- 10 Mart 2019
- 3.294
- 4.436
- 133
- 40
- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Yok gelmezler anne ogul geziyorlarmiş . Degişen bir sey yok benim biraktigim yerden aynen devam ediyorlar . Gelmesinler zaten umrumda degil zaten . Böyle devam etsinler.Büyük ihtimalle bu haftasonu eşiniz ailesiyle birlikte size gelecektir hazırlıklı olun.
Kayınvalide kendini acındıracaktır, eşiniz ise ne dediysen yaptım bir eksiğin mi var diyecektir.
Babanız diğer taraftan yana olabilir, tekrar dene diye iyice baskı yapabilir.
Kararlı iseniz babanıza ilerde çocuğumu babasız büyütmek ve sinir hastası olarak bu eve dönmek istemiyorum diyin.
Evet babam aynen böyle bir düşünce de lakin ben aynı kafa degilim. Dönecegim diyerek gazını aldım sakinledi hic karismiyor simdi rahatim. Ayni şeyleri yaşayacagim hatta belki daha fazlasini asla eve geri dönmem. Oyaliyorum sadece simdilik.Anladım babanız düzelir umuduyla yuvanızın yıkılmasına engel olmaya çalışıyor kendince, tabi eskilerin tahammül sınırları bizlerden cok daha genis olduğundan anlayabiliyorum. Ama siz de ne cektiginizi ne hissettiginizi en iyi bilensiniz, anne baba da olsa zorla bu mutsuzluğa mahkum edemez kimse kimseyi.
Ben 1.5 ay ya da 5 sene olayina takılmıyorum. Herkesin beklentileri ve mutluluk/mutsuzluk kriterleri birbirinden farklidir. Kimi 1 kere bile tahammül edemez kimi 10 sene ceker derdi. Önemli olan, zarar vermeye başladığı anda bitirebilmek. Siz şanslısınız kendi ayaklariniz uzerinde durabileceksiniz baba evinde olmasaniz bile. Karariniz ne olursa olsun, kendi mutlulugunuzu goz onunde bulundurun sadece.
Anneme yüz verme haklısın deme konuş alttan alsin falan diyormus. Kendi de yüz vermiyor huzursuz ediyor ki geri doneyim diye. Ben de dönecegim dedim oyaliyorum . Annem bana ısrarla sakın dönme diyor . Böyle biriyle hayat geçmez diyor o destekcim çok sukur.Babanız herhalde 2 günde babaevine döndü elalem ne der derdine düştü.
Buna yüz vermeyelim kocasına dönsün diye düşünüyordur.
Gitmek isteseniz bırakmaz zaten.
Nereye gideceksiniz ?
Babanıza ayrı o sıfat bulamadığım eşinize ayrı sinir oldum. Babanızın arkanızda durmadığını anladığı için eşiniz abuk subuk şartlar koşuyor emin olunEş kişisi beni aradi açmadim babami aramiş konusmuş. Babam konusup anlaşin incir çekirdegini doldurmayacak seyden ayrilma olmaz, zamanla duzelir yenisiniz vs suyuna git zorluk cikarma ve buna benzer seyler söyledi , seni ariyormus açmiyormuşsun konuş dedi. Ben de cevap vermedim sonra yine aradi açmadim , babami bir daha aradi.
Babam telefonu önüme uzatip konuş dedi konuşma bitene kadar da yanimdan ayrilmadi , ben sadece dinledim yorum yapmadim en son tamam deyip kapattim. Babam ne soyledi diye sordu . Söylediklerini yazayim , sen ayda bir gitsek raziyim demissin ayda bir uzun iki haftada bir gideriz ama davet olursa kardesim gelirse akrabalardan gelen olursa cagirirlarsa gideriz dedi ( bundan önce de ayniydi zaten kısaca aynı tas ayni hamam devam edecegim sen de razi ol demek istiyor ) .
Bir sene su anki evde yaşariz bir sene sonra annemlerin üstteki evine taşiniriz kabul mü dedi hayir dedim . Ben teklifimi yaptim otur düşün kararini söyle dedi tamam dedim kapattik.
Babama konuşmamizi anlattigimda ev meselesinde öyle saçma şey olmaz dedi , bir seneye kadar anlaşirsiniz zaten yenisiniz ondan bu sorunlar oluyor dedi. Gitme konusunda da sen ne zaman derse git zamanla kendi birakir vazgecer zaten zorluk cikarma tamam de anlasin dedi cevap vermedim o da sustu odadan çikti.
bi yerlere giderken de ön koltuğa annesini mi oturtuyor ayy allahım yaa allah yardımcınız olsn çok yenisiniz biraz akışına bırakın ama kesnlıkle taviz vermeyın...Oglunu arıyor nereye gidilecek ne yapilacak birlikte plan kuruyorlar eşim de bana bildirim yapiyor yarin teyzeme gidecez haberin olsun ordan bilmem nereye gidecegiz . Bütün planlar birlikte yapiliyor bana haber veriliyor. Bana niye sormuyorsun diyorum söylesem hayir mi diyeceksin diyor. Evet desem bile bir sor bana sormadan yapiyorsun sözler veriyorsun diyorum hep. Zaten bugunki ekmek alma olayinda her seyi sen bilirsin sana danismadan almak ne haddime laflari da bundan geliyor galiba.
Zamanla düzelecegine inanmak istiyorum ben de. Umarim basladigi gibi gitmez.
"Sen geri adım atar dönersin" demek bu...Eş kişisi bugun aradı herkes kendileri ariyormuş falan, düzeliriz kimse duymasin bu durumu diyor.
Kendisi giriyor ama cevap yazmıyor. Ben de sormuştum iki gün önce@Cemrecn son durum nedir? Merak etti
@Cemrecn ne yaptınız? Son durum nedir
@Cemrecn son durum nedir? Merak etti
Bütün bunlara rağmen geri döndunuz tam anlamadım ben ?? Hayirlisi olsun sizin için ama bundan sonra daha kötü daha mutsuz sürer gibime geliyor malesef inşallah yanılırızSüre boyunca annesinde kaldi , annesi bizi bir daha hiç aramadi , kendi babamla konusmalarini sürdurdü babama sözler verip ondan sözler aldı . Yaşayacak olan bendim kararlari kendiler verdiler.
Ben evde kalmayi kabul ettim lakin kendi ailesinde kalacak , işimden dolayi şehir degişikligi yapmam mumkun degil şu an işim orda. Buraya geldi ve birlikte eve döndük eve birakip kendi gitti.
Arkamdan demedigini birakmamiş ablasina dert anlatmiş. Ben kendine yemek yapmiyormuşum aç birakiyormusum o da annesinde yiyormuş ya da disarda yiyormus . Kahvalti hazirlamiyormuşum . Hesabimi bilmiyormusum sanki yemek yapiyormusum gibi mutfak alisverisi yapiyormusum . Mutfagi çikolata bisküviyle doldurmuşum. Telefonla oynayip duruyormusum birak diyormus dinlemiyormusum .
Beni ailesine degil hiçbir yere gitmek için zorlamiyormuş . Gitmek istemedigimde tamam diyormuş ama ben yine de sorun çikariyormuşum. Asla ailesinden vazgeçmezmiş benim için ben ailesinden ayirmak istiyormuşum kendim gorüşmüyormusum onun da gorüsmesine engel olmaya çalisiyormuşum.
Ayrilmak istedigim için ailesini bahane ediyormuşum aslinda başka sebepten ayrilmak istiyormuşum evlilik bana zor gelmis becerememişim , bahane olarak ailesini kullaniyormuşum.
Ablasina bunlari soyleyen annesine kimbilir neler söyler . Onu da geçtim hakkinda böyle konuşup düşünen biriyle insan ne yapar ?
Yanlış anlamışsınız benim işim orada oldugundan zaten gidecektim başka yerde kalmami istemedi sen evde kal ,ben annemde kaliyorum zaten dedi . Zaman kazaniyor barismak icin. Ben de işlerimi yoluna koymak için zaman kazanmiş oldum.Bütün bunlara rağmen geri döndunuz tam anlamadım ben ?? Hayirlisi olsun sizin için ama bundan sonra daha kötü daha mutsuz sürer gibime geliyor malesef inşallah yanılırız
Ah yanlis anlamışim kusura bakmayin. En azından bu konuda kolaylik sağlamış esiniz. Umarım güzel olur hersey .Yanlış anlamışsınız benim işim orada oldugundan zaten gidecektim başka yerde kalmami istemedi sen evde kal ,ben annemde kaliyorum zaten dedi . Zaman kazaniyor barismak icin. Ben de işlerimi yoluna koymak için zaman kazanmiş oldum.
Ne kadar utanmaz, arsız ve yalancı. Annesi ile mutlu olsun o zaman ne deyimSüre boyunca annesinde kaldi , annesi bizi bir daha hiç aramadi , kendi babamla konusmalarini sürdurdü babama sözler verip ondan sözler aldı . Yaşayacak olan bendim kararlari kendiler verdiler.
Ben evde kalmayi kabul ettim lakin kendi ailesinde kalacak , işimden dolayi şehir degişikligi yapmam mumkun degil şu an işim orda. Buraya geldi ve birlikte eve döndük eve birakip kendi gitti.
Arkamdan demedigini birakmamiş ablasina dert anlatmiş. Ben kendine yemek yapmiyormuşum aç birakiyormusum o da annesinde yiyormuş ya da disarda yiyormus . Kahvalti hazirlamiyormuşum . Hesabimi bilmiyormusum sanki yemek yapiyormusum gibi mutfak alisverisi yapiyormusum . Mutfagi çikolata bisküviyle doldurmuşum. Telefonla oynayip duruyormusum birak diyormus dinlemiyormusum .
Beni ailesine degil hiçbir yere gitmek için zorlamiyormuş . Gitmek istemedigimde tamam diyormuş ama ben yine de sorun çikariyormuşum. Asla ailesinden vazgeçmezmiş benim için ben ailesinden ayirmak istiyormuşum kendim gorüşmüyormusum onun da gorüsmesine engel olmaya çalisiyormuşum.
Ayrilmak istedigim için ailesini bahane ediyormuşum aslinda başka sebepten ayrilmak istiyormuşum evlilik bana zor gelmis becerememişim , bahane olarak ailesini kullaniyormuşum.
Ablasina bunlari soyleyen annesine kimbilir neler söyler . Onu da geçtim hakkinda böyle konuşup düşünen biriyle insan ne yapar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?