Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Bu kadinin sucu ne o kadinin bencilligi yuzunden bu kadin calisip kendinden kismak zorunda degil baba ozel okul parasını oder bir miktarda nakit verir yeterli zaten ozel okula giden bir cocugun ekstra bir suru kursa gitmesine ne gerek var benim oglumda ozelde bir suru ekstra egitim goruyor kursa gitmeye vakti bile yok bunlar hep gereksiz. Baba varini yogunu vermek zorunda degil anneside sorumluluk almak zorunda

Kadın kocasıyla bir olup, eli ayağı tutan anası babası olan erkek kardeşinin özel üniversite parasını ödüyor. Bunu öderken küçük çocuktan niye kıssınlar bir şeyi. Gayet karı koca durumları var belliki. Ek olarak özel okula giden çocukların çoğu, özel okula ek dershane+spor müzik kursları+özel dersler alıyorlar.

Bu kadinin sucu ne o kadinin bencilligi yuzunden bu kadin calisip kendinden kismak zorunda degil baba ozel okul parasını oder bir miktarda nakit verir yeterli zaten ozel okula giden bir cocugun ekstra bir suru kursa gitmesine ne gerek var benim oglumda ozelde bir suru ekstra egitim goruyor kursa gitmeye vakti bile yok bunlar hep gereksiz. Baba varini yogunu vermek zorunda degil anneside sorumluluk almak zorunda
Kadın kendi çocuğunu yetiştirirken aman üvey annenin rahatı bozulmasın bu kursa da çocuğu göndermeye gerek yok mu desin? Siz iyi misiniz?

Benzer bir alayı yazacaktım, arkadaş çocuklu biri ile görüşüyordu, çocuk 15 yaşındaydı zaten yani 3 yıl reşit. Bir sevgiler ilgiler, hayatımın aşkısınlar, kavga edince hemen atlayıp 6 saat uzaktan gelmeler, yurt dışı gezleri, pırlanta yüzük , evlilik teklifi. Sonra evi nerden tutalım diye bakarken, burayı da ilerde çocuk odası yapalım diye konuşunca arkadaşım, adamda küplere binmeler, senin derdin çocuk zaten sadece, çocuğumuz olmasa ne yaparsın demeler, sonra çocuk önemli konu iyi düşünmek lazım, şakayla karışık bak hamile kalınca anne olunca karekter değiştirmek yok, sorunlu birine dönüşmek yok demeler ( bir kadının yaşayabileceği en büyük fiziksel ve psikolojik değişim yaşayacak ve paşama bunu yansıtmayacak) Bu arada eski eş evliliğin ikinci ayında hamile kalmış , isteyerek olmuş bir çocuk.
Nişanlandı , bir süre sonra ayrıldı da kurtuldu.
Noluyor kızım sana öl demeler...🥴 Bazı şeyleri aklında planında olmasa da dile getirmen gerekiyormuş demek ki, sonra vay efendim niye böyle dememek için.

Ya dikkatimi çekti, çocuk 8 ay eski ayakkabı ile gezmiş ve baba almış güya en sonunda lakin ne olursa olsun bu kadar sorumluluk sahibi bir baba nasıl göz yumdu 8 ay boyunca çocuğunun eski ayakkabılarla dolaşmasına, bu kadar düşünceli bir adam eski karısı ne halt olursa olsun bir gün bile dayanamaz çocuğunun eskilerle gezmesine , konuda oturmayan şeyler var , sanki linç yememek için çocuğa yapılan harcamalar abartılmış, şişirilmiş gibi , eski eş zaten her halükarda tü kaka ( gerçeği Allah bilir) , bence konu sahibi haset ediyor, adam zengin diye hiçbirşeyi sorgulamadan evlenmiş, şimdi de vay efendim bu niye böyle diye kıyametler koparıyor, ben eşinin mükemmel bir baba olduğuna inanmıyorum , çok mükemmelse alsın velayeti de millet babalık görsün , dizsin en kralından bir oda sorun falan kalmaz, tabi dert sadece bu bahsettikleri ise ama maalesef derdi bu değil, o çocuğun varlığı bile sorun konu sahibi için, şimdi bencilce 2. Çocuğu için planlar yapıyor ama bu adam 1. Çocuk varken 2. Çocuğa yanaşmaz, konu sahibi ava giderken avlanmış ne yazık ki, çocuklu adamla evlenip herseye göz yumduktan sonra boşuna ortalığı velveleye veriyor, en başından mantıklı düşünmeyip, tek hedef evlenmek olunca böyle oluyor işte ...
Ayakkabı konusunda şöyle bir şey olabilir belki. Spor ayakkabılar fazla kullanılınca biraz deforme oluyor malum. Çocuğun içinde en rahat hissettiği ayakkabı oysa, onu da giymiş olabilir.

Yalnız adam boşanırken, çocuk 20 yaşına geldiğinde çocuğa geçecek şekilde 1 ev vererek boşandıysa; boşanma nedenine bir bakmak lazım.

Ayakkabı konusunda şöyle bir şey olabilir belki. Spor ayakkabılar fazla kullanılınca biraz deforme oluyor malum. Çocuğun içinde en rahat hissettiği ayakkabı oysa, onu da giymiş olabilir.

Yalnız adam boşanırken, çocuk 20 yaşına geldiğinde çocuğa geçecek şekilde 1 ev vererek boşandıysa; boşanma nedenine bir bakmak lazım.
Bence de boşanma nedeni önemli, bana biraz şüpheli geldi , acaba neden boşandı bu kadar mükemmel bir erkek , karısı bu mükemmel kocayı neden bıraktı mesela , zamk gibi yapışması lazımdı normalde, kendini hergün döven heriflerden ayrılması için bile zor bela ikna ettiğimiz kadınlardan neyi eksik bu ablamızın, adam hem zengin, hem mükemmel bir baba ve de mükemmel derecede iyi bir eş, çok tuhaf , bu konuda oturmayan şeyler var ve işin iç yüzü bambaşka bence ...

adam neden burada süper baba gibi lanse edilmiş anlam veremedim
imkanları dahilinde yapacak tabi ki saydıklarınızın hepsini
ama bu masraflarla evliliği ve seninle kurduğu aile için yapması gereken masraflar arasında denge kuramıyorsa işte bu ciddi bir sorun
bunu da çözecek olan adam.
senin durumda eski eş çocukla alakalı birçok masrafı kocana kitlemiş gibi görünüyor
300 liralık bir kitap masrafını da babadan istemezsin yani
bu adam nafaka dahil ayda en az 50-60 bin çocuğa harcıyor gibi duruyor

eğer sizin ortak bir çocuğunuz olursa sen o zaman gör olayları
yeni çocuk için ilk çocuktan kısmak zorunda kaldığı an eski eş üzerine iyice saldıracak bu adamın
bak demedi deme.

Iyi de o mantikla hic evlenmeyelim o zaman her an her sey bela olabilir eski sevgili dahil. Cocuk olmayinca kadinin alacagi kuş kadar bisey olur çalışınca da kaybeder zaten. Nafaka tutarlari belli cocuk icin bile komik rakamlar veriliyor kim o parayla calismadan evde oturabilir bu devirde.
Ben sadece kendi hayatımdan örnek verdim, sevse de her kadın kafa olarak boşanmış bir erkeği kaldıramaz. Sonradan hem adama hem kendime hayatı zehir etmektense erkenden bırakmakla iyi etmişim demek istedim. Boşanmış kişileri yaftalamak değil bu, sadece kadının sonradan bunları dert etme potansiyeli varsa kendini iyice sorgulamalı.

Konu sahibinin de asıl derdinin paradan ziyade hazmedememek olduğunu hissettim çünkü eski eşinin yaptırdığı dolguya kadar örnek vermiş, demek ki bakıyor, takip ediyor, bunları dert ediyor. Valla o kuş kadar para da bir süre sonra o kadar göze batıyor ki, burada konu para değil çünkü. Çoğu kadın kocasının annesine verdiği üç kuruştan bile rahatsız olurken boşandığı eski karısına verdiği nafakaya hiç razı olmaz. Adamın evladından geçmişinden rahatsız oluyorlar sonra bahanelerle kılıf uydurarak "tabi çocuğundan asla rahatsız olmuyorum ama.." deyip ama'dan sonra asıl niyetini ortaya döküveriyorlar.

Ay o konu travmam valla. Bi de eski eşi dey diyordu, sen bizim çocuğa bak özele gönder eşin de sizin çocuğa ve evinize baksın 😂 kadın bi de yıllarca sesini cikarmamisti. Deli midir nedir, o kadar kıymetli çoğun varsa boşanma o zaman ya.
Adam her kuruşunu veriyordu bir de. :KK53: Gerçekten yeni eşler nedense eski eşleri de finanse etmeli gibi bir şey çıkıyor bu tarz ilişkilerde. Garip değil mi?

Eşiniz sizden kısıp çocuğuna vermiyorsa ki veredebilir ama annenin gelirini düşünürsek bu pek mantıklı değil, ve ayrıca eşinizin geliri de iyiyse bırakın çocuğuna istediği gibi baksın. Sonuçta çocuk bir gün büyücek ve kendi geçimini kendi sağlayacak. Siz sadece gereksiz harcamalara tepki gösterin. Ayrıca harcama listesi yapabilirsiniz mesela. Aşırı kıyafet harcamalarına bende karşıyım.

Kadın bosandı diye botoks yaptırmasın mı hayatını sadece çocuğuna adayan cefakar fedakar anne olması gerekirdi dimi ?Baba baska biriyle evlilik yaparken
Sizin okuduğunuzu anlamakla ilgili bir probleminiz var bence üzerinde durun, iletişim sorunları yaşarsınız özel hayatınızda bu şekilde.
Her kadın dolgu botox yaptırmalı 👍🏻 Ben yaptırıyorum.
Gelelim konuya; Dediniz ki konu sahibine filmlerdeki gibi üvey annesin.
Filmlerdeki üvey anneler böyle olmaz diyorum.
Çatır çatır adamı yer eski eşmiş çocukmuş adamın umrunda olmaz yeni eşi adamı yer sömürür bitirir , o üvey anneler bunu yapar. Ki bu Kadının daha eşine gıkı çıkmamış yani.
Anladınız mı😄

Valla adam daha ne yapacak ki birde şey düşündüm okurken bu adam ne kadar kazanıyor ki resmen 2 evin bütûn sorumluluğunu almış ve asgari ücretten fazla nafaka ödüyor kimisi 3 kuruş vermiyor maşallah

Asgari ücretten fazla nafaka verdiğini söylüyor fakat eşinin ne kadar maaş aldığını söylemiyor. Konu sahibinin eşi cok yüksek bir maaş alıyorsa ödemiş olduğu bu miktar normal olur o zaman.

Asgari ücretten fazla nafaka verdiğini söylüyor fakat eşinin ne kadar maaş aldığını söylemiyor. Konu sahibinin eşi cok yüksek bir maaş alıyorsa ödemiş olduğu bu miktar normal olur o zaman.
Sadece o değil ki bir dünya masrafını karşılıyor çok iyi kazanıyor o kesin söylemek istemiyorsa söylemesin tabi bizi ilgilendiren bi durum değil

Sadece o değil ki bir dünya masrafını karşılıyor çok iyi kazanıyor o kesin söylemek istemiyorsa söylemesin tabi bizi ilgilendiren bi durum değil
Orası öyle fakat adamın eski eşinin hayat şartlarıda önemli. Sıradan bir hayat süren bir kadından boşamak ayrı iyi koşullarda yaşamış bir kadından boşanmak farklı oluyor.

Hangi parayla bakacak peki ? Gelir artmamasına rağmen, sürekli artan giderler karşısında ne olacak ?

Forumda konu sahibi gibi ilk çocuğuna çiçek gibi bakıyor diye gönül rahatlığıyla çocuk sahibi olup, çıkan sorunlar nedeniyle ayrılan; sonrasında ise çok küçük nafaka miktarlarıyla sinir krizi geçiren üyeler de var.

Konu sahibi henüz 1 yıllık evli. Kadına yalancı umut satmamak, olaylara daha gerçekçi bakmak lazım.
Beden bu kadar yıkıcısınız ben anlamıyorum. Maddi sıkıntısı olduğundan bahsetmemiş ki çocuğu kolejde kurslarda her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalışan bir baba. Kaldı ki bu durumu eşi ile önce konuşması gerekmez mi? Direkt boşanmaya getirmek ne kadar mantıklı ?

Kadın kendi çocuğunu yetiştirirken aman üvey annenin rahatı bozulmasın bu kursa da çocuğu göndermeye gerek yok mu desin? Siz iyi misiniz?
Ya uf sacmaliyosunuz ya hep isinize geldigi gibi yorum yapiyosunuz adam yeterince verici oz anne fazla yiyici istediginiz gibi dusunun ben konu sahibini cok hakli buluyorum

Kadın kocasıyla bir olup, eli ayağı tutan anası babası olan erkek kardeşinin özel üniversite parasını ödüyor. Bunu öderken küçük çocuktan niye kıssınlar bir şeyi. Gayet karı koca durumları var belliki. Ek olarak özel okula giden çocukların çoğu, özel okula ek dershane+spor müzik kursları+özel dersler alıyorlar.
Benim cocugumda cok iyi bir ozel okula gidiyor okulda yuzme satranc halk oyunu kodlama bir suru ekstra ders goruyorlar hicte ekstra ozel ders ve kurs sart degil. Erkek kardesin okul parasi durumunu gormedim oyle birsey varsa her iki tarafta baskalarna gereksiz para harcamayi birkasin

X