Eşimin halasının kızı ve çocuk yetiştirme şekli

Eğitime başladıysanız 10 - 15 güne alıştırırsınız. Sömestr tatiline kadar öğrenmiş olur. Önemli olan gece eğitiminde istikrarlı olmanız. Bezini asla takmamanız.

Bir de çocuğunuzun ne zaman küçük tuvaletini ne zaman büyük tuvaletini yapacağını az çok bilirsiniz. Gece uyumadan tuvaletini yaptırirsınız bir de sabaha doğru 4- 5 gibi yaptırırsanız o da o rutine alışıp ona göre tuvaletini yapmaya başlıyor.

Cokkkk teşekkür ederim bilgilendirme için. Şimdilik baya zorlandık. Gece bezliyordum bezlemiyim ozaman🤲

Bir de erkek çocuğuymuş, canı istediğinde istediği her şeyi yapmaya hakkı olduğu öğretisiyle dünyaya, kadınlara işkenceye salınmış bir velet daha..

Gerçekten inanılmaz bir şey, sınırları çocukken öğretmeleri gerekiyor zaten anne babaların ama onların “bebekleri o kadar özel ve yaratıcı ki” tüm toplum alkış tutmalıyız.

Çok iyi yapmışsınız, daha en baştan korkmayıp, iki yüzlü de davranmayıp tepkinizi göstermişsiniz. Gitsin uzakta ağlasın aman boşverin ya..

Oğlum 4 yaşında ve hareketli bir çocuk. Sürekli hareket halinde, koltuklardan atlar zıplar. Ama saldırgan ve saygısız değil.

Gerekli aktiviteleri yaptırıyoruz ama enerjisi yüksek bir çocuk. Çok samimi arkadaşımın evine bile gitmek istemem, ben kendi evime davet ederdim.

Birincisi bizim apartman dairesi olan evin alt 2 kat boş, ama arkadaşlarımın dolu. Hem alta ses gider, hem neden çocuğum milletin koltuğunda tepinsin?

Şu an bizim ev harici, başka evlerde bunu yapmaması gerektiğini anlıyor ve daha sakin, başka ev de yapmıyor. Hatta sesli gülsek, herkes kendi evinde gülsün biz buraya misafir geldik, komşuları uyandırmayalım diyor 😅 (anırır gibi gülme değil en fazla evin içi duyar)

Çocuklar özgür olsun, haklarını korusun ama bunu yaparken kimsenin özel alanını ve hakkını ihlal etmesin. Çocuğum başkasının halısını tual gibi kullanacak özgürlükten değil, bu özgürlük değil aksine ihlaldir.

Bir de çocuğa wc. Eğitimi verirken misafirliğe gidilir mi? Uzaktan samimi arkadaş veya akrabaya yatılı gitmişsem, anneme bile. Wc. Eğitimi olduğu halde yanımda alez taşırım. Çocuk bu altına falan kaçırır diye.

Az bile yapmışsınız. Böyle ebeveynler yüzünden toplumun başına bela çocuklar yetişiyor, yazık!

Hala kızı çocuk yetiştirmeyi bilmiyor ve dalga geçer modunda. Sınırları anne verir çocuğa Allah'ım kızlarımı düzgün yetişmiş insanlarla karşılaştır diye dua ediyorum böyle erkek annelerini ve hayvan bozması erkek çocuklarını görünce. Hareketliyse spora yönlendir eğit misafirlik kavramı vardır bizim ödümüz kopardı misafirlikte çocuk odasına girer hiç çıkmazdik. Ben de kızlarımı emek vererek yetiştiriyorum çok üzücü toplumsal çürüme yaşıyoruz.
Bence de ayıp etmemişsin kendini suçlu hissetme.

Kızlar direkt konuya gireceğim artık sabrım tükenmeye başladı çünkü. Eşimin halasının kızı evli ve bi tane 3 yaşında oğlu var. Başka şehirden memlekete geldiler ve 1 gün bizde kaldılar. Ama o 1 gün bana 1 yıl gibi geldi. Ben daha 3 aylık gelinim koltuklarım halılarım hepsi yeni kirlenmesin leke olmasın diye gözüm gibi bakıyorum.

Sorun tabiki bu değil havaalanından onları almaya gittiğimiz günden başlayayım. Eşimin halasının kızının adı Esra olsun kocası da Mustafa olsun. Daha bismillah havaalanında karşıladığımızda esranın yüzü tabiri caizse şeycik gibiydi zaten. Sebebini de sonra anlatıcam.

Öpme faslı bitti arabya valizleri koyup bindiler yola çıktık. Eşimle ben öndeyiz onlar arkada oturuyor. Çocuk durduk yere öne uzanıp koluma cimcik attı bildiğiniz yardı kolumu derim havaya kalktı kan aktı. Esraya dönüp çocuk kolumu cimcikledi dedim hahhah ay o onun selam verme biçimi seni sevdi dedi. Orda ben bi şok oldum neye uğradığımı şaşırdım bişi diyemedim.

Neyse eve geldik oyuncak getirmiş çocuğa. Salonun ortasına döktü ben de onlar gelmeden yemek yapmıştım sofra kurayım yol yorgunluklar açlardır dedim. Sofrayı kurdum yemek yiyoruz çocuk pilavı kaşıkla alıp elini sallıyor heryere pirinç yapıştı. Annesi temizledi oğlum yapma falan dedi bunda sıkıntı yok.

Yemek faslı bitti masayı topladık sohbet ediyoruz çocuk durduk yere oyuncakları bana ve eşime fırlatıyor. Erkek çocuğu yani güçlü baya ve oyuncaklar da tahtadan olanlar var can yakıyor. Annesi orda gülüyor aaa nasıl fırlattı falan diye. Ben yine bişi demedim. Televizyon dolabının çekmecesini açıp ordan tükenmez kalemi alıp halıları karalamaya başladı. Orda bana bi sinir bastı aaa yapma öyle dedim aldım kalemi. Sakladım dolabın üstüne. Çubuk kraker yiyordu eşim şakasına ben de yiyebilir miyim dedi çocuk hayır dedi kaşlarını çattı vermedi Annesi ordan atlıyor henüz 3 yaşında paylaşma yaşına daha gelmedi çok normal diyor? Benim görümcemin kızı 2 yaşında ve herşeyini biz istemeden bizimle paylaşan bir çocuk. Sonra konu konuyu açarken havaalanında yolcuların çocuğa bağırdığını söyledi çok gururuna dokunmuş. Yüzü ondan asıkmış. Neyse

Sonra ben kahve yapmaya gittim geldim baktım çocuğun elinde yine kalem var? Dolabın üstünden kalemi vermiş çocuğa. Dedim bu kalemi ben kaldırmıştım kim verdi? Annesi hayal gücünün geniş olduğu bir dönemdeyiz çocuğu kısıtlamıyoruz bizim evin duvarları harita gibi ama nolacak bi badana boyaya bakar diyor. Evine halı falan da sermiyormuş sebebini de çocuk halıma işediğinde anladım Tuvalet eğitimi veriyormuş. En sonunda sinirlendim söyleseydin ya kaldırırdım halıları dedim bu bozuldu kocasına hadi kalk gidiyoruz dedi. Hiç durun gitmeyin demedim kocası da yarın gideriz dinlenelim dedi. Sabah kahvaltıyı bile beklemeden çekip gitmişler biz uyurken. Sonra dedim ayıp mı ettim acaba misafir sonuçta eşim de bana çocuğu çok şımartmışlar iyi yaptın dedi. Şimdi beni millete nasıl anlatıyordur kim bilir
Az bile yapmışsın, bu arada eşinizin halasının kızının ve eşinin sizin evinizde ne işi var , dıdının dıdısı gibi olmuş, almayın böyle insanları evinize , hadsiz ,cahil insanlar ...

Yeni nesil annelere sesleniyorum; Topluma insan yetiştiriyorsunuz, hayvanat bahçesine maymun değil. Terbiye verin çocuğunuza.
Keşke bunu her yere yazıp kamu spotu niyetine assak, illallah geldi bu annelerin pervasızlığından, öğretmenim ; geçenlerde veli toplantısı oldu bir Allahın kulu gelmedi bile , okulda çocuğunun tırnağı kırılsa yakamızdan tutar böyleleri , ben arıyorum velileri neden ilgilenmiyorsunuz diye , çocukları da aynen bu misafir çocuğu gibi sorumsuzca yetiştirilmiş, çocuk 5. Sınıfta kafa tutuyor derste , Sınıf düzenini bozuyor, aileye şikayet edince de aaaa benim çocuğum yapmaz diyorlar, böyle böyle nesli mahvettiler , kuralsız, pervasız, suç odağında yetişen bir nesil var artık, ve bunun en büyük sebebi anneler ve babalar , Allah rızası için çocuğunuza sınırlar koyun ve güzel eğitin!

. Zaten eşya için aman çocuktan kıymetli mi falan diyorlar e evet kıymetli yani bana ne senin çocuğundan.
valla ben çocuklu kadın olarak buna katılıyorum. Benim çocuğum bana kıymetli. Gittiğim evde de benim davrandığım gibi davranılmasını beklemek anne-babanın şımarıklığı, egosu.

Anne babalar özgür birey yetiştireceğiz diye şımarık kural tanımaz bireyler yetiştirdi.gecen arkadaşımla yemeğe gittik 3 yaşında oğlu var kendi başına yemek yiyormus diye arkadaşım övüp durdu.neyse yemekler geldi lahmacun istemiştik oğlu başladı yemeye bütün masa sandalye yerler hepsi battı.ben bile utandım garsonlardan arkadaşım hala bak ne güzel yedi diyor.😂😂

2 çocuk büyüttüm, evimde kurcalamadıkları yer, oynamadıkları süs eşyam kalmadı. İzn verdim, meraklarını gidersinler istedim. Allah yukarıda çok kırıp dökmediler ama iyi karıştırdılar 🤣 Duvar da çizdiler ama başkasının evinde asla yapmadılar. 'Hayır, burası bizim evimiz değil, olmaz' dediğimde hep dinlediler. Çocuk her yeri kendinin bellememeli, evet özgür olsunlar ama özgürlüğün de sınırı var. Başkasının alanına giriyorsan bu özgürlük olmuyor.

Gercekci gelmedi konu bana nedense. Kadina bilenmissiniz, evet simarik bi cocugu vardir dogrudur ama cocuk uzerinden kadini lincletmek istemis gibisiniz. "Gururuna mi" dokunmus gercekten, "hayal gucunun gelistigi donemdeyiz" bilmem ne o kadar yapmacik soylemler ki. Ayrica cocuk paylasimci yetistirilir, yetistirilmez sizi ne ilgilendirir?! Bana sacma geldi konudakiler, yasanmamis gibi.

Gercekci gelmedi konu bana nedense. Kadina bilenmissiniz, evet simarik bi cocugu vardir dogrudur ama cocuk uzerinden kadini lincletmek istemis gibisiniz. "Gururuna mi" dokunmus gercekten, "hayal gucunun gelistigi donemdeyiz" bilmem ne o kadar yapmacik soylemler ki. Ayrica cocuk paylasimci yetistirilir, yetistirilmez sizi ne ilgilendirir?! Bana sacma geldi konudakiler, yasanmamis gibi.
He işim gücüm yok tanımadığınız etmediğiniz adını bile doğru bilmediğiniz birini yalan yanlış bilgilerle size linçlettricem ben de burada anonim takılıyorum ve bundan haz mı alıcam te allam ya

Aklıma fazlasıyla özgür (!) Yetiştirilen bir çocuk geldi, ben de çocuktum. Çocuk Avrupa'da büyüyordu ve uzaktan akrabamız.

Otururken bana vurup, (öyle ufak vurma değil koluma yumruk atma) salak bir diksiyonla
Açıdı mı? Diye soruyordu. Annesine söylediğimde "Merakından yapıyor" demişti. 1-2 derken ben bu çocuğu eşşek sudan gelene kadar dövmüştüm 😂 dişimi sıka sıka Açıdı mı haaaa Açıdı mı? Diye diye. (Çocuk acıdı yerine açıdı diyordu) 😂

Dayak işe yaramış akedemisyen oldu. Maşallah sessiz sakin 😂

Çocuk yaramaz olabilir, hırçın olabilir. Ona zaten bir şey diyemeyiz.
Ben de, kavga ederdim küçükken sokakta ama eğer hatalıysam ebeveynlerim özür diletirdi karşı taraftan. Konuşurlardı, uyarırlardı bizi. Evimizde cam da kırdık, eşya da ama başkasının evinde gözüyle takip ederlerdi bizi.
Buradaki çocuk anne ve baba tarafından sınır çizilmeden büyütülüyor okuduğum kadarıyla. Birine bir şey fırlatıyor, uyarılmıyor. Belki de büyüdükçe normali bu da olabilir çocuğun.

Peki siz çocuk 3 yaşında böyle davranması normal diyerek herşeyine göz mü yumdunuz
Ben normal demedim anlayarak okumadınız sanırım.
Anne baba tutumu sınırı çok önemli ama yaşayan herkes bilir ki 3 yaş ciddi zor bir yaştır,direncin en fazla olduğu dönemdir.

Aklıma fazlasıyla özgür (!) Yetiştirilen bir çocuk geldi, ben de çocuktum. Çocuk Avrupa'da büyüyordu ve uzaktan akrabamız.

Otururken bana vurup, (öyle ufak vurma değil koluma yumruk atma) salak bir diksiyonla
Açıdı mı? Diye soruyordu. Annesine söylediğimde "Merakından yapıyor" demişti. 1-2 derken ben bu çocuğu eşşek sudan gelene kadar dövmüştüm 😂 dişimi sıka sıka Açıdı mı haaaa Açıdı mı? Diye diye. (Çocuk acıdı yerine açıdı diyordu) 😂

Böyle ebeveynlere diyecek bir şey bulamıyorum ya😬 ne demek merakından yapıyor. İyi o zaman ne varsa elinde bana saplasın, canım acıyor mu diye merakından yapsın.
Burada konular açılıyor. Okullarda şiddet uygulayan çocuklar ile ilgili. Bu çocuk ileride sınıf arkadaşının da koluna vurma potansiyeli olan bir çocuk. Çünkü anne bunu doğal karşılıyor, hayır kimsenin, hiçbir canlının canını yakmamalıyız demiyor.

Böyle ebeveynlere diyecek bir şey bulamıyorum ya😬 ne demek merakından yapıyor. İyi o zaman ne varsa elinde bana saplasın, canım acıyor mu diye merakından yapsın.
Burada konular açılıyor. Okullarda şiddet uygulayan çocuklar ile ilgili. Bu çocuk ileride sınıf arkadaşının da koluna vurma potansiyeli olan bir çocuk. Çünkü anne bunu doğal karşılıyor, hayır kimsenin, hiçbir canlının canını yakmamalıyız demiyor.
Zaten anneler, annelerimiz hata yaparsak uyarırdı ama bu kadın özgür bırakmıştı. Annesi uyarsa, engellese çocuğu dayak yemeyecekti. Sağlam bir sopa işi çözdü 😅 Normalde kimseyi dövmezdim ama çocukta ne kadar dövüş sanatı var hepsini uyguladım 😂😂

Ben normal demedim anlayarak okumadınız sanırım.
Anne baba tutumu sınırı çok önemli ama yaşayan herkes bilir ki 3 yaş ciddi zor bir yaştır,direncin en fazla olduğu dönemdir.
Benim çocuğa herhangi bir lafım yok zaten çocuk ağlamadoğı halde kalemi alıp vermesi hayır oğlum yapma oğlum bile dememesi sorun. Bunları yapsa çocuk yaramaz der geçersin zaten

Boşuna dememişler dayak cennetten gelmedir diye 🤣 köpek bile yavrusunu ısırıyor eğitmek için

Zaten anneler, annelerimiz hata yaparsak uyarırdı ama bu kadın özgür bırakmıştı. Annesi uyarsa, engellese çocuğu dayak yemeyecekti. Sağlam bir sopa işi çözdü 😅 Normalde kimseyi dövmezdim ama çocukta ne kadar dövüş sanatı var hepsini uyguladım 😂😂
Eline sağlık bacım

X