• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin gizli kredi kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karıya kıza değil lakin belki ortaya çıkmasa harcayıp borca girecekti
Bu dedıgını illa yapacaksa baska kart cıkarır gene yapar. Sen gordun dıye o isten vazgecmez merak etme.
Mevzu senden habersiz kartı olması mı, baska kadınlara hediye alacak olması mı? Haklı cıkmak ıcın adamı harcama bence.

bız sana haklısın desek ne olacak, baska kadınlara hediye alacak dedıgın adamla yarın uyuyup yemegı sen yiyeceksin.

Yemin etti banka yollamış diye ama ona da inanmıyorum gizli kart çıkaran onu da başvuru yapar.
Ama şuan başvuru yapması için bir sebep yoktu bilemiyorum.
Maaşı 8.500 yinede o kadar kart gelmez mi diyorsunuz.
Banka eşiniz başvurmadan da kart gönderebilir, eşimin bir bankada bireysel ve ticari hesapları vardı, tabii ki o bankaya ait kartı da, sonra başka bir banka eşim hiç başvurmamışken kart yolladı, kart benim yanımda geldi, eşim bankaya benim yanımda tel açtı, zaten başka bir bankayla çalıştığını kartı olduğunu, kartı istemediğini söyledi iptal ettirdi.
Limite gelince gelir düzeyiniz ve varsa k.kartınız, kartınıza yaptığınız düzenli ödemeler vb göz önünde bulundurularak limitsiz kart bile veriliyor.
Hiç geliri olmayan ev kadınlarına bile 2-3 bin lira limitli k.kartı veriliyor.

Bu arada hanımlar lütfen polemiğe girilmesin rica ediyorum.

Karıya kıza değil lakin belki ortaya çıkmasa harcayıp borca girecekti
İyi de gerçekleşmemiş olasılıklar için birbirimizi suçlamaya başlarsak kimse bir ilişkinin sonunu getiremez. Haksızsınız, biri beni eften püften bir mesele yüzünden hesap sormak için gece yarısı uyandırsa ben trip atarım kusura bakmayacaksınız artık.

eşimin şirketı var kart lımıtı 24 bın degıl memura banka nasıl 24 bınlık kart verıyor arkadaslar memur maası bellı ?
ozellıkle o lımıtı ıstemesı ve maasını sıgortasını gostermesı gerek durduk yere hıc bır banka 24 bınlık kart falan gondermez

bu mıktarda karta sahıpsenız esınızden saklamak dogru degıl bırseyı saklamak ne olursa olsun yanlıs ki adam bunun farkında oldugu ıcın suc bastırıyor ondan bu tavırları adamın bu kadar küsüp tavır yapacagı ne var kı bu kadar ? gızlı kartı yakalandıgı ıcın nıye bu kadar tavırlı asıl buna gıcık olunur

adamın dıyecegı su olmalıydı ; boyle bırsey vardı bende ozellıkle cıkarttım ne olur ne olmaz bulunsun ama harcamayalım dıye araya bırseyler gırdı soylemeyı unuttum harcamalık degıl bulunsun dese konu kapanırdı bunu demek yerıne ne yakalanmıs gıbı tavırlar sergılıyor

?

tam tersını dusunelım adam karısının sakladıgı gızlı kartı bulsaydı ne tepkı verırdı ?

benım kartım yok cunku esımın kartını kullanıyorum :KK70: ama esım kart cıkartmadan once istişare ederız mıktar ıcın basvurmadan once bıle mıktarı uzerıne de konusuruz hesabımıza uyar mı bızı zorlar mı buna gercekten ıhtıyacımız var mı dıye
evde bırlıkte yasıyoruz harcamalarımız ortak o borclanırsa bende kendımden kısarak ona destek oluyorum benım ıhtıyacım olursa esım kendı ıhtıyaclarından kısar yanı bızde herkes kendı parasını harcamaz hersey ortaktır o yuzden bırbırımıze danısırız saklamayız
Yemin etti banka yollamış diye ama ona da inanmıyorum gizli kart çıkaran onu da başvuru yapar.
Maaş Bankası memur eşime 34binlik kart yolladı habersiz. Arada limiti yükseltelim mi diye arıyorlar. Maaşı 8.500 den az..

gecenin bir saati esinizin kartini bulma sebebiniz cüzdanini karistiriyor oldugunuz icinmiydi ?
Tabiki hayır benim kartım dan önce para çek diye vermiştim benim işim için bana lazımdı bana para çeker misin diye onda kaldı bugün de isim vardı oda uyuyor Du kartımı almak için cüzdanını açınca gördüm

Hadi karti buldun kizdin e harcamalara bakmissin sana yapilmis. Yarin annene gideceksin konusmak icin bekleseydin ya. .

Tabiki hayır benim kartım dan önce para çek diye vermiştim benim işim için bana lazımdı bana para çeker misin diye onda kaldı bugün de isim vardı oda uyuyor Du kartımı almak için cüzdanını açınca gördüm
guven problemimi var acaba diye sormustum aslinda ama sizde benim gibi ne ararken ne bulmuşsunuz olmuş

Saklamasaydı sizinle paylaşmış olsaydı elbette daha iyi olurdu ancak belkide sizin tepkinizden çekindiği için bu şekilde olmuş olabilir. Konuşun eşinizle güzel bir dille birbirinizden her ne olursa olsun bir şey saklamamanız gerektiğinden bahsedin. Ufakta olsa kalbinizin kırıldığından bahsedin.

Sizin haklı olduğunuzu düşünüyorum. Sizin için harcama yapmış olsada sizden habersiz yapmış bunu. Bence alttan almayın haklı olan sizsiniz..
Yani evli olunca illaki herşeyi haber etmesimi gerekiyor anlamıyorum ben hiç bir zaman eşimin kredi kartı varmı yokmu kaç tane kartı var diye sorgulamadım sonuçta adam karı kıza harcamamış hediye almış karısına sırf hediye için bile ben olsam laf etmezdim

Öğretmenim. Yani düz maaşım birçok memuriyet pozisyonuna göre düşük sayılır. Buna rağmen sizin mesajınızdan sonra ufak bir hesap yaptım, cüzdanımda kredi kartı toplam limitim 40binin üstünde. İstersem bu 3 farklı kartı, 40binlik tek bir karta da dönüştürebilirim, 4er binlik 10kart da yapabilirim, sistem buna izin verir. Buradaki mesele 40bin limitim var diye 40bini kullanmamaktır.

Sadece bilgilendirme olması açısından yazmak istedim, 24bin tek kart limiti için öyle çok uçuk bir rakam değil, hele ki hanımefendinin eşinin maaşı 8,5muş.
cok sasırdım ve sısteme uzuldum ınsanlara bunu odeyebılecek guc vermıyorlar ama borc verıyorlar :( bır sekılde tuketım cılgınlıgına yoneltıyorlar
bılgılendırme ıcın tesekkur ederım :KK68:

arkadaslar gelır demıs yasayanlar daha ıyı bılır tabı
benım ıcın bu konuda tek sorun sız gormesenız haberınız bıle olmayacak bır bılgı
sonucta evde bırlıkte yasanıyor aynı evı paylasan unv arkadasları gıbı herkesın hesabı ayrı olacaksa evlılıgın bırlıgın ne anlamı kalır bana gore, e oldu olacak envanter duzenlensın herkesın kendı yevmıye defterı olsun :D tovbe yarabbım .
bırlıkte kazanılır bırlıkte harcanız bırımızde para varsa otekımız bılır bırımızın parası yoksa yıne otekımız bılır sonucta aynı ev gecındırılıyor

bu tabı bıraz evlılıklerın dınamıgıne de baglı evlı olup bırbırıne ıkı yabancı gıbı olanda var bır ekmegı bolusup bırlıkte yıyende ben saklamasını yadırgadım unutmak ayrı onemsememek ayrı ama saklamak ap ayrı benım ıcın sorun saklamak olurdu

Peki ya şimid umursamamasi?
Cnm hatalısın başta söylim adam haklı ki umursamıyor genelde erkekler umursamz size hediye almış bak hiç kullanmadgı içinde söylememiş takst yaptrmış güzel dille söyleseydnz kartı siz alsaydnz verirdi eminim ki bence aşırı boş bi tepki benım düşüncemm bu

Banka eşiniz başvurmadan da kart gönderebilir, eşimin bir bankada bireysel ve ticari hesapları vardı, tabii ki o bankaya ait kartı da, sonra başka bir banka eşim hiç başvurmamışken kart yolladı, kart benim yanımda geldi, eşim bankaya benim yanımda tel açtı, zaten başka bir bankayla çalıştığını kartı olduğunu, kartı istemediğini söyledi iptal ettirdi.
Limite gelince gelir düzeyiniz ve varsa k.kartınız, kartınıza yaptığınız düzenli ödemeler vb göz önünde bulundurularak limitsiz kart bile veriliyor.
Hiç geliri olmayan ev kadınlarına bile 2-3 bin lira limitli k.kartı veriliyor.

Bu arada hanımlar lütfen polemiğe girilmesin rica ediyorum.
Bn çalışmadgm halde2 bin tl limitli kredi kartım vardı

Bacım sen dua etki senin ki sadece sana hediye almak için harcamış...
Ben eşimin kv ye kk verdiğini tesadüf eseri çantasından düşen slip sayesinde öğrendim ve tabiki şok oldum... Ve harcamalar da aylık en az 700 TL civarıydı bundan 7 sene evvel

Neden hep memur kefil isterler düşündünüz mü? Kıyamette kopsa memur maaşını alır çünkü sizin kocanızın şirketinin olması bu garantiyi veremiyor bankalara. Bi de emin gibi geniş geniş atıp tutmak nasıl bi şey anlamadım. Herkes bilmediğinin bile uzmanı maaaşallah.
24 bin, 8500 lira maaş alan bi memur için az bu arada istese artırabilirdi limiti. Bankaların gönderdiği hazır kartlardan büyük ihtimalle. Konu sahibini daha da doldurmayın yani. İstişarelere devam.
once bılgılendırmenız ıcın tesekkur edecektım yazınızın ortalarına gelınce uslubunuza uzuldum

neyse
kredı kartı ıcın basvurdum bana cıkmadı uzun suredır sıgortalıyım ve maaslıyım
kac kere basvurdum her bankaya basvurdum cıkmadı
ınsanların kapısına yuksek meblag ıle boyle gonderılmesıne sasırdım cunku benım yasadıgım tecrube boyle degıldı ayrıca memura kart gonderılmez demedım memurun maası bell ınsanları bu kadar rahat borc altına sokabılecek bır sısteme sasırdım maasları da ona gore verseler barı ...

sıze ıyı forumlar
Bortecineee Bortecineee

Ben olsam alışveriş yapardım telefonunu falan almama bile gerek kalmazdı bazı siteler onay bile istemiyor, bir güzel 1000 tl harcardım hepsini değil ders olsun diye bi de bilsin diye benden birşey gizlememesi gerektiğini. Ceza olsun diye harcadım der işin içinden çıkardım ödesin paşa paşa aldıklarımı. Sen benden gizledin bende senden gizledim diye kısasa kısas hakkın da olurdu. Panik anında bi dk diyip düşünmesi gerekiyor insanın. Ne güzel uyuyomuşta işte sen daha çok da harcayabilirdin 😄
şakanızı cıddıye alanlar olabılır

:KK57:

once bılgılendırmenız ıcın tesekkur edecektım yazınızın ortalarına gelınce uslubunuza uzuldum

neyse
kredı kartı ıcın basvurdum bana cıkmadı uzun suredır sıgortalıyım ve maaslıyım
kac kere basvurdum her bankaya basvurdum cıkmadı
ınsanların kapısına yuksek meblag ıle boyle gonderılmesıne sasırdım cunku benım yasadıgım tecrube boyle degıldı ayrıca memura kart gonderılmez demedım memurun maası bell ınsanları bu kadar rahat borc altına sokabılecek bır sısteme sasırdım maasları da ona gore verseler barı ...

sıze ıyı forumlar
Bortecineee Bortecineee
Özel sektör çalışanıysanız öyle rahat vermezler. Kredi notunuz düşüktür ayrıca yoksa 24 bin olmasa da verirlerdi. Memurların da hepsi az maaşa talim değil ki konu sahibinin maaşı gayet iyi. Bilgi için teşekkür etmeniz önemli değil önemli olan bilmediğiniz konularda ahkam kesmemeniz. Ortada sıkıntı yaşayan bir kadın varken de kadını bilip bilmeden doldurmanız ve biz kocamla hep istişare ederiz diye anlatmanız da güzel bir üslup değil. İyi forumlar dilerim ben de :)

Gece uykudan uyandırmak ve hesap sormak konusunda hatalısınız. Bu noktada sizi haklı bulan olmadı sanırım. Ertesi gün konuşabilirdiniz. Uyandıracak kadar aciliyeti olan bir durum değil. Tüm limiti kullanılmış, nereye gittiğini anlamadığınız harcamalar olsaydı neyse.

Ancak her evliliğin dinamiği farklıdır. Ben eşimin kredi kartlarını ve onların limitlerini (ne kadarının kullanılıp kullanılmadığını da) bilmek isterim. Evli değilim ama babamın tüm kartlarını bilirim. Limiti ne kadardır, kullanılabilir limiti ne kadardır, tüm gelirini de tüm ödemelerini de bilirim. Aile olmak bunu gerektirir diye düşünüyorum ben. Benim aile anlayışımda bunlar gizli tutulmaz.

Aynı şekilde erkek arkadaşımın da tüm kartlarını bilirim. Limitlerinin ne kadar olduğunu da, kredi ödemelerini de biliyorum. Evli çiftler de, kadın çalışsın ya da çalışmasın, ortak bir bütçe oluşturmalı, kişisel harcamalara ortalama bir bütçe koymalıdır diye düşünüyorum. Bu insanlar birlikte çocuk yetiştirecek, ev araba mal mülk sahibi olacaklar.

Birlikte bir gelecek planı oluşturmuş, borçlarını temizlerken birlikte kredi kartı kullanmama kararı almış olabilirler. Eşiniz de bu karttan sizi haberdar etmeliydi ve kapattırmalıydı (ortak aldığınız karar buysa).

bende boyle dusunuyorum ama sanırım bız azınlıgız :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X