Eşimin gizli kredi kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında bilinçsizlik değilde, başkasının nasıl kullanacağını öğretmediği için bu kadar bocalama. Hani reşit olan herkesin eline kredi kartı verilmemeli, kartı idare etmeyi nereden bilsin üniversite öğrencisi..
Evet o huy bende de var, küçükken pahalı şeyleri almak için kendi paramı kendim biriktirirdim, şimdi kenarda birikimim olsun, beğendiğim birşey için hiç tereddüt etmeden harcarım. Ama yine de kötü hissetmeyelim biz, hiç birikim yapmayanlarda var sonuçta. :KK70:
Bu ay 100₺ biriktirdim. Kozmetik markette %50 indirim vardı, tüm ihtiyaçlarımı alırken birikimimi bitirip -50 yaptım :D Şimdi spor sütyeni için birikim yapacağım. Tutarı yavaş yavaş arttırarak biriktirmeyi öğrenebilirim belki :D

Babam da çok icralık oldu “benim izimden gitme” diyor bu konuda :KK70: Babamın icralık olması hep dükkanımızdan gerçi. 70bin borçla battı bir kez. Öncekinde ben çok küçüktüm kaç borçla battı bilmiyorum, daha çoktur. Şimdilerde daha çok biliyorum ben de durumumuzu. Kurtardı temizledi borçları, bir ev kredimiz kaldı bir tane de düşük miktarlı kredisi kalmış.
Umarım en kısa zamanda tüm borçlarınızdan kurtulursunuz:dua:
Aslında bilinçsizlik değilde, başkasının nasıl kullanacağını öğretmediği için bu kadar bocalama. Hani reşit olan herkesin eline kredi kartı verilmemeli, kartı idare etmeyi nereden bilsin üniversite öğrencisi..
Evet o huy bende de var, küçükken pahalı şeyleri almak için kendi paramı kendim biriktirirdim, şimdi kenarda birikimim olsun, beğendiğim birşey için hiç tereddüt etmeden harcarım. Ama yine de kötü hissetmeyelim biz, hiç birikim yapmayanlarda var sonuçta. :KK70:
Direkt bankaları da itham etmek istemem ama geliri olmayan birine kart vermek bankadan ziyade kart sahibini mağdur ediyor, sonuçta banka bunu zarar hanesine yazıp bir şekilde telafi ediyor ama borcu takibe düşenler epey sıkıntı yaşıyor, o parayı bir şekilde ödemeleri gerekiyor zira, ana para + faizi derken kara listeye düşen çok insan var.

Bu ay 100₺ biriktirdim. Kozmetik markette %50 indirim vardı, tüm ihtiyaçlarımı alırken birikimimi bitirip -50 yaptım :D Şimdi spor sütyeni için birikim yapacağım. Tutarı yavaş yavaş arttırarak biriktirmeyi öğrenebilirim belki :D
Şey gibi oldu, 0 liram olması hiç 50 liraya ihtiyacım var :D hemen hemen aynıyız işte, bende bi artıya çıkmayayım hemen harcama derdine düşüyorum :D

Umarım en kısa zamanda tüm borçlarınızdan kurtulursunuz:dua:

Direkt bankaları da itham etmek istemem ama geliri olmayan birine kart vermek bankadan ziyade kart sahibini mağdur ediyor, sonuçta banka bunu zarar hanesine yazıp bir şekilde telafi ediyor ama borcu takibe düşenler epey sıkıntı yaşıyor, o parayı bir şekilde ödemeleri gerekiyor zira, ana para + faizi derken kara listeye düşen çok insan var.

Banka her şekilde borcunu tahsil ediyor, olan bilinçsiz kullanıcıya oluyor malesef :/

Adam eşinin haberi bile olmayan bir nesneye sahip! Sizce bu normal mi pes!

nesne neymiş ya, adamlar sizsiz nefes bile almasın aslında, çift ağızlı şnorkel alın birlikte nefes alıp verin.

Ya bireysiniz birey eşime ne benim kartımdan, bana ne onunkinden. çok harcama yapar ya da ona buna harcar borca sokar tamam, ama kredi kartı varmış araştırıcam limiti 24 bin lira, gece uyandırıcam, eşim benden 1 ayda soğur valla herşeyi bu kadar didiklesem, ki kendi didiklese ben 10 gunde soğurum.

Değerlendirmelerinizi “ben” merkezli yaptığınızı düşünüyorum. Sosyolojik açıdan baktığınızda ortaya konuşan olgu tipik bir aile trajedisi. Bu ve buna benzer binlerce makale örneği var.

Allasen bir tanesini koysana o makalelerin merak ettim.
bence eşin kafasını didikleyip adamı doğduğuna pişman etmek makale konusu.
son derece sosyolojik bakıyorum, siz trajedi görmemişsiniz.

Haber vermemesi hoş değil ama gece yarısı uyandırıp üstelik size hediye almısken güvenmeyip sormanız neden söylemediğini gösteriyor Yaptığı hiç hoş değil ama sizin de hiç mi hiç hoş değil Oturup sabah nazikçe konuşabilirdiniz Hediye alman çok güzel ama ekonomimizi birlikte planlayalım bu kart meselesi beni üzdü vb diyebilirdiniz Ona güvenmemeniz ve bunu net sekilde belli etmeniz çok kırıcı olmus Umarım esinizle konusup bu sorunu cözersiniz İletisimin sekli ve zamanı cok önemli gercekten

Bende tam da bunu kasdediyorum; ama ısrarla bazı üyeler anlamak istemiyor. Üzücü ve yanlış olan o kredi kartı ya da başka bir nesneden sizin haberiniz olmadan eşinizde bulunması.. Sizi “birey” olarak görmemesi ve sizden saklı gizli işler yapması. Böyle biriyle ben yapamazdım..

Ortada evlilik dahi olsa bazı kişisel sınırlar var, bireyler birbirlerinin kişisel sınırlarına saygı göstermeli. Koskoca iş güc sahibi adam bankadan bankamatik de kullanıcak tabi kredi kartı da buna dahi itiraz etme veya dahil olma hakkını kendinde görmek cidden hadsizlik. Buna gizli saklı iş yapmak denmiyor, adam o zaman kahve içerken de arayıp haber versin 10 TL harcadım diye, para çekerken de haber versin 50tl çektim diye, banka mektup yollasın limit arttırımı için haber versin, banka telefon edince de haber versin..Adam habersiz ev, araba almıyor altı üstü herkeste olan bir banka kartı taşıyor.

Konu sahibesi genel olarak güvensiz bir insan bence, yukarda da babasının kötü bir örnek olduğunu yazmış. Konu sahibesi sorunlu olan taraf yani, fazla pimpirikli bu konuda kendine yardım edemiyorsa bir uzman görsün çünkü altı üstü bir karta sebep uyuyan eşi gece gece uykudan uyandırmak hiç normal değil. Cüzdan karıştırmak zaten çok saygısızca. Ortada bireysel sınırlara tecavüz kere tecavüz var ama siz yazmışsınız ki beriki gizli kapaklı işler çeviriyor?? adam binlerce TL karttan nakit cekip kariyla kizla kumarda yemiyor, alti ustu bir kart tasiyor o kadar. allahını seven üstüme toprak atsın.

Eskiden çalışmayanlara k.kartı verilmiyordu ama son 4-5 senedir geliriniz olmasa da veriyorlar, ödemeleri düzenli yapar, hesap kesimlerinde çoğunlukla toplam borcun hepsini kapatırsanız limitinizi de yükseltiyorlar, ki eğer limit yükseltmeye siz bir sınırlandırma talep etmezseniz banka hizmette sınır tanımıyor limit uçuyor :))
Bundan birkac sene önce işten çıktığım için kartlarımı kapatmıştım.

Kartım yoktu. Ama daima param oluyordu.

3 sene sonra bir bankadan bankamatik kartı almam gerekti. Aldım. Görevli kadın kredi kartı verelim dedi.

Çalışmıyorum ben alamam dedim.

Babanızın maaşı çok iyi 500 liralık kart sizi zorlamaz, aidatsız olur , dedi.

E iyi verin madem dedim. Aldım.

Halen daha o kartı kullanırım. Son kullanım zamani gelmiş 😊

Limiti de seneler içinde 3.500 olmuş. Halen daha arayip limit artıralım diyorlar. Halbuki borcum 350 lirayi aşınca ben bu huzursuz oluyorum .

Kullanmayı bilene limitsiz kart vermekten kaçınmaz hiçbir banka.

Neticede benim limitim 1 milyon olsa da o ayki harcamam 450 liradan fazla olamaz 🤣

Merhaba hanımlar.hemen konuya geçmek istiyorum.
Eşimin benden gizli kredi kartını buldum bir tesadüf eseri...
Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Hemen harcamalarına vs baktım
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Üç ay önce banka yollamış buda kabul etmiş güya.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Onların yanında nasıl olur bilmiyorum ama kalbim kırık hemde çok fazla
Üf bu ne ya.Adam kredi kartını niye size sorarak alacakmış hayret bir şey.Ben istersem 10 tane kredi kartı kullanırım birini söylemem 9 unu söylerim.Hiç sevmem böyle müdahaleleri.Sanki adamın annesisiniz de o da sizin çocuğunuz.Gece uykudan bunun için eşim uyandırsa sinirden tavanlara zıplardım.İçim öyle bunaldı ki düşününce, hiç gelemem böyle şeylere.Bana annem babam böyle karışmazdı.İyi ki bizim evliliğimiz böyle değil🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Merhaba hanımlar.hemen konuya geçmek istiyorum.
Eşimin benden gizli kredi kartını buldum bir tesadüf eseri...
Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Hemen harcamalarına vs baktım
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Üç ay önce banka yollamış buda kabul etmiş güya.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Onların yanında nasıl olur bilmiyorum ama kalbim kırık hemde çok fazla
Gereksiz kuruntu yapmışsın bence. Hem kendini hem eşini hem de ilişkinizi yıpratırsınız anca bu şekilde. Gelen kartla tek bir sakız dahi alsaydı gizli iş yaptığı gerekçesiyle belki haklı olabilirdiniz ama bankanın yollamış olabileceği bir karttan sadece sizin hediyenizi aldıysa bunda abartacak hiiiiiç bsey yok. Hem belki de taksitle aldığını bilmenizi istemedi. Gurur yaptı. Ya da cidden her şeyi çok sorgulayan biri olduğunuz için ki öyle gibi gelen kartın açıklamasını yapmama adına size bsey söylemek istemedi 🤷🏼‍♀️

valla ben çalışmasaydım eşime para konusunda bu kadar hesap sorma hakkını kendimde bulmazdım, adam çalışıyor adam kazanıyor, o belirliyor butçeyi.
şu an bile sormam saçma bir harcaması olmadığı taktirde kendimde o hakkı bulmam.

Neden? Çalışmayan kadın para ile alakalı bütçe belirleyemezmi? Bende evde çalışıyorum, çocuğuma bakıyorum. Bütçeyi de kontrol ediyorum üstelik.
Kk gizli çıkması benim kontrol etmemle mi ilgili? Çalışıp para kazanıp bütçeyi kontrol etsem yine aynısını yapmaz mıydi eşim.
Not = çok güzel mesleğim var çalışmamayi kendim tercih ettim tamamen ailevi meseleler yüzünden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X