Eşimin ilk evliliğinden çocuğu

Usnec

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2018
63
43
28
Arkadaşlar merhaba ben 4 yıllık evliyim eşimin ilk evliliğinden 7 yaşında bir kız çocuğu var. Annesiyle 1 yaşındayken anlaşamadıkları için boşanmışlar boşanma süreçleri çok çekişmeli geçmiş ve maalesef güzel bir şekilde ayrılamamışlar olaya maddi konular girmiş ve eşimin eski karısı eşimi boşanırken maddi konuda çok sıkıntılara sokmuş. Eşim çocuk küçük olduğu için çocuğa bakamam diye velayeti anne almış ve kadın çocuğunun velayetini almak çok istiyormuş eşim eski karısına onlara yetebilecek kadın çalışmasa da ikisi hayatlarını Kolay idare edebilecek kadar nafaka ödüyormuş hakim de çocuğu anneye vermiş daha sonra annesi çocuğa bakmak istememiş 1-2 ay sonra çocuğu babaya vermiş ve çocuğa hala ve Babanne büyütmüş. Kendi Sigorta ödemesi yaptığı için nafaka tamamen düşmüş. Çocuğu sadece hafta sonu görüyor onu da düzenli almıyormuş.Olay bu şekilde bizim sıkıntımız ise biz severek ve güzel bir evlilik yaptık, evliliğimizde hiç bir sıkıntımız yoktu birbirimize güveniyoruz ve seviyoruz fakat eşim çocuk konusunda benim çok üzerime geliyor sürekli benim yaptıklarımı sorguluyor ben ne yaparsam yapayım eşimin gözüne gelmiyor sadece çocuk konusunda bana çok bencil davranıyor ve ben kendimi çok kötü bir üvey anneymiş gibi hissediyorum. Sürekli çocuk konusunda bana hakaret ediyor beni tehdit ediyor ve bu sefer ben çocuktan uzaklaşmaya başlıyorum.Çocuk için birşeyler yapmak istiyorum güzel bir eğitim alsın saygılı ve sevgi ortamında büyüsün istiyorum ve çok üzülüyorum çünkü annesi ilgilenmiyor fakat benim duygu değişimlerim oluyor çünkü ben fedakarlık yaptıkça eşim daha fazlasını istiyor ,çocuk hafta içi bizimle kalıyor Pazartesi günleri bir bahane bulup annem hasta babam hasta diyip bahaneler bulup evimden uzaklaşıyorum ama nereye kadar devam edebilir bu şekilde böyle. Eşim üstüme gelince bu sefer bende de annesi yaşıyor babası yaşıyor mücadele etmesi ilgilenmesi bakmak zorunda olan onlar diye bir düşünce gelişiyor ben ne yapmayalım çok zor durumdayım bana yardımcı olur musunuz?😔( Açıklamam yanlış anlaşıldığı için tekrar düzenliyorum çocukla aramızda bir iletişim bozukluğu yok. Çocuğu seviyorum ve sorumluluğunu almaktan kaçmıyorum.Benim yaptıklarım yanlış anlaşıldığı için duygu değişimi içerisine giriyorum. Benim uzaklaşmamın sebebi yaptıklarımın sürekli yanlış anlaşılması ve yargılanmak. )

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba ben 4 yıllık evliyim eşimin ilk evliliğinden 7 yaşında bir kız çocuğu var. Annesiyle 1 yaşındayken anlaşamadıkları için boşanmışlar boşanma süreçleri çok çekişmeli geçmiş ve maalesef güzel bir şekilde ayrılamamışlar olaya maddi konular girmiş ve eşimin eski karısı eşimi boşanırken maddi konuda çok sıkıntılara sokmuş. Eşim çocuk küçük olduğu için çocuğa bakamam diye velayeti anne almış ve kadın çocuğunun velayetini almak çok istiyormuş eşim eski karısına onlara yetebilecek kadın çalışmasa da ikisi hayatlarını Kolay idare edebilecek kadar nafaka ödüyormuş hakim de çocuğu anneye vermiş daha sonra annesi çocuğa bakmak istememiş 1-2 ay sonra çocuğu babaya vermiş ve çocuğa hala ve Babanne büyütmüş. Kendi Sigorta ödemesi yaptığı için nafaka tamamen düşmüş. Çocuğu sadece hafta sonu görüyor onu da düzenli almıyormuş.Olay bu şekilde bizim sıkıntımız ise biz severek ve güzel bir evlilik yaptık, evliliğimizde hiç bir sıkıntımız yoktu birbirimize güveniyoruz ve seviyoruz fakat eşim çocuk konusunda benim çok üzerime geliyor sürekli benim yaptıklarımı sorguluyor ben ne yaparsam yapayım eşimin gözüne gelmiyor sadece çocuk konusunda bana çok bencil davranıyor ve ben kendimi çok kötü bir üvey anneymiş gibi hissediyorum. Sürekli çocuk konusunda bana hakaret ediyor beni tehdit ediyor ve bu sefer ben çocuktan uzaklaşmaya başlıyorum.Çocuk için birşeyler yapmak istiyorum güzel bir eğitim alsın saygılı ve sevgi ortamında büyüsün istiyorum ve çok üzülüyorum çünkü annesi ilgilenmiyor fakat benim duygu değişimlerim oluyor çünkü ben fedakarlık yaptıkça eşim daha fazlasını istiyor bu sefer bende de annesi yaşıyor babası yaşıyor mücadele etmesi ilgilenmesi bakmak zorunda olan onlar diye bir düşünce gelişiyor ben ne yapmayalım çok zorundayım bana yardımcı olurmusunuz 😔
Size hakaret ediyor hemde tehdit ediyor ve siz sıkıntımız yok mu diyorsunuz?

ne insanlar var hem bakmaz etmezler hemde bakanı beğenmezler hiç ilgilenme diyeceğim ama söz konusu bir çocuk en iyisi babanneye halaya gonder bir sure bir bahaneyle onlar baksin eminim bir iki gun sonra yine size itelerler baksin diye gozunuzun icine bakarlar ayrica cocugua üzüldüm

ne insanlar var hem bakmaz etmezler hemde bakanı beğenmezler hiç ilgilenme diyeceğim ama söz konusu bir çocuk en iyisi babanneye halaya gonder bir sure bir bahaneyle onlar baksin eminim bir iki gun sonra yine size itelerler baksin diye gozunuzun icine bakarlar ayrica cocugua üzüldüm
Aslında bakımında bir sorunumuz yok servis ücreti vermemek için babası her gün okula götürüp getiriyor, bir çocuğun bakımı ne kadar zor olabilir ki akıllı da bir çocuk beni dinliyor ,eşim sadece çocuğa yaptıklarımdan memnun olmuyor evde yüksek sesle konuşmaya korkuyorum yanlış anlayacak diye acaba eve kamera mı yerleştirdi diye paranoyak olmuş durumdayım sürekli kendimi izleniyormuş gibi hissediyorum hal durum böyleyken ben böyle sıkıntı yaşarken annesinin gezip tozup eğlenmesine sinir olmaya kendime sıkıntı vermeye başladım

Aslında bakımında bir sorunumuz yok servis ücreti vermemek için babası her gün okula götürüp getiriyor, bir çocuğun bakımı ne kadar zor olabilir ki akıllı da bir çocuk beni dinliyor ,eşim sadece çocuğa yaptıklarımdan memnun olmuyor evde yüksek sesle konuşmaya korkuyorum yanlış anlayacak diye acaba eve kamera mı yerleştirdi diye paranoyak olmuş durumdayım sürekli kendimi izleniyormuş gibi hissediyorum hal durum böyleyken ben böyle sıkıntı yaşarken annesinin gezip tozup eğlenmesine sinir olmaya kendime sıkıntı vermeye başladım
Bakımın zorluğundan değilde sorumluluk alıyorsun kafana gore gezip dolaşamıyorsun en basiti birde esin baskı yapıyor yok yere sinirlerin oynuyor guzelim ne demis alimin biri varligimin kiymetini bilmeyeni yoklugumla terbiye ederim bosan demiyorum yanlış anlama bir süre ailenin yanına git bir bahaneyle bir nefes al babası bakalım ne yapacak ayrıca seninde başına gelebilir sende boşanabilirsin gayette bir tehdit seni boşamakla tehdid ediyor lafinda ciddi değilse de cook güzel manipüle ediyor seni

Mesela hangi davranisiniza kızıyor? Çocuğa ne deyince sinirleniyor?
Mesela çatalı sol eliyle tuttuğunda uyarıyorum sağ elinle daha rahat edersin , çocukta nefes darlığı var çok fazla koşmasını terlemesini istemiyorum bu tür basit konular ve annesi hafta sonu almadığı zaman benim programım varsa ben iptal etmek zorunda kalıyorum birşey söyleyince sen biliyordun benimle evlenirken bilerek geldin kabul ettin şimdi itiraz etme hakkın yok gibilerinden

Bakımın zorluğundan değilde sorumluluk alıyorsun kafana gore gezip dolaşamıyorsun en basiti birde esin baskı yapıyor yok yere sinirlerin oynuyor guzelim ne demis alimin biri varligimin kiymetini bilmeyeni yoklugumla terbiye ederim bosan demiyorum yanlış anlama bir süre ailenin yanına git bir bahaneyle bir nefes al babası bakalım ne yapacak ayrıca seninde başına gelebilir sende boşanabilirsin gayette bir tehdit seni boşamakla tehdid ediyor lafinda ciddi değilse de cook güzel manipüle ediyor seni
Evet ben aslında bu yöntemi denedim kendi aileme de anlattım olayı ailem çok fazla yorum yapmak istemiyor kararlarıma saygı duyduklarını söylüyorlar fakat 1 yaşından beri eşim sorumluluk aldığı için çok fazla kimseye minnet etmiyor çocuğu konusunda bana başka bir konuda yanlışı olsa boşayacağım ama seviyorum da körü körüne bir sevgi mi onu bilmiyorum

Evet ben aslında bu yöntemi denedim kendi aileme de anlattım olayı ailem çok fazla yorum yapmak istemiyor kararlarıma saygı duyduklarını söylüyorlar fakat 1 yaşından beri eşim sorumluluk aldığı için çok fazla kimseye minnet etmiyor çocuğu konusunda bana başka bir konuda yanlışı olsa boşayacağım ama seviyorum da körü körüne bir sevgi mi onu bilmiyorum

Ah be güzelim yarın öbür gün Allah nasip eder de kendine bi çocuk verirse , eşin bu seferde Bu konuda yüklenecek ayırma çocukları gibisinden , ayırmasan bile. Ya da çocuk kardeşini kıskanacak bir şey desen çocuk o daha diye sana kızacak. Üzüldüm. Nerden bilebilirdin ki böyle olacağını

Ah be güzelim yarın öbür gün Allah nasip eder de kendine bi çocuk verirse , eşin bu seferde Bu konuda yüklenecek ayırma çocukları gibisinden , ayırmasan bile. Ya da çocuk kardeşini kıskanacak bir şey desen çocuk o daha diye sana kazanacak. Üzüldüm. Nerden bilebilirdin ki böyle olacağını
Evet en çok ondan korkuyorum çünkü benim üvey kızımın yaşlarında kardeşim var açık açık söylemiyor eşim ama imada bulunuyor onunla ilgilendiğin gibi benim çocuğuma ilgi duymuyorsun gibilerinden

Mesela çatalı sol eliyle tuttuğunda uyarıyorum sağ elinle daha rahat edersin , çocukta nefes darlığı var çok fazla koşmasını terlemesini istemiyorum bu tür basit konular ve annesi hafta sonu almadığı zaman benim programım varsa ben iptal etmek zorunda kalıyorum birşey söyleyince sen biliyordun benimle evlenirken bilerek geldin kabul ettin şimdi itiraz etme hakkın yok gibilerinden
Sol elle yeme konusunda uyarmaniz yersiz. Nasıl rahat ediyorsa öyle yesin. Belki solaktir. Koşma, terleme diye azarlayarak soylemiyorsaniz bunda bir şey yok, iyilikmis amacınız.
Planın değişmesine gelince. Anne çocuğu almıyorsa atacak değilsiniz. Elbette programiniz değişecek. Yani sonuçta cocugun varlığından haberdar olarak evlendiniz. Sizin olsaydi, babası almasaydi ne yapardınız?

Hem üvey anne hem üvey baba gördüm ben. Üvey babadan çok cektim ama üvey annemle sizin kızınızla olana benzer bir iliskimiz vardı. Ama benim yaşım ergenlikti o da anca 30 lu yaşlarındaydı. Üstelik kendi cocugu da vardı. Böyle bir çocukluğun sonunda ben de boşandım. Şimdiki eşim evlenmek istediğinde onu karşıma alıp konuştum. Sizinki gibi koşma hasta olursun desen bile çocuklara batar yanlış anlaşılır. Ne olursa bana söyleyeceksin ben onlara söyleyeceğim dedim. 4 yıldır evliyim ve çocuklarımla arası mükemmel. Esiniz size kızıyor mu çocuğa değil ona söyleyin. Çocuk terledi hasta olacak koşmazsa iyi olur diye.

Bu benim görüşüm tabi. Umarım tez zamanda düzelir

X