• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin güvensizliği..

Kıskançlıkdan çok, ciddi hakaret unsuru asıl problem. Karşınızdakini ahlaken yoksun, zaafına düşkün biri olarak görüyorsunuz demekki, herşeyi yapar beklentisi var. Çok çirkin bence. Bana yapsalar aynı şeyi, ben ne kadar acizim ki başka biri yok ekran görüntüsü at, yok bildirim yap, sürekli kontrol altında tutmaya çalışacak derim. İnsanın insanlığına hakaret bu.

Tamam 2 ay da boşanmasın hemen, ama onun bu haksız endişelerinden emin kılmaya da çalışmasın. Ya tedavi olacak, ya kendini törüpüleyecek. Başka oluru yok.

Bence boyutu önemli ve davranış şekli. Ben çabuk bana ekran görüntüsü at kimle kırıştırıyorsun demiyorum. Aşkım onlinesın merak ettim bakım kimle konuşuyorsun diyorum. Bunu ona hakaret ya da küçük görme olarak yapmıyorum. Sadece meraktan, bunlar insani duygular. Kıskançlıktan eve kilitler, tüm hesaplarını kapattığı sosyal hayatını sıfırlar ve benden başka bir bayanla konuşmasını engellersem bu hastalıklı bir düşünce.

Merhaba.. ben de aranizda yeniyim Direk konuya girecegim 25 yasindayim ve 2aylik evliyim. Eşim doğuda asker işlerimiz dolayisiyla farkli sehirdeyiz. Eş durumundan dolayi benim yasadigim sehire gelmesi icin bekliyoruz biyandan. 2 yillik iliskimiz sonrasi aldik evlilik kararini. Ne onun bana nede benim ona güvrnsizlik konusunda bi yanlisimiz olmadi. Hatta ikimizde kiskanc oldugumuz icin karar almistik sosyal hesaplarimizi kapatalim gereksiz kiskancliklar olmasin diye. (Bunu acmak istiyorum kapatmamizdaki sebep sifrelerimiz birbirmizde vardi. Hic tanimadigim insanlar mesj atip yada istek falan gonderince cok sinirleniyodu falan ben kendi istegimle kapatmak istedimm daha sonra ozaman ben de kapatayim dedi . ) Onunla tanismadan once cok fazla sosyal özgur ruhlu kendi ayaklari uzerinde durabilen biriydim. Simdide kismen oyle. Cok sukur kendi ayaklarim uzerinde dimdik durabiliyorum ama ozgurluk kismi artik yok. Sikayetci de degilim cok sukur ama bazen beni herseye pisman ediyo. Neyse gelelim koskanclik guvensizlik konusuna. Uzakliktanmidir yoksa farkli seylermi var adini koyamiyorum. Watsaptaa cevrim ici olmamdan tutunda kiz kardeslerimin kocalarina kadar kiskaniyo. En son ki kavgamizda wp yuzunden tek sosyalligim buyken bundan bile bana neler cikardi. Goreve gitmisti aksam uzeri gece gelirim dedi. O her goreve gittiginde ben geveleri uyuyamam. Surekli uyanip bakarim aramismi belki aramistir ben duymamisimdir falan diye. Neyse kalktim baktim arama yok. Sonra kiz arkadaslarimin mesj attigini gordum wp ye girip cevap yazayim dedim gece saat 3. Yazwrken eşim o sirada gelmis gorevden tabi ben cevrim iciyim wp de. Direk aradi napiyosun dedi dedim x kisisiyle konusuyorum canim. Ekran goruntusu at dedi attim inanmadi bana ve ispatladigim halde bana birsuru laf etti. Ve bu ilk defa olan bisey degildi ben de en sonunda artik yeter senin bu guvensizliginle başa cikamiyorum hayatimi sana surekli birseyleri ispatlamak icin yasamiycam bana guvenmek zorundasi dedim. Ispatlamak zorundasin bana ispatlamiycan da kime ispatlican dedi. Ne desem anlamiyo her lafimi sozumu yanlis algiliyor. Bu anlattigim size en son dun yasadigimizdi emin olun bunun gibi okadar cok sey varki. O bana guvenmez ben o guvensin diye kendimi parcalarim ispatlamak icin. Ailemle paylasayimmi bu durumu sizce yada napayim nasil bi yol izleyeyim. Yardimci olurmusunuz..
Geçer alışır diye bekleme asla düzelmez aksine artar ya bi nevrini döndüreceksin yada ölünceye kadar çekeceksin akrabadan kıskanmak nedir asker ortamında hep eşlerle beraber olacaksınız düşünemiyorum bile eşinin tavrıno

Sizde aldatma potansiyeli goruyorsa neden evliligini surduruyor, cuckold fantazisi falan mi var? Esiniz hic normal degil, daha yeni evlisiniz, normal bir adam kendisini aldatacak potansiyeli gordugu kadinla evleenmez, evlendiyse altindan baska biseyler cikar.

Ah canım benim çok zor birşey yaşadığın.annem yıllarca babamın saçma sapan kıskançlıkları yüzünden neler neler yaşadı.anlatsam roman olur.özgüveni bitti resmen kadının.hayatı zindan etti babam anneme.ama babamınki hastalık ve o bunu kabul ediyor.yıllardır tedavi oluyor.eskiye göre kısmen iyi ama yine de annemin telefonunu yabancı bi numara arasa evde olay çıkar.Benim eşimde babamın tam tersi beni hiç kıskanmaz.ve bu o kadar güzel birşey ki.kıskanç insandan nefret ederim.çünkü babamın anneme yaptıklarından çok çektik.

Sizden kat lat daha fazla benim esimin guvensizligi. Kafasinda kuruyo gibi oluyor bazen neden yaptin bunu simdi yalanmi soyluyorum dedigimde yaa bitanem aklima takilmasin at iste nolcakki diyo gulerek

Neyi at diyor anlamadım kaçırdığım bi yer var sanırım. Genellemek gibi olmasın bu tarz disiplinli işi olan insanlar biraz fazla takıntılı olabiliyor. Hatta ciddi boyutta.

Bana sevgiliyken hep anlatirdi oradaki evli arkadaslarinin esleri tarafindan aldatildigini bi cogu yasamiş. Simdi anlatmiyo ama onceleri cok anlatirdi. Etrafinda yasamislari cok. Onceki konusmalarimizda hep dedim icimi acitiyosun yapma bunu bana ne zaman gordun benim sana yanlis yaptigimi dedim. Ne yani sen ban ihanet ediceksin bende oturup bunu kabullenicem bide ilsikiyi devammi ettiricemki 2.sini yapasin dedi. Bizim tek ve en buyuk sorunumuz bu oldu evlendikten sonra. Yanyanayken hicbisekilde bilmem bu tavirlarini ama hakkariye gidince dgisiyor. Farkli bir kisilige burunuyor. Suan islerimizden dolayi yanyana gelemiycez bi iki ay daha boyle gidicek. Ben bu surece nasil alisicam bilmiyorum.
Böyle konular okuyunca hep acaba benim eski eşimle mi evlendiler diye düşünüyorum.. Kendisi ile, 9 yıllık sevgililik nişanlılık sürecinde farklı şehirlerdeydik, paronayaklığının uzaklıktan olduğunu savunarak o süreci normalleştirdi, haliyle evlenince geçicek sandım, evlenince de devam etti ve 2 ayın sonunda tek küfür bile duymadığım adamdan şiddet gördüm sonra boşanma davası açtım, boşandım, kurtuldum. Bu hastalıklı sorunlu tipler manyaklıklarına hep bi bahane bulurlar, ama asıl ve gerçek gerekçe bu kişilerin HASTA olduğdur. Allah kolaylık versin.

Geçer alışır diye bekleme asla düzelmez aksine artar ya bi nevrini döndüreceksin yada ölünceye kadar çekeceksin akrabadan kıskanmak nedir asker ortamında hep eşlerle beraber olacaksınız düşünemiyorum bile eşinin tavrıno
Eger becerebilirsem insallah o nevrini donderme kismini yapacagim sonrasinda buyuk konusmak istemiyorum. Ama Rabbim de yardimci olursa yolumu ayiricam

Böyle konular okuyunca hep acaba benim eski eşimle mi evlendiler diye düşünüyorum.. Kendisi ile, 9 yıllık sevgililik nişanlılık sürecinde farklı şehirlerdeydik, paronayaklığının uzaklıktan olduğunu savunarak o süreci normalleştirdi, haliyle evlenince geçicek sandım, evlenince de devam etti ve 2 ayın sonunda tek küfür bile duymadığım adamdan şiddet gördüm sonra boşanma davası açtım, boşandım, kurtuldum. Bu hastalıklı sorunlu tipler manyaklıklarına hep bi bahane bulurlar, ama asıl ve gerçek gerekçe bu kişilerin HASTA olduğdur. Allah kolaylık versin.
Kesinlikle dogru ben ona ne yaptigini nasil bi halde oldugunu gosteremiyorum yani gormuyor. Kesinlikle herseye kendince bi aciklamasi hakliligi var okadar cok yoruyorko buda beni

Bence boyutu önemli ve davranış şekli. Ben çabuk bana ekran görüntüsü at kimle kırıştırıyorsun demiyorum. Aşkım onlinesın merak ettim bakım kimle konuşuyorsun diyorum. Bunu ona hakaret ya da küçük görme olarak yapmıyorum. Sadece meraktan, bunlar insani duygular. Kıskançlıktan eve kilitler, tüm hesaplarını kapattığı sosyal hayatını sıfırlar ve benden başka bir bayanla konuşmasını engellersem bu hastalıklı bir düşünce.
Çok hoşsunuz ;) herkes kendi çerçevesinden bakıyor olaya elbette; eşiniz sıkıntı yapmıyorsa okey.

Tabiatımız çok farklı. Ben bana aynısı yapılsa ciddi rahatsız olurum. Kendimde başkasına yapmam; çünkü güvenmediğim insanla zaten o yala çıkmam; bir de karşımdakinin aklına böyle şeyler sokmam. Kimle konuşuyorsunuz dediğinizde Ahmetle demesi de yeterli değil ama di mi? Ekran görüntüsü de istiyorsunuz... Neyse, kimseyi yargılamak haddime değil..kendi bakış açımızla yorumluyoruz burada sadece.

Düzgün bir dille konuş, onu sevdiğini göster. Mesleği gereği güven problemi yaşıyor da olabilir, geçmişte aldatılmış da. En önemlisi onu nasıl sevdiğini bilmesi. Güven problemi var. Bak bu şekilde olmaz, nereye kadar gider diye güzel bir dille anlat.

Çok hoşsunuz :KK66: herkes kendi çerçevesinden bakıyor olaya elbette; eşiniz sıkıntı yapmıyorsa okey.

Tabiatımız çok farklı. Ben bana aynısı yapılsa ciddi rahatsız olurum. Kendimde başkasına yapmam; çünkü güvenmediğim insanla zaten o yala çıkmam; bir de karşımdakinin aklına böyle şeyler sokmam. Kimle konuşuyorsunuz dediğinizde Ahmetle demesi de yeterli değil ama di mi? Ekran görüntüsü de istiyorsunuz... Neyse, kimseyi yargılamak haddime değil..kendi bakış açımızla yorumluyoruz burada sadece.

Aynen öyle ama ben de bakarken tıpkı sizin gibi yorumlar yapardım. Ama iş bala gelince pek öyle rest çekilmiyor. Herkes herkesin bir açığını kapatıp yoluna devam etmek zorunda.

Ah canım benim çok zor birşey yaşadığın.annem yıllarca babamın saçma sapan kıskançlıkları yüzünden neler neler yaşadı.anlatsam roman olur.özgüveni bitti resmen kadının.hayatı zindan etti babam anneme.ama babamınki hastalık ve o bunu kabul ediyor.yıllardır tedavi oluyor.eskiye göre kısmen iyi ama yine de annemin telefonunu yabancı bi numara arasa evde olay çıkar.Benim eşimde babamın tam tersi beni hiç kıskanmaz.ve bu o kadar güzel birşey ki.kıskanç insandan nefret ederim.çünkü babamın anneme yaptıklarından çok çektik.
Ben mesela onceden civil civildim cevremdeki herkes bunu soyluyor neden boyle biraktin kendini icine kapandin diye. yeni yeni dusundukce farkina variyorum. Keske esimde farketse hasta oldugunu. Hemen birseylere karar verip sonlandirmak istemiyorum evliligimi. Kör biri olarak degil de Herseyin bilincinde olarak birseylerle mucadele etmek istiyorum gittigi yere kadar olmazsada zaten ben elimden geleni yapmistim demenin rahatligiyla yoluma bakmak istiyorum

Aynı durumu ben de eşime yapıyorum vtsp ekran fotosu atıp gönderiyor bu şekilde davranmamın sebebi kk da aldatma konularını okuya okuya benimki de yapıyorsa diye işgillenmeye başladığım için siz de ispatlayin bir zaman sonra inanır inanmazsa da abartıya kaçıyorsa bir müddet onunla konuşmamayı tercih edin

Ekran goruntusu at diyor yani

Diğer konuları bilmiyorum tabiki de at yani nolacak ki bi ekran görüntüsü atmak bence de zor olmamalı. Merak etmiş olabilir. Abartmadık sürece tâbi. Ben de istiyor um dedim ama öyle egr online gördüğümde değil yani kendimce geçerli durumlarda istiyorum. O da yeri gelip istediğinde atıyorum ya da kız arkadaşımla-ablamla vs özel bi konu diyip olayı kapatabiliyorum.

Diğer konuları bilmiyorum tabiki de at yani nolacak ki bi ekran görüntüsü atmak bence de zor olmamalı. Merak etmiş olabilir. Abartmadık sürece tâbi. Ben de istiyor um dedim ama öyle egr online gördüğümde değil yani kendimce geçerli durumlarda istiyorum. O da yeri gelip istediğinde atıyorum ya da kız arkadaşımla-ablamla vs özel bi konu diyip olayı kapatabiliyorum.
Benim problemim ekran goruntusu atmk degil ki.. asil problem bunu artik abartmasi. Kafasinda birseyler kurup kurgulamasi..kendince yorumlamasi.

Benim problemim ekran goruntusu atmk degil ki.. asil problem bunu artik abartmasi. Kafasinda birseyler kurup kurgulamasi..kendince yorumlamasi.

O biraz ileri boyut, peki sizle ilgili eski bi durum var mı bu güven eksikliğine sebep olarak?

Back