- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
- Konu Sahibi Penelope34
-
kusura bakma canım sen çok farklı düşünüyorsun. eşim çocuğunun özel okul parasının tamamını ödüyor. ekstra masraflarını da karşılıyor. seervis parası giyim çanta ayakkabı vs. o kadın neci peki ?? bu bbaysa o da anne. ha ev konusua gelince de keyfine filan almadı geleceğine yatırım için aldı. ne yani çocuğu var diye kiralarda mı sürünseydi. ayrıca eşim boşanırken eski eşine de yüklüce bi miktar para vermiş. o yüzden bi şu durumdayken tableti de anası alsın..tamam da eşin 2 evi keyfine almış sonuçta. baba bu ya babam başka bir kadınla evli olsa ve birşey istesem almasa sen nasıl babasın sokaktan geçenden mi isteyeyim derdim. lütfen şu erkeklerin baba olduğunu unutmayın. şu babalarda çocukları olduğunu. eski eşi boşadıkları zaman çocuğu da boşamadıklarını öğrenmeliler
senin eşin abartmış zaten
Erkeklerin neden evlenmek istemediğini anladım sanırım. Bu ne böyle yahu. Bir kadının standardını neden illa bir erkek sağlamak zorunda? Bosaninca erkeğin yaşam standartlari düşmüyor mu? Çok saçma. Aldatma, şiddet vs yoksa adam ömür boyu eski eşine bakmak zorunda değil bence. Yazik,onun da bir hayatı var.Böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Bazı durumlarda erkeği de mağdur etmez mi sizce bu? Yeni evliliğinin de yaşam standartlarının düşmesine sebep olmaz mı?
Merhabalar.
Ben 4 yıl önce 2. evliliğimi yaptım. Bu evlilik hayat arkadaşım olsun ömür boyu huzurlu bir evlilik olsun düşüncesi ile oldu. Eşimin de benim de ilk eşlerimizden 1 er kızımız var. Eşim eşine her ay 3000 tl nafaka veriyor. Kızının özel okul, özel tüm ihtiyaçlarını ayrıca karşılıyor. Eski karısında var olan tek evi ve arabayı bıraktı. Arabanın vergi, tamir gibi tüm masraflarını da ayrıca ödüyor. Eşimin eski eşi emekli maaşı alıyor (2500 tl) ve bir kişisel eğitim koçluğu yapıyor. Her yaz tatile Çeşme de Ilıca hotel spa& wellness resort da yapacakları tatili de ayrıca ödüyor. Tüm bunlara rağmen kadın eşime ara sıra mail atıp ekstra para istiyor. Son attığı maili ekliyorum.
Eşim de kadının ekte yolladığı borçlarına yardımcı olacağını söylüyor. Bu nasıl bir iştir? Bu kadına neden bu kadar prim veriyor eşim?? Evladı için zaten herşeyi yapıyor.
Erkan, merhaba.
Ben, mali durumum zorda olmasaydi,bu maili sana gondermek istemezdim.
Ne yazik ki kendi maasim ve senin verdigin aylik kazancimiz ile biz gecinemiyoruz. Her ay aciklar olusuyor. O aciklari kapatmaya calistikca kredi borclarim gittikce cogaldi. Benim maasim kredi borclarina gidiyor, senin verdigin kredi kartini kapatmaya bile yetmiyor. Ben yazdan beri de, isten kazandigim bir kac lirayi da is olmadigi icin kazanamiyorum.
Bu sorun buyudukce ve bunlarin ustesinden gelmeye calistikca , sagligimi kaybediyorum. Su anda bir cok rahatsizligim var ve bu tum yasantimizi etkilemeye basladi. Sagolsun, annemin yardimlari olmasaydi daha da zorlanirdik.
Ve bu ay kredi kartimi odeyemiyorum. Ekte kredilerin bilgisini gorebilirsin.
Senden istegim; Bu ay, mumkun ise YKB kart borcunu odemeni rica ediyorum.Geri odemeyi cok isterim ama odemek icin insalah kazancim olur ve oderim. Minimumu bile odeyemiyorum.
Ben veremem diyebilirsin, o da senin bilecegin sey. Ama senden bu konuda destek bekliyorum.
Belki, bu kadar borcu nasil yaptin diyebilirsin. Yaptigim sey: Evde ekstra cikan masraflar, saglik sorunlari dolayisi ile harcama, sene de bir defa 1 hafta yaptigimiz sehirlerarasi tatil, benim para kazanabilmek icin aldigim egitimler, mutfak masraflari, Denizin ve benim minimum aldigimiz kiyafetler..Bunlar lux olmayan ve arasinda acil olan ihtiyaclar icin yapilan masraflar..
hah şunu bileydin. haklısın tatlım. kadın çalışıyor zaten , kendi ihtiyaçlarını da bi zahmet kendi karşılayıversin.bence sacam degıl bır erkek bosanıp ıkıncıye evlendı ıse tek sorumlulugu gerıde kalan cocuklarıdır ... onlar ıcınde nafakasını verır özel ıhtıyaclarını karsılar ama bu demek degıldır kı herseyın en ıyısı en son modelı olacak ımkanlar dahılınde alınacak hersey...
benımde esımın oglu var ama bızımde borclarımız ve kızımız var.. ogluna her ıstedıgını alır ama yerı gelır zaman verır bekletır cunku o an paramız yada esımın sahsı anlamda butcesı yoktur...kı dusunmesı gereken bır cocugu daha var artık.. olması gerekende budur bence..
Erkeklerin neden evlenmek istemediğini anladım sanırım. Bu ne böyle yahu. Bir kadının standardını neden illa bir erkek sağlamak zorunda? Bosaninca erkeğin yaşam standartlari düşmüyor mu? Çok saçma. Aldatma, şiddet vs yoksa adam ömür boyu eski eşine bakmak zorunda değil bence. Yazik,onun da bir hayatı var.
Evet kadin lux içinde yasiyor anlattiginiza göre ama bu sizin yasaminiza etkisi var mi?
Esiniz maddi durumu ne kadar?
Sizde eski esinizden nafaka aliyor musunuz cocugunuz icin
Bu konuda tarafsız olamayacağım icin susuyor ama sizi icimden ķınıyorum
Eşiniz en dogrusunu yapıyor . hatta Allah ona o eski esine ve çocuguna diyorum
Eşimin eski eşi lüks içinde yaşarken bizim mütevazi bir yaşantımızın olması üzüyor beni. Aynı şekilde yaşasak hiç takmam buna.
Eşimin maddi durumu iyi normalde benim çalışmayıp bizim gayet lüks bir hayat sürmemiz gerekir. Ancak o kızına ve eski eşine adamış kendini. Arada dayısı, kardeşleri ve annesi için de maddi şeyler yapıyor.
Ben eski eşimden nafaka almıyorum, istemedim boşanırken. Kalbimi kırmıştı ondan gelecek hiçrbirşeyi istemedim.
Ancak esinizin size sundugu sartlar boyle. Memnun degilseniz ayrilmalisiniz,kendinizi yokluga mahkum etmeyin, calisan kadinsiniz, kendinize ve cocugunuza bakabilirsiniz pek ala.Başınıza böyle şey gelirse benim tepkimi anlarsınız ancak.
Ben farkli dusunuyorum. Eski esinin standardini dusuremez ,yeni bir evliligi de madden karsilayamayacaksa yapmamali diye dusunuyorum. Erkek burada yeniden evlenmis,ama eski es bekar anladigim kadariyla. Ulkemizde bekar cocuklu bir kadin olmak da cok cok zor. Ve kadinin da alistigi bir standart var neticede
Öyle ama, sırf eski eşimin hayat standartlarını düşürmeye hakkım yok,bu yüzden başkasıyla evlenemem diye bir düşünce oluşmuyor mu o zaman sizce de?Ben farkli dusunuyorum. Eski esinin standardini dusuremez ,yeni bir evliligi de madden karsilayamayacaksa yapmamali diye dusunuyorum. Erkek burada yeniden evlenmis,ama eski es bekar anladigim kadariyla. Ulkemizde bekar cocuklu bir kadin olmak da cok cok zor. Ve kadinin da alistigi bir standart var neticede
Bosandiktan sonra cocugun masraflarini karsilamali. bunun yani sira sevgisini ilgisini hissettirmeli. Yoksa psikolojik sorunlar yasayan ve tatminsiz bir cocuk olarak yasamaya calisir. Esiniz bunca masrafi yapiyor kiziyla iletisimi nasil?
Diger yandan nafakanin disinda eski esine gerekirse belli bir miktar yardim eder. Tabi sureklilik arz etmeden.
bosandiktan sonra adamin eski esinin standartlarini korumasina yardimci olmasi gerektigini dusunuyorum. Bu cocugunu etkileyen bir durum . eski es eger bu iyi niyeti kullanmaya basladiysa orada dur demek lazim.
Sizin standartlarinizin ustunde yasamasini saglamak cok sacma.
Soyle dusunun eski es gereksiz alisveris yapiyor ketfi harcamalarda bulunuyor. Sirf onun gereksiz harcamalari yuzunden yeni esin sikinti cekmesi dogru mu?
Olcuyu kacirinca bozulur bu isler. Isiniz cok zor.
e o zaman çalışıversin bir zahmet..
7500 ile de geçinemiyorsa..
kaldı ki tatil araba masraflarını bile adam ödüyormuş..
kadının sadece yeme içme kıyafet masrafı var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?