ne oldu dedi bende çok mu umrunda ki dedim.
Oğlumun tişörtu kalmış sende. Getir onu seviyor oğlan o tisortu dedi.

Bende bunun için aradin zaten ben zerre kadar umrunda değilim beni rezil kepaze ettiniz eşime çıkartın beni hayatınızdan dedim.
Kimliğinden sildir bizim adımızı dedi.
Bende kapattım ....
Nefret ediyorum şu an hepsinden
Bugün araba ile ise gidip gelirken 3 defa gördüm onları bizi görmemezlikten geldiler hepsinde de..
Eşim bile dedi ne biçim ailen var senin dedi...
Ne biçim ailen varmış yahu. Ben olsam teklif ettikleri zaman heee gelsin aramızda yatsın hatta. Evli barklı insanız, bizim de bir özel hayatımız var şaka yapıyorsunuz heralde deyip çıksaydın keşke. Neyse artık olan olmuş. Tavrını net bir şekilde koy ailene karşı. Eşin sonuna kadar haklı bu durumda. Ailen de o derece haksız.Sen bekar değilsin sonuçta.

yani erkrek kardesinizde masallah cok fenaymis insan kiz kardesinin yuvasini yikmaya calisirmi

Kıskançlık insanın gözünü böyle karartıyor işte. Kendi de evliliğinde mutlu değil. Kaç defa anneme gelmiş demiş ki ben ayrılmak istiyorum ayrılınca sizde kalabilir miyim. Annem de evlenmeden önceki sorunlu zamanlarını hala hatırladığı için boşanırsa dahabeter olacağı için bana güvenipte ayrılma demiş.

Kadına ,anasına saygısı olmayan erkek kaybetmeye mahkum bunlar iş hayatındada kadınlarla uğraşan tipler genelde şı,artıldıkları için
Kıskançlık insanın gözünü böyle karartıyor işte. Kendi de evliliğinde mutlu değil. Kaç defa anneme gelmiş demiş ki ben ayrılmak istiyorum ayrılınca sizde kalabilir miyim. Annem de evlenmeden önceki sorunlu zamanlarını hala hatırladığı için boşanırsa dahabeter olacağı için bana güvenipte ayrılma demiş.

ben başlığa takıldım. niye, sorumluluğu eşinize atıyorsunuz? siz de istemiyorsunuz zaten. hani zorunluluk olur, belli bir süre destek verilir. ama kalıcı olarak birlikte yaşama fikri doğru değil. aileniz bunu göremiyorsa, sınırınızı korumaktan başka şansınız yok. ama bunu eşim istemiyor kılıfıyla yapmayacaksınız. dosdoğru, ben bunu doğru bulmuyorum diyeceksiniz.

Çok canım sıkkın. ..
Daha önce de bahsetmiştim size aslında. .benden 1 yaş küçük olan erkek kardeşimin bizim su an bulunduğumuz doğu iline tayini çıktı. . Ve bi süredir bizimle kalıyor .bende çalışıyorum.
Ben 27 kardeşim 26 eşim 30 yaşında. .
Neyse şimdi kardeşim annem babam bizde kalıyorlar şu an için. . Annemle babam kardeşim yerleşince memlekete geri donecekler.. sorun şu ki kardeşim maddiyata cok onem verir para icin yasar desem yeridir hicbisey hickimse umuru olmaz . bu yuzden masraf az olur diye bizim eve yerleşmek istiyor biraz gözü açıktir.. yok diyemeyecegimi bildigi icin bu durumu kullanmak istiyor anneme babama istenmeyeni oynuyor . annem babam zaten hep onu düşünürler beni asla dusunmezler.. erkek kardeşim bizim evde yaşamak istiyor annem babam da kalsın doye baskı yapıyor . . Kardesim para biriktirmek arabasinin modelini yukseltmek dusuncesinde.
2 gundur evi savas alanina cevirdi salonda yatip kalkiyor orada tv var diye.. biz sigara icmeyiz ama su an evim dumanalti. . Annem babam baski yapiyirlar zorla kalsin para vermesin diye.. Eşim e bahsettim ben zaten yorgun Argin geliyorum ve evimde rahat oturmak istiyorum diyor kardeşimi istemiyor.. arada gelip gitsin ama kocaman eşşek kadar herif olmaz doyor .. ayrıca 3 yıllık evliyiz 1 yıldır bebeğimiz olmuyor ve belli günler var iliski için önemli e kardeşim evde olursa biz nasıl rahat olucaz ki......

Annemgil de öte yandan kocanı ikna et diye baskı yapıyor .. annem babam karşıma geçmiş ciddi ler
Kaldım arada.....
Bi fikir verin nasıl soyleyeyim anneme babama öf ya beni hiç dusunen yok
Son durum :
Olmaz dedim su an 3 u de benimle konuşmuyolar

EN SON DURUM :
Bi hısımla evden çıkıp gittiler yüzüme dahi bakmiyolar kardesime ev tutmuslar şu an benimle muhatap olmuyorlar
Eşya filan almışlardi onceden ona hani burada kalmasina yetecek kadar gardirop filan.. annem sabah bana bitanem canim kizim vs diyordu şu aj kesinlikle yüzüme dahi bakmıyor senin gibi evlat olmaz olsun dedi sustu
Hatta şu an kardeşimin valizini esyasini filab alıyorlar galiba amaclari onun yeni tuttuğu evine gidip beni yalnız bırakıp cezalandırmak . Kardesim de benimle muhatap olmuyor eşim geceye gitti yani tek kalacağım evde beni tek bırakıp kardeşimin evinde kalmaya gidiyorlar..
Annem yaklaşık on saniye önce çik ta yardım et şu oglanin esyalarinin taşınmasına . Esya tasi yazıklar olsun sana dedi
Bende lazım değil sizin gibi anne baba kardes dedim .........
Cok kötüyüm kilitledim kendimi yatak odasına agliyorum.. neden bana yaziklar oluyor anlamiyorum onu ben okuttum herseyine yardim ettim.. hala bana yukleniyorlar .. biktik artik... eşim evde değil iste.. ben tek basıMayim ...... tek buldular kapıya vurup laf söyleyip gidiyorlar ......
Ben mi istedim böyle ailem olsun. ..
Eşime de rezil ettiler beni...

ARADAN 2 GÜN GEÇTİ SON DURUM :
40 derece ateşle yatiyordum annem sana yazıklar olsun deyip gittiklerinde. .
Eşim babamı görmüş yolda ama babam eşimle muhatap olmamış kafasini çevirmiş gormezden gelmiş .
Annem bugün aradı . Hasta idin ne oldu dedi bende çok mu umrunda ki dedim.
Oğlumun tişörtu kalmış sende. Getir onu seviyor oğlan o tisortu dedi.

Bende bunun için aradin zaten ben zerre kadar umrunda değilim beni rezil kepaze ettiniz eşime çıkartın beni hayatınızdan dedim.
Kimliğinden sildir bizim adımızı dedi.
Bende kapattım ....
Nefret ediyorum şu an hepsinden
Bugün araba ile ise gidip gelirken 3 defa gördüm onları bizi görmemezlikten geldiler hepsinde de..
Eşim bile dedi ne biçim ailen var senin dedi...

eşin çok haklı bitanem, bu ne düşüncesiz anne baba böyle. kardeşin de maşaAllah yani.
hiç üzülme onlar hatalı. Sen terbiyeni bozup girme günaha bırak günah onlarda kalsın çok sinir oldum.

Konuyu baştan sona okudum. Bence ailenizle uzunca süre görüşmeyin, teyzenize de anlattığınıza göre onlarda zamanla akıllanır diye düşünüyorum. Eşimiz de sizde evde istememekte çok haklısınız.Siz ailenizden yoksun kalın ama lütfen geri adım atmayın, çünkü size yapılan saygısızlık...

Back
X