• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Eski Eşinin Anneler Gününü Kutlaması...

konunuzda anlattığınız anneler gününü kutlama olayı tamamen spontane gelişmiş adam özellikle aramamış.takılacak bişey yok.ama anladığım kadarıyla siz yaşadığınız başka şeylerden dolayı eşinize güvenmiyosunuz ve eski eşiyle ilgili her hareketi sizi üzüyo.tabi eşinizde sizin böyle düşünmenize neden olacak davranışlarda bulunmuşturki bu kadar takmışsınız.kimse durup dururken sorun çıkarmaz sonuçta.

tabiki kızı annem hasta dicek onun annesi size geldiğinde konuşması çok normal ama eşiniz ne oldu grip mi oldu diye sormasada olurdu yani sizin hassasiyetinizi düşünerek.

bende aynı durumdayım eşim açısından.onunda ikinci evliliği ve kızlarıylada görüşürüm asla eşimden şüphe etmem,acaba anneleriyle konuştumu sordumu.aklımdan geçmez çünkü eşim böyle düşünmeme fırsat vermez.
eşiniz dikkat etmeli biraz sizi üzmemek için.derdinizi sakince anlatın kavga ortamı yaratmadan üzüldüğünüzü söyleyin.odun değilse anlaması lazım duygularınızı.

sanırım onun 2eşi olduğunuza halen alışmamışsınız ya kadın sorun yada kızı kolay değil tabi evli adamla hayatı paylaşmak, ben pek bekar bir kadının boşanmış bir
erkekle evlenmesini onaylamıyorım böyle adamları çekmek zor , hep geriye gidip .öykülerini dinlersin , bencilce ama
o ökülerde önce ben sonra ben hep ben olmak isterin ne eski hanımını nede kızına tahamülün olur evlenmeden önce az .çok neler olabileceğini çok iyi tartmak lazım

Siz eşinizin gelecekte baba olacagini dusunup babalar gününü kutluyormusunuz?

Benim derdim bu değil sonraki açıklamalarımı okursanız anlarsınız ayrıca eşime çok güzel incelikler yaparım onu mutlu ederim insan eşine yapmayacak da kime yapacak?

bence yanılıyosun arkadaşım çevremde gördüğüm örneklerden yola çıkarak düşünüyorum bence bu arkadaş eşinin yanlışlarını bildiği için artık gödrdüğü normal şeylerin altında bişey arar olmuş tıpkı eşine yüzde yüz güvenip eşi gözünün önünde biriyle işi pişirse bile konduramayan kadınlar gibi bence bu tamamen eşinin ona verdiği bi duygu bu arkadaşımda yaşadı aynı şeyi herkes kızı kıskanç sanardı ama değil kız eşinin yaptığı şeyleri görmüştü herşeyden şüphelendi nihayetinde aldattı kocası aleni olarak ve boşanıyolar şuan

İçimi tam olarak okumuşsun resmen arkadaşım Allah razı olsun.

konunuzda anlattığınız anneler gününü kutlama olayı tamamen spontane gelişmiş adam özellikle aramamış.takılacak bişey yok.ama anladığım kadarıyla siz yaşadığınız başka şeylerden dolayı eşinize güvenmiyosunuz ve eski eşiyle ilgili her hareketi sizi üzüyo.tabi eşinizde sizin böyle düşünmenize neden olacak davranışlarda bulunmuşturki bu kadar takmışsınız.kimse durup dururken sorun çıkarmaz sonuçta.

tabiki kızı annem hasta dicek onun annesi size geldiğinde konuşması çok normal ama eşiniz ne oldu grip mi oldu diye sormasada olurdu yani sizin hassasiyetinizi düşünerek.

bende aynı durumdayım eşim açısından.onunda ikinci evliliği ve kızlarıylada görüşürüm asla eşimden şüphe etmem,acaba anneleriyle konuştumu sordumu.aklımdan geçmez çünkü eşim böyle düşünmeme fırsat vermez.
eşiniz dikkat etmeli biraz sizi üzmemek için.derdinizi sakince anlatın kavga ortamı yaratmadan üzüldüğünüzü söyleyin.odun değilse anlaması lazım duygularınızı.

Evet eşim beni üzmemek tarafından bakmıyo hiçbi zaman olaylara sen yut sen alttan al düşüncesinde herzaman ama benden beklediği özverinin onda birini göstermez asla misal kızının ve annesinin yanında asla tartışmayı belli etmez uzak tutar ama benim kızkardeşimin ve annemin yanında defalarca tartıştı benimle kızkardeşim henüz 13ünde ona bak işte ablan senin böyle iyi tanı ablanı diyecek kadar ileri gitti kendi ailesi pamuklar üstünde benim ailemin kıymeti yok üstelik bunu yaptığını da asla kabul etmiyor asla asla beni çıldırm noktasına getiren de bu zaten bi de yüzsüzce senin ki can da benimki patlıcan mı diyor... Benim ona bunu söylemem gerekirken... Neden dünya böyle adaletsiz bu erkeklere kendini hep ezdirmek mi lazım o zaman mı geçim oluyor? Ben ikinci evlilik olduğunu bilerek evlendim olabilecekleri de biliyorum sorun bunlar değil....

Evet eşim beni üzmemek tarafından bakmıyo hiçbi zaman olaylara sen yut sen alttan al düşüncesinde herzaman ama benden beklediği özverinin onda birini göstermez asla misal kızının ve annesinin yanında asla tartışmayı belli etmez uzak tutar ama benim kızkardeşimin ve annemin yanında defalarca tartıştı benimle kızkardeşim henüz 13ünde ona bak işte ablan senin böyle iyi tanı ablanı diyecek kadar ileri gitti kendi ailesi pamuklar üstünde benim ailemin kıymeti yok üstelik bunu yaptığını da asla kabul etmiyor asla asla beni çıldırm noktasına getiren de bu zaten bi de yüzsüzce senin ki can da benimki patlıcan mı diyor... Benim ona bunu söylemem gerekirken... Neden dünya böyle adaletsiz bu erkeklere kendini hep ezdirmek mi lazım o zaman mı geçim oluyor? Ben ikinci evlilik olduğunu bilerek evlendim olabilecekleri de biliyorum sorun bunlar değil....

sorunun eşinizin düşüncesizliği olduğu gayet ortada.ben anlıyorum sizi.eski eşi sadece fitili ateşliyo o kadar.

tabiki kendinizi ezdirmeyin geçim olucak diye.öyle geçim olmasın zaten.ailenizin önünde tartışması hiç hoş değil resmen saygısızlık hem size hem ailenize.

siz kızıyla ilgilenirken bu kadar alttan alırken böyle davranması resmen şımarıklık.almayın alttan falan,nasılsa her iki türlüde sorun çıkıyo.

İçimi tam olarak okumuşsun resmen arkadaşım Allah razı olsun.

yaşamayana şizofrenik bi durum gibi gelir canım ama o yanındaki adam insanın güvenini bir kere kırdıysa artık insan herşeyden huylanıyo bide eşinin neyi neden ne zaman yaptığını en iyi sen anlarsın konuyu okuyan nerden bilcek. örneğin eşinin bi kadına çok kibar olması kimine batar kimine normal gelir çünkü eşinin huyunu bilir neyi neden yaptığını bilir ben seni iyi anlıyorum

sorunun eşinizin düşüncesizliği olduğu gayet ortada.ben anlıyorum sizi.eski eşi sadece fitili ateşliyo o kadar.

tabiki kendinizi ezdirmeyin geçim olucak diye.öyle geçim olmasın zaten.ailenizin önünde tartışması hiç hoş değil resmen saygısızlık hem size hem ailenize.

siz kızıyla ilgilenirken bu kadar alttan alırken böyle davranması resmen şımarıklık.almayın alttan falan,nasılsa her iki türlüde sorun çıkıyo.

Çok üzülüyorum inanın kendini haklı çıkaracak mutlaka bir şey buluyor daha doğrusu haklı çıkardığını sanıyor yani hiçbi zaman evet ben hata ettim kb hayatım demiyor... Benim bütün fedakarlıklarımın normal olduğunu söyleyip ben ondan bi takım özveriler bekleyince ben hep bunları düşünerek mi yaşayacağım hep diken üstünde mi olacağım kb ben buyum diyor e o zaman ben enayi miyim? İstiyorum ki hiç olmazsa biraz takdir göreyim hadi takdir de görmeyeyim hatasının farkına varsın yapmasın istiyorum ama yok kendi hatasında bile beni suçluyor senin yüzünden oldu diyor Allah'ım ben ne yapayım bilmiyorum iki gecedir rüyalarında benimle uğraşıyor birinde alim zatlar onu sorguya çekmişler bana yaptıkları için ikincisinde de rüyasında benim çığlığımı duyup uyanmış ama yine anlamıyor görmüyor beni suçlu çıkarmaya çalışıyor... Gökten vahiy inse anlamayacak sanırım..

Son düzenleme:
yaşamayana şizofrenik bi durum gibi gelir canım ama o yanındaki adam insanın güvenini bir kere kırdıysa artık insan herşeyden huylanıyo bide eşinin neyi neden ne zaman yaptığını en iyi sen anlarsın konuyu okuyan nerden bilcek. örneğin eşinin bi kadına çok kibar olması kimine batar kimine normal gelir çünkü eşinin huyunu bilir neyi neden yaptığını bilir ben seni iyi anlıyorum

Aynen öyle canım gerçekten Allah senden razı olsun böyle duyarlı insanları görmek beni mutlu ediyor kadını en iyi kadın anlar dedim ama herkes istediği gibi anlıyor.. Ben çok bunaldım Allah benim ve sıkıntıda olan haksızlığa uğrayan bütün kadınların yardımcısı olsun inşaAllah.....

Aynen öyle canım gerçekten Allah senden razı olsun böyle duyarlı insanları görmek beni mutlu ediyor kadını en iyi kadın anlar dedim ama herkes istediği gibi anlıyor.. Ben çok bunaldım Allah benim ve sıkıntıda olan haksızlığa uğrayan bütün kadınların yardımcısı olsun inşaAllah.....

amin canım allah yardımcın olsun. öyle hemen hadi boşan okadar kolay değil alıştık hemen boşan ne çekiyosun diyene yinede yuvan için yapılcak bişeyler varsa yap canım en azından içinrahat olur erkekler çocuk gibi olur anladığı dili çözmek lazım

amin canım allah yardımcın olsun. öyle hemen hadi boşan okadar kolay değil alıştık hemen boşan ne çekiyosun diyene yinede yuvan için yapılcak bişeyler varsa yap canım en azından içinrahat olur erkekler çocuk gibi olur anladığı dili çözmek lazım

Elimden geleni yapıyorum yapıcam da çünkü birgün bitmesi büyük ihtimal gibi görünüyor en azından geriye dönüp baktığımda içimin rahat olmasını istiyorum teşekkür ederim tavsiyelerin için

Uzerinden aylar gecmis, siz hala bunu mu dusunuyorsunuz?

Esinizin bir kizi var, dolayisiyla eski esiyle kopmayacak bir bagi var. Anlattiginiz seyler bana gore buyutulecek bir sey degil, yeni olmus olsa anlarimda 7 ay onceki bi olayi bu kadar buyutup, dert etmenizi anlayamam.

Evlenirken biliyordunuz esinizin bosandigini, bir kizi oldugunu. O zaman dusunecektiniz, ben yapabilirmiyim acaba, diye. Evlendiginize gorede yapacaginiza kanaat getirmissiniz.

Dertsiz basiniza dert aramayin, hic buyutulecek bir konu degil bu.

bence yanılıyosun arkadaşım çevremde gördüğüm örneklerden yola çıkarak düşünüyorum bence bu arkadaş eşinin yanlışlarını bildiği için artık gödrdüğü normal şeylerin altında bişey arar olmuş tıpkı eşine yüzde yüz güvenip eşi gözünün önünde biriyle işi pişirse bile konduramayan kadınlar gibi bence bu tamamen eşinin ona verdiği bi duygu bu arkadaşımda yaşadı aynı şeyi herkes kızı kıskanç sanardı ama değil kız eşinin yaptığı şeyleri görmüştü herşeyden şüphelendi nihayetinde aldattı kocası aleni olarak ve boşanıyolar şuan

Bakın bunları yazdığında daha 2 aylık evliymiş ve kendisi önce böyle bir soru sormuş ben olmasam 18 yaşında biriylr olur muydun diye yani kimin aklına gelirde böyle bir soru sorar ki. Sonra da bu dediğini sadece pekiştirmek için yan komşu varda onu merak ediyor da soruyor da kız da tekin ayak değil zaten orada burada öpüşüypr demiş hem bu tekte değil. Eski sevgilisine duygularını yazdığı defteri bulmuş ta 10 sene öncesi başka defterlerde varmış adam nedne deftere bunları yazsın neden saklasın neden otda tutsun öyle bile olsa görüşüceği biri değil öyle saklamış olabilir. Sonra yok gece yarısı çıkıp ayrıldığı kız aramışta bu çıkmış filan yani bu söyledikelri açtığı konular hep bir ay içinde şimdide bu yazı çok mu tesadüf. Yanii anneler gününü kutlamakla o kadına mı dönecek. Eğer doğruysa kadın zaten şehir dışındaymış. Daha 7 aylık evlilikte çok üst üste şeyler değilmi. Çok fazla özgüven eksikliği ve kıskançlık görüyorum ben. Eğer gözü dışarda olsa evlenmezdi korkardı evlilikten bir kere evlenmiş çünkü ayrılmış gününü gün eder o kıskandığı 18 likleri tavlamaya çalışırdı. Burada da yien pekiştirme var anlattıkları anneyi ilgisiz, kızını önemsemeyen, farklı şehirde yaşayan anneler günü kutlamasına değmeyen bir kadın olarak tasvir ederek zaten anneler gününü bu yüzden kutlamasına gerek yoktu demeye getirmiş ama onu baba yaptığı için bu duyguyu yaşattığı için bile kutlanır. Yani herkesi potansiyel aldatır olarak bakarsak mutlu olamayız. Şöyle olsaydı eşimi biriyle konuşurken yakınlarken gördüm, mesajını yakaladım, garip davranışları var benden uzaklaştı dese tamam ama hep varsayımlar. Hep dediklerini pekiştirmek için yazılmış şeyler. İşte baştan böyle tepki verirse eşi de ona tepki verir aynı şeyi eşi ona yapsa herşeyden kıskansa herşeyden anlam çıkarsa, ben olmasaydım 18 lik delikanlıyla olur muydun gibi sorular sorsa eşinin ona güvenmediğini hisseder kötü hissederdi. Güvenmek lazım ama gözlemlemekte lazım tabii ancak direkt eşinizi sürekli sorgular deşerseniz sonunda biter.

Herşeye tamam ama en azından böyle bir düşüncelilik yaparken eşi olarak bana haber verme düşüncesini gösteremezmiydi? Bunu kendine yapılsa olmayacak hakaretler yapacak olmayacak yerlere koyacak ama kendi yapınca bi sorun yokmuş gibi davranan bi adam için soruyorum.

İyi de planlanıp mı yapılmış ki?
Eğer eşim onu aramış deseydin bi'ihtimaldi ama kadın arayınca alt yazı geçmiş.
Bazen olur öyle hiç kutlama yapmayacağın adamla tesadüfen karşılaşırsın vs nezaketen dersin.
Kaldı ki onların ortak bi'bebesi var bi'yerde saygıdır bu.

Bir, kadin aramisken anneler gununu kutlamamasi cok ayip olurdu. O kadin bir anne, hem de o adamin evladini dogurmus bir anne! Bosanmis olmalari kadinin adam uzerindeki binbir hakkini yok saymiyor

Iki, size neden anlatmak zorunda olsun? Kimse kimseye attigi her adimi soyledigi her sozu rapor etmek durumunda degil, velev esi olsun

Uc, madem siz sizin anneler gununuz kutlanmadi diye sinirlendiniz bunu zamaninda beyan etseydiniz, karsi tarafla zoraki gorusme esnasinda cikan bir nezaket sozunden kiskanarak degil

Grip olayini da yazmayayim artik uzun oldu kalsin

anneler günü geçeli bayağı oldu ama.
size jest olsun diye sizinkini kutlayabilirdi buna
kırılmış olabilirsiniz ama onunkini kutladı benimkini neden
kutlamadı mantığı yanlış bence.
size haber verilecek bir durumda yok ortada ayrıca,
her konuştuğunu rapor etmesi saçma olmaz mı?
eşinizin 2. evliliği olduğunu kabullenmelisiniz,bir kızı var
ve sizle ne kadar iyi anlaşsa da bir annesi var,
çocukları için bile eski eşiyle iletişimde olmak zorunda eşiniz.
bunu kabullenmelisiniz,düşman gibi davranması çocuklarını yaralar sadece.

Bence bunda kötü bir şey yok,ben onun yerinde olsaydım özellikle arayıp kutlardım hatta.
Ama size de söyleyebilirdi bence,o konuda yanlış yapmış..

aaah o eski eşlerr ahh, yalandan çocuğuma ulaşamadım demiştir mahsus eşinizi aramıştır. bakalım kutlayacak mı ya da kutlasın hazır aramışken diye. ben de eski sevgilimin ikincisiydim bilirim bu eski eşleri beennnn... eşiniz de yani maşallahı var. artık karısı sizsiniz kardeşiniz için kutlamayı aklına getirememiştir belki ama muhtemel olacak çocuklarının anne adayısınız siz. önce sizinkini kutlaması gerekirdi haklısınız. hem ne gerek var ki eskinin gününü kutlamaya. çocuğu kutlasın onun gününü. çocuğuna ulaşamadıysa tamam vereyim der, verir telefonu oldu bitti. ne öyle kutlama falan. kesin benimki de kutlamıştır. kıymetli olur eski eşler. böyle konuştum diye alınmayın ben bu konulardan çok doluyum da

Anneler gunu kutlamasi kendiliginden gelismis bir hareket. Konusma sirasinda kutlamasaydi ayip olurdu, nezaket gostermis. Siz bunu buyutmussunuz.

Ayrica sizin nicin anneler gununuzu kutlasin anlamadim. Anne misiniz?
Hic anlamiyorum niye kadinlar anne olmadiklari halde kocalarindan anneler gunu kutlamasi, hediyeler beklerler. Sizin gibi beklentiler icinde anne olmayan cok kadin var. Genelde beklentilerini bulamayip, hayal kirikligiyla kaliyorlar haliyle. Birakin da bazi degerler yerinde kalsin yani. Annelik bu kadar basit birsey mi, onune gelen kadin kocasindan kutlama istiyor... Sadece evlisiniz diye anneler gunu kutlamasi beklemenize gerek yok. Once cocugunuz olsun, sonra cocugunuzdan beklersiniz bunu. Bazi seylerin bu kadar ayaklar altina alinmasi beni cok geriyor acikcasi.

Kiskancliklarinizi torpuleyin ve kendinize guveninizi gelistirin. Biraz da olgun dusunun. O kadinla arada cocuk oldugu surece iletisim halinde olacaklar, bunu ne kadar cabuk kabul ederseniz o kadar iyi edersiniz. Bosanmis, cocuklu adamla evlenmek, bekar adamla evlenmek gibi degil tabii ki. Ne bekliyordunuz ki...

arkadaşım seni en iyi ben anlarım herhalde... Allah düşmanımın başına vermesin ikinci eş olmayı.Eğer bir adamın iknci eşi isen hep hayal kırıklığına alışmalı ve bu durumdan kurtulmanın yollarını aramalısın.Bende eşimin ikinci eşi ve aynen senin gibi yedi aylık evli bir bayanım. Bu yedi ay burnumdan geldi eski eş ve kız hayatımda hep bir gölge.... Ahkam kesmek ne kadar kolay bilerek evlendin çek demek ne kadar kolay... BEN dünyanın en rahat insanıydım anlayışlı bir insandım. Ama bu evlilik beni resmen buluttan nem kapan şüpheci ve depresif bir kadın yaptı.Ben o hissi çok iyi bilirim.Değrsizlik hissini yani... Esim ve ailesi beni hiç bir şeye layık görmezler yapılan herşey başıma kakılır.İncelik beklemek asla hakkın olmaz.Eski eş senden herzaman daha kıymetlidir.Sana yapılan ona yapılanın zerresidir ama hep şükür etmek durumunda alttan almak zorundasındır. O çocuk baba bile demez ama çok akıllıdır kan çeker.Eski eş hem maddi hem manevi sömürmüştür ama olsundur... çok didinmiş çok çabalamıştır... Ben de o kadar doluyum ki anlatamam.

Back