eşimin haberi olmadan bunu yapabilir miyim sizce

Dogum kontrol hapi sutunu keser malesef benimki cok azaldi 10 aylik bebegim. Saglik ocaklarinda sprail takiliyor guzel de bilgi veriyorlar. Erkekler bizim ne kadar yiprandigimizi anlayamazlar o yuzden sen kendini dinle derim ben. Esinin anlayacagini sanmiyorum kanama da herkeste olmaz diye biliyorum

Kızlar özellikle anneler . Beni anlarsınız bebeğim daha çok küçük. Kızıma aşırı bir sevgim var her anne gibi. . Şu an sadece ona yetmek onunla ilgilenmek üzerine hayallerim.. calisiyorum ve Tek başıma büyütuyorum kimsem yok. Ve benle bir doğuran çoğu kişi hamile. Çok korkuyorum en az 5 yıl başka bebek düşünmüyorum. Allah isteyene versin. Ama eşim biraz sorumsuz ona güvenim yok. Kazayla hamile kalabilirim Sizce en mantıklı korunma yöntemi hangisi. Spiral taktirmayi düşünüyorum kanama çok oluyor vs dediler doğru mu . Eşimin haberi olmadan bunu yapsam ne olur. İkimizin iyiliği için. Bu arada eşim de şu an bebek istemiyor gve Spiral olduğunu bilirse rahat davranır diye ona söylemiyorum. Çifte koruma gibi bişey yani yapmak istediğim
yasina bagli profilindeki gibi 30 yasindaysan 5 sene beklemezdim acikcasi...

Konu sahibi eşinizi tanıyorsunuz diye böyle düşünüyorsunuz, ben sizi anlıyorum. Ben şu an hamileyim, plansız oldu ama alıştım çok şükür. Ama ben de sizin gibi hem spiral hem prezervatif düşünüyorum bu hamilelikten sonra, spirali belki de söylemem diye düşünüyorum ben de. Çünkü çift korumayla kendimi daha rahat hissederim gibi geliyor ve eşimin en ufak bir rahatlık göstermesini istemiyorum. Ciddi anlamda uyarsam sorun olmaz belki ama bilemiyorum. Ben iki çocuktan fazlasını istemiyorum, o istiyor. Yani bir nevi canına minnet olur :) İstediğiniz şekilde yapın ve kendinizi kötü de hissetmeyin. Sonuçta tüpleri bağlatmıyorsunuz

Eşimin kuzeni spiralle hamile kaldı bebeği henüz 10 aylıkken. Spiral kaymış yerinden fark etmemiş. Hiç bir korunma %100 etkili değil. Bide şuna inanıyorum nasibinde varsa ne yaparsan yap oluyor ya :) olmayacaksada olmuyor. Sonucta öleceğimiz gün saat belliyse biz bunun önüne geçemiyorsak hangi anne ve babadan hangi tarihte dogacagımız da belli. Bende 2. İstemiyorum uzun bir süre ama bakalım nasip

Ben anlamadim esinize neden guvenmiyorsunuz?
Bahsettiginiz yontem geri cekilmeyse zaten korunmuyorsunuz demektir.
Gizli sakli yapma istegini de anlamadim ayrica.

Neden diye soranları anlamıyorum, Türk erkeğine laf anlatmak kolay mı? Bir şey olmaz der sonra da bu kadını tutar kürtaja götürür. Biraz çevrenizdeki adamlara bakın, akıl mantık sahibi kaç kişi var? Günlük hayatta derdini anlayamıyorsun ki karısının yayakta anlatması kaldı

Emziren annelere 3 aylık iğne yapılıyor kızkardeşim 20 aydır bu yöntemle korunuyor emzirdiği için aylık iğne ve hap olmuyormuş.Bende doktoruma sorup bu yöntemle korunmayı düşünüyorum bebeğim doğduktan sonra.3 ayda bir gidip yaptırıyorsunuz.
Lütfen aylık ya da 3 aylık iğneleri aklınızdan bile geçirmeyin. Tüm hormon dengesini bozuyor , kadın doğum dr önermiyor.

Sprial taktırıp " rahat davranır " demek garip bence
Korka korka , psikolojik baskı altında mı girecek adam ilişkiye ?

Hormonlu spiral taktirirsaniz kanamayi azaltiyor. Regl doneminde taktiracaksiniz zaten, ruhu duymaz.
Ben sizi anliyorum, erkekler prezervatif kullanmayi sevmiyor zaten, spiral var der kullanmaz. En saglami hem spiral hem prezervatif.

%99 koruyucu spiral 5 dk içinde de takılıyor adet kanamanız normalden daha fazla olabiliyor tabi kansızlık durumunuz varsa önermem ama yoksa taktırabilirsiniz bunun için de eş izni gerekmediği için sizin isteğinize bakar hem eşinizde çocuk istemiyormuş. Bence gidin taktırın çıkarttırmak istediğiniz zamanda çıkarttırabilirsiniz. Tekrar bir çocuk büyütmeye hazır olduğunuzda çocuk sahibi olmanız en güzeli olacaktır.

Spirali tavsiye etmem kendi adıma :)
Şuan spiralli hamileyüm. Üstelik kayma ve pozisyonunda değişiklik yok. Allah nasip ederse her türlü oluyor...
Ama taktırmak isterseniz , eşinizin izni aranmıyor spiralde.
Konuya yorum yapmayacaktim ama sizin yorumunuzu okudum korktum acikcasi
Bende spralle korunuyorum 1 yildir aylik kontrollerime gittim hic bir sikinti yok ilk aylar lekelenme cok oldu hormon hapi verdi duzeldi simdilik bir sorun yok
Ama 4 bebegim var zaten 5. Cisi benim psikolojik olarak ölümüm olur heralde :) hani spral var die rahattim ben simdi baya tirstim sizin spral hormonlu muydu ona ragmen nasil hamile kaldiniz :KK43:

Spirallerin hormonlu olanlari kanamayı azaltir, bakırlı olanlar kanamayi artirir. Reglin hemen bitiminde ya da bitmeden takiliyor. 15 dk lık iş zaten. Ruhu bile duymaz. Ayrica bilmesine de gerek yok. Nasil korunacağınizi ona soracak degilsiniz. Bir gun tekrar bebek isterseniz spirali cikarttirmaniz da yeterli. Igne hormonlar uzun sure dogurganligi engelliyor mesela. Yani igneyi yaptirmasaniz da 2 yila kadar cocugunuz olmayabilir. Spiral bu acidan tehlikesiz. O yuzden sizin icin daha uygun. Igneleri genelde bir daha cocuk istemeyen kadınların kullanmasi daha uygun.

Kac gundur butun konulara yazdim valla :) sanada yaziim :)

Bakir olandan taktirdim ben gecen ay taktirmaz olaydim ahanda 12. Gune girdik hala adet oluyorum. Illallah geldi tansyon mansyon kalmadi: (

Kendin taktir benim kocamin haberi yoktu taktrdim.. hatta kanama su kdr surdu filan dedim bahsettim.. diyor sen spiralmi taktirdin? :) solememistim ona:) bencede soleme esine taksin condomu cift koruma olur.. ztn hic bi korunma yontemine guvenim yok.

Benimkini regl zmni disinda taktilar.. o zmnda 1 hafta surdu kanama.. cikarinca gene cogalcak kanama :KK43: ohfff

Birde guldum aslinda :))) sevistigimiz herife bile guvenemiyoz, bosa dememisler bu devirde babana bild guvenme diye :)))

Neden habersiz yapıyorsunuz anlamadım? Gidin doktora taktırın. Doktor gerekli bilgiyi verir ama eşten habersiz yapmak çok saçma.
+1000

Haber vermemek gerçekten çok saçma. diğer korunma yöntemine de devam etmek istediğinizi, tek başına koruyucu olmadığını söylersiniz, konuşur anlatırsınız eşiniz kendisi de istemiyormus zaten şimdi çocuk, neden dikkat etmesin ki. O çocuk istiyo siz istemiyo olsanız anlardim soylememeyi ama :işsiz:

+1000

Haber vermemek gerçekten çok saçma. diğer korunma yöntemine de devam etmek istediğinizi, tek başına koruyucu olmadığını söylersiniz, konuşur anlatırsınız eşiniz kendisi de istemiyormus zaten şimdi çocuk, neden dikkat etmesin ki. O çocuk istiyo siz istemiyo olsanız anlardim soylememeyi ama :işsiz:
Anlamiyck bisey yok :) herkesin iliskisi farkli:) cocuk istemiyodur herif ama o an rahat davranir zevkine diyor kadin. Kocasini taniyidur herhalde kadin. Sonra bi sekilde hamile kalsa ki spirallede hamile kalan cok.. hadi aldiralim.. onceden bole yapmasi daha dogru. Her biseyi kocana solemek zorundamisinki?

Yani, herşey kismi degerlendirmeye acik olsa da bunu evet :)

Buyuklerimizin bi sozu var ki bence cok cok cok dogru.. biraz kibarca yazayim: iki tane vajinan olsa birini gosterme demisler :) bu erkek milleti bu kdr guvenilirde ben mi bilmiyom :) ki dedigim gibi konu sahibi guvenmiyor esine bu yuzden solememekle cok hakli.

Back
X