- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.726
- 698
- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Bütün istekleri size kabul ettireceğini sanıyor. Pusuya yatmış en zayıf anınızı kolluyorYanlış anlamışsınız benim işim orada oldugundan zaten gidecektim başka yerde kalmami istemedi sen evde kal ,ben annemde kaliyorum zaten dedi . Zaman kazaniyor barismak icin. Ben de işlerimi yoluna koymak için zaman kazanmiş oldum.
Ay benimki de öyle ailesiyle şuan ben görüşmüyorum gidiyormu gitmiyormu bilmiyorum gitse de söylemiyor zaten benim rahatsız olduğumu bildiği için hiç takma gidiyorsa gitsin diycem ama senin eşin olayı abartmış baya daha yeni evlisiniz bideMerhaba hanımlar. Çalışan bir kadınım . 1,5 aylık evliyim. Eşimle 2. haftamızdan beri ailesi konusunda tartısıyoruz . Annesi sürekli çagırıyor eşim annesinden gelmez oldu sürekli orda olmak istiyor hatta orda yatıya kalmak istiyor. Bu arada yakın oturuyoruz kalmamiza gerek yok dedim diye 3 gun tavir yapti.
Ben gitmek istemeyince tartısmaya basladık ailemin yanına gitmek için senden izin mi almam gerekiyor diye sert çıktı . Onlar senin de annen baban vs diyor . Hastayım rapor aldım 2 haftadir ilaclar fayda etmiyor. Pazartesi bir daha hastaneye gidecegim dedim bugün, senin hastalıgın benim umrumda degil nereye gidersen git dedi . Sabah da kahvalti hazirlamıstım ben sana bir saat önce hazırla dedim yemiyorum dedi .
Huzursuzmuş eve hapsolmus benim yüzümden huzur vermiyormusum vs.
Ottan çöpten sürekli kavga çikariyor su getiriyorum bardagi niye almadin diyor sehpa önünde oraya birak dedim sen hep böyle yapiyorsun gecen babama da su verdin bardagi beklemedin diye söylendi . Ekmek almaya gidiyorum diye çıkiyordu evde ekmek var dedim tabi ya sana sormam lazimdi ben niye düsünüyorum ki her seyi sen bilirsin zaten sana danismadan ekmek dusunmek almak benim ne haddime diye söylendi. Senin derdin ne dedim derdimi biliyorsun dedi ( derdi ailesyle vıcık vicık olmamam ).
Yaptigim hicbir yemegi begenmiyor sürekli kusur buluyor yemiyor evden işim var deyip cikiyor annesinin oraya gidip yemek yiyor. Ben istemiyorum diye beni artik zorlamiyor gidelim demiyor ama tek basina gidiyor . Gecen sabah gitti aksama dogru aradim gelecekmisin diye ben yemegimi yerim cayimi icerim sohbetimi yapar gec gelirim bekleme dedi bunu defalarca yasadik her izin gunünde . Bana karşı çok öfkeli ve tepkili . Her şeyi denedim kahvalti hazirlamadim yemek yapmadim disarda yedi annesinde yedi beni aç birakıyor diye orda burda söylendi. Annesinde yemek yedigimizde herkesin icinde bak ögren ben böyle seviyorum sen böyle yapamiyorsun diye insanlarin icinde rencide etmeye başladı.
Ayni evin içinde birbirimize duvar ördük evli oldugunun farkinda degil alişamadi sahiplenemedi . Gittikçe uzaklaşiyoruz birbirimizden . Sürekli bir laf sokma savunma halinde her seyi sen biliyorsun benim fikrime saygin yok farkinda olmadan beni asagiliyorsun saygisizsin . Amcamlar geldi sen telefonla oynadin (2 dakka bir seye bakip birakmistim ) , babamin bardagi bitti kalkip cay doldurmadin , uykusuzum diye bahane ettin uyukladin (cok uykusuz ve yorgundum annesigilde oturdugum yerde uyuklamisim kasitli degildi ) kasten yaptin beni rezil ettin dedi.
Üzerimde otorite kurmaya her dedigini yaptirmaya çalısıyor . Hicbir seyi unutmuyor uzerini kapatmiyor çözdük sorunumuzu tamam diyorum içimden alakasiz bir zamanda eski tartismalari acip tekrar kavga ediyor . Nisanliykenki tartismalarimiza kadar götürüyor kavgayi. Birlikte hicbir seyi paylasamiyoruz ne duygusal ne de cinsel hicbir yakinligimiz kalmadi. 1,5 aydir ilk haftamiz disinda her gunumuz tartismayla geciyor. Bosanmak dısinda butün onerilerinize açıgım nasil aşabilirim bu sorunlari.
Not: Nişanliyken hic mi farketmedin diyenlere ithafen anneci oldugunu biliyordum bu kadarini beklemiyordum. Ayrica nisanliyken böyle sert kaba degildi kücük bir tartismada bile işini gücünu birakir yanimda olur kendini affettirirdi çok degisti taniyamiyorum.
Eş eşin açığını vermez aksine kapatır, seninle ilgili olumsuz söylemleri engellemesi gerekirken bu kadar dert yanması çok üzücü.. mutlu edemiyorsa meşgul de etmesin, gençsin işin gücün var, inşallah kısa zamanda hakkında hayırlısı olurSüre boyunca annesinde kaldi , annesi bizi bir daha hiç aramadi , kendi babamla konusmalarini sürdurdü babama sözler verip ondan sözler aldı . Yaşayacak olan bendim kararlari kendiler verdiler.
Ben evde kalmayi kabul ettim lakin kendi ailesinde kalacak , işimden dolayi şehir degişikligi yapmam mumkun degil şu an işim orda. Buraya geldi ve birlikte eve döndük eve birakip kendi gitti.
Arkamdan demedigini birakmamiş ablasina dert anlatmiş. Ben kendine yemek yapmiyormuşum aç birakiyormusum o da annesinde yiyormuş ya da disarda yiyormus . Kahvalti hazirlamiyormuşum . Hesabimi bilmiyormusum sanki yemek yapiyormusum gibi mutfak alisverisi yapiyormusum . Mutfagi çikolata bisküviyle doldurmuşum. Telefonla oynayip duruyormusum birak diyormus dinlemiyormusum .
Beni ailesine degil hiçbir yere gitmek için zorlamiyormuş . Gitmek istemedigimde tamam diyormuş ama ben yine de sorun çikariyormuşum. Asla ailesinden vazgeçmezmiş benim için ben ailesinden ayirmak istiyormuşum kendim gorüşmüyormusum onun da gorüsmesine engel olmaya çalisiyormuşum.
Ayrilmak istedigim için ailesini bahane ediyormuşum aslinda başka sebepten ayrilmak istiyormuşum evlilik bana zor gelmis becerememişim , bahane olarak ailesini kullaniyormuşum.
Ablasina bunlari soyleyen annesine kimbilir neler söyler . Onu da geçtim hakkinda böyle konuşup düşünen biriyle insan ne yapar ?
Aynı benim eski eşimin de benim arkamdan söyledikleri. Pislik parçadan akıyor. Vllahi düşününce otomatik olarak kasıklarım ağrıdan çatlıyor. İyiki bırakmışım kör olasıcayı. Lafı Bi yerlerinden anlıyorlar töbe yarabbi.Sizin arkanizdan ablaniza soyledikleri ayni benim eski esimin benim arkamdan söyledikleri. Tabi o isin icine sadakatsizlikle ilgili iftiralar da katmisti ama neyse.
Barıstık canim biraz oluyor, yogun dönemdi buraya yazamadim baska isler de vardi ilgilenmem gereken.Nasıl yani düzeldınızmı şimdi?
Anası sıkı tembihlemiş canm annesini ara kocamı evine gönder madem orda tutacaktın niye evlendrdin de yapamazsanız çizginden asla çıkma isin cok zor kendini degil esini alıştır o duruma esin anasının gözüne girmen gerektiği konusunda fena uyarı almis gibi cok sinir oldum smdi güncelleme okucmMerhaba hanımlar. Çalışan bir kadınım . 1,5 aylık evliyim. Eşimle 2. haftamızdan beri ailesi konusunda tartısıyoruz . Annesi sürekli çagırıyor eşim annesinden gelmez oldu sürekli orda olmak istiyor hatta orda yatıya kalmak istiyor. Bu arada yakın oturuyoruz kalmamiza gerek yok dedim diye 3 gun tavir yapti.
Ben gitmek istemeyince tartısmaya basladık ailemin yanına gitmek için senden izin mi almam gerekiyor diye sert çıktı . Onlar senin de annen baban vs diyor . Hastayım rapor aldım 2 haftadir ilaclar fayda etmiyor. Pazartesi bir daha hastaneye gidecegim dedim bugün, senin hastalıgın benim umrumda degil nereye gidersen git dedi . Sabah da kahvalti hazirlamıstım ben sana bir saat önce hazırla dedim yemiyorum dedi .
Huzursuzmuş eve hapsolmus benim yüzümden huzur vermiyormusum vs.
Ottan çöpten sürekli kavga çikariyor su getiriyorum bardagi niye almadin diyor sehpa önünde oraya birak dedim sen hep böyle yapiyorsun gecen babama da su verdin bardagi beklemedin diye söylendi . Ekmek almaya gidiyorum diye çıkiyordu evde ekmek var dedim tabi ya sana sormam lazimdi ben niye düsünüyorum ki her seyi sen bilirsin zaten sana danismadan ekmek dusunmek almak benim ne haddime diye söylendi. Senin derdin ne dedim derdimi biliyorsun dedi ( derdi ailesyle vıcık vicık olmamam ).
Yaptigim hicbir yemegi begenmiyor sürekli kusur buluyor yemiyor evden işim var deyip cikiyor annesinin oraya gidip yemek yiyor. Ben istemiyorum diye beni artik zorlamiyor gidelim demiyor ama tek basina gidiyor . Gecen sabah gitti aksama dogru aradim gelecekmisin diye ben yemegimi yerim cayimi icerim sohbetimi yapar gec gelirim bekleme dedi bunu defalarca yasadik her izin gunünde . Bana karşı çok öfkeli ve tepkili . Her şeyi denedim kahvalti hazirlamadim yemek yapmadim disarda yedi annesinde yedi beni aç birakıyor diye orda burda söylendi. Annesinde yemek yedigimizde herkesin icinde bak ögren ben böyle seviyorum sen böyle yapamiyorsun diye insanlarin icinde rencide etmeye başladı.
Ayni evin içinde birbirimize duvar ördük evli oldugunun farkinda degil alişamadi sahiplenemedi . Gittikçe uzaklaşiyoruz birbirimizden . Sürekli bir laf sokma savunma halinde her seyi sen biliyorsun benim fikrime saygin yok farkinda olmadan beni asagiliyorsun saygisizsin . Amcamlar geldi sen telefonla oynadin (2 dakka bir seye bakip birakmistim ) , babamin bardagi bitti kalkip cay doldurmadin , uykusuzum diye bahane ettin uyukladin (cok uykusuz ve yorgundum annesigilde oturdugum yerde uyuklamisim kasitli degildi ) kasten yaptin beni rezil ettin dedi.
Üzerimde otorite kurmaya her dedigini yaptirmaya çalısıyor . Hicbir seyi unutmuyor uzerini kapatmiyor çözdük sorunumuzu tamam diyorum içimden alakasiz bir zamanda eski tartismalari acip tekrar kavga ediyor . Nisanliykenki tartismalarimiza kadar götürüyor kavgayi. Birlikte hicbir seyi paylasamiyoruz ne duygusal ne de cinsel hicbir yakinligimiz kalmadi. 1,5 aydir ilk haftamiz disinda her gunumuz tartismayla geciyor. Bosanmak dısinda butün onerilerinize açıgım nasil aşabilirim bu sorunlari.
Not: Nişanliyken hic mi farketmedin diyenlere ithafen anneci oldugunu biliyordum bu kadarini beklemiyordum. Ayrica nisanliyken böyle sert kaba degildi kücük bir tartismada bile işini gücünu birakir yanimda olur kendini affettirirdi çok degisti taniyamiyorum.
NOT : Son durum 58. sayfada
Annesiyle misafirlikmiSon durumu yazayım merak edenler için. Eşimle barıştık . Ilk hafta birlikte gecti daha sonra ailesine gitmeye devam etti . Tek çözülmeyen nokta ailesine gitmesi olarak kaldi. Evde herhangi bir sorun yaşamiyoruz. Buraya yazdigim davranislarinin hicbirini yapmiyor artik. Annemlere seni götürmeyecegim ama ben giderim demisti tamam demistim.
İlk haftadan sonra evliligimiz garip bir döngüye girdi . Eşim işe gidiyor eve geliyor ve en fazla bir saat durup annesine gidiyor . Gece 11 civari bazen de daha geç geliyor. Izinli oldugu günlerde sabah kalkiyor hazirlanip cikiyor annesine gidiyor ve aksam yine ayni saatte eve dönüyor. Kahvalti dahil evde hiç yemek yemiyor annesinde yiyor. Ilk haftadan sonra sadece bir defa kahvalti yapti bir defa da yemek yedi.
Baristiktiktan sonra annesine iki defa gittim ikisinde de hicbir sey yapmadim sadece oturdum esim tepki verecek mi diye bekledim ama tepki vermedi ister yardim et ister etme dedi .
Eşim artik iş dışındaki bütun vaktini annesinde geçiriyor. Nadiren aksam erken geliyor 9 gibi cay kahve iciyoruz film izliyor falan . Bazen ariyorum ne yapiyorsun diyorum annemle misafirlikteyiz diyor . Kısaca evi sadece uyumak için kullaniyor . Ben ise rahatım neden böyle oldugunu düşünmek istemiyorum . Düşünürsem rahatim kacacak biliyorum .
Annesinin yorumu şu yüzume söylemedi başkalarina söylemis ordan duydum ben de . Insan ailesinin yanina gitmez miymiş ne varmis annesini bir yere götürüyorsa annesine gidiyorsa sanki kötü bir yere mi gidiyormus beni kötü bir yere mi götürüyormus.Anası sıkı tembihlemiş canm annesini ara kocamı evine gönder madem orda tutacaktın niye evlendrdin de yapamazsanız çizginden asla çıkma isin cok zor kendini degil esini alıştır o duruma esin anasının gözüne girmen gerektiği konusunda fena uyarı almis gibi cok sinir oldum smdi güncelleme okucm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?