Eşimin eski eşi sürekli para istiyor :(

Evet evlenmesin diyorum zaten ben de. Eski es evlenmiyor sekilde goruldugu gibi.

Esasinda gorus farkidir belli bir noktadan sonrasi. Konu sahibine yazdim zaten evli kalmak zorunda degilsiniz calisan kadinsiniz,esinize mahkumiyetiniz yok diye.
Eski eşin karşısına henüz evlenmek isteyebileceği bir erkek çıkmamış olduğu için henüz evlenmemiş olabilir mi? Bu da bir seçenek. Eski karım evlenmedi ben de evlenmeyeyeyim o zaman diye düşünmezdim ben şahsen.
Çocuğumun psikolojisini kötü yönde etkilemeyecek ise yeni bir evliliğe sıcak bakabilirdim ben.
Nihayetinde dediğiniz gibi görüş farklılığıdır bu,saygı duyuyorum fikirlerinize.
Ama ben kendim çalışıyorsam eğer ,kendi ayaklarımın üzerinde duruyorsam ;çocuğumun ihtiyaçları dışında,benim kendi lüksüm için eski eşimden çok da fazla para talep etmezdim herhalde .

"Eski eşi ile yeni eşini birbirine düşürmesi ne kadar kötü" ay şaka mı yapıyorsunuz ya. Kendinizi bu durumun ortasına atan sizsiniz. Birbirinize düşmek istemiyorsanız böyle çocukça hareketler yapmayın.

Adama neden helal olsun? Baska biriyle evlenmiş onun isteklerinden kisarak ; bi omur boyu eski eşine bakmak onun masraflarını üstlenmek tebrik edilesi bir sey mi? Çok ilginc valla...

Konu sahibi kiziyla ilgili butun masraflari bence esiniz karsilamali ama eski karisina size alma harcama derken yaptigi masrafları engellemelisin. Bu yaptığı hem sana haksızlık hem de enayilik

Ay ama oyle yani. Adam cocugunu napsin cöpe mi atsin. 3000tl para degil bu devirde. Hersey paraya bakiyor. Adam mahkemenin bagladigi parayi verse valla bu 2. Esler mutlu olacak gibime geliyor.
Yalnız konu sahibinin derdi çocuğuna yapılan masraflar değil adamın bizzat eski eşine yaptığı masraflar. Kadının estetik operasyonlarını ödüyormus yahu ne münasebet? Kimse çocuğa yapılan masrafı çok görmüyor ki zaten.

Başınıza böyle şey gelirse benim tepkimi anlarsınız ancak.
Var başimda benim de 1 tane kendini bilmez yeni eş
Bozuk Türkçesiyle; "ben siz anlamiyor nafaka neden ?"  diyor
Hatta bir kaç kez mecbur kaldim da eski eş kisisinden talep ettim bir kaç şey .olay oldu
O yuzden acikca ifade ettim ben taraflıyım

benim de aklımdan bu geçti ama bu şekil değil

onlar evliyken aldattı da vicdanını rahatlatmak için mi yapıyor
yoksa siz fazla mı sessizsiniz de sizden kısıp onlara veriyor

ya bu arada eşinizin aylık kazancı nedir bende merak ettim

Ay ama oyle yani. Adam cocugunu napsin cöpe mi atsin. 3000tl para degil bu devirde. Hersey paraya bakiyor. Adam mahkemenin bagladigi parayi verse valla bu 2. Esler mutlu olacak gibime geliyor.

iyide kadın 3 binde değil ki..
tatil paralarını, arabanın tüm masraflarını, okul parasını kadının estetiği vs hep adam ödüyor.. 3 bin sadece yeme içme yetmez mi ?
kadının derdi nafaka değil..

Karsilikli anlasmaya bagli. Adam eski esine verdigi nafaka miktarini,evi ,arabayi,arada sirada yaptigi odemeleri mutlaka anlatmistir yeni es adayina. O da zorla gelmemistir yani. Insallah bundan sonrasi iyi olur hepsi icin

+1

Ha bir de biri yazmış alintilayamadim şimdi. Eski eşin adamın gelirinde emeği varmış. gelir değildir o mal varlığıdır o da ayrılırken paylaşılır zaten. Adam fazla fazla vermiş. Şu anki gelirinde ne gibi emeği varmış eski eşin acaba.
Adamın da eski eşin gelirinde emeği var o zaman, o da ona yollasin karşılıklı alıp versinler.

+1
Bazı kadınlar kendilerine baktırmak konusunda boşandıktan sonra bile açgözlü olabiliyor maalesef.

hersey bir tarafa kadin o kadar güzel yazmiski.gayet kibarca aciklamis sonunda da istersen verirsin tabiki demis..esinizde bu yuzden hayir diyemiyordur belki.ver parami diye yakasina yapissa vermezde boyle naif olunca kadin kiramiyordur belki.niyeyse ben cok begendim kadinin mesajini kocanizin yerinde, olsam param olsa veresim geldi.:)..esinizin geliri ne kadar bilmiyorum ama nafaka disinda cok zorunda kaldigi zamanlarda duzenli olmamak sartiyla sizide zora sokmayacaksa destek saglanabilir bence.kötü düsünmeyin eski es o belliki düsmancada ayrilmamus. ihtiyaci olan bir arkadasi gibi dusunun..zor da olsa..

Ben de senin gibi dusunuyorum. Adam kalkmis evlenmis yeniden, eski es bekar ve evde cocuk bakiyor. Ee hani adalet? Ben cocugumuza tek basima bakayim babasi da evlensin yeni karisina mi baksin? Oyle bir dunya bence yok. Adam ikinci evliligi finanse edemiyorsa evlenmemeli. Ben aslinda konu sahibini de sucladim, maasin var, madem esin sana igne bile alma diyor, sana ne be derim ,alirim canimin istedigini. Ama asla eski esine ve cocuguna bakmasini elestiremem.

çoğu kişinin tarafı belli oldu sanırım. ben konu sahibinden tarafım arkadaşlar. eğri oturup doğru konuşalım. adam çocuğunun ishtiyaçlarını en ince ayrıntısına kadar yapıyor ödüyor . diğer hanfendi de oohhh o otel senin bu kuaför benim yok araba masrafıydı, kıyafet harcamasıydı kendine tonla para harcıyor. yok efendim yok bu iş böyle yürümez. kocanızla konuşun, adam kendi düşüncesini belli eder zaten. baktınız o kadına fazlasıyla para ödemeye devam ediyor ( çocuğu demiyorum çünkü onu zaten yapıyor, eski eş ekstra bi durum ) boşanın gitsin. sizin psikolojinizden, mutluluğunuzdan, gururunuzdan önemli mi canım..

siz çalışıyor musun
asla eve vermeyin asla ama
haa bu arada şunu bunu alma kriz var derse
sende ex eşini bu kadar şımartma bak kriz var diyin

tamam işte yine anasından istesin..
insanda biraz gurur olur yahu..

ben özel hastaneye gidemiycem pahalı diye kadın çeşmede tatil yapcak eşim ödeyecek..
konu sahibesi boşan bence..
Konu sahibesinin kendi problemi o. Koysun adami kapinin onune. Kendi maasi var gul gibi gecinir.

iyide kadın 3 binde değil ki..
tatil paralarını, arabanın tüm masraflarını, okul parasını kadının estetiği vs hep adam ödüyor.. 3 bin sadece yeme içme yetmez mi ?
kadının derdi nafaka değil..

Ilk es saglik sorunlari yazmis yani hastalik geliyor insanin aklina. Ama konu sahibi bunu estetik gibi yansitmis yazisinda.

Valla bende mesela bi doktora giderim doktor muayene ucreti + tahliller 500tlye cikarim hastaneden. Konu sahibi de ilk esin her cektirdigi emari tiroid tahlilininde bilemeyecegine gore orasi abartilmis geldi bana. Ki estetik operasyonlar da baya baya pahali oluyor. 5bin 8binden basliyor ki yine yazida boyle bir done yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…