eşimin evlendikten sonra aldığımız evi babasının üzerine yapması

Bak zaten çocuğum zor uyudu atak dönemindeyiz ego mego diyip de dellendirme beni iyice yahu ne diyebilirim ben o üyeye ooo koş gel ego kasalım mı diyeceğim ?
Havalı ne yazdık ? Evden kovuluyorsun kocan boşanma davası dilekçesi yazıyor bir sürü daha kavga gürültü sen çocuk diyorsun ya o ortamda çocuk yapmamalısın diyince havalı mı oluyoruz ?
Ev konusunda da sen haklısın kocan uyanıklık yapmış dedim ne dedim bacım ben sana ego kasacak ?

Bende arkadaşın hiç bu kredi durumlarından yasalardan haberi olmadığını düşünüyorum. Burada bir mal kaçırma vs yok ayrica bu kadar güvenmiyorsa altınları verirken bi taahhütname gibi bir şey hazirlasalardi şu şu tapulu ev için düğünde takılan şu kadar gram altın verilmiştir vs gibi. Olan olmuş bu evlilikten daha hayır gelmez.

Ay diğer yorumları okuyunca linç yicem sandım korka korka yazdım hahahaha neyseki benimle aynı düşüncede aklı basinda birileri de varmış
Tabi ki herkesin aile yapısı, çevresi bir değil ki..

Konu sahibi kendine güzel gaz vermiş , burdan da güzel gaz aldı ama hala çocuk yapma peşinde. Tek başına çok güzel de büyütürmüş. Böyle insanların eline düşen çocuklara acırım sadece.

Ne yapacağını şaşırmış açıkçası.

Ay o elleriyle verdiği altınları alabilmenin yolu olarak mirasçı doğurmak istiyo, yoksa o nefret ettiği aileye bir torun, defalarca boşanma dilekçesi yazan evden kovan eşe çocuk yapmaz

Ay o elleriyle verdiği altınları alabilmenin yolu olarak mirasçı doğurmak istiyo, yoksa o nefret ettiği aileye bir torun, defalarca boşanma dilekçesi yazan evden kovan eşe çocuk yapmaz
Bazıları Şeytana bile pabucunu ters giydirir. Her şey olabilir

Ya ben anlamıyorum o kadar fazla ki böyle ev alıp erkek tarafının annesinin ya da babasının üzerine yaptıran niye böyle bir türlü anlamam

eşimin kardeşleri de ilerde kalkıp o evde bizimde hakkımız var demez bu karşılıklı güven ahlaka dayalı çünkü.
Babam da tıpkı böyle sizin gibi düşünürdü amcam için. Hatta daha bile fazlası. O kadar emindi ki. Ta ki o kazığı yiyene dek.

.
Babam da tıpkı böyle sizin gibi düşünürdü amcam için. Hatta daha bile fazlası. O kadar emindi ki. Ta ki o kazığı yiyene dek.

O yorumu yazan arkadaşının, 3-4 milyon para ödeyip, tapuyu kayınpederinin üstüne yaptığına inanmam şahsen ben.
Muhtemelen zaten ev eş ailesinindir ve en baştan beri bu şekilde kendileri oturuyorlardır. Ondan bu kadar rahattır. Günümüzde kenar mahallelerde bile ev fiyatları 3 milyondan aşağı değil. Bu meblağları artık mühendis, öğretmen grupları ödemekte zorlanıyor. Üst düzey gelir sahibi olanların zaten tapu onda - bunda ilişkisi yaşamıyordur.
Bu kadar yüksek meblağları öderken, mutlaka çocuklarımız dolaylı etkileniyordur. Dolayısıyla hiç kimseye güvenerek " o yapmaz , bu istemez" dememek lazim. Hele ki çocuğu varsa bir insanın.. en başta boşanma ve ölüm gibi nedenleri düşünüp, çocuğun hakkı için tapuyu vermemesi lazım.
Dediğim gibi öyle yorum yazanlara muhtemelen zaten evlenirken eş ailesinden direkt gelmiştir.

Kesinlikle. Varımı yoğumu ortaya koyup senelerce borç ödeyeceğim bir evim olsun diye. Onu da birilerinin insafına bırakacağım. Akıl alır gibi değil. Bu kadar rahat olmam için babadan kalması lazım bir şeylerin. Ev için asla yapmam bunu. Çoluk çocuğum var, şansa bırakamam işimi. En küçük olumsuz bir ihtimal bile huzursuz eder insanı. Eşimin ailesinde de bazı tapular birbirlerinin üzerine. Sorun etmiyorum çünkü hem meblağ küçük, hem de eşimin üzerine de var tapu nasılsa. Ama adım gibi eminim ileride mutlaka bir pürüz çıkacak. Ne kardeşler birbirine giriyor bu meseleler yüzünden. Onların da ortak özelliği bir zamanlar birbirini çok sevmeleri, aşırı güvenmeleri. Çok gördüm örneğini, bana komik geliyor bu konuda kesilen ahkam. Paragöz yapmışlar hemen böyle düşüneni.

Başta iyi niyetli olup sonradan birbirine girenler ayrı ama burada en başında da iyi niyet yok ki. Adam kasıtlı olarak kadınla öncesinde konuşmamış kredi meselesini, son anda söylenecek şey mi bu? Net düzenbazlık.

Siz çok haklısınız . Bıde utanmadan kredı ıcın para ıstıyo. Bıde karnını senın alısverısınle doyuruyor. Hayır hayır bu dolandırıcılık. Altınlatıda almışlar. Yazıklar olsun. Yani seni hem maasından hem etınden hem sütünden yararlanmak ıstıyolar.

tabi ki KENDİ eviniz için altınlarınızı vereceksiniz. Kredi bitince de ev kimin üzerine olacaksa o şekilde olur.
O şekilde olmuyor işte. Ev alınırken altınları isterken 1 sene sonra üstümüze alırız evi demiş ama şimdi de babamdan isteyemem bizim ayrımız gayrımız yok demiş eşi. Bize o kadar yardımı oldu evi ver diyemem demiş. Kadının bütün derdi bu. Evet iyi niyet olsa dediğiniz gibi, kredi bitince devredersin devralırsın ama bunlar unut onu demişler. Konu sahibi diyor ki babanın ödediği 120 bini verelim, kalan 180 bini ve diğer krediyi de biz ödeyelim ama evi devretsin. Zinhar yok vermeyiz evi demişler. Üstelik kocası tüm maaşını krediye verince karısından para istiyor alamayınca kadını evden kovuyor. Kadın hem altınlarını vermiş hem evin kredisine destek ol deniyor hem evin bütün alışverişini yapıyor hem de kanunen hiç bir hakkı yok evde. O nasıl oluyor? Üstelik 2 kardeş daha var ve onlara da hak düşüyor.

[
Şuan nasıl bilmiyorum ama 500 bin ihtiyaç kredisi çıkması asıl zor olan benim bildiğim o nasıl çıkmış ki.

Ben de bilmiyorum ihtiyaç 300e kadar diye biliyorum. 500 konut kredisi olabilir ama zaten konu sahibinin bilmediği bir şeyler olduğu kesin.

Evi üzerlerine geçirirken de satış göstermezlerse konu sahibinin yine hiçbir hakkı olmayacak. Muhtemelen göstermeyecek direkt babadan oğluna ev hibe edilmiş gibi yapacak. Konu sahibi de artık ev benim sanacak..

Söz konusu kredi 300bin lira kayınpeder çekmiş, 500bin lira eşi çekmiş. Evin değeri 2 milyon.
Konu sahibi eşinin çektiği 500bin liranın ihtiyaç olduğunu düşüyor. 500 ihtiyaç çıkması daha zor değil mi konut kredisinden?
800bin Konut kredisi de çıkardı 500 ihtiyaç çekene kadar.
Konu sahibi de eşi de çalışan insanlar.
Babaya kredi çıkıyor bana çıkmıyor denmesi garip.
O zaman konu sahibinin üzerine deneselerdi belki ona çıkardı.
Çalışan kişiye neden konut kredisi çıkmasın ben orasını anlamıyorum.
Konu sahibi bu işlerden hiiiç anlamıyor. Eşi de çok anlıyor çünkü avukat.
Kandırılıyor gibi duruyor bir yerlerde.
Kayınpederiniz size evini mi verdi neden kp üstüne sizin ev? Diğer çocuklara da verdiyse aile içinde adalet sağlandıysa zaten sorun olmaz. Sizin ailenizde güven ortamı varmış demek ki.

Kimse doldurmamış. Önce evi bir sene sonra üzerime alırım deniyor, kadın da çıkarıp 500 600 bin ederinde altınını veriyor sonra da o ev babamın istemem isteyemem deniyor. Ne ailesi ne güveni? Bana ev kredisi çıkmadı babama çıktı deniyor ama görünen o ki eşi 500 bin TL ihtiyaç kredisi çekmiş babasına da 300 bin TL konut kredisi çıkmış. Yani bence o da yalan, kadının bilmemesinden faydalanıp oyun çevirmişler. Sizin dediğiniz gibi ha babasının adına ha eşinizin adına diye bir olay yok. Kocası evi üzerine almayacağını söylemiş hatta kendisi ödemeye yetişemeyince kadına destek ol yoksa defol git evden denmiş. Avukat adama konut kredisi çıkmıyor ama ayda 50 bin TL geri ödemeli ihtiyaç kredisi çıkıyor ne ilginç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…