- Konu Sahibi Dilara55333
Maalesef haksızsınız, eşinizden özür dilemelisiniz. Bu şekilde davranmaya devam ederseniz sizden saklanan tek şey kredi kartı olmayacaktır.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu ay 100₺ biriktirdim. Kozmetik markette %50 indirim vardı, tüm ihtiyaçlarımı alırken birikimimi bitirip -50 yaptımAslında bilinçsizlik değilde, başkasının nasıl kullanacağını öğretmediği için bu kadar bocalama. Hani reşit olan herkesin eline kredi kartı verilmemeli, kartı idare etmeyi nereden bilsin üniversite öğrencisi..
Evet o huy bende de var, küçükken pahalı şeyleri almak için kendi paramı kendim biriktirirdim, şimdi kenarda birikimim olsun, beğendiğim birşey için hiç tereddüt etmeden harcarım. Ama yine de kötü hissetmeyelim biz, hiç birikim yapmayanlarda var sonuçta.![]()
Sizin mesleğiniz nedir
Umarım en kısa zamanda tüm borçlarınızdan kurtulursunuzBabam da çok icralık oldu “benim izimden gitme” diyor bu konudaBabamın icralık olması hep dükkanımızdan gerçi. 70bin borçla battı bir kez. Öncekinde ben çok küçüktüm kaç borçla battı bilmiyorum, daha çoktur. Şimdilerde daha çok biliyorum ben de durumumuzu. Kurtardı temizledi borçları, bir ev kredimiz kaldı bir tane de düşük miktarlı kredisi kalmış.
Direkt bankaları da itham etmek istemem ama geliri olmayan birine kart vermek bankadan ziyade kart sahibini mağdur ediyor, sonuçta banka bunu zarar hanesine yazıp bir şekilde telafi ediyor ama borcu takibe düşenler epey sıkıntı yaşıyor, o parayı bir şekilde ödemeleri gerekiyor zira, ana para + faizi derken kara listeye düşen çok insan var.Aslında bilinçsizlik değilde, başkasının nasıl kullanacağını öğretmediği için bu kadar bocalama. Hani reşit olan herkesin eline kredi kartı verilmemeli, kartı idare etmeyi nereden bilsin üniversite öğrencisi..
Evet o huy bende de var, küçükken pahalı şeyleri almak için kendi paramı kendim biriktirirdim, şimdi kenarda birikimim olsun, beğendiğim birşey için hiç tereddüt etmeden harcarım. Ama yine de kötü hissetmeyelim biz, hiç birikim yapmayanlarda var sonuçta.![]()
Şey gibi oldu, 0 liram olması hiç 50 liraya ihtiyacım varBu ay 100₺ biriktirdim. Kozmetik markette %50 indirim vardı, tüm ihtiyaçlarımı alırken birikimimi bitirip -50 yaptımŞimdi spor sütyeni için birikim yapacağım. Tutarı yavaş yavaş arttırarak biriktirmeyi öğrenebilirim belki
![]()
Kıskandın mı?Size nasıl hediye alır oman tonrım![]()
Banka her şekilde borcunu tahsil ediyor, olan bilinçsiz kullanıcıya oluyor malesef :/Umarım en kısa zamanda tüm borçlarınızdan kurtulursunuz
Direkt bankaları da itham etmek istemem ama geliri olmayan birine kart vermek bankadan ziyade kart sahibini mağdur ediyor, sonuçta banka bunu zarar hanesine yazıp bir şekilde telafi ediyor ama borcu takibe düşenler epey sıkıntı yaşıyor, o parayı bir şekilde ödemeleri gerekiyor zira, ana para + faizi derken kara listeye düşen çok insan var.
Adam eşinin haberi bile olmayan bir nesneye sahip! Sizce bu normal mi pes!
Değerlendirmelerinizi “ben” merkezli yaptığınızı düşünüyorum. Sosyolojik açıdan baktığınızda ortaya konuşan olgu tipik bir aile trajedisi. Bu ve buna benzer binlerce makale örneği var.
Çalışmıyorum
Bende tam da bunu kasdediyorum; ama ısrarla bazı üyeler anlamak istemiyor. Üzücü ve yanlış olan o kredi kartı ya da başka bir nesneden sizin haberiniz olmadan eşinizde bulunması.. Sizi “birey” olarak görmemesi ve sizden saklı gizli işler yapması. Böyle biriyle ben yapamazdım..
Evet keşke kocam bana da taksitle hediye alsaydıKıskandın mı?
Adam eşinin haberi bile olmayan bir nesneye sahip! Sizce bu normal mi pes!
Bundan birkac sene önce işten çıktığım için kartlarımı kapatmıştım.Eskiden çalışmayanlara k.kartı verilmiyordu ama son 4-5 senedir geliriniz olmasa da veriyorlar, ödemeleri düzenli yapar, hesap kesimlerinde çoğunlukla toplam borcun hepsini kapatırsanız limitinizi de yükseltiyorlar, ki eğer limit yükseltmeye siz bir sınırlandırma talep etmezseniz banka hizmette sınır tanımıyor limit uçuyor :))
Üf bu ne ya.Adam kredi kartını niye size sorarak alacakmış hayret bir şey.Ben istersem 10 tane kredi kartı kullanırım birini söylemem 9 unu söylerim.Hiç sevmem böyle müdahaleleri.Sanki adamın annesisiniz de o da sizin çocuğunuz.Gece uykudan bunun için eşim uyandırsa sinirden tavanlara zıplardım.İçim öyle bunaldı ki düşününce, hiç gelemem böyle şeylere.Bana annem babam böyle karışmazdı.İyi ki bizim evliliğimiz böyle değilMerhaba hanımlar.hemen konuya geçmek istiyorum.
Eşimin benden gizli kredi kartını buldum bir tesadüf eseri...
Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Hemen harcamalarına vs baktım
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Üç ay önce banka yollamış buda kabul etmiş güya.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Onların yanında nasıl olur bilmiyorum ama kalbim kırık hemde çok fazla
Böyle giderse kocanı bulamayabilirsin bile..Evett şimdi de haklı olduğum halde umursamayan bir kocam var
Gereksiz kuruntu yapmışsın bence. Hem kendini hem eşini hem de ilişkinizi yıpratırsınız anca bu şekilde. Gelen kartla tek bir sakız dahi alsaydı gizli iş yaptığı gerekçesiyle belki haklı olabilirdiniz ama bankanın yollamış olabileceği bir karttan sadece sizin hediyenizi aldıysa bunda abartacak hiiiiiç bsey yok. Hem belki de taksitle aldığını bilmenizi istemedi. Gurur yaptı. Ya da cidden her şeyi çok sorgulayan biri olduğunuz için ki öyle gibi gelen kartın açıklamasını yapmama adına size bsey söylemek istemediMerhaba hanımlar.hemen konuya geçmek istiyorum.
Eşimin benden gizli kredi kartını buldum bir tesadüf eseri...
Sonra araştırdim limiti 24bin küsür Kartı varmış o kadar şaşkınım ki eşim memur ve maalesef oldukça borcumuz var ev vs almıştık o nedenle karta oldukça karşı olduğumu biliyor.
Hemen harcamalarına vs baktım
Sadece bana hediye almıştı onu taksit yaptırmış onun dışında harcama yok. İki gün önce bana heidye almıştı o var sadece taksit yaptırmış.
Hemen gece uyandırdim.
Üç ay önce banka yollamış buda kabul etmiş güya.
Neden bana söylemedin dediğim de işte bunlar için diyip uste çıktı üstelik oysa tepkim büyük değildi gece uyandırms olabilirim ama sabaha kadar içim içimi yiyecekti ilk yaptım böyle bir şey.
Beyfendi bana trip atıyor yani diyecek sözüm kalmadı çok sinirlendim acaba benden daha gizli nelerin var dedim Tabii ki cevap olarak hiçbir şeyim yok dedi ama tüm güvenimi sarstı. Şuan da ne bir mesaj ne bir özür..
Üstelik bugün halam kuzenim babanneme gidecektik yolculuga. Beyfendi haklı gibi bir msj bile atmamış. Nasıl davranayim sizce. Ustelik ailemin yanında olacagz inş bugün ve yarın.
Onların yanında nasıl olur bilmiyorum ama kalbim kırık hemde çok fazla
valla ben çalışmasaydım eşime para konusunda bu kadar hesap sorma hakkını kendimde bulmazdım, adam çalışıyor adam kazanıyor, o belirliyor butçeyi.
şu an bile sormam saçma bir harcaması olmadığı taktirde kendimde o hakkı bulmam.