Eşimin Eski Eşinin Anneler Gününü Kutlaması...

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.742
448
Son anneler gününde yaşadığım bir durumu anlatacağım arkadaşlar. Ben henüz 7 aylık evliyim benim ilk eşimin ikinci evliliği, bir de kızı var bu evlilikten.. Gelelim konuya geçen anneler gününde kızı bizdeydi annesine değişik bir hediye hazırlamak istiyordu eski resimlerden oluşan bir slayt gösterisi yapacaktı benden yardım istedi ben de kabul ettim.. Sonra birbirimize fön çektik sohbet muhabbet derken eşim yanımıza geldi "kızım annen sana ulaşamamış benden arıyo" diyerek. O gün aklıma hiç bişey gelmedi belki de ihtimal vermediğimden.. Bir kaç gün sonra kafama dank etti ve eski eşinin anneler gününü kutlayıp kutlamadığını sordum o aramışken kutladım yoksa özellikle arayıp kutlamazdım dedi. Şaşırdım ne diyeceğimi bilemedim en azından bundan haberim olması gerekmez miydi? Tamam biz daha yeni evliyiz ve çocuğumuz yok ama benim evladım kadar çok sevdiğim üzerinde annemden çok emeğim olan bitanecik kız kardeşim var aramızda 19 yaş fark var benim ona onun bana ne olduğumuzu eşim çok iyi biliyor kardeşim herzaman -eşimin yanında da- sen benim ikinci annemsin- der, en azından bunu düşünerek sembolik de olsa benim de anneler gününü kutlayamaz mıydı? Ya da ileride olması muhtemel çocuklarımızı düşünüp jest yapamaz mıydı? Normalde böyle bi beklentim yoktu ama eski eşinden nefret ettiğini söylemesine rağmen böyle bişey yapmış olması neden bunları düşünerek bana böyle bi şey yapmadı ki düşüncesini oluşturdu kafamda...

Güzellikle alındığımı anlattım ancak olayı kavgaya çevirdi ve bu durum içimde daha büyük bir yara oldu sonradan bundan sonra böyle bi şey olmaz dediyse de başlarda beni suçlu çıkarmaya çalışarak kendini savunması bi daha böyle bi şey olmaz demesinin kıymetini yok etti...

Bugün yine kızı geldi ve annesinin hasta olduğunu söyledi eşimde ne oldu gripmi olmuş diye sordu bu bile battı o an ki bu anneler günü mevzusu olana kadar eski evliliğinde kadını haklı görür eşimi eleştirirdim haklı sebeplerden ötürü ama o kadınla ilgili herşey batar oldu artık bilmiyorum kafam karışık ve çok üzgünüm ne düşüneyim es mi geçeyim temkinli mi olayım ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleme:
Ben mi fesat düşünüyorum? Kimse cevap vermeyecek mi arkadaşlar?

Selam,fesat düşünmüyorsun belki ama anne olmayan bı insanın anneler günü kutlanmazki yani bence hiç bi anlamı yok.Boşuna kafanı takıp üzülüyorsun,belliki eşinde eski eşinin anneler gününü nezaketen kutlamış.Çocuğuyla ilgilenip vakit geçirmen çok güzel,bitmiş gitmiş bi ilişki hiç canını sıkma boşuboşuna evinin huzuru kaçmasın.

Belki de haklısın ben çok taktım kafama ama aklıma takılan şey bunu ben yapmış olsaydım cinayet çıkardı eşim asla kaldıramazdı kendi kaldıramayacağı şeyi bana yaşatması yani.. Bir de kendini savunurken beni suçlamaya çalışarak savunması.. Yani tatlılıkla kb hayatım rahatsız olduysan bi daha olmaz dese sorun yok ben de halden anlamaz bi insan değilim ama sonuçta hassas bi durum arada eski eşi selam yollardı alırdım bahçemizden limon vs gönderirdim ben böyle iyi olunca eşim hem rahat davrandı hem de beni suçladı kafama takılan şey neden pişkinlik yaptı? Benimkini kutlama meselesine gelince sonuçta yeni evliyiz romantizm adına belki diyorum bana da bi jest yapabilirdi yapmasın önemli değil ama en azından eski eşini kutladığından haberim olmalıydı diye düşünüyorum.

İlerisi için düşünürsek , evet güzel bir jest yapabilirdi..

Bence yapmalıydı da.

Onun çocuğu ile kendi çocuğunuzmuş gibi vakit ayırıp , ilgileniyorsunuz.
Arkadaş gibi oluyorsunuz.
Annesi için hazırladığı hediyeye yardımcı oluyorsunuz..

Bunu yapan bir kişinin fesat bir düşünce içerisinde olabileceğini düşünmüyorum ben :)

Bence kutlamalıydı..
Sizi haklı buluyorum..

Belki de haklısın ben çok taktım kafama ama aklıma takılan şey bunu ben yapmış olsaydım cinayet çıkardı eşim asla kaldıramazdı kendi kaldıramayacağı şeyi bana yaşatması yani.. Bir de kendini savunurken beni suçlamaya çalışarak savunması.. Yani tatlılıkla kb hayatım rahatsız olduysan bi daha olmaz dese sorun yok ben de halden anlamaz bi insan değilim ama sonuçta hassas bi durum konu eski eşi arada selam yollardı alırdım bahçemizden limon vs gönderirdim ben böyle iyi olunca eşim hem rahat davrandı hem de beni suçladı üstelik her zaman ama her zaman eski eşinin iyi bir anne olmadığından bahseder durur gerçekten kadın kızıyla hiç ilgilenmez ne hastane ne başka bi şey kıza annanesi ve dedesi bakıyo annesi başka bir şehirde bazen haftada bir bazen iki haftada bir gelir ne okuluyla ilgilenir ne hastalığıyla kızın veliler toplantısına bile eşimle ben giderim e eşimde bu durumdan rahatsız o zaman niye kutlama gereği duyuyosun? İşin içinde kızıyla ilgili okul hastane vs bi durum yokken gerek var mı yani böyle şeylere? İyi bi anne olsa kızıyla ilgilense neyse dicem ama o da yok... Benimkini kutlama meselesine gelince sonuçta yeni evliyiz romantizm adına belki diyorum bana da bi jest yapabilirdi yapmasın önemli değil ama en azından eski eşini kutladığından haberim olmalıydı diye düşünüyorum.

Belki de siz kızarsınız diye eşiniz söylemek istememiştir. Eşinizin, eski eşinin anneler gününü kutlamış olması güzel bir davranış. Kafanıza takmamaya çalışın, daha yeni evlisiniz. Hayırlısıyla sizin bebeğiniz olduğunda anneler gününü en güzl şekilde geçirirsiniz inşallah.

anneler gününün üstünden aylar geçtibaşka ülkede yaşıyorsanız bilemiycem tabi.

6 ay önceki meseleyi kafaya takıp dert edinmen ilginç geldi.

konuyu ilk okuyunca birden mayıs ayında mıyız da haberim yok dedim

ayrıca eşin özellikle arayıp kutlamamış kafaya takılacak bir mevzu değil.

sizinde bir çocuğunuz olsaydı eşin eski eşinin anneler gününü kutlayıp ,seninkini atlasaydı o zaman mesele olurdu.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim beni anladığınız için :) Şu 7 ayda o kadar çok şey yaşadım ki anlatamam... Eşime sorsanız ben çok fesat bi insanım bunu da hep kendini haklı çıkarmak için kullanır oysa etrafımda herkes iyi niyetli olduğumu söyler kendimden şüphe etmeye başladım artık... zaten sorunlarımızın en küçüğü bu diyebilirim.. Daha başka büyük sorunlarımız var boşanma sebebi olacak kadar... Boğazıma mı sarılmadı hakaretler mi etmedi ama o hep haklıdır ona bunları ben yaptırmışımdır... Ne yapsam kendimi anlatamadım boşanalım diyorum yanaşmıyor ama beni bıktırıyorsun diyor o boşanalım deyince kabul ediyorum zaten hemen hazırsın deyip yine beni suçluyor..Kahrımdan ağlasam etkilenmez gönül almaz özür dilemez.. sözde çok seviyor... İnanın ne yapacağımı şaşırdım

Normalde sorun etmem ama ben yapsam cinayet çıkaracak olması kafamı kurcalıyor

:) Bugün bi meseleden dolayı konu açıldı ve içimde halledemediğimi anlayıp fikrinizi almak istedim yoksa sadece içimde kalan unutulmaya yüz tutmuş bi yaraydı

her zaman ama her zaman eski eşinin iyi bir anne olmadığından bahseder durur gerçekten kadın kızıyla hiç ilgilenmez ne hastane ne başka bi şey kıza annanesi ve dedesi bakıyo annesi başka bir şehirde bazen haftada bir bazen iki haftada bir gelir ne okuluyla ilgilenir ne hastalığıyla kızın veliler toplantısına bile eşimle ben giderim e eşimde bu durumdan rahatsız o zaman niye kutlama gereği duyuyosun? İşin içinde kızıyla ilgili okul hastane vs bi durum yokken gerek var mı yani böyle şeylere? İyi bi anne olsa kızıyla ilgilense neyse dicem ama o da yok...

Bence bu tür küçük olayları çocuğu olan bi'adamla hayatını birleştiren kadınların kendini hazırlaması lazım.
Ortada bi'çocuk var iletişimleri illaki olacak ki kadın arayınca onca paylaşıma, yıllara karşılık nezaketen anneler gününü kutlamış.
Senin anne olmadığın halde anneler gününü kutlaması güzel bi'jest olurdu ancak bunu düşünecek bi'erkek sayılıdır diye düşünüyorum.
Sonuçta kardeşine ne kadar sen bakıp büyütmüş de olsan "aa kardeşi eşimin çocuğu gibi dur anneler gününü kutlayayım" demez daha somut düşünür.

Herşeye tamam ama en azından böyle bir düşüncelilik yaparken eşi olarak bana haber verme düşüncesini gösteremezmiydi? Bunu kendine yapılsa olmayacak hakaretler yapacak olmayacak yerlere koyacak ama kendi yapınca bi sorun yokmuş gibi davranan bi adam için soruyorum.

bir tek söz geliyor aklıma;

Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin...

yada kafayı hiçbirşeye takmayacaksın ki mutlu olabilesin başka türlüsü mümkün değil...

Hakli olabilirsin ama ortada bir cocuk olunca ister istemez o bayanin ismi gececek her zaman.. esiniz bahsetmesede cocuk bahseder alismalisiniz..

Ben kafaya takılacak bir problem göremedim malesef cnm. Yani adam direk kendi arayıp kutlasa dahi bunda abartacak bişey yok bence sonuçta ortak bi yönleri var kızları.. Demekki yapamamışki ayrılmış o kadından bence sende dert edinme bunu adamın aklına olmadık şeyi sokarsın. Senin anneler gününü kutlammasına gelince evet kutlayabilirdi güzel bir jest olurdu ama kutlamamasıda abes bi durum değil çünkü henüz anne değilsin ..

Siz eşinizin gelecekte baba olacagini dusunup babalar gününü kutluyormusunuz?

Anneler gününden çok daha büyük sorunlarınız var anlaşılan.
Boşanmiş bir adamla evlenirken belki neden ayrıldığını daha iyi tahlil etmek lazım.
Madalyonun iki yüzü var sonuçta.
Belki size yaptıklarını eski eşine de yaptı ve ayrıldılar.
Siz de bu durumu ne kadar çekeceksiniz.
Böyle bir adamla hayat tüketmeye gerek yok, yol yakınken iyi düşünün ve karar verin bence
Boğazınıza sarılıp, hakaretler eden bir adamı çekmenize gerek yok.

bence abartıyosun...
eski eşinin anneler gününü kutlaması gayet normal bi evlatları var sonuç olarak...
üstelik sen henüz anne değilsin birilerine annesi gibi davranıyo olman seni anne yapmaz...
yersiz bi beklenti içine girmişsin...
bu kadar ince düşünemez hiçbir erkek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…