Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Gerçekten kime bu sekilde anlatirsaniz anlatin ortada asla bosanilacak bir durum olmadigini söyler.

Aslında olay şöyle boşanmış çocuklu adamlarla evlenirken düşünmüyor evlenmemiş kadınlar.

Tamam nafaka verir,kalanı da bizim olur, geçiniriz gideriz, eski eş de kendi hayatında olur bitti gitti diye düşünüyorlar.

Ama gerçekler öyle olmuyor.

Nasıl diyim eşinin eski sevgilisinin sürekli hayatınızda olması gibi bir şey. Yıpratıyor sinirleri bi süre sonra.

Erkekler ayarlayamıyorlar idare etmeyi eşi ile annesi bile idare edemeyen insanlar sonuçta bunlar.

Evet boşanma sebebi değil ama sabır testi ömür törpüsü.

Geçen ki konununuzu da okumuştum ben ortada boşanmaya değer asla bir şey göremiyorum.
Sizin ortak bir çocuğunuz olsa demek ki nafaka, çocuğa harcanan parayı da takacaksiniz?
Ben gerçekten cocugu kiskaniyorsunuz gibi değilde esinizin baba rolunu ayni ev icine girince kaldiramadiginizi dusunuyorum.

Gerçekten kime bu sekilde anlatirsaniz anlatin ortada asla bosanilacak bir durum olmadigini söyler.
Verilen nafaka çocuğa harcanmadığı çok belli olduğu için rahatsız edici zaten bundan bahsediyorum. Asgari ücretten biraz fazlası ve ülkede bir çok insan 1 ay bu parayla geçinmeye çalışıyor. Bir çocuğun gideri için elbette az bir para ama çocuğun hiçbir eğitim, ekstra masrafına dahil olmuyorsun. Bu para ile de çocuğa kıyafet, ayakkabı gibi harcamalar rahat rahat yapabiliyor olması lazım.
Ama yapmıyor.
Boşanmayı düşünmem belki çok yanlış bilmiyorum.

Aslında olay şöyle boşanmış çocuklu adamlarla evlenirken düşünmüyor evlenmemiş kadınlar.

Tamam nafaka verir,kalanı da bizim olur, geçiniriz gideriz, eski eş de kendi hayatında olur bitti gitti diye düşünüyorlar.

Ama gerçekler öyle olmuyor.

Nasıl diyim eşinin eski sevgilisinin sürekli hayatınızda olması gibi bir şey. Yıpratıyor sinirleri bi süre sonra.

Erkekler ayarlayamıyorlar idare etmeyi eşi ile annesi bile idare edemeyen insanlar sonuçta bunlar.

Evet boşanma sebebi değil ama sabır testi ömür törpüsü.
Bu şekilde bakınca arkadaşa hak verdim.

Yasamadan kimse tabii ki bilemez ama ne bileyim yine de ortada bosanmaya gidecek bir sebep goremiyorum

Verilen nafaka çocuğa harcanmadığı çok belli olduğu için rahatsız edici zaten bundan bahsediyorum. Asgari ücretten biraz fazlası ve ülkede bir çok insan 1 ay bu parayla geçinmeye çalışıyor. Bir çocuğun gideri için elbette az bir para ama çocuğun hiçbir eğitim, ekstra masrafına dahil olmuyorsun. Bu para ile de çocuğa kıyafet, ayakkabı gibi harcamalar rahat rahat yapabiliyor olması lazım.
Ama yapmıyor.
Boşanmayı düşünmem belki çok yanlış bilmiyorum.
Cok cok iyi anladım ama sadece anlayabiliyorum yasayan bu duyguyu daha yogun yasar eminim
Fakat eşinizi sevdiginize eminim bence evliliginizi bitirmek icin bir sebep degil olmamalida
Kadının sorumsuzlugu neden sizin evlilik temelinizi sarssin?
Kadin belki huzurunuz bozulsun diye cocuga boyle davraniyor sizin akliniza suphe dusup esinizle araniz sogusun diye
Bu sekilde düşündünüz mu?

Dediğim gibi her şeyi kalem kalem konuşuruz. Çok şükür bir şey gizleyen insan değil zaten giderlerimiz hep bir. Sadece yukarıda belirttim olay çocuk aşamasını geçtiği için bu kadar rahatsız olmaya başladım. Nafakanın çocuğa harcanmadığını salak olsa anlayacak pozisyona geldik, bu çok rahatsız edici.
Boşanmayı düşünmemin sebebi ben bir çıkış yolu göremiyorum çünkü kendisi güzelce konuşuyor bak ben zaten her şeyi yapıyorum, birazcık sen de böyle yap vs. Ama hiçbir sonuç yok.
Nafaka , velayet sahibi eşe çocuğa harcasın diye verilen bir ödeme değildir. Yani gelen nafakayı kuruşu kuruşuna çocuğun ihtiyaçlarına falan harcamak zorunda değil. Çocuğun harcamalarını da sadece kıyafet kitap olarak düşünmeyin. Annesiyle yaşadığı evin kirası, elektrik, su , yemek ihtiyacı, ayrıca size yatılı geliyor ama diğer günlerin tamamında annede kalıyor , anne evde oturmak çocuğu ile ilgilenmek zorunda kalıyor. Eşinizin ödediği nafaka miktarı tam olarak ne kadar? Asgarinin bi tık üstü derken asgari ücreti kastettiğinizi düşünmüyorum .
Çocuklu adamla evlenen isteyen arkadaşlarıma dediğim bi laf vardır, bir gün o çocuğa aldığı çorap gözünüze batar. Sizin ki de o hesap bence. Siz eşimize birşey diyemediğiniz için , eski eşe sarmışsınız. Ayrıca 8 ay aynı , patlamış ayakkabı ile gezerken babası neden almadı yeni ayakkabı. Bir erkek çocuğunun ayağının aynı ayakkabıya 8 ay boyunca girmesi pek mümkün değil.

23 bin kadar. Tüfe oranına göre de arttırılıyor
Eşiniz bu kadar nafaka ödüyorsa , gelir durumu yüksek olmalı, en öemlisi de bu nafaka miktarını kendi kabul etmiş olmalı anlaşmalı boşanma sırasında. Şunu kabul edin , o çocuk herzaman sizden önce gelecek. Daha üniversitesi var, bir de özele gittiğini düşünün. Eğer oğluna giden para size batacaksa , çocuk olmadan boşanmak en iyisi

Cok cok iyi anladım ama sadece anlayabiliyorum yasayan bu duyguyu daha yogun yasar eminim
Fakat eşinizi sevdiginize eminim bence evliliginizi bitirmek icin bir sebep degil olmamalida
Kadının sorumsuzlugu neden sizin evlilik temelinizi sarssin?
Kadin belki huzurunuz bozulsun diye cocuga boyle davraniyor sizin akliniza suphe dusup esinizle araniz sogusun diye
Bu sekilde düşündünüz mu?
O karakterde biri mi bilmiyorum, hiç öyle olduğunu düşünmemiştim. Ya da ben kötü düşünmedim bilmiyorum.
Biz evlenmeden bir süre önce evleneceğimizi belirtmişti eski eşine, hani beraber hareket edelim bu noktada güzelce hazırlayalım çocuğu etkilenmesin vs. Ondan önce de uzun süre çocuğuyla güzel bir ilişki kurmuştuk biz hiçbir şey pattanak olmadı yani.
Bir anda durup dururken çocuğun kardeş istemediğini, bunun için çok ağladığını falan söyledi. Eşim de ben de epey üzülmüştük ama ne o ne ben kardeş fikrini dile getirmemiştik. Hatta evleneceğimizi söylediğinde eşim çocuğun gözleri parlamış o zaman kardeşim de olabilir artık diye.
Benim çocuk yapmamı kendisi mi istemiyor bilmiyorum, çünkü geçenlerde bi kutu oyunu oynarken laf lafı açtı ve çocuk bi kardeşim daha olsun isterim dedi.
Şimdi bu çocuk kardeş istemiyorum diye ağladı mı?
Ki evlenme haberini ortaklaşa bir kararla eşim söylemişti ve asla çocuk kelimesini kullanmadı. Daha ortada evleneceğimizi bile bilmiyorken çocuk ağladı mı gerçekten çocuk istemiyorum diye bilmiyorum.. kafam çok karışık

Anne ve boşanmış ile olsa bu durum devam eder, etmelide. Ortada durumu iyi olan bir anne, çocuğun bütün masraflar artı nafakasını ödeyen bir baba var.

O nafaka çocuğa aitse neden çocuk sadece babasının aldıkları ile idare ediyor? 23 bin tek başına bütün bunları karşılamaz, adam bütün yükü aldığına göre o 23 binde çocuğun hakkı ve her şeye para bulup, o parayla neden çocuğuna bir şeyler almıyor bu anne?

Çocuk tek başına babaya ait değil, ikisininde. Baba zaten görevini olması gereken gibi yapıyor ama anne bu konunun neresinde acaba?

Kimse kusura bakmasın. Çocuğun parasını çocuğa kullanmıyorsa ben de kızarım. Hani olabiliyorsa bence o para çocuk adına bir hesaba aktarılsa ve yine diğer masrafları babanın durumu iyiyse ödese daha güzel.

BBoşanmaktansa bence böyle bir şey olabilir mi bir avukata danışın.

Adam da başında duramadığı için maddiyatla yanında durmaya calisıyordur.
Yırmı bın nafaka çok değil şu ekonomıde.
Bız eşimle evın gecımını ortak saglıyoruz.
Ben tek başıma çocuğun maddıyatına yetısemem.
Ayrılmak zorunda kalsam ciddi çocuğa yatirim nafaka her neyse yapmasını isterim.
Herkes doğurduğu çocuğa bakacak kadın tek yapmadı sonuçta.
Ama sızın bu çocukla kan bağinız yok sıze batar bu durum keşke baştan düşünseydinız.

Nafaka , velayet sahibi eşe çocuğa harcasın diye verilen bir ödeme değildir. Yani gelen nafakayı kuruşu kuruşuna çocuğun ihtiyaçlarına falan harcamak zorunda değil. Çocuğun harcamalarını da sadece kıyafet kitap olarak düşünmeyin. Annesiyle yaşadığı evin kirası, elektrik, su , yemek ihtiyacı, ayrıca size yatılı geliyor ama diğer günlerin tamamında annede kalıyor , anne evde oturmak çocuğu ile ilgilenmek zorunda kalıyor. Eşinizin ödediği nafaka miktarı tam olarak ne kadar? Asgarinin bi tık üstü derken asgari ücreti kastettiğinizi düşünmüyorum .
Çocuklu adamla evlenen isteyen arkadaşlarıma dediğim bi laf vardır, bir gün o çocuğa aldığı çorap gözünüze batar. Sizin ki de o hesap bence. Siz eşimize birşey diyemediğiniz için , eski eşe sarmışsınız. Ayrıca 8 ay aynı , patlamış ayakkabı ile gezerken babası neden almadı yeni ayakkabı. Bir erkek çocuğunun ayağının aynı ayakkabıya 8 ay boyunca girmesi pek mümkün değil.

Size de hak verdim. Çocuğu olmayan veya olsa da ona tek başına bakım vermek zorunda kalmamış kadınların bunu anlaması pek kolay olmuyor.
Biz eşimle boşanmadık, ama o yurtdisinda çalışıyor bir süredir, biz oğlumla Türkiye'deyiz. Aile desteği de alıyor olmama rağmen çok zorlayıcı bir durum bir çocuğun sorumluluğunu tek başına alıyor olmak.
Maddi olarak da evet ödenen nafaka az değil. Ama dün oğlumla dışarı çıktık. Oyun alanlarına 500 TL, yemeğe de iki kişi 1000 TL ödedik. Sinemaya gitseniz aynı. Yani inanılmaz bir gider var. Bilemedim.

İştirak nafakası, çocuğun velayeti kimdeyse tam olarak çocuğa harcanması gereken bir nafakadır.
Aldığı çorap gözüme batmıyor, aksine ben hep söylüyorum gel ayakkabı alalım yeni böyle gezmesin diye. Önce kendisi annesi alsın biraz da dedi ama bir süre sonra dayanamadı gittik beraber aldık.
Söylediğiniz her şeyi zaten eşim alıyor. Soruyu siz kendiniz sormuşsunuz, bu kadar şeyi babası karşılıyor, ki asla çocuğunu ihmal eden bir insan değil olamaz da. A’dan z’ye her şeyini karşılarken annesi de neden bir tane ayakkabı almaya bu kadar gocunuyor? Neden hiç o almıyor? Sorduğunuz soruyu böyle değiştirebilirsiniz.
İnanmazsınız ama biz kiradayız, eski eşi kendi evinde oturuyor.

Kadın harcamıyor demıssınız ama nasıl?
Yaşadığı evın kıra elektirik doğalgaz kım karsılıyor?
Evde yeme içme ve başka masraflar...
Kadının yerınde olsam eskı eşimin bir kuruşunu kendıme gecırmem.
Çocuk için esınıze harcadıklarını kalem kalem yazabılır.
Zaten kıyafet vs eksikleri esınız alır onu kadın kullanamaz.
Okul vs masraflar da kadının kullanacagı para olmaz o Eğitim kurumlarına gıder.
Kadın eşinizin hangı parasını kullanıyor anlamadım.

Söyleyeceğim şeylere kırılmayin, çocuklu insanla evlenirken ne bekliyordunuz ki? Daha bunlar başlangıç, bu çocuk özel üniversiteye gidecek, araç alınacak, düğün yapacaklar yani masraf hiç bir zaman bitmeyecek ve annesi hiç elini cebine atmayacak. Aslında okul taksitleri ödeniyor, asgarinin üstünde nafaka var yetmemesi imkansız (annede çalışıyor çünkü) ama demek ki çocuğa harcamıyor.
Nafaka ile ilgili dava açın bakalım ne olacak?

Son düzenleme:
Anne ve boşanmış ile olsa bu durum devam eder, etmelide. Ortada durumu iyi olan bir anne, çocuğun bütün masraflar artı nafakasını ödeyen bir baba var.

O nafaka çocuğa aitse neden çocuk sadece babasının aldıkları ile idare ediyor? 23 bin tek başına bütün bunları karşılamaz, adam bütün yükü aldığına göre o 23 binde çocuğun hakkı ve her şeye para bulup, o parayla neden çocuğuna bir şeyler almıyor bu anne?

Çocuk tek başına babaya ait değil, ikisininde. Baba zaten görevini olması gereken gibi yapıyor ama anne bu konunun neresinde acaba?

Kimse kusura bakmasın. Çocuğun parasını çocuğa kullanmıyorsa ben de kızarım. Hani olabiliyorsa bence o para çocuk adına bir hesaba aktarılsa ve yine diğer masrafları babanın durumu iyiyse ödese daha güzel.

BBoşanmaktansa bence böyle bir şey olabilir mi bir avukata danışın.
Beni şeytanlaştırıyorlar çok iyi biliyorum ama ben “aldığı çorap bile batacak” bir insan değilim.
Evlenirken yeni evi yapmaya çalışırken, odasındaki perdesi pembeli en güzeli olsun, şu nevresimi şöyle cicili olsun diye uğraşmış bir insanım.
Sadece evet, benim eşimin verdiği para eski eşine bir dolgu parası, kuaför masrafı olarak gidiyorsa bu noktada bir saniye diyebilirim bence.

Çocuksuz insanların çocuklu insanlarla evlenmesini doğru bulmuyorum. İki çöpsüz üzüm anlaşamıyorken insanlar kendini bu kaos’a sokmamalı. Bu şekilde kabul edebileceğinizi düşünüyorsanız devam edin eğer edemem diyorsanız yol yakınken ve çocuğunuz yokken yollarınızı ayırın.

Kadın harcamıyor demıssınız ama nasıl?
Yaşadığı evın kıra elektirik doğalgaz kım karsılıyor?
Evde yeme içme ve başka masraflar...
Kadının yerınde olsam eskı eşimin bir kuruşunu kendıme gecırmem.
Çocuk için esınıze harcadıklarını kalem kalem yazabılır.
Zaten kıyafet vs eksikleri esınız alır onu kadın kullanamaz.
Okul vs masraflar da kadının kullanacagı para olmaz o Eğitim kurumlarına gıder.
Kadın eşinizin hangı parasını kullanıyor anlamadım.
“harcamıyor” diye düşünmemin sebebini tekrar belirtiyim.
Eski eşinin yaşadığı ev kira değil, kendi evi. Kendi malı mülkü bu bizi ilgilendirmiyor ama konusu geçtiği için söylüyorum.
Eğitim, tatil, sağlık vs bu harcamaların hepsini eşim yapıyor. Çocuğa herhangi bir maddi harcaması olmadığı gibi eşim 23 bin lira nafaka veriyor. Bu verdiği 23 bin lira dediğiniz gibi mutfak masrafıdır, kılık kıyafettir.
Bence 23 bin lirayla arada bir çocuğa bir iki kıyafet, yeni bir ayakkabı alınabilir. Hani her ay yapmasa bile 3-4 ayda bir yapabilir diyelim.
Bunu da yapmıyorsa evet bu nafakanın nereye gittiği belli değil diye düşünüyorum

X