Eşimin gizli kredi kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar.hemen konuya geçmek istiyorum.
Eşimin benden gizli kredi kartını buldum bir tesadüf eseri...
Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Hemen harcamalarına vs baktım
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Üç ay önce banka yollamış buda kabul etmiş güya.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Onların yanında nasıl olur bilmiyorum ama kalbim kırık hemde çok fazla

Bankalar ota çöpe kart veriyor zaten, adam belli ki size yapacağı sürpriz için kullanmış, haksızsınız. Koskoca yetişkin bir adam neden kart hesabı versin, üstelik çok kötü birşey yakalamış gibi gece uykudan uyandırmalar. Eşinizin yerinde olsam sittin sene size bir daha hediye falan almam, uzun sürede affetmem.

Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Genelde Hanımlar eşinizi haklı bulmuş ama bence %100 haklısınız. kredi kartı yüzünden biz de çok çektik.
Borçları kapatınca Kredi kartını kapattırdık..
bir gün eşime bankada çalışan kız zorla verdi,eve gelince burnundan getirdim, iptal ettirdim..
yıllardır,paramız varsa harcıyoruz,taksit yapmak istersek de taksit yapan dükkanlardan alışveriş yapıyoruz..
siz de kredi kartını iptal ettirin kadar tavır alın,bence.
Gerçekten,24.000 lira çok yüksek bir limit, sonra üzülürsünüz.

Eskiden çalışmayanlara k.kartı verilmiyordu ama son 4-5 senedir geliriniz olmasa da veriyorlar, ödemeleri düzenli yapar, hesap kesimlerinde çoğunlukla toplam borcun hepsini kapatırsanız limitinizi de yükseltiyorlar, ki eğer limit yükseltmeye siz bir sınırlandırma talep etmezseniz banka hizmette sınır tanımıyor limit uçuyor :))
Ben de babama “ay bana kart verirler mi ki, limitimi arttırırlar mı ki” deyip duruyordum. Babam da “onlara ürün satma fırsatı olsun, sonucunda senden gelir sağlayacak olsunlar yıllarca işsiz de olsan verirler, limitini arttırırlar” demişti. Üniversite önünde iki dkda onlarca öğrenciyi durdurup 1-2 imzayla 500₺’lik kredi kartı veriyorlardı. 😂

Tek harcaması size ise en azından bu yönden durumu kurtarıyor.Birde bilmediğiniz borçlar,harcamalar olsaydı.Bana göre de eşten habersiz kredi kartı olması yanlış.Bankalar gönderiyor evet ama eşine söyleyebilirdi.Ama size süpriz yapmak için almışsa ona birşey diyemem.Daha önce bende eşime süpriz hediye alıp taksit yapabilmek için kart almaya çalışmıştım.İlişkinizde geçmiş güvensizlik nedeniyle kaygınız varsa bilemem.Bazen insan tepkilerini kontrol edemiyor.

Ben de babama “ay bana kart verirler mi ki, limitimi arttırırlar mı ki” deyip duruyordum. Babam da “onlara ürün satma fırsatı olsun, sonucunda senden gelir sağlayacak olsunlar yıllarca işsiz de olsan verirler, limitini arttırırlar” demişti. Üniversite önünde iki dkda onlarca öğrenciyi durdurup 1-2 imzayla 500₺’lik kredi kartı veriyorlardı. 😂
Şimdi çoğu bankadan k.kartı çıkartmak kolaylaştı sanırım, biz eski müşteriyiz, 25 yıl evvel ticari hesaplarınız, hesaplarda sürekli dönen para, sık sık kullandığınız çekleriniz vs olunca kart çıkıyordu, şimdi herkes kolaylıkla alabiliyor, aslında kolaylaşması bir yandan iyi ama bir yandan da hesabını bilmeyen, taksitli alışverişlere kendini kaptıranlar için kötü.

Genelde Hanımlar eşinizi haklı bulmuş ama bence %100 haklısınız. kredi kartı yüzünden biz de çok çektik.
Borçları kapatınca Kredi kartını kapattırdık..
bir gün eşime bankada çalışan kız zorla verdi,eve gelince burnundan getirdim, iptal ettirdim..
yıllardır,paramız varsa harcıyoruz,taksit yapmak istersek de taksit yapan dükkanlardan alışveriş yapıyoruz..
siz de kredi kartını iptal ettirin kadar tavır alın,bence.
Gerçekten,24.000 lira çok yüksek bir limit, sonra üzülürsünüz.
Burada kart kullanımını doğru yönetemediğiniz anlaşılıyor. Kusura bakmayın ama kredi kartı artık olmazsa olmaz noktada. O yüzden doğru kullanmayı öğrenmek lazım

Burada kart kullanımını doğru yönetemediğiniz anlaşılıyor. Kusura bakmayın ama kredi kartı artık olmazsa olmaz noktada. O yüzden doğru kullanmayı öğrenmek lazım
Kredi kartını yönetemedik belki ama nakit Parayı çok iyi kullanabiliyoruz, kredi kartına da hiç ihtiyaç duymuyoruz,18 sene oldu kredi kartını kapatalı..

Karıya kıza değil lakin belki ortaya çıkmasa harcayıp borca girecekti
Bence karsiniza alip konusun. Verdigim tepki yanlisti ama ben kizsamda tepkide versem benden hic bisey saklamani istemiyorumnie aramiza guvensizlik girsin ki ben boyle bisey istemem diyip neden o kadarlik bir karti oldugunu nasil ve zaman aldigini sorun tatli dil yilani deliginden cikarirr ... çok tepkii her zmn ters teper

Şimdi çoğu bankadan k.kartı çıkartmak kolaylaştı sanırım, biz eski müşteriyiz, 25 yıl evvel ticari hesaplarınız, hesaplarda sürekli dönen para, sık sık kullandığınız çekleriniz vs olunca kart çıkıyordu, şimdi herkes kolaylıkla alabiliyor, aslında kolaylaşması bir yandan iyi ama bir yandan da hesabını bilmeyen, taksitli alışverişlere kendini kaptıranlar için kötü.
Evet, bakınız ben :KK53: o ekmek gibi dağıttıkları kartla kedimi kısırlaştırdım, iç dış parazit yaptırdım, limiti doldurdum. Ama taksitli olmadığı için ödemekte zorlandım. Yaşım da küçüktü. Ayda en az 100 tl harcayamayacağım bir parayı o karta yatırmam gerekiyordu. Aylarca kuruş ödemeyince icralık oldum, babamdan aldılar parayı :D

Güzel ders oldu ama şimdi tek kartım var, her hesap kesiminden sonra son ödeme tarihinden önce ödüyorum 😂

Evet, bakınız ben :KK53: o ekmek gibi dağıttıkları kartla kedimi kısırlaştırdım, iç dış parazit yaptırdım, limiti doldurdum. Ama taksitli olmadığı için ödemekte zorlandım. Yaşım da küçüktü. Ayda en az 100 tl harcayamayacağım bir parayı o karta yatırmam gerekiyordu. Aylarca kuruş ödemeyince icralık oldum, babamdan aldılar parayı :D

Güzel ders oldu ama şimdi tek kartım var, her hesap kesiminden sonra son ödeme tarihinden önce ödüyorum 😂
Ben bu hayatta 2 kk kullanmayı bilmiyorum. İlki kadınlar kulübü, 2.si kredi kartı. Zamanında öğrenci halimle 5000 borç yapıp babama ödetmişliğim var. Yalnız hissetme kendini. :/

Evet, bakınız ben :KK53: o ekmek gibi dağıttıkları kartla kedimi kısırlaştırdım, iç dış parazit yaptırdım, limiti doldurdum. Ama taksitli olmadığı için ödemekte zorlandım. Yaşım da küçüktü. Ayda en az 100 tl harcayamayacağım bir parayı o karta yatırmam gerekiyordu. Aylarca kuruş ödemeyince icralık oldum, babamdan aldılar parayı :KK70:

Hadi sizin yaşınız küçükmüş, bol bulunca ne yapacağınızı şaşırmışsınız :KK70:benim kaç yaşında benden bile büyük abla dediğim bir komşum neredeyse her bankadan kart çıkarıp hepsiyle taksitli alışverişin gözünü çıkarıp hiçbirini ödeyemeyince icralık oldu, kartı nerede nasıl kullanmanız gerektiğini bilmek, para yönetimini iyi yapmak lazım, kartlardan icralık olan çok insan var.

Hemen gece uyandırdim.
Ben eşimin , eşim de benim kaç bankamatik, kaç kredi kartimiz vardır bilmeyiz. Ama tabii borcunu harcını bilen insanlarız. Eğer eşiniz de israf etmeyen, gereksiz büyük harcamalar yapmayan yani kısacası hesabını bilen biriyse verdiğiniz tepki çok anlamsız olur.

Hadi sizin yaşınız küçükmüş, bol bulunca ne yapacağınızı şaşırmışsınız :KK70:benim kaç yaşında benden bile büyük abla dediğim bir komşum neredeyse her bankadan kart çıkarıp hepsiyle taksitli alışverişin gözünü çıkarıp hiçbirini ödeyemeyince icralık oldu, kartı nerede nasıl kullanmanız gerektiğini bilmek, para yönetimini iyi yapmak lazım, kartlardan icralık olan çok insan var.
Babam da çok icralık oldu “benim izimden gitme” diyor bu konuda :D Babamın icralık olması hep dükkanımızdan gerçi. 70bin borçla battı bir kez. Öncekinde ben çok küçüktüm kaç borçla battı bilmiyorum, daha çoktur. Şimdilerde daha çok biliyorum ben de durumumuzu. Kurtardı temizledi borçları, bir ev kredimiz kaldı bir tane de düşük miktarlı kredisi kalmış.

Ben bu hayatta 2 kk kullanmayı bilmiyorum. İlki kadınlar kulübü, 2.si kredi kartı. Zamanında öğrenci halimle 5000 borç yapıp babama ödetmişliğim var. Yalnız hissetme kendini. :/
5.000 de çokmuş ya 🙁 benim 500, 1.000 olarak falan ödendi :D Kuzenim falan da yapmış öğrenciyken, yapmayan öğrenci bulmak daha kolay herhalde :D

Bilinçsizlikten de değil aslında, sorunları çözmek yerine sorunlardan kaçmak psikolojisinden kaynaklandı bende daha çok :D Ama geciktirsem de küçük küçük bile olsa icralık olmadan ödemem gerektiğini öğrenmiş oldum diye umuyorum. Umarım tekrarlamayız bu hatayı :D

Para yönetimi zayıf bir insanım. Bütçeyi ben planlayayım, elime planladığım para geçsin, birikimler ulaşamayacağım yerde olsun, anca öyle geçinirim. Birikimleri ilk fırsatta harcıyorum. Sanırım öğrenciyken küçük bir şeyler almak için biriktirmekten kaynaklı bu da. Harcamak için biriktirince birikimi harcamaya alışmışım 🤦🏼‍♀🤷🏼🤷🏼‍♀

Ama eşi olarak bana söylemesi beklerdim nihayetinde 24 bin bize göre yüksek bir rakam
Evlilikte herşey birlikte yapılmaz ben bu görüşeyim... Herşey birlikte yapılmaz ve herşey eşe söylenmeli..... Mi..... Ailenin dediği şeyler mesela söylememeli... Burda ise detay verelim evet siz yüzde 99 haklısınız..... Ekonomi iki kişiyide yakından ilgilendirir.... İpin ucu kaçmasın diye.... Bence canım banka kart yolladı aldım lafı mit sırrını vermek değil.... Haklısın konu sahibi borç harç seni ilgilendiriyor sa sen ekonomi yapmaya uğraşıyorsan tabiki bunu bilmen gerek nokta... Yüzde yüz hak vermeme nedenim gece uykudan uyandıracağına akşam müsait Bi şekilde konuşsan daha iyi olurdu diye.... Neyse üzme kendini halledersin iz Bi şekilde

5.000 de çokmuş ya 🙁 benim 500, 1.000 olarak falan ödendi :D Kuzenim falan da yapmış öğrenciyken, yapmayan öğrenci bulmak daha kolay herhalde :D

Bilinçsizlikten de değil aslında, sorunları çözmek yerine sorunlardan kaçmak psikolojisinden kaynaklandı bende daha çok :D Ama geciktirsem de küçük küçük bile olsa icralık olmadan ödemem gerektiğini öğrenmiş oldum diye umuyorum. Umarım tekrarlamayız bu hatayı :D

Para yönetimi zayıf bir insanım. Bütçeyi ben planlayayım, elime planladığım para geçsin, birikimler ulaşamayacağım yerde olsun, anca öyle geçinirim. Birikimleri ilk fırsatta harcıyorum. Sanırım öğrenciyken küçük bir şeyler almak için biriktirmekten kaynaklı bu da. Harcamak için biriktirince birikimi harcamaya alışmışım 🤦🏼‍♀🤷🏼🤷🏼‍♀
Aslında bilinçsizlik değilde, başkasının nasıl kullanacağını öğretmediği için bu kadar bocalama. Hani reşit olan herkesin eline kredi kartı verilmemeli, kartı idare etmeyi nereden bilsin üniversite öğrencisi..
Evet o huy bende de var, küçükken pahalı şeyleri almak için kendi paramı kendim biriktirirdim, şimdi kenarda birikimim olsun, beğendiğim birşey için hiç tereddüt etmeden harcarım. Ama yine de kötü hissetmeyelim biz, hiç birikim yapmayanlarda var sonuçta. :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X