• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilgisi hiç yok

Burada iki ihtimal var benim aklıma gelen..

1.. Eşinizin size anlatamadığı ya da bilinçli olarak anlatmadığı bir sıkıntısı var

2.. Bana göre en yüksek ihtimal sizi aldatıyor..

Sizi aldatıyor olsa da sadece ilgisiz veya cinsellikten uzak olmasından başka birşeyler sezmiş olmanız lazım..

Mesela sizin bulunduğunuz odadan başka odalarda telefonla uğraşmak, sizinle birlikte uyumamak sizden sonra uyumak, eve geç gelmeler, telefona şifre koyup şifreyi sizden saklamak, telefonu ulu orta bırakmamak.... gibi gibi durumlar???? Sizde bu durumlar mevcut mu şuan merak ettim???
Eşi sevmiyor bu kadını.

Sonra kadınlar bir yerden ilgi görüp oraya yönelince burdaki hemcinleri de dahil toplumum hemen hepsi kadını recmediyorlar.
Aldatan erkek olunca "çocuklarını düşün, kocanı evine bağla" diyen zihniyetlerin içinden "eşitlikçi?" Olduğunu iddia eden kadınlar çıkıp "aldatma boşan" diyor.

Önce adaleti sağlayalım. Eşitlik sonra gelir adaletten. Adalet ise onlarin bize yaptığını bizim de onlara yapmamizla sağlanır ancak.

Kadınlarım tek derdi sevmek sevilmek. Bu kadar zor olmamalı . Bu kadar hor görülmemeli.

Geçenlerde annem neden ağlıyorsun dedi.
Erkek olmadığım icin ağlıyorum anne dedim. Üzüldü o da.

Gerçekten de erkek olmadigim icin ağlıyorum.

Allah belani verdi mi deseler.
Verdi derim.

Benim de verdi sizin de verdi konu sahibinin de verdi.

Orta-doğu denilen bu yerde kadin olarak doğduğum için..

Ne yapsın bu kiz şimdi.
Boşansın mı?
Evet bosansin demek kolay
Ama bosanmaya kalkmak zor.

2 çocukla kapi gibi maaşi, arkasinda anne babasi olmadan çok zor. Ve kadinlarimizin yüzde 80 gibi bir orani bunlardan mahrum.
Bu kadinlardan biri de benim.

Kocan dövmüyorsa sövmüyorsa aldatmıyorsa evine para getiriyorsa asla boşanmak kabul edilmez.

Hakim bile neden diye sorar.

Sorar. Çünkü boşanmanızı o da tasvip etmemektedir.

Sanki bizim erkeklerimizden bosanmak için binlerce sebebimiz yokmuş gibi.

O kadar isyanim var ki bu düzene. O kadar haykirmak istiyorum ki. Ama işte elimden hiçbir şey gelmiyor

Kızlar eşim hiç ilgisi yok bana karış soğuk görmezden geliyor sürekli elinde bir tlfn oynuyor konuşuyor ama beni gördüğü yok naparsam yapayım beni sıkma bunaltma ben özgürlüğume düşkün biriyim diyor ama bnde ilgi alaka istiyorum ayıptır söylemesi cinsel ilişki diye bsy kalmadı ben isteyince aklını fikrini onla bozdun diyor kızlar npsam yaranamiyorum npcm bilmiyorum lutfn bna akil fikir verin 😔
Ben böyle bir evliliği sürdüremem bana uymuyor bu şekilde devam edersen yollarımızı ayırmak durumunda kalacağım diyin.

6 yıllık evlilik ve bu 6 yılın içinden 4 sene koca bir çöp. Eşiniz bari sizi sevmiyor. Seven insan böyle davranmaz. Seviyorum dese bile yalan. Yok yani bu sevmek değil. Uzaklaşın bi tarafını allahu ekber dağlarına kadar kaldırıp sevmissiniz ilgi göstermissiniz uzaklasın. Baktınız hala aynı ve bosanın.

Aslında farkındayım onada sordum beni sevmiyorsan bosnalim dedim ama hyr ben senj seviyorum diyor ama bna hiç seviyor gibi gelmiyor 😔

çok çok üzgünüm sizin icin. SIzin gibi olan binlerce hemcinsim icin. O kadar üzgünüm ki. Nasıl ifade edebilirim bilmiyorum.

Eşinizin düzelmesi mümkün görünmüyor. Ne önerebilirim bunu da bilmiyorum.

Keşke somut olarak siz ve sizin gibu kadinlar icin bir şey yapabilsem.

Keske kocanızın yüzüne hayvanlığını vurabilsem.

Keşke anne babanızı sizin arkanizda yeterince durmadiklari icin pisman edebilsem...

Köyde 28 yaşında 3 çocuk annesi bir kız intihar etmişti. Cenazede kızın kocasının üstüne gitmişlerdi "senin yüzünden" diyerek.

Evet kocasının yüzünden olduguna katılıyorum. Ama tek suçlu o değil. Kızın anne ve babasının da yüzde 60 lık hissesini unutmamak lazım.

Ne diyeyim. Ben soramıyorum ama Birgün tecelli edecegine inandığım ilahi adaletin hesap sormasini bekliyorum. Dünyada adalet yok ama insallah ilahi adalete olan inancimiz da kaybolmaz.

Allah aklımızı fikrimizi korusun.

Anlaşılan böyle insanlarla hiç imtihan edilmediniz. Ertesi gün eve gelmez olur biter. Tüm sorumlulukla sen baş başa kalırsın. Adam eve zoraki geliyor zaten. Sen tabak çıkarma yarın soluğu dışarıda aldın hem de bahanesi olsun. Bazı adamlarla baş e-dil-mi- yor. Bu çok bilindik bilindik bir prototip. Çoluk çocukla ilgisiz trio, küsme, laf, kavga kar etmeyen, tükürsen defolup gitmeye bahane arayan, çoluk çocuk yükünü *2 haline getiren adamlar bunlar. Terapiye de gitmez söylenenleri de dinlemez. Bu yüzden sevgiliye yapılacak triplerle kendi etrafınızda döner olduğunuz çukuru derinleştirirsiniz sadece. Aman ne ceza masaya tabak konmamış. O adam da dizlerinin üstüne çöker bağıra bağıra ağlardı artık kahvede arkadaşları onu beklerken.
Evet , imtihan edilmedim. Allah'ta kimseyi böyle biri ile imtihan etmesin zaten. 🤷 Kendi fikrimce kendi tecrübelerimle yorum yapabiliyorum ancak. Daha iyi fikirler gelir umarım da konu sahibi ve dertliler faydalanır.

çok çok üzgünüm sizin icin. SIzin gibi olan binlerce hemcinsim icin. O kadar üzgünüm ki. Nasıl ifade edebilirim bilmiyorum.

Eşinizin düzelmesi mümkün görünmüyor. Ne önerebilirim bunu da bilmiyorum.

Keşke somut olarak siz ve sizin gibu kadinlar icin bir şey yapabilsem.

Keske kocanızın yüzüne hayvanlığını vurabilsem.

Keşke anne babanızı sizin arkanizda yeterince durmadiklari icin pisman edebilsem...

Köyde 28 yaşında 3 çocuk annesi bir kız intihar etmişti. Cenazede kızın kocasının üstüne gitmişlerdi "senin yüzünden" diyerek.

Evet kocasının yüzünden olduguna katılıyorum. Ama tek suçlu o değil. Kızın anne ve babasının da yüzde 60 lık hissesini unutmamak lazım.

Ne diyeyim. Ben soramıyorum ama Birgün tecelli edecegine inandığım ilahi adaletin hesap sormasini bekliyorum. Dünyada adalet yok ama insallah ilahi adalete olan inancimiz da kaybolmaz.

Allah aklımızı fikrimizi korusun.

Eşi sevmiyor bu kadını.

Sonra kadınlar bir yerden ilgi görüp oraya yönelince burdaki hemcinleri de dahil toplumum hemen hepsi kadını recmediyorlar.
Aldatan erkek olunca "çocuklarını düşün, kocanı evine bağla" diyen zihniyetlerin içinden "eşitlikçi?" Olduğunu iddia eden kadınlar çıkıp "aldatma boşan" diyor.

Önce adaleti sağlayalım. Eşitlik sonra gelir adaletten. Adalet ise onlarin bize yaptığını bizim de onlara yapmamizla sağlanır ancak.

Kadınlarım tek derdi sevmek sevilmek. Bu kadar zor olmamalı . Bu kadar hor görülmemeli.

Geçenlerde annem neden ağlıyorsun dedi.
Erkek olmadığım icin ağlıyorum anne dedim. Üzüldü o da.

Gerçekten de erkek olmadigim icin ağlıyorum.

Allah belani verdi mi deseler.
Verdi derim.

Benim de verdi sizin de verdi konu sahibinin de verdi.

Orta-doğu denilen bu yerde kadin olarak doğduğum için..

Ne yapsın bu kiz şimdi.
Boşansın mı?
Evet bosansin demek kolay
Ama bosanmaya kalkmak zor.

2 çocukla kapi gibi maaşi, arkasinda anne babasi olmadan çok zor. Ve kadinlarimizin yüzde 80 gibi bir orani bunlardan mahrum.
Bu kadinlardan biri de benim.

Kocan dövmüyorsa sövmüyorsa aldatmıyorsa evine para getiriyorsa asla boşanmak kabul edilmez.

Hakim bile neden diye sorar.

Sorar. Çünkü boşanmanızı o da tasvip etmemektedir.

Sanki bizim erkeklerimizden bosanmak için binlerce sebebimiz yokmuş gibi.

O kadar isyanim var ki bu düzene. O kadar haykirmak istiyorum ki. Ama işte elimden hiçbir şey gelmiyor
Tamamen katılıyorum. Eğitim, kendi paranı kazanmak, iş-güç sahibi olmak kesinlikle çözüm değil. Her konuda “çalış, kendi ayaklarının üstünde dur.” deniyor bunlaftan da feci halde fenalık geldi artık.

Para kazansak da bunları yapıyorlar.
Eğitimli olsan da eziyorlar.
İşin gücün olsa da saygısızlık edip yok sayıyorlar.

Bu konuda kadın bırakıp gidemiyor. İşin olunca bırakıyorsun ama hem iş hem ev sorumluluğu sana kalıyor. On paralık insanlarla sen uğraşmak zorunda kalıyorsun. Hele eteğinde bir de çocuk varsa yandın.

Sorun kadınların tek başına ayakta durması değil. Kadın yuvasında geçinmek ve sevilmek istiyor ufak tefek sıkıntılara razı. Allah’ın belası bu erkekler, bu memleketin erkekleri ne huzur, ne düzen, ne ağız tadı bırakıyor. Daha ne kadar gardımızı alarak yaşamaya devam edebiliriz?

İş, eğitim, kariyer, para kazanma hepsi tamam.

Kades uygulaması, kadın sığınma evi onlar da tamam.

Elektronik kelepçe, tamam.

Hala ne yapmalıyız? Başka ne yapmalıyız?

Ülkenin erkek popülasyon kalitesine de bir baksak mı mesela?
Belki sorun gerçekten de bizde değildir. Belki eşi ve çocuklarıyla sadece ve sadece mutlu huzurlu bir hayat bekleyen asgari ücretle geçinmeye razı olan şu kadında değildir problem? Bunun artık bir çaresi olmalı. Boşanma çözüm değil, boşanma da kadını yıpratan bir şey. Bundan boşansan sonraki evlendiğin farklı olmayacak ki.. kalite bu.

Tekrar tekrar lanet olsun.

Anlaşılan böyle insanlarla hiç imtihan edilmediniz. Ertesi gün eve gelmez olur biter. Tüm sorumlulukla sen baş başa kalırsın. Adam eve zoraki geliyor zaten. Sen tabak çıkarma yarın soluğu dışarıda aldın hem de bahanesi olsun. Bazı adamlarla baş e-dil-mi- yor. Bu çok bilindik bilindik bir prototip. Çoluk çocukla ilgisiz trio, küsme, laf, kavga kar etmeyen, tükürsen defolup gitmeye bahane arayan, çoluk çocuk yükünü *2 haline getiren adamlar bunlar. Terapiye de gitmez söylenenleri de dinlemez. Bu yüzden sevgiliye yapılacak triplerle kendi etrafınızda döner olduğunuz çukuru derinleştirirsiniz sadece. Aman ne ceza masaya tabak konmamış. O adam da dizlerinin üstüne çöker bağıra bağıra ağlardı artık kahvede arkadaşları onu beklerken.
Açıkçası ben de böyle bir adamla imtihan edilmedim. Dahasi böylesini canli canlı görmedim bile

Ama tasavvur edebiliyorum artık.

Hayattaki erkekler benim babamdan ve eşimden ibaret değil.

Bu coğrafyada arıza olmayan erkek sayısı o kadar az ki.

Mutluyum diyen bir kadin arkadaşımın hayati benim için feci bir dramdan başka bi sey değil. Çünkü kocadi dövmuyor sovmuyir.

Bir erkekten bekledigimiz maks. Performans bu mudur yani.

Bilemedim ne desem. Üzgünüm ama hayat benim zannettigimden daha da acimasiz.

33 yaşındayım ve bunu yeni fark ediyorum

Kendimden kadınlığımdan şüphe duyuyorum artık
Neden? Kadınlığın sadece eşinin pipisi ile mi hayat buluyor? Ona alternatif varsa memlekette senin için de bir o kadar alternatif var. Sadece yapmayı seçmiyorsun. Kadınlıktan şüphe duymak neymiş?

Back