• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin eski eşi sürekli para istiyor :(

tamam da eşin 2 evi keyfine almış sonuçta. baba bu ya babam başka bir kadınla evli olsa ve birşey istesem almasa sen nasıl babasın sokaktan geçenden mi isteyeyim derdim. lütfen şu erkeklerin baba olduğunu unutmayın. şu babalarda çocukları olduğunu. eski eşi boşadıkları zaman çocuğu da boşamadıklarını öğrenmeliler

senin eşin abartmış zaten
kusura bakma canım sen çok farklı düşünüyorsun. eşim çocuğunun özel okul parasının tamamını ödüyor. ekstra masraflarını da karşılıyor. seervis parası giyim çanta ayakkabı vs. o kadın neci peki ?? bu bbaysa o da anne. ha ev konusua gelince de keyfine filan almadı geleceğine yatırım için aldı. ne yani çocuğu var diye kiralarda mı sürünseydi. ayrıca eşim boşanırken eski eşine de yüklüce bi miktar para vermiş. o yüzden bi şu durumdayken tableti de anası alsın..
bi de eşim gerçekten çok adaletlidir. Allah ondan bin kere razı olsun. sadece konu sahibi çok fazla alttan aldığı için sesini çıkaramaz olmuş. onun mağduriyetini anlatmaya çalışıyorum

Ev hanımı bir kadın rahat yaşamak istiyorum kocam daha fazla para vermiyor diye konu açmış olsaydı ise gir çalış denirdi, ama burda ne var esin çocuğunun annesini rahat yaşatmak istiyo denilmiş, kimse bilmem nerde tatile gitmek istiyosa adam akıllı bir işte çalışsın demiyo, yaşam koçluğu ne, yeni çıktı bu antin kuntin şeylerde,kadın kendi yaşamını idame edemiyo koçluk yapmaya çalışıyo

Böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Bazı durumlarda erkeği de mağdur etmez mi sizce bu? Yeni evliliğinin de yaşam standartlarının düşmesine sebep olmaz mı?
Erkeklerin neden evlenmek istemediğini anladım sanırım. Bu ne böyle yahu. Bir kadının standardını neden illa bir erkek sağlamak zorunda? Bosaninca erkeğin yaşam standartlari düşmüyor mu? Çok saçma. Aldatma, şiddet vs yoksa adam ömür boyu eski eşine bakmak zorunda değil bence. Yazik,onun da bir hayatı var.

Merhabalar.
Ben 4 yıl önce 2. evliliğimi yaptım. Bu evlilik hayat arkadaşım olsun ömür boyu huzurlu bir evlilik olsun düşüncesi ile oldu. Eşimin de benim de ilk eşlerimizden 1 er kızımız var. Eşim eşine her ay 3000 tl nafaka veriyor. Kızının özel okul, özel tüm ihtiyaçlarını ayrıca karşılıyor. Eski karısında var olan tek evi ve arabayı bıraktı. Arabanın vergi, tamir gibi tüm masraflarını da ayrıca ödüyor. Eşimin eski eşi emekli maaşı alıyor (2500 tl) ve bir kişisel eğitim koçluğu yapıyor. Her yaz tatile Çeşme de Ilıca hotel spa& wellness resort da yapacakları tatili de ayrıca ödüyor. Tüm bunlara rağmen kadın eşime ara sıra mail atıp ekstra para istiyor. Son attığı maili ekliyorum.
Eşim de kadının ekte yolladığı borçlarına yardımcı olacağını söylüyor. Bu nasıl bir iştir? Bu kadına neden bu kadar prim veriyor eşim?? Evladı için zaten herşeyi yapıyor.

Erkan, merhaba.
Ben, mali durumum zorda olmasaydi,bu maili sana gondermek istemezdim.
Ne yazik ki kendi maasim ve senin verdigin aylik kazancimiz ile biz gecinemiyoruz. Her ay aciklar olusuyor. O aciklari kapatmaya calistikca kredi borclarim gittikce cogaldi. Benim maasim kredi borclarina gidiyor, senin verdigin kredi kartini kapatmaya bile yetmiyor. Ben yazdan beri de, isten kazandigim bir kac lirayi da is olmadigi icin kazanamiyorum.
Bu sorun buyudukce ve bunlarin ustesinden gelmeye calistikca , sagligimi kaybediyorum. Su anda bir cok rahatsizligim var ve bu tum yasantimizi etkilemeye basladi. Sagolsun, annemin yardimlari olmasaydi daha da zorlanirdik.
Ve bu ay kredi kartimi odeyemiyorum. Ekte kredilerin bilgisini gorebilirsin.
Senden istegim; Bu ay, mumkun ise YKB kart borcunu odemeni rica ediyorum.Geri odemeyi cok isterim ama odemek icin insalah kazancim olur ve oderim. Minimumu bile odeyemiyorum.
Ben veremem diyebilirsin, o da senin bilecegin sey. Ama senden bu konuda destek bekliyorum.
Belki, bu kadar borcu nasil yaptin diyebilirsin. Yaptigim sey: Evde ekstra cikan masraflar, saglik sorunlari dolayisi ile harcama, sene de bir defa 1 hafta yaptigimiz sehirlerarasi tatil, benim para kazanabilmek icin aldigim egitimler, mutfak masraflari, Denizin ve benim minimum aldigimiz kiyafetler..Bunlar lux olmayan ve arasinda acil olan ihtiyaclar icin yapilan masraflar..

Kadının bu mesajına eşimden gizli onun telefonundan yanıt yazdım :

"" Ben de sana borçlarımı yollamayayım. Sen sadece miktarları yollamışsın. Detayları söylediğin kadar minimum olsa borcun bu kadar olmazdı.
Biz boşanırken oldukça yüksek miktarda aylık nafaka istemeni Deniz mağdur olmasın diye kabul ettim. Evi ve arabayı sana bıraktım. Ben kendim oturmak için küçücük bir daire aldım ki hala onun kredi borcunu ödüyorum. Arabayı sen kullanıyorsun tamir masrafını vergilerini ben ödüyorum. Deniz in nafaka dışında tüm extra masraflarını ve özel okulunu servisini yemeğini, özel öğretmen parasını tek başıma karşılıyorum. O benim de kızım. Bundan külfet duymuyorum. Siz lüx sayılabilecek tatillere giderken ben yeni karımı ve kızımı uyduruk pansiyonlara götürüyorum. Biz özel günler hariç dışarda yemeğe dahi gitmiyoruz. Sen arkadaşlarınla sürekli lüx yerlerde yemek, kahvaltı bilmem ne gidiyorsun. Bütün bunlara karşın bir de senin eğitim paranı karşılayamam. Ben evliyim ve kirada oturuyorum. Benim de ödemelerim ve evime karşı sorumluluklarım var. Benden hala para istemen hiç normal değil. Ben 2,5 sene sonra emelli olup artık çalışmayı düşünmüyorum. Lütfen harcamalarına dikkat et. Şüx hatcamalardan kaçın. Ekonomik kriz var. ""

Bunu eşime söyledim hiç birşey demedi, yazmasaydın dedi o kadar. Ama ertesi günü gidip kadına "o maili sana ben yazmadım eşim yazmış" demiş. Eski eşi ile yeni eşini birbirine düşürmesi ne kadar kötü. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız bu durumda?

bence sacam degıl bır erkek bosanıp ıkıncıye evlendı ıse tek sorumlulugu gerıde kalan cocuklarıdır ... onlar ıcınde nafakasını verır özel ıhtıyaclarını karsılar ama bu demek degıldır kı herseyın en ıyısı en son modelı olacak ımkanlar dahılınde alınacak hersey...
benımde esımın oglu var ama bızımde borclarımız ve kızımız var.. ogluna her ıstedıgını alır ama yerı gelır zaman verır bekletır cunku o an paramız yada esımın sahsı anlamda butcesı yoktur...kı dusunmesı gereken bır cocugu daha var artık.. olması gerekende budur bence..
hah şunu bileydin. haklısın tatlım. kadın çalışıyor zaten , kendi ihtiyaçlarını da bi zahmet kendi karşılayıversin.

Maili saf niyetle yazılmıs diye yorumlayanlara hayret ettim.kimse kendini kandırmasın yemezler yani.tipik para isteme cumlesidir ihtiyacım olmasa istemezdim de yok sana oderim de bu laflar baya duygu somurusu.yazdıklarınızı okuyunca cok sinirlendim ne demek araba tamirini tatilini oduyo bu kadar seviyosa bosanmasaydı.adamın iyi niyetli oldugu yok ya cok saf biri ki hic zannetmiyorum yada bi işler karıstrıyo.kadın madem bosandı bişeyleri goze aldı bi zahmet eski luks hayatı istemesin kızını masraflarını odemesi yeterli bence ne gerek var eşinin bakımına arabasına kadar oduyo

Erkeklerin neden evlenmek istemediğini anladım sanırım. Bu ne böyle yahu. Bir kadının standardını neden illa bir erkek sağlamak zorunda? Bosaninca erkeğin yaşam standartlari düşmüyor mu? Çok saçma. Aldatma, şiddet vs yoksa adam ömür boyu eski eşine bakmak zorunda değil bence. Yazik,onun da bir hayatı var.

Aynen
Ev hanımı açsa konuyu erkek bakmak zorunda mı gir bi işe çalış ya da getirdiğine razı ol denirdi, ben de derdim, o yüzden burda da diyorum ki eski eşe: madem yasal nafaka yetmiyor adam akıllı ise gir

Evet kadin lux içinde yasiyor anlattiginiza göre ama bu sizin yasaminiza etkisi var mi?
Esiniz maddi durumu ne kadar?
Sizde eski esinizden nafaka aliyor musunuz cocugunuz icin

Eşimin eski eşi lüks içinde yaşarken bizim mütevazi bir yaşantımızın olması üzüyor beni. Aynı şekilde yaşasak hiç takmam buna.
Eşimin maddi durumu iyi normalde benim çalışmayıp bizim gayet lüks bir hayat sürmemiz gerekir. Ancak o kızına ve eski eşine adamış kendini. Arada dayısı, kardeşleri ve annesi için de maddi şeyler yapıyor.
Ben eski eşimden nafaka almıyorum, istemedim boşanırken. Kalbimi kırmıştı ondan gelecek hiçrbirşeyi istemedim.

Vallah el insaf ya 5,5 bin tl ile hanım efendi geçinemiyorsa biz ölelim mağdem. Eşinle açık açık konuş sizi kısıtlasın o kadın lüx yerlerde tatil yapsın ohh ne güzel

Bosandiktan sonra cocugun masraflarini karsilamali. bunun yani sira sevgisini ilgisini hissettirmeli. Yoksa psikolojik sorunlar yasayan ve tatminsiz bir cocuk olarak yasamaya calisir. Esiniz bunca masrafi yapiyor kiziyla iletisimi nasil?

Diger yandan nafakanin disinda eski esine gerekirse belli bir miktar yardim eder. Tabi sureklilik arz etmeden.

bosandiktan sonra adamin eski esinin standartlarini korumasina yardimci olmasi gerektigini dusunuyorum. Bu cocugunu etkileyen bir durum . eski es eger bu iyi niyeti kullanmaya basladiysa orada dur demek lazim.

Sizin standartlarinizin ustunde yasamasini saglamak cok sacma.

Soyle dusunun eski es gereksiz alisveris yapiyor ketfi harcamalarda bulunuyor. Sirf onun gereksiz harcamalari yuzunden yeni esin sikinti cekmesi dogru mu?

Olcuyu kacirinca bozulur bu isler. Isiniz cok zor.

Eşimin eski eşi lüks içinde yaşarken bizim mütevazi bir yaşantımızın olması üzüyor beni. Aynı şekilde yaşasak hiç takmam buna.
Eşimin maddi durumu iyi normalde benim çalışmayıp bizim gayet lüks bir hayat sürmemiz gerekir. Ancak o kızına ve eski eşine adamış kendini. Arada dayısı, kardeşleri ve annesi için de maddi şeyler yapıyor.
Ben eski eşimden nafaka almıyorum, istemedim boşanırken. Kalbimi kırmıştı ondan gelecek hiçrbirşeyi istemedim.

O zaman eşin mal, ben de olsam yasal olandan gayrı evli barklı adamı arayamam ama bu kadında yüz yok eşin de sağmal inek demek ki

Başınıza böyle şey gelirse benim tepkimi anlarsınız ancak.
Ancak esinizin size sundugu sartlar boyle. Memnun degilseniz ayrilmalisiniz,kendinizi yokluga mahkum etmeyin, calisan kadinsiniz, kendinize ve cocugunuza bakabilirsiniz pek ala.

Eminim esiniz ilk kez boyle bir mail almiyordur. Ayda 3 bin nafaka veren adam daha once de toplu para vermistir diye dusunuyorum. Keske evlenmeden once iyice konussaydiniz bu konuyu. Benim annem babamin ilk evliliginden olan iki kizina 25 sene bakti,babamin vefatindan sonra birini evlendirdi,takisina kadar yapti. Bu isler gonulluluktur. Zorla yapilmaz. Yasayan biri olarak soyluyorum

Ben farkli dusunuyorum. Eski esinin standardini dusuremez ,yeni bir evliligi de madden karsilayamayacaksa yapmamali diye dusunuyorum. Erkek burada yeniden evlenmis,ama eski es bekar anladigim kadariyla. Ulkemizde bekar cocuklu bir kadin olmak da cok cok zor. Ve kadinin da alistigi bir standart var neticede

e o zaman çalışıversin bir zahmet..
7500 ile de geçinemiyorsa..
kaldı ki tatil araba masraflarını bile adam ödüyormuş..
kadının sadece yeme içme kıyafet masrafı var..

Ben farkli dusunuyorum. Eski esinin standardini dusuremez ,yeni bir evliligi de madden karsilayamayacaksa yapmamali diye dusunuyorum. Erkek burada yeniden evlenmis,ama eski es bekar anladigim kadariyla. Ulkemizde bekar cocuklu bir kadin olmak da cok cok zor. Ve kadinin da alistigi bir standart var neticede
Öyle ama, sırf eski eşimin hayat standartlarını düşürmeye hakkım yok,bu yüzden başkasıyla evlenemem diye bir düşünce oluşmuyor mu o zaman sizce de?
Boşandıktan sonra çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır bir baba ama eski eşinin ihtiyaçlarını aynı ölçüde neden erkek karşılamak zorunda olsun ki?
Ya maddi durumu hem yeni eşinin hem eski eşinin yaşam standartlarını eşit tutmaya yeterli değilse? Yani demek istediğim şu, eski eşinin hayat standartlarını boşanmadan önceki halinde tutmak ve adaletsizlikten kaçınarak yeni eşine de aynı şartları sağlamaya maddi durumu yetmiyorsa adam ne yapacak? Sevdiği kadın ile evlenmeyecek mi?
Eski eşinin temel ihtiyaçlarını karşılar elbette ama lükse giren şeyler karşılanmak zorunda değil diye düşünüyorum ben

Bosandiktan sonra cocugun masraflarini karsilamali. bunun yani sira sevgisini ilgisini hissettirmeli. Yoksa psikolojik sorunlar yasayan ve tatminsiz bir cocuk olarak yasamaya calisir. Esiniz bunca masrafi yapiyor kiziyla iletisimi nasil?

Diger yandan nafakanin disinda eski esine gerekirse belli bir miktar yardim eder. Tabi sureklilik arz etmeden.

bosandiktan sonra adamin eski esinin standartlarini korumasina yardimci olmasi gerektigini dusunuyorum. Bu cocugunu etkileyen bir durum . eski es eger bu iyi niyeti kullanmaya basladiysa orada dur demek lazim.

Sizin standartlarinizin ustunde yasamasini saglamak cok sacma.

Soyle dusunun eski es gereksiz alisveris yapiyor ketfi harcamalarda bulunuyor. Sirf onun gereksiz harcamalari yuzunden yeni esin sikinti cekmesi dogru mu?

Olcuyu kacirinca bozulur bu isler. Isiniz cok zor.

Kızıyla iletişimi çok iyi değil. 3 yıl önce kızı bana "ben babamdan tiksiniyorum. annemi aldatmış babam" dedi. Annesi ona bunu söylemiş ki babasından uzaklaşsın çocuk. Bu beni derinden etkiledi. Ben babası ne kadar kötü bile olsa kızımla 11-12 yaşındayken bunu paylaşmam.

Nafaka miktarını hakim değil boşanma şartı olarak kadın belirlemiş.

Peki eski eşinin standartlarını korurken yeni eşininkini de koruması gerekmez mi sizce?

e o zaman çalışıversin bir zahmet..
7500 ile de geçinemiyorsa..
kaldı ki tatil araba masraflarını bile adam ödüyormuş..
kadının sadece yeme içme kıyafet masrafı var..

Çalışıyor kişisel gelişim koçu. Bu iş için de eğitimler almış ücretli. Zaten mailinde bahsediyor harcamaları içinde o eğitimlerden.

Bizimde basimizda var aynisi malesef doymak bilmiyorlar.
Nafaka isini sacma buluyorum. Ortak cocuga hersey yapilabilir ki yapilmalida ama bosandigin kadina nafaka ne alaka?
Hastadir, is goremez vicdanen destek olursun fakat ondan otesi cok sacma..
Adami bosa, calisma keyfine bak. Oh ne ala...

kusura bakmayin ama hatalisiniz.
daha evvel de yazmistim. simdi tekrar yazma geregi gormuyorum ama ozetlersem belli bir sosyo-kulturel hayati olanlar icin 3000 tl yetersiz kalabilir. oglum 6 yasinda ve arkadaslari ile bir kez disari cikilmasi bana 500-600 tl'ye mal oluyor. bu benim hayat seviyemdir. baskasi belki bu meblaga ile bir ay yasiyordur. kiyaslanamaz.

ikincisi, esiniz su an olan gelirini o hanim ile evliyken yapti. herbir kusurta ortak emekleri ve fedakarliklari var. ote yandan sadece parada degil, artik ortak olmayan hayatlarinda da emekleri var. aralarindaki bu baga siz mudahale edemezsiniz.

Back