Eşimin eski eşyaları

Şimdi hem haklısınız hem haksızsınız. Şimdi bende evimi kendim dekor edip zevkime göre döşemek isterim. Bunda benim için haklısınız. Ama ev düzenine karışmasın lafı irite etti. Ev döşenirken sadece kadın her şeyi zevkine göre almaz çift kendi ortak kararlarıyla yaparlar yani sırf siz istiyorsunuz diye her şey sizin istediğiniz şekilde eşyalar seçilmez. Hele son cümle fiyasko ev dizmek sadece ilk evliliklere mi mahsus ikinci üçüncüler kepenk mi kapatıyor? Birde evlenirken yatak odası yemek odası vs alınmış. Ee siz yatak odanızı alsaydınız adamda koltuk ve yemek takımını alırdı. Eğer ikisinide kendi aldıysa belki bütçesi yetmedi ya da mutlu bilemem.

merhaba, güzellikle konuşup anlatmakla anlamıyorsa alacaksınız karşınıza, diyeceksiniz ki, ya sen bunları atarsın, ya ben kapıya kamyon dayar gönderirim. yani laftan anlamayanın hakkı kötektir demişler :) ben öyle yaptım işe yaradı. nişanlımın da sizin eşiniz gibi eski düzenine alışkanlıklarına bağlılığı var, eski koltuklarından kanepesinden vazgeçemiyordu, bense koltuk takımı almak istiyordum. baktım ki anlamıyor, bunları sen evde yokken gönderirim ailen arkadaşların gelince oturacak yer bulamazlar ben de ne yapayım oğlunuz-kardeşiniz-arkadaşınız koltuk almadı oturacak yerimiz yok derim dedim hemen koltukları sipariş ettik eskileri de gönderiyor. :)

Eşinizin bekarken yaşadığı evde mi yaşamaya başladınız evlenince?

Eşyaların yerini değiştirmeme bile müsade etmiyor demişsiniz. Bu kadarı çok fazla geldi bana. Kendi eski düzeni olduğu gibi devam etsin istiyor anlaşılan ama o evde sizde yaşıyorsunuz artık.

Beyaz eşya vs.kullanilanilir ama diğer eşyaları değiştirmek de abes bir durum yokmuş. Baştan bu şekilde kabul ettiniz diye aynı şekilde devam etmek zorunda da değilsiniz.

ben de evlendigimde evde bir suru gereksiz esya vardi. mesela kocaman lambalar ama boyle bekar evi esyasi gibi hic bir estetik yok. esim de atmayi sevmez, ben de buyuk bir kismini ikinci el olarak sattim. belki siz de oyle yapabilirsiniz.

Gayet belirgin tepkiler verdim ama ağzı olan konuşuyor. Özünde sabırlıyım iplemem 2 yılda yüz kez farklı kişilerden duyunca artık yoruldum.
bence size onlari soyleyenlere dikkat edin (yakinini bile olsa) boyle kucuk seyler icin karsi tarafi gazlayanlari iyi niyetli bulmuyorum

bence size onlari soyleyenlere dikkat edin (yakinini bile olsa) boyle kucuk seyler icin karsi tarafi gazlayanlari iyi niyetli bulmuyorum
Komşu, arkadaş, arkadaş hanımı hiçbirini ben seçmedim hepsi zorunlu tanıdık iyi niyetli olmadıklarını bildiğim halde mecburi görüşmelerde şaka yollu her şey söyleniyor. Bu konuda konuşmak istemiyorum dedim ama yine aynı

Ben yemek odamı halı perde mutfak bir dolu şeyi aldım ve bunların lafını etmedim. Aynı şeyi eşimden de bekledim hoş olmayan sözcükler kullanmış olabilirim kusuruma bakmayın hassaslaştım günden güne

Dedigim gibi iyi niyetli degiller. Insanlar boyle malesef...

Yaşadığın olayın aynısını yaşıyorum canım benim. Naptın.En 2.5 yıllık evliyim yeni mobilya aldıramadım

İkinci evliliğini yapan insanlar kimseyi sonradan değiştiremeyeceklerini bildikleri için herşeyi baştan konuşmayi tercih ediyor.
Eşiniz iyilikle halletmeyecek gibi gözüküyor.

Beyaz eşya calisiyorsa kullanir bence ben olsam degistirmezdim beyaz esya vs ama nebileyim koltuk, sehpa, kitaplik vs bunlari ben de zevkime göre isterdim. Evim de oyle suslu puslu degildir oldukca az ve sade esyalarim var ama severek aldik hepsini onun hissi başka.
O yuzden istemekte hakli gordum sizi.

Valla bir baza niye durup dururken değiştirilir (sonuçta yatağın altına konan bir yükseklikten ibaret , görsel veya fonksiyonel çok bir numarası yok) veya bir koltuk takımı odaya sigiyorsa ve iskeleti sağlamsa niye atılır (para tutan kısım iskeleti zaten, döşeme vs kolay iş) anlayamadigim için yorum yapamıyorum.

Misal geçenlerde benim gardrobum dağıldı. Bildiğin kafamıza inecekti 6 kapılı koca dolap. 19 yıllık emektar mobilya sonuçta, 3 kez de şehir değiştirdi. Yenisini alayım artık, cimrilik yapmayayım dedim, fiyatları görünce dur bı marangoza sorayım dedim Adam abla malzeme kaliteli , montajı uyduruk yapmışlar, ben toplarım bunu diyince yürü be koçum dedim. 1000 liraya topladı, yepisyeni oldu, üstelik 3 tane yeni raf ekledi duvara da sabitledi işin iyi tarafı istesem aynı kalitede yenisini alacak gücüm de var aslında ama şu anda 20000 kardayim.

Böyle de cimriyim işte ama pişman değilim. 20000 sokağa atılacak para mı?Alinterim o benim. Gitsem yenisini alsam yine aynı renk aynı hacim aynı kalite dolap olacaktı. Ne gerek var ki?

Son düzenleme:
Ya nefret ediyorum insanların her şeyi zorlaştırmasından. Konu sahibi kadın evlenirken kocasına kolaylık olsun diye ilk başta yeni eşya almak yerine eşinin eski eşyalarını kabul etmiş. Kocası da evliyken değişiriz demiş. Ee evlendik üzerinden zaman geçti değişmek istiyorum deyince neden aynı kolaylığı kocası kadına sağlamıyor ki. Bana göre eskimesine gerek yok maddi gücüm yerindeyse değişmek isterim tabi kendi zevkime göre döşemek isterim. Birde ikinci evliliğini yapanlar bile derken bende evlensem 2. Evliliğim olacak ve Allah nasip ederse sanki ilk defa evleniyormuş gibi evlenmeyi planlıyorum

Eşim bekarken almış buzdolabı çamaşır makinesi yatak baza dolap hepsini kullanıyorum halı almış koyu renk tam bebek buyutmelik çaydanlık tencere tabak havlu vs vs bir ev dolusu eşya aklıja ne gelirse koltuk takımı eskiydi arka odada kullandım yeni eve sığmadı verdim bana göre sorun yok kullanıp eskiyince değiştiriyorum

Kocan o eşyalarla arasında bir bağ kurmuş ve onlardan kopmak istemiyor. O ev onunda evi olduğu için içinde bulunan eşyalara karar vermek onunda hakkı. Aranızda anlaşma yapabilirsiniz şunlar şunlar gitsin ama şunlar şunlar kaldı şeklinde. Ben de açıkçası hala kullanılabilir olan eşyalarımı sebepsiz yere göndermek istemezdim. Sizi de anlayabiliyorum ama evden bahsederken sadece sizin düzeninizmiş gibi bahsetmeniz doğru değil. O ev de o düzende ikinize ait

Ben seni anladim, insan zevkine gore mobilya ister.. beyaz esya ok belki kullanilir ama onu bile yenisi cikiyor daha iyisi kullanislisi cikiyor. Insan kac kez sifirdan ev diziyor ki
Yani

Suan kocanin inadini kirman bence zor basta herseyi beraber alsaydiniz madem. Ya da eskileri yolla yenisini al kendin.. herif isten gelince surprizzz

1 sene olmuş
konu sahibi ne yaptınız sonrasında
son durum nedir?

Evimin düzenine karisilmasindan nefret ediyorum demişsiniz de orası eşinizin de evi sanki kayinvalide ya da anneniz gelip karışıyor gibi yazmışsınız.
Keşke basta kabul etmeseydiniz

Kullanmak istemiyorum deyin direk bence benim yaptığım dekora uymuyo diye söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…