Eşimin gizli kredi kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
şakanızı cıddıye alanlar olabılır

:KK57:
Ben olsam dedim zaten bu üye yapmamış götürmüş vermiş, bi daha böyle bir olayla karşılaşacak kişinin olasılık sayısı çok az hadi oldu diyelim buraya üye olup benim yorumumu okuma şansı % kaç 😅 bu ihtimalleri göz önünde bulundurarak yazdım, bi de ben olsam derken ciddiydim yaparım 🤣

cok sasırdım ve sısteme uzuldum ınsanlara bunu odeyebılecek guc vermıyorlar ama borc verıyorlar :( bır sekılde tuketım cılgınlıgına yoneltıyorlar
bılgılendırme ıcın tesekkur ederım :KK68:
Aslında teknik olarak borç vermiyor, size bir limit veriyor. Ödeyebileceğini düşünüyorsan al buyur diyor. Bunu da daha önceki harcama ve ödeme alışkanlıklarınıza bakarak yapıyor.

Ben severim yüksek limitli kartı, dünyanın binbir türlü hali varken cebimde ani veya acil bir durumda beni kimseye muhtaç etmeyecek bir harcama imkanımın olması beni rahatlatıyor.

Tüketim çılgınlığı kısmı tamamen kişilerin otokontrolüne bağlı, bizim hanede toplam 100bine yakın kart limiti olduğunu fark ettim bu konu sayesinde. Tabi bu harcıyoruz anlamına gelmiyor, neticede maaşlar belli. Ki eşim özel sektörde, benden yüksek limitleri. Yani illa memur olmaya da bakmıyor. Kredi puanı meselesi önemli. Puanı yüksek tutmak için bile adınıza hareket görünmesi gerek sistemde. Büyük ihtimalle bu nedenle kart alamıyorsunuz. Kredi çekin ödemeye başlayın üç ay içinde adınıza kart yollarlar çünkü düzenli ödeme görülür.

Bu arada bizde de harcamalar şeffaftır, herkes diğerinin kart-kredi borcunu vs bilir, o ayki harcama durumu kontrol altındadır, ay içinde farklı zamanlarda maaş aldığımız için parayı birbirimize paslar dururuz ama bu tutup da her adımımızı haber verdiğimiz anlamına gelmez.

Son düzenleme:
Bacım sen dua etki senin ki sadece sana hediye almak için harcamış...
Ben eşimin kv ye kk verdiğini tesadüf eseri çantasından düşen slip sayesinde öğrendim ve tabiki şok oldum... Ve harcamalar da aylık en az 700 TL civarıydı bundan 7 sene evvel
Bende tam da bunu kasdediyorum; ama ısrarla bazı üyeler anlamak istemiyor. Üzücü ve yanlış olan o kredi kartı ya da başka bir nesneden sizin haberiniz olmadan eşinizde bulunması.. Sizi “birey” olarak görmemesi ve sizden saklı gizli işler yapması. Böyle biriyle ben yapamazdım..

Ama eşi olarak bana söylemesi beklerdim nihayetinde 24 bin bize göre yüksek bir rakam
24 bin limit verdi diye okadar harcayacaksiniz diye bisey yok kullanmayi bilirsin kart guzel ve gerekli bisey. Tepkiniz yersiz adam bu tepkiden dolayi zaten soylememis ayrica koca adamin kart alip almayacagina siz karar veremezsiniz zaten

Aslında teknik olarak borç vermiyor, size bir limit veriyor. Ödeyebileceğini düşünüyorsan al buyur diyor. Bunu da daha önceki harcama ve ödeme alışkanlıklarınıza bakarak yapıyor.

Ben severim yüksek limitli kartı, dünyanın binbir türlü hali varken cebimde ani veya acil bir durumda beni kimseye muhtaç etmeyecek bir harcama imkanımın olması beni rahatlatıyor.

Tüketim çılgınlığı kısmı tamamen kişilerin otokontrolüne bağlı, bizim hanede toplam kart limitinin 100bine yakın kart limiti olduğunu fark ettim bu konu sayesinde. Tabi bu harcıyoruz anlamına gelmiyor, neticede maaşlar belli. Ki eşim özel sektörde, benden yüksek limitleri. Yani illa memur olmaya da bakmıyor. Kredi puanı meselesi önemli. Puanı yüksek tutmak için bile adınıza hareket görünmesi gerek sistemde. Büyük ihtimalle bu nedenle kart alamıyorsunuz. Kredi çekin ödemeye başlayın üç ay içinde adınıza kart yollarlar çünkü düzenli ödeme görülür.

Bu arada bizde de harcamalar şeffaftır, herkes diğerinin kart-kredi borcunu vs bilir, o ayki harcama durumu kontrol altındadır, ay içinde farklı zamanlarda maaş aldığımız için parayı birbirimize paslar dururuz ama bu tutup da her adımımızı haber verdiğimiz anlamına gelmez.
cok haklısınız dogru ...

ya ben tum bankalara basvurdum 2009 yılından berı sıgortalıyım
bana kredı kartı cıkmadı :D resmen su sokaklarda kart dagıtanlar vardı ya cıktım onları aradım yok cıkmadı
gıttıgım bankalar hep dedıler kı kredı puanı onemlı benım hıc puanım yok
dedım kı e kart vermezsenız nasıl puanım olsun :D daha once hıc kart kullanmadım hıc taksıde borca gırmedım resmen sıstemde yok gorunuyorum :D o kadar ugrastım kı kart cıkartmak ıcın ve aynen dedıgınız sebeple dursun bır kosede bıleyım ve dokunmayayım ıstedım

baktık bana cıkmıyor esım kendı kartından ek kart cıkarttı bırde kendısı lımıtını yukselttı ama bana cıkmadı maas bankamda hıc boyle kart gondermedı olsa ıyı olurdu

Bende tam da bunu kasdediyorum; ama ısrarla bazı üyeler anlamak istemiyor. Üzücü ve yanlış olan o kredi kartı ya da başka bir nesneden sizin haberiniz olmadan eşinizde bulunması.. Sizi “birey” olarak görmemesi ve sizden saklı gizli işler yapması. Böyle biriyle ben yapamazdım..
her ailenın dinamiği farklı oluyor bızde de hersey konusulur ben bu ay su kadarlık bır harcama yapmayı dusunuyorum senın plan programına da uyar mı derım esıme ...cunku belkı o da bendekıne guvenıp baska bır harcama ıcıne gırebılır ıkımızde bırbırımıze sormadan harcarsak sonra sıkıntı yasanabılır

ama bazıları da herkesın kendı parası dıyor faturaları bolusenler var sadece kadının parasının harcandıgı erkegın bırıktıgı haneler var ne bıleyım cesıt cesıt

Merhaba hanımlar.hemen konuya geçmek istiyorum.
Eşimin benden gizli kredi kartını buldum bir tesadüf eseri...
Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Hemen harcamalarına vs baktım
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Üç ay önce banka yollamış buda kabul etmiş güya.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Onların yanında nasıl olur bilmiyorum ama kalbim kırık hemde çok fazla
15 üyenin bu açıklamaya dislike atması :KK70: :KK70: :KK70:
Kredi kartının varlığını ve yapılan harcamaları ben de öğrenmek isterim, sonuçta kazandığımızla ortak gelecek inşa ediyoruz. Ama eşiniz sadece size harcama yaptığını söylediği hâlde verdiğiniz tepkiyi abartılı buldum ve her şeyden önce adamı gecenin köründe kaldırmışsınız. Adam sizden özür dilememekte yerden göğe kadar haklı.

cok haklısınız dogru ...

ya ben tum bankalara basvurdum 2009 yılından berı sıgortalıyım
bana kredı kartı cıkmadı :D resmen su sokaklarda kart dagıtanlar vardı ya cıktım onları aradım yok cıkmadı
gıttıgım bankalar hep dedıler kı kredı puanı onemlı benım hıc puanım yok
dedım kı e kart vermezsenız nasıl puanım olsun :D daha once hıc kart kullanmadım hıc taksıde borca gırmedım resmen sıstemde yok gorunuyorum :D o kadar ugrastım kı kart cıkartmak ıcın ve aynen dedıgınız sebeple dursun bır kosede bıleyım ve dokunmayayım ıstedım

baktık bana cıkmıyor esım kendı kartından ek kart cıkarttı bırde kendısı lımıtını yukselttı ama bana cıkmadı maas bankamda hıc boyle kart gondermedı olsa ıyı olurdu
Evet sorununuzun ne olduğunu biliyorsunuz :)

Aslında ek kart temiz bir çözüm ama sizin şahsen borçlanmanıza engel teşkil edebilir puanınızın çok düşük olması. Bu da hem eşinizin hem sizin aynı anda yüksek miktarlı borçlanma istediğinizde sıkıntı olabilir.

Aslında maaş bankaları çok sever sıfır müşteriyi, sizi es geçmeleri ilginç olmuş :)

Bu arada, size Gazianteple ilgili bir iki soru sormak istedim ama özel mesaja kapalısınız, siz bana yazsanız da konuyu sabote etmesem?

Şimdiden teşekkürler..

Evet sorununuzun ne olduğunu biliyorsunuz :)

Aslında ek kart temiz bir çözüm ama sizin şahsen borçlanmanıza engel teşkil edebilir puanınızın çok düşük olması. Bu da hem eşinizin hem sizin aynı anda yüksek miktarlı borçlanma istediğinizde sıkıntı olabilir.

Aslında maaş bankaları çok sever sıfır müşteriyi, sizi es geçmeleri ilginç olmuş :)

Bu arada, size Gazianteple ilgili bir iki soru sormak istedim ama özel mesaja kapalısınız, siz bana yazsanız da konuyu sabote etmesem?

Şimdiden teşekkürler..
cok tesekkur ederım sıze :KK68: hemen yazıyorum

eşimin şirketı var kart lımıtı 24 bın degıl memura banka nasıl 24 bınlık kart verıyor arkadaslar memur maası bellı ?
ozellıkle o lımıtı ıstemesı ve maasını sıgortasını gostermesı gerek durduk yere hıc bır banka 24 bınlık kart falan gondermez

bu mıktarda karta sahıpsenız esınızden saklamak dogru degıl bırseyı saklamak ne olursa olsun yanlıs ki adam bunun farkında oldugu ıcın suc bastırıyor ondan bu tavırları adamın bu kadar küsüp tavır yapacagı ne var kı bu kadar ? gızlı kartı yakalandıgı ıcın nıye bu kadar tavırlı asıl buna gıcık olunur

adamın dıyecegı su olmalıydı ; boyle bırsey vardı bende ozellıkle cıkarttım ne olur ne olmaz bulunsun ama harcamayalım dıye araya bırseyler gırdı soylemeyı unuttum harcamalık degıl bulunsun dese konu kapanırdı bunu demek yerıne ne yakalanmıs gıbı tavırlar sergılıyor

?

tam tersını dusunelım adam karısının sakladıgı gızlı kartı bulsaydı ne tepkı verırdı ?

benım kartım yok cunku esımın kartını kullanıyorum :KK70: ama esım kart cıkartmadan once istişare ederız mıktar ıcın basvurmadan once bıle mıktarı uzerıne de konusuruz hesabımıza uyar mı bızı zorlar mı buna gercekten ıhtıyacımız var mı dıye
evde bırlıkte yasıyoruz harcamalarımız ortak o borclanırsa bende kendımden kısarak ona destek oluyorum benım ıhtıyacım olursa esım kendı ıhtıyaclarından kısar yanı bızde herkes kendı parasını harcamaz hersey ortaktır o yuzden bırbırımıze danısırız saklamayız
Gönderir güzelim. Erkek arkadaşım 4.900 alıyordu geçen yıl. İki tane 13.000’lik kart geldi o istemeden. Birkaç tane de 4.000’lik gönderdiler aynı şekilde. Eşinin resmi olarak aylık geliri ne? Babam da esnafken aylık 10-15.000 civarıyken tüm kartlarının limitinin toplamı 70.000’di.

bende boyle dusunuyorum ama sanırım bız azınlıgız :KK70:
Ben senin mesajından alıntı yapmıştım yazacaktım, dışarı çıktık ailemle, yarım kaldı. Yanlışlıkla o mesajım gönderildi de yarım yamalak mesajımdan mı alıntı yaptın diye düşündüm :D :D . Kalp kalbe karşıymış herhalde.

Kişisel ihtiyaçlar için hesap vermek izin almak vs değil savunduğum. Ama gelir o evin geliridir harcanan para da o evin harcamasıdır bana göre. Kullanılan kredi, kredi kartı, alınan borçtan eşlerin haberi olmalı bence.

Gönderir güzelim. Erkek arkadaşım 4.900 alıyordu geçen yıl. İki tane 13.000’lik kart geldi o istemeden. Birkaç tane de 4.000’lik gönderdiler aynı şekilde. Eşinin resmi olarak aylık geliri ne? Babam da esnafken aylık 10-15.000 civarıyken tüm kartlarının limitinin toplamı 70.000’di.
Ben senin mesajından alıntı yapmıştım yazacaktım, dışarı çıktık ailemle, yarım kaldı. Yanlışlıkla o mesajım gönderildi de yarım yamalak mesajımdan mı alıntı yaptın diye düşündüm :KK70: :KK70: . Kalp kalbe karşıymış herhalde.

Kişisel ihtiyaçlar için hesap vermek izin almak vs değil savunduğum. Ama gelir o evin geliridir harcanan para da o evin harcamasıdır bana göre. Kullanılan kredi, kredi kartı, alınan borçtan eşlerin haberi olmalı bence.
esımın maddı durumu ıyı ama once onunda lımıtını hemen yukseltmedıler nıye bıze bu kadar zorluk cıkartıyorlar :D . yazılım sırketı var her ay sabıt bır gelırı yok ne kadar iş baglarsa o kadar kazanır kazandıgında ıyı kazanıyor olmasını bıle umursamadılar belırsızlık olusuyormus o sıkıntıymıs oyle demıslerdı, lımıtını yukseltebılmesı ıcın uzun sure odemelerını hep gunu gunune yaptı sık sık para transferlerı yaptı ,hep ıslem yaptı hesabında da oyle yukseltıldı bırde esın durumu etkılemıyor dedı bana banka , benım hıc hareketım yokmus yanı 0 olusumdan dolayı kredı kartı cıkartmıyorlarmıs mutlaka bır hareket gerekıyormus o hareketı nasıl saglayacagım mesela bır yere ozellıkle borclansam her ay onu duzenlı odesem o bır ıse yarar mı acaba ? :D

katılıyorum sana hanede ne kadar para var us asagı bes yukarı yasayanlar bılmelı dıye dusunuyorum bende...
harcayıp harcamamak bıle evdekı mıktarı bılmeye baglı netıcede ayagı yorgana gore uzatmak meselesı :)

gerçekten evlilik kurumu şahsi cüzdanındaki kredi kartına bile Bakıp karışıp dahası izinsiz harcamalarına bakacak kadar basitleşti mi yahu! gecenin bir saati yazık adam anama babama birşey oldu sanmıştır uyandırılınca. Yersiz tepkiler.

esımın maddı durumu ıyı ama once onunda lımıtını hemen yukseltmedıler nıye bıze bu kadar zorluk cıkartıyorlar :KK70: . yazılım sırketı var her ay sabıt bır gelırı yok ne kadar iş baglarsa o kadar kazanır kazandıgında ıyı kazanıyor olmasını bıle umursamadılar belırsızlık olusuyormus o sıkıntıymıs oyle demıslerdı, lımıtını yukseltebılmesı ıcın uzun sure odemelerını hep gunu gunune yaptı sık sık para transferlerı yaptı ,hep ıslem yaptı hesabında da oyle yukseltıldı bırde esın durumu etkılemıyor dedı bana banka , benım hıc hareketım yokmus yanı 0 olusumdan dolayı kredı kartı cıkartmıyorlarmıs mutlaka bır hareket gerekıyormus o hareketı nasıl saglayacagım mesela bır yere ozellıkle borclansam her ay onu duzenlı odesem o bır ıse yarar mı acaba ? :KK70:

katılıyorum sana hanede ne kadar para var us asagı bes yukarı yasayanlar bılmelı dıye dusunuyorum bende...
harcayıp harcamamak bıle evdekı mıktarı bılmeye baglı netıcede ayagı yorgana gore uzatmak meselesı :)

Haha uğraştırmışlar sizi baya. Erkek arkadaşım da devlet bankalarının birinde öğrenci gözüküyordu. Üstelik iki ay o bankadan devlette öğretmen olarak maaşını aldı :deli: . Ta öğrenciyken asgari ödemelerini geciktirmesinden dolayı kredi vermediler ama kartları dayadılar. “Harca-düzenli öde kredi notun yükselsin” dediler. Seninle ilgili sıkıntı devam ediyorsa hesap açtırıp yatırım yapabilirsiniz senin hesabında. Ya da banka kartı alıp otomatik ödeme talimatı verebilirsin. Bunlar hep kredi notunu yükseltiyor 😊

Almak ıstemıstır lımıt yuksek olunca sızınde karsı cıktıgınızı bıldıgı ıcın soylememıstır bunda guven sarsılacak ne varkı harcama yapsa tamam ama oda yok

Gizli demissiniz ama gizli degil ki, gayet de bulabilmissiniz gizli olsa haberiniz olmazdı
Bir de tepkiniz abarti olmuş
Yazik adamin da o.karttaki tek harcamasi sizin icin bir de. Hadi bir sürü harcama yapsa haklisiniz derdim ama adamin gözünde "hanıma hediye aldik ama yine de yaramamadik" düşüncesine sebep olmussunuz. Kendince sizi nankör ilan etmiş bile.olabilir.
Tepkinizi de sabah sorup aciklamasina göre "hayatım bana hediye almışsın ama ben borçtan korkuyorum biliyorsun, mümkün oldugunca harcama yapmayalim" diye güzelce konussaydiniz, ailesini kocasını bütçesini düşünen biri izlenimi birakacaktiniz. Ani fevri tepkiler kişiyi hakliyken haksiz konuma düşürür. Size trip atmasi da yaptığı iyiliğe nankörlük yapmış izlenimi verdiginizden.

Bn çalışmadgm halde2 bin tl limitli kredi kartım vardı
Eskiden çalışmayanlara k.kartı verilmiyordu ama son 4-5 senedir geliriniz olmasa da veriyorlar, ödemeleri düzenli yapar, hesap kesimlerinde çoğunlukla toplam borcun hepsini kapatırsanız limitinizi de yükseltiyorlar, ki eğer limit yükseltmeye siz bir sınırlandırma talep etmezseniz banka hizmette sınır tanımıyor limit uçuyor :))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X