- 24 Nisan 2015
- 6.896
- 7.096
- 198
- Konu Sahibi Penelope34
-
benbuna katılmıyorum o babanın tutumu ıle alakalı ...bence o an yanında olan çocuk dışında diğer çocuk fazlasıyla eksik kalıyor her anlamda
Çalışıyor kişisel gelişim koçu. Bu iş için de eğitimler almış ücretli. Zaten mailinde bahsediyor harcamaları içinde o eğitimlerden.
Kesinlikle gerekir. Yeni kurdugu yuvayu ikinci plana atamaz.Kızıyla iletişimi çok iyi değil. 3 yıl önce kızı bana "ben babamdan tiksiniyorum. annemi aldatmış babam" dedi. Annesi ona bunu söylemiş ki babasından uzaklaşsın çocuk. Bu beni derinden etkiledi. Ben babası ne kadar kötü bile olsa kızımla 11-12 yaşındayken bunu paylaşmam.
Nafaka miktarını hakim değil boşanma şartı olarak kadın belirlemiş.
Peki eski eşinin standartlarını korurken yeni eşininkini de koruması gerekmez mi sizce?
Kadın kendi boşanmak istediyse bile böyle mi? Dava açtı mesela artık sevmiyorum diye. Adam yine de ona evliykenki standartları sağlamak zorunda mı? Gerçekten bilmediğim için soruyorum.
Caisiyormus zatene o zaman çalışıversin bir zahmet..
7500 ile de geçinemiyorsa..
kaldı ki tatil araba masraflarını bile adam ödüyormuş..
kadının sadece yeme içme kıyafet masrafı var..
Öyle ama, sırf eski eşimin hayat standartlarını düşürmeye hakkım yok,bu yüzden başkasıyla evlenemem diye bir düşünce oluşmuyor mu o zaman sizce de?
Boşandıktan sonra çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır bir baba ama eski eşinin ihtiyaçlarını aynı ölçüde neden erkek karşılamak zorunda olsun ki?
Ya maddi durumu hem yeni eşinin hem eski eşinin yaşam standartlarını eşit tutmaya yeterli değilse? Yani demek istediğim şu, eski eşinin hayat standartlarını boşanmadan önceki halinde tutmak ve adaletsizlikten kaçınarak yeni eşine de aynı şartları sağlamaya maddi durumu yetmiyorsa adam ne yapacak? Sevdiği kadın ile evlenmeyecek mi?
Eski eşinin temel ihtiyaçlarını karşılar elbette ama lükse giren şeyler karşılanmak zorunda değil diye düşünüyorum ben
Evet evlenmesin diyorum zaten ben de. Eski es evlenmiyor sekilde goruldugu gibi.Öyle ama, sırf eski eşimin hayat standartlarını düşürmeye hakkım yok,bu yüzden başkasıyla evlenemem diye bir düşünce oluşmuyor mu o zaman sizce de?
Boşandıktan sonra çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır bir baba ama eski eşinin ihtiyaçlarını aynı ölçüde neden erkek karşılamak zorunda olsun ki?
Ya maddi durumu hem yeni eşinin hem eski eşinin yaşam standartlarını eşit tutmaya yeterli değilse? Yani demek istediğim şu, eski eşinin hayat standartlarını boşanmadan önceki halinde tutmak ve adaletsizlikten kaçınarak yeni eşine de aynı şartları sağlamaya maddi durumu yetmiyorsa adam ne yapacak? Sevdiği kadın ile evlenmeyecek mi?
Eski eşinin temel ihtiyaçlarını karşılar elbette ama lükse giren şeyler karşılanmak zorunda değil diye düşünüyorum ben
Caisiyormus zaten
Bilemeyecem belki kadin zengin kizi falandir. Erkek de oduyor. Yapacak bir sey yok.
Anasindan istemis zaten bak ilk mesajda yaziyorzengin kızıysa babasından istesin biraz da madem asalak gibi yapışmış adama..
he kadın akıllı adam saf..
lüks yaşamanın yolunu boşanarak bulmuş iyiymiş valla..
Bilerek evlenmissin deme,deyince kiziyorlar may:)Olabilir. Bilerek evlenmissin. Esin mahkemenin verdigi kiytirik 500tl verse mutlu mu olacaktin? Esin zaten gayet guzel bakiyomus cok zorda olsa vermez diye dusunuyorum.
Benim dayim da esinden bosandi ama mesela cocugunun her sene 100.000tl lik okulunu öduyor. Ki bu sadece okulun parasi. Daha yiyecegi giuecegi harcligi bir dolu sey var mesela. Ne diyecek? Bu sana yeter mi? Tabiki bakacak verecek. Basta soyledigimi soyliycem yine. Bilerek evlenmissin. Sende eski kocandan al madem. Belki de o boyle vermiyodur yada vefat etmistir orasini bilmem.
Kadının bu mesajına eşimden gizli onun telefonundan yanıt yazdım :
"" Ben de sana borçlarımı yollamayayım. Sen sadece miktarları yollamışsın. Detayları söylediğin kadar minimum olsa borcun bu kadar olmazdı.
Biz boşanırken oldukça yüksek miktarda aylık nafaka istemeni Deniz mağdur olmasın diye kabul ettim. Evi ve arabayı sana bıraktım. Ben kendim oturmak için küçücük bir daire aldım ki hala onun kredi borcunu ödüyorum. Arabayı sen kullanıyorsun tamir masrafını vergilerini ben ödüyorum. Deniz in nafaka dışında tüm extra masraflarını ve özel okulunu servisini yemeğini, özel öğretmen parasını tek başıma karşılıyorum. O benim de kızım. Bundan külfet duymuyorum. Siz lüx sayılabilecek tatillere giderken ben yeni karımı ve kızımı uyduruk pansiyonlara götürüyorum. Biz özel günler hariç dışarda yemeğe dahi gitmiyoruz. Sen arkadaşlarınla sürekli lüx yerlerde yemek, kahvaltı bilmem ne gidiyorsun. Bütün bunlara karşın bir de senin eğitim paranı karşılayamam. Ben evliyim ve kirada oturuyorum. Benim de ödemelerim ve evime karşı sorumluluklarım var. Benden hala para istemen hiç normal değil. Ben 2,5 sene sonra emelli olup artık çalışmayı düşünmüyorum. Lütfen harcamalarına dikkat et. Şüx hatcamalardan kaçın. Ekonomik kriz var. ""
Bunu eşime söyledim hiç birşey demedi, yazmasaydın dedi o kadar. Ama ertesi günü gidip kadına "o maili sana ben yazmadım eşim yazmış" demiş. Eski eşi ile yeni eşini birbirine düşürmesi ne kadar kötü. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız bu durumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?