Siz 2 senedir ama ben 13 senedir oralarda yaşıyorum. Kendiniz yazdınız 16 ay çalıştı bu hakkı elde etti diye. Eşimin kuzeni de aldı işsizlik maaşı oradan biliyorum ama kendisine o sürede iş önerildi. Çalışmaya gönlü olan adam her gün iş arar, ya ben online kurs isterim ne işim ne olur sokakta otobüste trende demez. Otomotiv teknikeri değilim, hiç Almanca bilmeden otomotiv sektöründe fabrikasında nasıl çalışılacağını bilmek isterdim. Fikrini dinlemeyeceğiniz insan dolu burası, hiç bir fikir hoşunuza gitmez. İstediğiniz okumayı beklediğiniz mesaj; kırma kocanı üzme kocanı, koca kolay bulunmuyor, kaynınla ikisi yan gelsin yatsın, yedir içir yatır kaldır aman hoşlarına gitmeyecek şeyler söyleme, ailesine hoş görün cici gelin ol, sen çalış elin kolu dolu gel eve çünkü işsizlik maaşı üniversiteli eltine gitsin, o kızcağız süslensin püslensin harcasın yazık ona...
Bence de benimle 1 dk bile konuşmayın fikrimi almayın. O noktaya gelmek için çok maddi manevi sosyal uğraşmanız lazım. Ben sizin gibi değilim, kızlarımı da sizin gibi olmamaları yönünde eğitiyorum. Önce kendileri sonra koca. Benim eşim bana bunu yapmayı aklından bile geçirmez. Kardeşi yanımıza gelirken gider otelde yer ayırtır, ailece uzun kalmaya geldiler mi eşyalı ev tutarlar. Yorulurum ezilirim diye benden önce eşim düşünür beni. Ne münasebet üst üste yaşayalım?
Hiç şaşmaz, işe yaramayan tembel sorumsuz koca tespiti yapanlar hemen taşlanıyor. O kendilerini ezen paspas eden kocaya mık diyemeyenler burada esip gürlüyorlar. İstediğiniz, alakalı yorumları beklemeye devam edin. Tek tük de olsa var sizin gibi düşünen beyim bilir ben bilmem, vur sırtıma al lokmamı kafası.