Esimin evsiz kalan kardeşi

ooo, ben çok daha masum düşünmüştüm ama kızlar konuyu çözmüşsünüz resmen, kesinlikle elti rahat etsin, alttan dersini rahatça versin sonra da birikmiş parayla rahatça ev kursun diye mi sıkıntı çekiyorsunuz ya?

eşinle konuş biz planımızı böyle böyle yapmıştık de (4 aylık kirayı biriktirip dil konusunu halletmek) planda kardeşini de idare etmek yoktu de.

Eşinizin kardeşi işi gücü olmadan nasıl evlenecek ben de onu anlamadım. Sizin eşiniz 2 yıl çalışıp birikim yapıp sizi aldırmış ancak onun şu an ev açacak durumu bile yokken yeni gelin nereye gelecek?

Ben de Almanya'da yaşıyorum eşim de ben de blue card ile geldik ve maaşlarımız piyasaya göre gayet iyi. Ben bile hala Almanca kursuna yazılmadım çünkü iş çok yoğun. Eşim de birkaç ay önce mesaiden sonra online A1 derslerine katıldı sonra yorucu gelince bıraktı. İşe konsantre olamayız da kovuluruz diye aklım çıkıyor birlikte çalışmamıza rağmen.

Kızmayın ama Türklerin bu tarz davranışları burada hiç sevilmiyor. Sosyal yardımla geçinip devlete yük olmaları tepki çekiyor. Bizim buradaki markette 65 yaşında kadın kasiyerlik yapıyor, binanın hausmeisterı da o yaşlarda bir adam ve herkes çalışıyor.

Sizin gibi düşünen ve davranan türkler malasef azinlik.
Konusahibin kayni daha kendini gecindiremiyor ama evlenmeden geri kalmiyor. Sorun değil, hemen 2 cocuk patlatip gelecek Eltide dil kursuna gider yayila yayila.
Sonrada almanlar niye bizi istemiyorlar diye afra tafra

Ay agzina saglik, ben konu sahibi uzulmesin diye diyemedim ama aklimdan gecen buydu. Part time veya degil kadin calisiyor evde iki adam dil ogrenmek icin isten ayriliyor. Bu dil 7/24 kursa giderek mi ogreniliyor anlamadim ben?
Bide adam akşam yemek yapınca yoruldum diyormuş sen naptın sanki bi işe gidip geldin diyormuş şok oldum

Kendi kardeşiniz olsa şöyle böyle diyenler var benim iki abim var bir tanesi evime daha gelmedi bile öbürü de evlenmeden önce ben kendim tek kalırken düğün için geldi bir kere de bizim şehrimize yakın yerden araba alacak diye bizde kaldı onda da rica minnet zorla adamı bir gece daha kalsın diye ikna ettik. Açıkçası ben hayalimde "abim gelecek de evlenene kadar benle kalacak" diye bir senaryo canlandıramıyorum eşyanın tabiatına ters çünkü. Şu anda bu şekilde abilerim varken gelmek isteseler eşimin de benim de başımız gözümüz üstüne. Hatta hala gelmemiş abim için eşim bana abini daha cana yakın çağır istendiğini hissetsin falan diyor kendisi de çağırıyor. Eş ailesiyle de aynı şehirde değiliz ayda yılda bir kez gelir iki gün kalır giderler asla gözümüze batmaz. Kaynımın da bizim şehirde sınavı olacaktı iki gün falan kalacaktı mesela, sınav iptal oldu gelemedi ayrı mesele ama hiç rahatsızlık duymamıştım tabii ki gelsin. Fakat durum konudaki gibi bi çöreklenme oldu mu orda duracaksın. Adamına göre muamele. Gelinin kaynı ile aynı evde ne işi var hem de ince duvarlı bir evde? Ev bulana kadar değil düğün yapana kadar yani altı koca ay. Allah düşman başına vermesin

En fazla 1 ay sonra gönderirim merak etmeyin:) Kendi ailem bana uzak senede en fazla 2 kere görüşebiliyoruz 2 haftadan fazla durmazlar geldiklerinde rahatsız etmeyelim diye öyle yetiştik öyle gördük:)

Ev ya bu ev otel değil özel alanımda evimde don atlet dolaşamayacaksam ya da kocam dolaşamayacaksa yurttan ne farkı var. Yeni evli bir de bunlar ya özel zamanlara ihtiyaçları var. Valla erkekleri bu kadar ay kıyamam evsiz kaldı siz de kalsın derseniz sonra sorumsuz korkak zora gelemeyen birey olarak yetiştirip evlendirip başkalarının kızlarının başını yakıyorsunuz.

Bir yere tanışırsın denersin yaparsın olmazsa döneceğin yer ananın babanın evidir yeni evli abisinin evi değil. Dönsün Türkiye'ye kendi memleketine neden konu sahibi çeksin elin adamını. O yüzden mi evlendi bu kız.

Ben issiz kalan esi idare etmeye okeyim, sonucta erkeklerde kadinlari idare ediyor, ucretsiz izin durumlarinda, bu konuda esit bakiyorum meselelere. Ama yok kayinbiradermis, onun ustune yikilmis eşiymis, eş ailesiymis vs, bu artik adaletsizlik yani. Esi buna musade etmemeliydi, ha esi musade mi ediyor -ki gorunen bu- o eşe gule gule yani.
Siz bir görümce olarak abinizin yengenizin evine mi çöreklendiniz gurbette? Öyle bir vibe var.
+
Ben de Alamancı diye eşiyle evlenip gurbette maaile birlikte yaşayıp kaynana olunca "oğlum gelin bana yan baktı" diye oğlunu fişfikleyecek kaynana vibe alıyorum :KK70:
Hahahha :halay:
Kendi kardeşiniz olsa şöyle böyle diyenler var benim iki abim var bir tanesi evime daha gelmedi bile öbürü de evlenmeden önce ben kendim tek kalırken düğün için geldi bir kere de bizim şehrimize yakın yerden araba alacak diye bizde kaldı onda da rica minnet zorla adamı bir gece daha kalsın diye ikna ettik. Açıkçası ben hayalimde "abim gelecek de evlenene kadar benle kalacak" diye bir senaryo canlandıramıyorum eşyanın tabiatına ters çünkü. Şu anda bu şekilde abilerim varken gelmek isteseler eşimin de benim de başımız gözümüz üstüne. Hatta hala gelmemiş abim için eşim bana abini daha cana yakın çağır istendiğini hissetsin falan diyor kendisi de çağırıyor. Eş ailesiyle de aynı şehirde değiliz ayda yılda bir kez gelir iki gün kalır giderler asla gözümüze batmaz. Kaynımın da bizim şehirde sınavı olacaktı iki gün falan kalacaktı mesela, sınav iptal oldu gelemedi ayrı mesele ama hiç rahatsızlık duymamıştım tabii ki gelsin. Fakat durum konudaki gibi bi çöreklenme oldu mu orda duracaksın. Adamına göre muamele. Gelinin kaynı ile aynı evde ne işi var hem de ince duvarlı bir evde? Ev bulana kadar değil düğün yapana kadar yani altı koca ay. Allah düşman başına vermesin
Allah herkesi dengiyle karsilastirsin, ne guzelmissiniz siz masallah

Buna ben de katılıyorum. Ben olsam deli gibi utanırım ya. Yan odada kardeşi var, duvarlar ince diyor.
Kardeş gidene kadar veto derdim.
Artık bu vetoyla kardeşini göndermezse de evliliğimin cenaze namazını kılardım. Çünkü ortada evlilik yok demektir.
ya adamin kalmasi beni de cok rahatsiz ederdi ama bu savunmayi pek anlayabilmis degilim. Cocuklari olsa bu sefer de el kadar cocuklarina mi ses dinletiyor olacaklar yani??

Ben issiz kalan esi idare etmeye okeyim, sonucta erkeklerde kadinlari idare ediyor, ucretsiz izin durumlarinda, bu konuda esit bakiyorum meselelere. Ama yok kayinbiradermis, onun ustune yikilmis eşiymis, eş ailesiymis vs, bu artik adaletsizlik yani. Esi buna musade etmemeliydi, ha esi musade mi ediyor -ki gorunen bu- o eşe gule gule yani.

+

Hahahha :halay:

Allah herkesi dengiyle karsilastirsin, ne guzelmissiniz siz masallah
Amin, bizim de tabii ki sorunlarımız oluyor bazı üyeler benim konuları hatırlar 😂 ama özellikle bu konularda çok iyiyiz maşallah

Ev bulana kadar değil düğün yapana kadar yani altı koca ay. Allah düşman başına vermesin
o düğün yapana kadar olmaz ki
eylülde düğün varmış daha kızın oturumu çıkmadığına göre demek düğün tr'de olacak
zaten adam da askere gidecekmiş ekim olcak o sırada

bu arada oturum çıkmış olacak mı o da bir muamma
belgeleri eski duruma göre verdilerse ve tekrar belge istemeyeceklerse, şu anda bekliyorlarsa yani (nikah geçen sene olmuş çünkü yeni başvuru olmayacak, vizeyi bekliyorlar şu anda diye düşünüyorum) belki o zamana kadar çıkar

peki
ekim oldu, kızın da oturumu çıktı birlikte geldiler bunlar diyelim ee nerde kalacak bunlar? yine konu sahibinin evinde

çünkü bu kayın kişisi düğünden önce ev bulup tutup tr'ye ondan sonra gitmiş olmayacak işsiz, düğün yapacak ve karısına her ay para gönderiyor bu adam. ee evi o tr'deyken almanyada kim tutacak?

yani bir de paylaşımlı evi yeni gelin hanıma beğendirip, kendilerini de evdekilere beğendirip paylaşımlı ev (WG) tutacak bu adam. karıkoca şeklinde 1 oda tutmak isteyecekler, onun yerine tek yaşayan kişiye vermeyi daha çok isityorlar WG'lerde çünkü yarın bunların bir de bebeği olursa ne olacak :KK70: evdeki diğer kalanlar bebek sesi mi dinlesin...

artık ekim mi olur kasım mı olur aralık mı olur... ucu açık oranın yani...

ha bir de tekrar ikamet belge vs. isterlerse o zaman durum farklı olur. o zaman kendine ait belli m2 ve yeterli gelir göstermeden vizesi çıkmaz gelinin. o zaamn da iş bulana kadar kalacam derse yandık.

o düğün yapana kadar olmaz ki
eylülde düğün varmış daha kızın oturumu çıkmadığına göre demek düğün tr'de olacak
zaten adam da askere gidecekmiş ekim olcak o sırada

bu arada oturum çıkmış olacak mı o da bir muamma
belgeleri eski duruma göre verdilerse ve tekrar belge istemeyeceklerse, şu anda bekliyorlarsa yani (nikah geçen sene olmuş çünkü yeni başvuru olmayacak, vizeyi bekliyorlar şu anda diye düşünüyorum) belki o zamana kadar çıkar

peki
ekim oldu, kızın da oturumu çıktı birlikte geldiler bunlar diyelim ee nerde kalacak bunlar? yine konu sahibinin evinde

çünkü bu kayın kişisi düğünden önce ev bulup tutup tr'ye ondan sonra gitmiş olmayacak işsiz, düğün yapacak ve karısına her ay para gönderiyor bu adam. ee evi o tr'deyken almanyada kim tutacak?

yani bir de paylaşımlı evi yeni gelin hanıma beğendirip, kendilerini de evdekilere beğendirip paylaşımlı ev (WG) tutacak bu adam. karıkoca şeklinde 1 oda tutmak isteyecekler, onun yerine tek yaşayan kişiye vermeyi daha çok isityorlar WG'lerde çünkü yarın bunların bir de bebeği olursa ne olacak :KK70: evdeki diğer kalanlar bebek sesi mi dinlesin...

artık ekim mi olur kasım mı olur aralık mı olur... ucu açık oranın yani...

ha bir de tekrar ikamet belge vs. isterlerse o zaman durum farklı olur. o zaman kendine ait belli m2 ve yeterli gelir göstermeden vizesi çıkmaz gelinin. o zaamn da iş bulana kadar kalacam derse yandık.
Burda zaten en kılçıksız hali altı ay. Bir de dediklerinizle birlikte ucu tamamen açık. Kayın zaten paylaşımlı eve okay demiş eşim de ben de yurtta kaldık alışkınız demiş de dediğiniz gibi bir aileyi kim ister? Ya da kendileri nasıl güvenecekler? Ev arkadaşlığı yurt hayatı gibi olmuyor ki bir de evliyken. Kayın paylaşımlı eve tamamsa en çok abisiyle evi paylaşmaktan hoşnut olur birlikte yaşayalım demekte beis görmez

Vala insanlar öyle bi hal aldı ki nasıl olsa orda ev var düğüne kadar para biriktiriyim diye kasten adamla kavga edip oraya gelmiş bile olabilir. Neresinden bakarsan bak düşüncesizce. Evlenecek olan adamın ayrı eve çıkacak parası da vardır. Bence sizi mecbur bırakmak için bilerek yapılmış.

Gerekiyor da benim kız gelince paylaşımlı evde de kalırız sorun yok diyor eşimin kardeşi. İkisi de ünide yurtta kalmaya alışmış sorun olmazmış!? Kız da küçük değil 1 yaş var aramızda, bana göre problem olurdu düzensiz bir yere gelmek. Takıları kullanmayı düşünüyorlar sanırım çünkü birikim yapamaz işsizlik maaşı alırken.
Ya bu insanlar bu şekilde besleme gibi yurtdisinda yasayinca hayat kaliteleri artmis mi oluyor? Kendi ulkelerinde sanki asılacaklar da iltica ediyorlar gibi düştükleri hallere bak kazık kadarlar bi de hadi 18-19 olsan maksimum neyse. Şartların iyilesmeyecekse baska ulkeye yerlesmenin ne anlami var?

Bastan boyle konusmadik kardesine git diyemezsen ben derim ben seninle bir yuva icin evlendim kardesine bakmak icin degil derdim. Kisisel sınırlar benim icin onemlidir ki kardesim bende 6 ay kadar kaldi cok tartistik en sonunda ev buldu cikti annem de üzülüyordu ama simdi iyiyiz herkesin kendi evi kendi düzeni. Bekar da olsan ev ev ustune olmuyor

Daha yeni işsizlik almaya başlayacaklar. Kira ve yemek masrafları bizden,kendi eşinin masraflarını ödeyip kalanı da biriktireyim diye düşünüyor olabilir. Şu an benden keyifli olduğu doğru hanımefendinin🙂
Kuzum siz lord musunuz? Paylaşımlı eve vereceğini veya sizin kiranın 3te1 ini size versin misafirligi 1 aydan uzun surecekse bu artik oraya oba kurmak oluyor.

Bide adam akşam yemek yapınca yoruldum diyormuş sen naptın sanki bi işe gidip geldin diyormuş şok oldum
Böyle konuşana dicen aslinda, işe gitmek baskasinin evinde tüm gün sığıntı gibi oturmaktan yorucu bilio musun diye. Kocanin olmadigi yerlerde sen de çak lafi gec. O seni kocana sikayet etmeye baslasin bi de bakalim.

X