Eşimin eski eşyaları

Bencilsiniz.

Ev duzenime karismasindan nefret ediyorum ne demek? Ev sizin, yaninizda esiniz sıgıntı mı? Ev de düzen de ikinizin.

Çok rahatsizsaniz siz degistirin begenmediklerinizi, siz karsilayin butcesini. Beni gercekten cok mutlu edecek, degistirmek istiyorum desen asla olmaz diyecegini dusunmuyorum.

Sondan ikinci cümleyi görene kadar destek mesajı hazırlıyordum, o cümle biraz can sıkıcı ama ben gene de anlamaya çalışıyorum sizi. Kişisel olarak ben de kullanılabilir-tamir edilebilir durumda olan her eşyanın kullanılmasından yanayım. Ama belli ki siz istemiyorsunuz. O yüzden sizin tutumunuzu sabit kabul edip bir öneride bulunabilirim. Reklam olmasın diye yazamıyorum sanırım ama d harfi ile başlayan bir ikinci el satış sitesi var. Eşyalar satılana kadar onların deposunda duruyor. Yani evden alıp gidiyorlar eşyaları. Koyun o siteye, depodan satış talep edin, gelip alsınlar. Sonra da ne almak istiyorsanız siparişinizi verin.

Bu konuda tek bir doğru yok. Herkesin düşüncesi ve imkanları farklıdır. Ben de bekar evinden kalan eşyaları istemem, her şeyi sıfırdan alıp, ortak zevklerimize göre evi döşemek isterim. O yüzden son cümleniz dışında size hak verdim. Eşinizle konuşun, maddi durumunuz tek seferde tüm eşyaları sıfırdan almaya yetmeyecekse, yavaş yavaş eskileri satıp yenileri alırsınız. Acele etmeye gerek yok

tabi herkesin fikri farklı olabilir. Benim için yeni bir yuva kuruyorsak o evin eşyalarını da birlikte seçmeliyiz. (bunun için maddi durum varsa).
sonuç olarak bekar evinde diğer arkadaşıyla kullandığı eski eşyalar benim içime sinmezdi.

Yırtık, sökük, deforme değilse kullanılabilir. Şöyle düşün.. çocuk olup biraz büyüdüğünde değiştirirsin. Ozamana kadar çocuklar da yıpratıyor eşyaları çünkü. Üzerinde zıplıyorlar hele kapitoneli ise düğmeleri koparıyorlar,kalemle çiziyorlar vb. O zaman canın ne istiyorsa o modeli o rengi alırsın. Bunun için tartışmaya gerek mi var

Benim eşim kimseyle kullanmıyordu eşyaları, eski de değildi. Kullanılabilir durumda ve temiz eşyalardan bahsediyoruz diye düşünüyorum ben. Öğrenci evindeki ikinci elciden alınmış eşyalardan değil. Hani insanlar okulu bitirip iş sahibi olunca aile evinden ayrılır, kendine yeni eşyalarla yeni bekar evi kurar. En iyisi değildir belki ama temizdir, kullanılabilirdir falan. Mesela tv’nin arkası kalın diye değil de bozuk diye değiştirilir, buzdolabı çift kapılı diye değil de nem yapıyor diye değiştirilir vs.

Evlenene kadar he diyip evlendikten sonra dediğimi yaptırayım demişisin e adam da yememiş

Eskisin madem bu eşyalar , kırılsın , çizilsin bir şeyler olsun . Kanepenin üstünde zıplarsanız mesela yayları çıkıyor . Tecrübe ettik bunu sağolsun oğlanlar sayesinde .
Ben olsam bebek (düşünüyorsanız eğer ) büyüyünceye kadar kullanırdım . Sonrasında da gönlümce alırdım . Eşyaya takmayın bu kadar . Huzurunuzu bozmasın bu konu . Eşya kırk kere değişir ama huzur bir kaçınca eskisi gibi olmuyor pek .

Arkadaşımın eşi de aynı sizin eşiniz gibi eşyalarından vazgeçemeyen biriydi bu evliliklerini çok olumsuz etkiliyordu çünkü adamın bir düzeni vardı eşi orada fazlalık gibiydi evde hiçbir değişiklik istemiyordu arkadaşım kendi yemek takımından yemek koysa önüne neden benim tabaklarımı kullanmıyorsuna kadar varıyordu iş ne zaman evini ve eşyalarını değiştirdi kavga kıyamet, evlilikleri rayına girdi. Müsriflik sevmem hele eşyaya harcanan büyük büyük paralara acırım böyle sağlıksız bir ilişki yerine giden 3-5 kuruş olsun. Hiç değilse koltuk takımlarının rengini filan değiştirin.

Efendim bunu söylemek istemezdim. Bu konuda bende hoşlanmam evliliğin biri ikisi değil de bana bu konu üzerinden hep saçma yorumlar yaptıkları için ekledim

O kadar kolay olmadı deneme yaptım ama

Eskiden de çok direttim eşim kolay ikna olmadı bende yapıcı olmayı denedim aşılır değişir eşyalar diye. Birde daha önce çalışıyordum şu an şehir değişikliği vs nedenlerden evdeyim ve inanın eşyalar üzerime geliyor tüketim çılgını değilim yalnızca bir yeni gelin hevesi gibi pırıl pırıl bir ev düzeni istemiştim

Yani çocuk yapmayi dusunuyorsaniz birakin kalsin esyalar cunku koltuklarin anasini aglatiyorlar
Benimde 8 yildir oturdugum koltuk takimim var birinin dikisi bile sokuldu
Oğlum işedi kizimda işesin değiştiririm diyorum
Çünkü koltuklara ne olacağı belli yani
Beyaz sandalyelerimin hepsi cizik cuzuk mesela catalla deşmelermi dersin tükenmez kalemmi dersin

2. Evliliğimi yapmayı düşünmüyorum ama düşünürsem de yılların tecrübesiyle ennn güzelini alırım.
Bu ne ya bir konuda kadına artık derler diğer konuda 2. Evliliğini bile yapanlar...

Bu kadar dert etmeyin zamanla olur hersey, eşya için birbirinizi üzmeyin..
Bende evlenirken benim bekar evimin ve eşimin bekar evinin eşyalarını birleştirmiştik.. Zamanla durumumuzu toparlayınca herseyin en iyisini aldık, eksiğimiz yok fazlamız var .. Ama hayat o kadar kötü şeyler yaşattıki bana , eşya, para vs.. anlamını yitiriyor.. huzur ve sağlık varya herseyden kıymetli , gece kafanı yastığına rahat koyabilmek kadar önemli birsry yok.. eşya geçici ama sizin birbirinizde bıraktığınız izler kalıcı bunu unutma..

Çevreden o kadar incitici şeyler duyunca çok zoruma gidiyor normalde eşyada vs gözüm yok ama sade kendi halindeliği savunurum. Ama evim üst üste yerini değiştirince bile tepki almak sinirimi zorluyor

Çevreden o kadar incitici şeyler duyunca çok zoruma gidiyor normalde eşyada vs gözüm yok ama sade kendi halindeliği savunurum. Ama evim üst üste yerini değiştirince bile tepki almak sinirimi zorluyor
Hiç bozma sinirlerini , al karşına konuş, anlamıyorsa ; sen istediğini yap, onu da duymazdan gel... zamanla daha iyi alışırsınız birbirinize, dönüp gülersin bu günlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…