- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
tabi herkesin fikri farklı olabilir. Benim için yeni bir yuva kuruyorsak o evin eşyalarını da birlikte seçmeliyiz. (bunun için maddi durum varsa).Plazmanın arkası kalın olunca ne oluyor mesela? Bugün arkası ince alırsınız yarın daha incesi çıkar farklı özelliği olanı çıkar. 6 ayda bir eşya mı değiştireceksiniz?
Eşyanın özeli mi olur allah aşkına? Bu kadar anlam yüklemek fazla değil mi eşyaya?
Benim eşim kimseyle kullanmıyordu eşyaları, eski de değildi. Kullanılabilir durumda ve temiz eşyalardan bahsediyoruz diye düşünüyorum ben. Öğrenci evindeki ikinci elciden alınmış eşyalardan değil. Hani insanlar okulu bitirip iş sahibi olunca aile evinden ayrılır, kendine yeni eşyalarla yeni bekar evi kurar. En iyisi değildir belki ama temizdir, kullanılabilirdir falan. Mesela tv’nin arkası kalın diye değil de bozuk diye değiştirilir, buzdolabı çift kapılı diye değil de nem yapıyor diye değiştirilir vs.tabi herkesin fikri farklı olabilir. Benim için yeni bir yuva kuruyorsak o evin eşyalarını da birlikte seçmeliyiz. (bunun için maddi durum varsa).
sonuç olarak bekar evinde diğer arkadaşıyla kullandığı eski eşyalar benim içime sinmezdi.
Evlenene kadar he diyip evlendikten sonra dediğimi yaptırayım demişisin e adam da yememişMerhaba hanımlar.
Ben evlenirken eşimin koltuk takımı bazası ve daha sayamadığım saçma sapan eşyaları vardı ve eşya alırken yatak odası yemek masa vs aldık. Eve geldikten sonra dekorunu yaparsın vs derdi hep. Neyse iki yıldır eşyalarından bıktım ne zaman kullanmak istemediğimi söylesem laf ediyor ne var bunda gayet kullanışlı niye değiştirelim gibi. Pinti değil ama eşyalarından düzeninden vazgeçme problemi var. Nefret ediyorum bu ev düzenime karışmasından kullanmak istemediğim sevmediğim şeylere dayatmasından katlanmaktan. Severek evlendim evlenirken annemi falan bu konuların dışında tuttum insan eşya ile mi mutlu oluyor değiştiririz aşarız sonrasında diye. Ama aşamıyorum. Atmak istediğim şeyleri atamıyorum bıktım bu konu yüzünden sorun yaşamaktan. Tabi ben bu eşyaları kabul ettiğim için her kafadan ses çıktı artık ikinci evliliği yapanlar bile sıfır ev döşüyor sen nasıl kabul ettin gibi bir dolu insanlardan yorum aldım şuan kafamın içi kazan gibiNasıl iyilikle bu sorunu eşimle halledebilirim?
Eskisin madem bu eşyalar , kırılsın , çizilsin bir şeyler olsun . Kanepenin üstünde zıplarsanız mesela yayları çıkıyor . Tecrübe ettik bunu sağolsun oğlanlar sayesinde .Merhaba hanımlar.
Ben evlenirken eşimin koltuk takımı bazası ve daha sayamadığım saçma sapan eşyaları vardı ve eşya alırken yatak odası yemek masa vs aldık. Eve geldikten sonra dekorunu yaparsın vs derdi hep. Neyse iki yıldır eşyalarından bıktım ne zaman kullanmak istemediğimi söylesem laf ediyor ne var bunda gayet kullanışlı niye değiştirelim gibi. Pinti değil ama eşyalarından düzeninden vazgeçme problemi var. Nefret ediyorum bu ev düzenime karışmasından kullanmak istemediğim sevmediğim şeylere dayatmasından katlanmaktan. Severek evlendim evlenirken annemi falan bu konuların dışında tuttum insan eşya ile mi mutlu oluyor değiştiririz aşarız sonrasında diye. Ama aşamıyorum. Atmak istediğim şeyleri atamıyorum bıktım bu konu yüzünden sorun yaşamaktan. Tabi ben bu eşyaları kabul ettiğim için her kafadan ses çıktı artık ikinci evliliği yapanlar bile sıfır ev döşüyor sen nasıl kabul ettin gibi bir dolu insanlardan yorum aldım şuan kafamın içi kazan gibiNasıl iyilikle bu sorunu eşimle halledebilirim?
Efendim bunu söylemek istemezdim. Bu konuda bende hoşlanmam evliliğin biri ikisi değil de bana bu konu üzerinden hep saçma yorumlar yaptıkları için ekledimNe guzel derdinizi anlatirken lafi “ikinci evliligini yapanlar bile” kismina baglamasaydiniz keske,hos olmamis.
Bu arada eski esyalar hala kullanilabilecek durumdaysa kullanilir. Buzdolabinin,yatak bazasinin eskisi yenisi olmaz. İs goruyorsa kullanilir. İlave aksesuarlarla desteklersiniz,guzel gorunur.
O kadar kolay olmadı deneme yaptım amaBen bu eşyaları artık kullanmak istemiyorum .Evin düzenini kurarsın dedin ama kurmak istediğimde izin vermiyorsun. kaynana gibi her şeye karışma bu koltuklar gidecek bitti...
Bazı şeyler neden uzar bilmiyorum.
Çalışıyorsaniz ki ben olsam öyle yaparım gider koltuk alır bunları eskiciye verir temizliği yapar yeni koltukları beklerdim
Eskiden de çok direttim eşim kolay ikna olmadı bende yapıcı olmayı denedim aşılır değişir eşyalar diye. Birde daha önce çalışıyordum şu an şehir değişikliği vs nedenlerden evdeyim ve inanın eşyalar üzerime geliyor tüketim çılgını değilim yalnızca bir yeni gelin hevesi gibi pırıl pırıl bir ev düzeni istemiştimBaşta kabul edip sonradan bu konuyu bu kadar sorun etmeniz normal mi sizce? eşya eşyadır. Yırtık pırtık bozuk vs değilse kafaya takılacak mevzu değil.
Ayrıca "2. evliliği yapanlar bile" evlerini ortak kararlarıyla istedikleri gibi döşerler. Başkalarının durumunu kendinizi daha iyi ve daha değerli hissetmek için kullanmayın.
Benim arkadaşım da şuan sıfır ev döşüyor. Gayet mantıklı ben ilkinde eşya düzen dekor işleri içimde kaldı tekrar evlenirsem herşeyi yapıp yaptırcamValla sırf böyle imada bulundun diye ikinci evliligimi yapinca tüm esyalari sıfırdan aldirasim geldi looo
2. Evliliğimi yapmayı düşünmüyorum ama düşünürsem de yılların tecrübesiyle ennn güzelini alırım.Merhaba hanımlar.
Konu sahibi kendisi 1. el olduğuBen sorunun ana kaynagini anlayamadim acikcasi. Neden kullanmak istemiyorsunuz? Daha once kullanilmis oldugu icin mi, yıpranmış durumda olduğu için mi, son moda olsun istediğiniz icin mi?
Bu kadar dert etmeyin zamanla olur hersey, eşya için birbirinizi üzmeyin..Merhaba hanımlar.
Çevreden o kadar incitici şeyler duyunca çok zoruma gidiyor normalde eşyada vs gözüm yok ama sade kendi halindeliği savunurum. Ama evim üst üste yerini değiştirince bile tepki almak sinirimi zorluyorBu kadar dert etmeyin zamanla olur hersey, eşya için birbirinizi üzmeyin..
Bende evlenirken benim bekar evimin ve eşimin bekar evinin eşyalarını birleştirmiştik.. Zamanla durumumuzu toparlayınca herseyin en iyisini aldık, eksiğimiz yok fazlamız var .. Ama hayat o kadar kötü şeyler yaşattıki bana , eşya, para vs.. anlamını yitiriyor.. huzur ve sağlık varya herseyden kıymetli , gece kafanı yastığına rahat koyabilmek kadar önemli birsry yok.. eşya geçici ama sizin birbirinizde bıraktığınız izler kalıcı bunu unutma..
Hiç bozma sinirlerini , al karşına konuş, anlamıyorsa ; sen istediğini yap, onu da duymazdan gel... zamanla daha iyi alışırsınız birbirinize, dönüp gülersin bu günlereÇevreden o kadar incitici şeyler duyunca çok zoruma gidiyor normalde eşyada vs gözüm yok ama sade kendi halindeliği savunurum. Ama evim üst üste yerini değiştirince bile tepki almak sinirimi zorluyor