Eşimin eski kız arkadaşı..

Öncelikle özür diliyorum.Buranın internet altyapısı Türkiye'de ki kadar iyi olmadığından çok geç görüyorum mesajlarınızı.Eski sevgilisi tabi ki çocuğu alamaz ama ona iyi bakmadığımız gerekçesiyle şikayet etmiş ilk seferinde bizi.Eve geldiler baktılar,asılsız ihbar oluyor böyle dediler.Ben çok üzüldüm hatta bana moral verdiler.Bir düşmanınız yapmış belli üzülmeyin siz çok iyi bir annesiniz dediler ve gittiler.Aylar sonra facebooktan attığı mesajla onun şikayet ettiğini anlamış bulunduk.Şimdi yaptığının daha fazlasını yapıp ellimizden devlet alana kadar bizimle uğrasacagını söylüyor.

O mesajların çıktısını al ve şikayetçi ol, baksın bakalım devlet kiminle uğraşacak
Çocuk öz babasının yanında ve iyi bakılıyor, devletin alıp yurda vermesi için bir sebep yok, içini ferah tut
Öyle her şikayette çocuklar ebeveynden alınsa ooo kimse çocuğuyla yaşayamazdı
Yurt dışında bu işlere hassas olunduğunu bildiğinden sizi huzursuz etmeye çalışıyor, davacı olun, hem de öyle bir davacı olup yakasına yapışın ki bulaştığına pişman olsun

O kim oluyormuş, hangi sıfatla karışıyor, bir halt yiyemez hiç korkma, canım. Sende gül geç, yoksa amacı olan seni üzmeyi başarmış olur.

Yalnız yaşadığınız cidden çok sinir bozucuymuş. Ben bile okurken burda o siniri stresi yaşadım. Bence de bir şey olmaz. Ama hani rahat etmeniz için mesajları, kadının profil sayfasını Facebook adresini filan her şeyini- detayını çıktı alıp saklamanızı öneririm. Evhamlı bir tipseniz kadına karşı suç duyurusunda bulunmadan önce bir avukata da danışabilirsiniz. IP adresinden gerçekten çat diye buluyorlar. Bir de anladığım kadarıyla yaşadığınız ülke uzak epey, kadının da parası yok. Kadın sizin izinizi bulup da size zarar vermeye çalışamaz ta ordan bence.

Bu arada hayırlı olsun ikinci bebeğiniz Allah analı babalı büyütsün iki çocuğunuzu da Allah bağışlasın.

Eşinizde kabahat buldum ben. Kim bilir naptı kadıncağıza da o da bu kadar kinlendi ve hırslandı. Eşinizin kadına zarar vermiş olma olasılığı büyük. Çünkü ondan ayrılıp kısa süre içinde sizinle tanışıp yine kısa sürede sizinle evlenmesi de sanki eşinizin sevdiği için değil de, karı olsun yeter mantığı taşıdığını hissettirdi bana.

Ben şoka girdim tabi içeri davet ettim oğlumun yaşam tarzını ve bizim ona nasıl iyi baktığımızı kanıtladım..Asılsız ihbar olduğunu düşünüp geri gittiler...Bu konu boylece kapandı sanıyordum ki,üzerinden aylar geçti biz yurt dışına geldik.Kadın facebooktan bana birseyler yazmış.Mutluluğunu elimden aldığımı onunda benim bebeğimi alacağımı oğlumu elimizden almak için herseyi yapacağını vs vs..Eşim gülüp geçiyor.Hastaymış Allah korumuş diyor.Ama benim uykularım kaçıyor,ya birsey yaparsa ya gerçekten alırlarsa????O zaman ne yaparım ben diye düşünmekten kafayı yiyeceğim.Biliyorum birşey yapamaz.Ama bu paranoyadan nasıl kurtulurum???Bu kadına hiçbirşey yapmadığım halde bunları neden bana yapıyor?Yorumlarınızı bekliyorum.
Siz kendinizden , çocuğa iyi baktığınızdan eminseniz zaten birşey yapamaz. Anlattıklarınızdan iyi bir anne olduğunuz ,çocuğu kabullenip bagrınıza bastığınız görünüyor dolayısıyla üzülmeniz gereken bir durum yok.
Kadını engelleyin, hiç muhattap olmayın, psikolojik sorunları var sanırım.
Yada bir daha tehdit mesaji yazarsa , yazdıklarını kayıt altında tuttugunuzu mahkemeye vereceğinizi söyleyin.
Kolaylıklar dilerim.

hiç birşey yapamaz Allah'ın izniyle
içinizi ferah tutun.. daha tahrik mesajları atarsa şikayet edeceğinizi söyleyin hatta edin

ben anlamadım..

çocuk biyolojik olarak eşinizin değil mi?

bu müdahale eden de eşinizin bir dönem tanıştırıldığı kadın.

yani o kadının da çocuğu varmış. aynı çocuktan bahsedilmiyor?

Öncelikle özür diliyorum.Buranın internet altyapısı Türkiye'de ki kadar iyi olmadığından çok geç görüyorum mesajlarınızı.Eski sevgilisi tabi ki çocuğu alamaz ama ona iyi bakmadığımız gerekçesiyle şikayet etmiş ilk seferinde bizi.Eve geldiler baktılar,asılsız ihbar oluyor böyle dediler.Ben çok üzüldüm hatta bana moral verdiler.Bir düşmanınız yapmış belli üzülmeyin siz çok iyi bir annesiniz dediler ve gittiler.Aylar sonra facebooktan attığı mesajla onun şikayet ettiğini anlamış bulunduk.Şimdi yaptığının daha fazlasını yapıp ellimizden devlet alana kadar bizimle uğrasacagını söylüyor.
Kadının mesajlarını da bir dosyaya koyarak savcılığa karşı şikayette bulun.Kimi kimin elinden alıyorlar.Öyle her ihbarda gelip evden çocuk mu alıyorlar.Çocukla hiçbir kan bağı yok.Velayet babada.Çocuğun annesiyle sorununuz yok.Böyle durumlarda komşuların da bilgisine danışılır.Şahit aranır.Kuru bir şantaja pabuç mu bırakacaksınız.Çok saçma.Eşin halletsin bu sorunu.

Eski sevgili senden çocuğu alamaz ki ayrıca babası dururken devlet çocuğa şiddet uygulanmadigi için ve iyi bakıldığı için zaten almaz yani boşuna endişe ediyorsunuz üstelik yurt disindasiniz ne diye ihbar edecek sizi adresinizi bile bilmiyordur

Anladığım kadarıyla eski sevgili değil eski eş yani çocuğun öz annesi çocuğu almaya çalışıyor.

Eşiniz her şeyi çok kısa sürede yaşamış.
Eşi hamileyken falan mı ayrılmış.
Çocuğu daha 8 aylık.
E arada bir kadınla tanışmış, sizinle evlenmiş.
Baya hızlı gelişmiş her şey.

hangi sıfatla çocuğu elinizden alacakmış?
mümkün değil.

Eşinizde kabahat buldum ben. Kim bilir naptı kadıncağıza da o da bu kadar kinlendi ve hırslandı. Eşinizin kadına zarar vermiş olma olasılığı büyük. Çünkü ondan ayrılıp kısa süre içinde sizinle tanışıp yine kısa sürede sizinle evlenmesi de sanki eşinizin sevdiği için değil de, karı olsun yeter mantığı taşıdığını hissettirdi bana.
Suçlu o ya da bu.Eşimin geçmişte ona ne yaptığı ve onun ona ne yaşattığı pek umrumda değil açıkcası.Daha önce de söyledim beni benden sonrası,benimle ne kadar değiştiği ve ya bana nasıl davrandığı ilgilendirir.Geçmişinde melek olmayabilir.Eşim için(karı olsunda çok kaba ayrılca)mantığı çok komik olur sanırım biz Tayland da yaşıyoruz ve burası bileceğiniz üzere kadınlarıyla oldukca meshur bir yer.Böyle bir yoksunluk çekeceğini sanmıyorum ki bu sebeple evlenmeye acele etmiş olsun.8 Aylık bir bebekle bir an önce düzen kurmasında bir sakınca görmüyorum.Sevgi konusuna gelince,ikimiz de aşkın sevginin gelip geçici şeyler olduğunu,saygı ve aile olabilmenin,birlikte paylaşımlarda bulunduğumuzda keyif alabilmenin daha önemli olduğunu düşünerek evlendik.Daha açık tabirle kör kütük aşık olmayabiliriz ama aile olmayı seviyoruz..Bu da yeterli bana göre.

Burada konu bu sistemin Türkiye'de yanlış işlediğini düşünmem ve bu konuda sizlerden neler yapılabileceği konusunda fikir almaya çalışmak istemem ancak,farklı yerlere gelmiş açıkcası.Çok saçma değil mi?Tanımadığım biri hakkında şikayette bulunsam onun evine de gidip huzursuz edecekler.Ayrıca eşim ne yapmış olursa olsun(ki kadının başkalarıyla görüşmeye devam etmesi sebebiyle bu iş olmaz denmiş ortada yine aşk sevgi yokmuş evlilik amaçlı görüşülmüş)kadının hırsını benden ve cocuğum üzerinden çıkarmaya çalışması,onun kötü biri olduğunu göstermez mi?Hayatım boyuunca kötü insanların yapabileceklerinden korktuğum,ve oğlumun hassas noktam olduğunu belirterek evhamlandığımı,bu konuda sizden yorum beklediğimi söylemeliyim sanırım.

Valla bence kadını çok takmanıza gerek yok. Bir kez daha size aynı şeyi yaşatırsa sizde onun hakkında suç duyurusunda bulunursunuz, bir daha yapamaz. O istediği kadar fake hesaptan desin, IP adresi denen bişey var, onun tarafından atıldığı ortaya çıkar. Çok dert ediyorsunuz kendizine boş yere üzülüyorsunuz. Hiç takmanıza gerek yok. Arkadaşların da dediği gibi tüm hesaplarınızdan engelleyin, telefondan ulaşabiliyorsa hattınızı değiştirin. Size ve eşinize dahi ulaşma yollarını tümden kapatın.

Yurt dışında olduğunuzu biliyor mu bu arada

Bence kadının hırsı şu:evlenmiş olsaydı,kendi çocuğunu yurttan alacaktı,evlenemediği içn çocuğu yurtta kaldı belki de..
o yüzden sizin yavrunuzu yurda göndermek istiyor sanırım..
gerçekten çok iğrenç bir düşünce..kendi evladını ordan almaya çalışmak yerien sizinkini göndermeye çalışması..
bence hiç üzülmeyin,siz çok takdire şayan bir annelik yapıyorsunuz,Allah sizi evlatlarınızdan ayırmasın.inşallah kısa zamanda da nüfusunuza geçirebilrsiniz..o zaman tam anlamıyla rtahatlarsınız..
iyi doğumlar dilerim size.

Eşimle tanıştırıldığımızda,kadınla ilişkisinin boyutunu ne amaçla nasıl görüştüklerini başkalarından dinledim.Bu konuyu eşime ayrıntılı sormadım beni ilgilendirmez,onunla ilgili olumlu karar verecek kadar bilgi edinmiştim zaten fazlası ilgilendirmedi..Eşimin bu konu hakkında dediği iki şey var.Evlendikten sonra neden onunla evlenmedin diye üstünkörü sorduğumda,whatsapp tan bir kaç konuşmasını,facebooktan da erkek arkadaslarıyla çekilmiş resimlerini gördüm.Eğer cocuğuma annelik vasfını sana yükleyeceksem bunları kaldır görüşmelerini kes dedim ama yapmadı,dedi.Duyduklarımda benzer şeyler olduğundan üstüne gitmedim çünkü her kadın gibi merakıma yenilip sayfasını inceledim.Eşim de tanıştıranlarda haklıydı.Hiç çocuğu yurtta diye üzülüp karalar bağlamış gibi durmuyordu,gayette güzel yaşıyordu.Zaten yurtta daha iyi bakıldığını düşünüyormuş,ne diyebilirim ki?...Bu yüzden konunun üzerine gitmedim.İleriye baktım ve evlendik.O yüzden üzgün olduğunu sanmıyorum...Sadece kaçırdıklarına üzüldüğünü düşünüyorum açıkcası.Ama bunun sorumlusu ben ve oğlum değiliz..Ben daha rahatım.En fazla birgün döndüğümde eve gelirler ve oğluma ne kadar düşkün olduğumu görüp yine giderler...Bu durumda kalmak üzücü o kadar.

X