Eşimin eski eşi sürekli para istiyor :(

yaptığınız çok saçma babası sonuçta tableti sokaktaki vatandaş alacak değil çocuğa. benimde annem babam ayrı mesela ben babamla yaşıyorum yeri geldi babamda bana telefon aldı yeri geldi annem de. başkası alacak değil sonuçta.

Haklısınız, sizin eşiniz adaletliymiş, ne güzel.
Ben kızı için yaptığı harcamaları da lüks buluyorum ama neticede çocuğu diye asla birşey demem bu konuda. Zaten evladından ayrı yaşıyor. Kızı lise 4 de. Ve yıllardır psikolojik sorunları var. Onun üzülmesini istemem. Benim de kızım var ve tek başıma büyüttüm babası bize eğitim masrafınıun yarısını vermek dışında yardımcı olmadı. Ama konu eski eşin süslenmesi gezmesi masrafşarı oluınca delirdim.

Kanunlar kadınlara daha fazla hak tanıyor bunu hepimiz biliyoruz. Yüksek standart sağlamak zorunda değil. Boşanırken hangi standartlarda sürdüyüyorlarsa hayatlarını bu şekilde devam ettirmek isterse erkek bunu karşılamak zorunda. Ülkemizde kadın olmak zaten zorken birde boşanmış ve çocuklu kadın olmak ekstra zor bana göre. Ayrıca bu konu sahibini haksız bulduğum anlamına gelmiyor ben her iki tarafı da düşünüp yorumladım kendimce. Eğer konu sahibinin standartlarından ödün veriliyorsa bu işte adaletsizlik vardır elbette.

Siz esinizin esisiniz siz de esinize acimayin yiyin icin gezin.alin istediginizi.sanki size madalyami takacak esiniz.

Ya dr endeskopi istedi, korkuyorum ve rahat edeyim de diye özelde yaptırmak istedim çok para diye vazgeçtim. Dikkat ediyorum kendime sorun yaşamamak için. Kadın sağlık masrafı altında para istiyor be ne arsızlıktır

eşim boşandıktan sonra 2 tane ev almış ve araba aldık . onların taksitlerini ödüyoruz. onlar olmasa alma zaten demem. yukarıda yazdığımı iyi okuyun. elinden geleni yapmalı dedim . ama şuan tablet elimizden gelmeyen birşeydi. anlatmak istediğim birşeyler yetmiyorsa veya yapmanız gereken acil şeyleriniz geciktirilmemesi gereken şeyleriniz varsa ( kredi kartı borcu gibi ) o zman tabletin acil bişey olduğunu düşünemem ben . demek istediğim buydu. sadece olayın boyutunu örnek verdim

Parası varsa almalı zaten bence de. Ama her sene yeni tablet, her sene yeni laptop isteyen bir çocuk da saçma. Bir de adam çocuğuna karşı sorumlu olduğu kadar yeni eşine de karşı sorumlu olmalı. Şartları eşit sağlamalı. Ayrım yapınca hır çıkıyor işte.

Kadın kendi boşanmak istediyse bile böyle mi? Dava açtı mesela artık sevmiyorum diye. Adam yine de ona evliykenki standartları sağlamak zorunda mı? Gerçekten bilmediğim için soruyorum.

Kadin mesela evlendi mutlu bir yuvasi bir hayat arkadasi olsun diye.ama adam sonra bozuk cikti siddet uygulayan aldatan biri kadina nefes aldirmadi da duzeltme yoluna da gitmedi.bu adam kadinin hayatini mahvetmemis gibi bosanacak baskasiyla da evlenecek ama adam adam olsaydi gayet guzel bir evliligi olacakti kadinin.yiprandi yikildi kadin var mi oyle cekip gitmek boylelerini nafakaya mecbur tutmali hukuk.belki kadin birdaha evlenmiyecek hayalleri yikilacak yok oyle kocaya guzel dunya..

valla esınız fazla verıcı 3000 okulada ozel masraflarına da yetecek bır meblag zaten, hem eskı esınınde madem parası yok ona gore harcama yapsın her sene tatıle gıtmeyıversın vs vs saglık sorunları da kendısını ılgılendırır zaten ne sızı ne esınızı ılgılendırmez.....
ben sızın yerınızde olsam esım olacak sahısla sıkı bır kavga ederdım..
benım esımınde ıkıncı evlılıgı ogluna nafakasını verır ozel ıhtıyaclarını karsılar ama annesıyle gıttıgı tatılın parasına kadının ozel masraflarına karısmaz zaten eskı esıde calısan kendı ayakları ustunde duran bır bayan...
bence sız ıyı sabretmıssınız...

Böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Bazı durumlarda erkeği de mağdur etmez mi sizce bu? Yeni evliliğinin yaşam standartlarının düşmesine de sebep olmaz mı?
Ben farkli dusunuyorum. Eski esinin standardini dusuremez ,yeni bir evliligi de madden karsilayamayacaksa yapmamali diye dusunuyorum. Erkek burada yeniden evlenmis,ama eski es bekar anladigim kadariyla. Ulkemizde bekar cocuklu bir kadin olmak da cok cok zor. Ve kadinin da alistigi bir standart var neticede

işte bunu demek istiyorum. yani eşiniz çocuğunun masraflarını fazlasıyla herşeyiyle yerine getiriyor. problem eski eşin bu şekilde yaptığı bencillik. kavga etmeyin bu yüzden ama karşınıza alıp konuşun derim ben , çocukla ilgili olmadığını da belirtin söylediklerinizin. sonuçta o çocuğunun annesiyse siz de şuanki eşisiniz.

tamam da eşin 2 evi keyfine almış sonuçta. baba bu ya babam başka bir kadınla evli olsa ve birşey istesem almasa sen nasıl babasın sokaktan geçenden mi isteyeyim derdim. lütfen şu erkeklerin baba olduğunu unutmayın. şu babalarda çocukları olduğunu. eski eşi boşadıkları zaman çocuğu da boşamadıklarını öğrenmeliler

senin eşin abartmış zaten

öyle şrefsiz bir adamın parasınn 5 kuruşunu dahi harcamam ben.

Ben olsam boşanırım. Çok ciddiyim bana gelince tutumlu, eski eşe gelince eli açık olan adamla aynı evi paylaşmam. Mahkemenin belirledigi nafaka kadar verebilir mesela benim eş yoksa eşim olmaz o kişi. Çalışıp kimsenin eski karisina bakmasina yardim edemem. Sonuçta benim kazandigim eve giriyor ve eşim de faydalaniyor bir şekilde.

bence sacam degıl bır erkek bosanıp ıkıncıye evlendı ıse tek sorumlulugu gerıde kalan cocuklarıdır ... onlar ıcınde nafakasını verır özel ıhtıyaclarını karsılar ama bu demek degıldır kı herseyın en ıyısı en son modelı olacak ımkanlar dahılınde alınacak hersey...
benımde esımın oglu var ama bızımde borclarımız ve kızımız var.. ogluna her ıstedıgını alır ama yerı gelır zaman verır bekletır cunku o an paramız yada esımın sahsı anlamda butcesı yoktur...kı dusunmesı gereken bır cocugu daha var artık.. olması gerekende budur bence..

bence o an yanında olan çocuk dışında diğer çocuk fazlasıyla eksik kalıyor her anlamda

siz de kısmayın kendinizden.hele sağlık söz konusuysa.onun karısısınız yahu iğne alma bu aralar derken para saçıyor diğer taraftan.ayrıca babam o paranın üçte biriyle dört çocuk okuttu.nasıl geçinemiyorsa artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…