Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet genelde kadınlar yuvasını bozmamak için direniyor ve çok fedakar oluyor son ana kadar , kim bilir adam ne yaptı da kadın mecbur kaldı...
Bu 2-3 beden muhabbeti size vicdansızlık olarak geldiyse..
Annesinin değiştirdikleri oldu,çuval gibi olsa değiştirirdi dimi fatura diye bir şey var?
Ve asla çocukta çuval gibi durmadıda çünkü kilosu iyi çok zayıf bir çocuk değil.Daha fazla açıklamada bulunamıcam✋🏻

Burada anne olanlar veya boşanmış çocuklu olanlar o kadını haklı görmüş.Öncelikle konu sahibi size Allah sabır versin.Çünkü bende şuanda boşanmış çocuklu bir adamlayım.23 bin nafaka veriyor üstüne tüm masraflarını baba karşılıyorsa neden nafaka veriliyor ? Bu çocuğu sadece baba mı yapmış ? Neden yarı yarıya olmuyor paylaşılmıyor harcamalar ? Bunun bana göre doğrusu yarı yarıya paylaşmaktır.Mesela eşimin eski eşi benimle muhattap oluyor bana yazıyor.Bu durmun doğru olmadığının farkındayım aslında babasıyla konuşması gerekir ama konu sahibi fazla nazik ve naifsiniz.Biraz dişli olsanız her şey çözülür.Gösterin pençelerinizi bakalım eski eş veya eşiniz bu kadar ince olacaklar mı. Geçen sene binlerce liralık kışlık alışverişi yaptık çocuğa en pahalı botları montları kışlıkları aldık.Geçen gün kadın bana yazdı çocuğa kışlık alınacak diye.Pardon dedim ? Hayırdır ? Bu çocuğa o kadar pahalı şeyler aldık sadece bir kış mı giyecek dedim.Ve hepsini 3-4 beden büyük aldık iki kış giyebilsin diye,olmaması imkansız.Çocukta obezite sorunu çıkmadıysa bu senede giydireceksin dedim.Öyle sürekli her kış alamayız dedim verdim ağzının payını.Neymiş çocuğa kıyafetler olmuyormuş.Fotoğraflardan görüyorum gayette oluyor.Salak değilim bir çocuk bir yaz geçirince 4 beden büyümez çünkü.Geçen gün kreş mevzusu açtı yarı yarıya paylaşırsanız neden olmasın dedim.Kendisi Allahtan şehir dışında,şuanda başka bir adamla beraber.Ha birde utanmadan çorap ve çamaşırda alır mısınız demişti.Dünyanın nafakasını alıyorsun o nafakadan çocuğuna bir çorap alamıyor musun nereye gidiyor bu paralar dedim.Benim kocamı sömüremezsin izin vermem dedim.Çocuk ortak yapıldıysa harcamalarda ortak olacak.Siz bence bu kadar kibar olmayı bırakın,silkelenin.Sizin kibarlığınızdan yüz bulmuş bunlar.Ayrıca ne alaka kardeş istemiyormuş çok ağlıyormuş😂 benim eşim bana bunu dese veya eski eşi eşime söylese eşim yapıştırırdı cevabını sana mı soracağız diye.Zaten ben dişli olduğum için eski eşini benle muhatap ettirdi onuda biliyorum.Bir gün yine masraflarla alakalı yazınca eski eşime,karımla konuş evin ekonomisi onda kendi aranızda halledin dedi.Bana gelince affaladı ex kişisi.Ha birde bi kere kendisi çocuğun diş tedavisi için 150bin lira lazım demişti eşime,tabi ben sağlıkçıyım inanmadım.Kadının tek derdi para koparmaktı.Araştırdım sonra yalan olduğunu gördüm.Eşimede gösterdim.Konu sağlıksa milyonlar feda edilir,ama işte karşı taraf para avında olunca ben de pençe gösteriyorum.Dinsizin hakkından imansız gelir.Eşim sizin eşiniz gibi olsa kıyameti koparırdım,düzelmiyorsa da ayrılırdım.Tamamen haklısınız bu konuda.
4 tane oglum var. Tek maas gecınıyoruz. Daha 1 ıne bıle bırak 4 bedeni 2 beden buyuk almadım. Her yul botları montları ki bunlar bıle ınce, kalın, yagmurluk seklındr 3 er adet alırım. Her kıs kıyafet alınır. Ustune gore alınır yok oyle 80 ler 90 lar kafası artık. Ezık buzuk dalga gecılen çocuk mu buyutulur. Bunlatı yapıyorum ama Maasımız cok yuksek mi hayır degıl. Ama yapıyorum sorumluluğum da. Sız daha 1 cocugu sıgdıramıyırusnuz. Ben esiniz yerıne olsam sen kimsin der sustururum.. Dua edın bosanmayın, cocuk yapıp hıc bosanmayın. O kadın, o cocuk konumuna dusersınız. Uslup kısılıği bellı eder yazık

Şu kısım o kadar doğru ki. Eski eşin ve çocugunla ilgili her şeyi niye yeni eşine anlatır, dert yanarsın? Hele maddi meseleler, karşı tarafa doğru düzgün sesin çıkmıyor evde karını doldurup, endişeye sürüklüyorsun. Farkında olmadan kızına karşı da farklı düşünmesine sebep olur böyle. Eğer bak ben kızıma ancak yetiyorum gibi bir bilinçli anlatış değilse bu çok bereriksizce, ikinci eşlerin bu kadar yıpranmasında asıl etkili kişi kocaları ama ilk eşi suçlamak daha kolay geliyor.
İsim verip sıçratmayayım, şu herkesle atışan üyenin kocası da aynı. Adamlar çocuk yükünü kaldıramıyor. Kimi para yığıyor, kimi de uğraşmaya bile tenezzül etmeyip yeni eşe devrediyor çocuğun sorumluluğunu. Çocuğumu en iyi şartlarda yaşatacağımı istemek ayrı, elinden gelenin en iyisini yapmak ayrı şeyler. Çocukla konuşmaktan durumu açıklamaktan niye korkuluyor çekiniliyor? Halbuki onu da katmak, fikrini almak, karara ortak etmek gerek bence.

Bence olması gereken; çocukla, eski eşle, şimdiki eşle ayrı ayrı konuşup durum tespiti yapmak. Herkesin ortak noktası baba çünkü. Velvetrose'nin eşinin yaptığı sıfır sorun muhabbeti. Mesela kadın bir gün anne olursam çocuğum için birikim yapıyorum diyor, adamda var mı bu düşünce? Evet kızıma ödüyorum veriyorum ama olursa bizim çocuğumuz için de şunu bunu yapıyorum var mı, yok. Her deliği kapatayım tıkayayım kafam ağrımasın diyor. Evlenmek demek hayat ortaklığı yol arkadaşlığı demek. Benim çocuğum zaten var, senle de bakarız artık kafası varsa bunu bilmek gerek. Demiyorum çocuğun nafakasını azaltsın, üstünü başını almasın, okul masraflarını ödemesin... Ödeyecek çünkü babası, bile isteye dünyaya getirmiş. Ama sınır yok, limit yok. Biz annenle ayrıldık ama sen bizim çocuğumuzsun önceliğimizsin. İkimiz de hep yanındayız, derdin sorunun olursa ben hep baban olarak arkandayım desteğinim vs. Annenin de benim de hayatımızda başkaları olacak, düzenimiz evimiz olacak ama sen her zaman yeni hayatınızda evimizde olacaksın... Bunlar da olmalı hayatta.

Bilemiyorum, ben çocuklarımla her zaman her şeyi konuştum söyledim anlattım. Üzülmesinler psikolojileri bozulmasın bilmesinler... hiç yapmadım. Önemli olan güven sağlamak. Yapabileceklerimizi yapamayacaklarımızı hep söyledim. Söz verdiysem tuttum, tutamadığım zaman da sebebini açıkladım, telafi edeceğimi söyledim. Yani çocuklar da mankafa boş değiller.

İsim verip sıçratmayayım, şu herkesle atışan üyenin kocası da aynı. Adamlar çocuk yükünü kaldıramıyor. Kimi para yığıyor, kimi de uğraşmaya bile tenezzül etmeyip yeni eşe devrediyor çocuğun sorumluluğunu. Çocuğumu en iyi şartlarda yaşatacağımı istemek ayrı, elinden gelenin en iyisini yapmak ayrı şeyler. Çocukla konuşmaktan durumu açıklamaktan niye korkuluyor çekiniliyor? Halbuki onu da katmak, fikrini almak, karara ortak etmek gerek bence.

Bence olması gereken; çocukla, eski eşle, şimdiki eşle ayrı ayrı konuşup durum tespiti yapmak. Herkesin ortak noktası baba çünkü. Velvetrose'nin eşinin yaptığı sıfır sorun muhabbeti. Mesela kadın bir gün anne olursam çocuğum için birikim yapıyorum diyor, adamda var mı bu düşünce? Evet kızıma ödüyorum veriyorum ama olursa bizim çocuğumuz için de şunu bunu yapıyorum var mı, yok. Her deliği kapatayım tıkayayım kafam ağrımasın diyor. Evlenmek demek hayat ortaklığı yol arkadaşlığı demek. Benim çocuğum zaten var, senle de bakarız artık kafası varsa bunu bilmek gerek. Demiyorum çocuğun nafakasını azaltsın, üstünü başını almasın, okul masraflarını ödemesin... Ödeyecek çünkü babası, bile isteye dünyaya getirmiş. Ama sınır yok, limit yok. Biz annenle ayrıldık ama sen bizim çocuğumuzsun önceliğimizsin. İkimiz de hep yanındayız, derdin sorunun olursa ben hep baban olarak arkandayım desteğinim vs. Annenin de benim de hayatımızda başkaları olacak, düzenimiz evimiz olacak ama sen her zaman yeni hayatınızda evimizde olacaksın... Bunlar da olmalı hayatta.

Bilemiyorum, ben çocuklarımla her zaman her şeyi konuştum söyledim anlattım. Üzülmesinler psikolojileri bozulmasın bilmesinler... hiç yapmadım. Önemli olan güven sağlamak. Yapabileceklerimizi yapamayacaklarımızı hep söyledim. Söz verdiysem tuttum, tutamadığım zaman da sebebini açıkladım, telafi edeceğimi söyledim. Yani çocuklar da mankafa boş değiller.
Eşimle hala çocuk için oturup konuşmuyoruz çünkü ben hem erken olduğunu düşünüyorum hem de kariyerim açısından da doğru bir zaman olmadığını düşünüyorum. Ama birikim yapıyor muyum? Evet. Çocuk olduğunda yaptığım o birikim can suyu gibi olacak. Eşim birikim olarak da hayat sigortası yaptırıyor, tıpkı ilk çocuğuna yaptığı gibi belli bir yaşa geldiğinde yüklü miktarda para kalacak şekilde.
Ha sadece şöyle bir durum var ki benim çocuğum olursa kızına bıraktığı gibi bir evi olmayacak %100 hakları korunmuş şekilde ama bunu da mesele etmedim hiç yeter ki iyi bir eğitim alsın gerisi hallolur kafasında oldum.
Bilemiyorum insan yeri geliyor aynı anne babadan çocuklarına yeterince adaletli olamıyor, bunda da olamayacağı yerler olur ama ben çocuk yapar mıyım ondan hiç emin değilim.

Belki de her şeyi birbirimizle çok paylaştığımız için böyle oluyor. Ben de ailemle ne yaşarsam hemen gelir eşimle paylaşırım.
Eşim eski eşiyle konuşmadı mı? Konuştu. Belki defalarca. Ama artık şey modunda, tamam yeter ki huzurum kaçmasın.
Daha yeni olan olay, çocuğun bir arkadaşının doğum günü varmış, annesiyle çocuğu davet etmişler hediye alınacak işte. Eşime yazmış böyle böyle siz alabilir misiniz. Eşim de şehir dışında o zaman, alamam çalışıyorum işte istanbulda değilim.
Gelen cevap; tamam biz alalım o zaman bana gönderirsin.
Durup dururken nem kapmak değil ki bu, bazı şeyler artık göze parmak gibi zorla rahatsız ettirmeye çalışılır gibi. Bu sefer eşimin huzuru kaçıyor, onunki kaçınca bana yansıyor. Belki anlatmadığı bunun gibi bir sürü olay vardır. İster istemez yansıyor işte.

Velvetrose sen saf mısın? Bir konunda bu özel okul ücretini ödediğin 18 erkek kardeşinle aranda 6 yaş olduğunu yazmışsın, şuan 26-27 olman gerek, bu adamla 5 yıldır tanışıyorsun. Bu adamla belliki yaş farkın var.

Gözünü açmadan hayatı tanımadan bu boşanmış çocuklu adamla sevgili olmuşsun, beş yıldır adam aynı şekilde çocuğa bakıyor, sana yeni mi jeton düştü ?

Üstelik bu konudaki sorunun kocanda olduğunun farkında değil misin? Adam nasıl boklar yiyerek ayrıldıyda en ufak şeyi bile ödüyor, gidip eski eşiyle kavga etmiş mi yıllardır? Etmemiş. Sana gelip sadece söyleniyor, sitem ediyor.

Sana iyi davranıp, kardeşinin özel okulunu ödemeye tamam diyerek iyi davranıyor.

Senin boşanmaya niyetin yok bellili kocanda hala suçu göremiyorsun.

Adamla büyük ihtimal kendi ailen kötü olduğu için, ailenin sana destekleri olmadığı için, hayatta düzenini kurmuş daha önce ev bakmış sorumluluk sahibi zengin adam cazip geldi diye sevgili olup evlenmişsin. Kariyer şu bu düşünen kadın 20li yaşlarında böyle adamla sevgili olup evlenmez.

Boşanmayacaksan çok kurcalama bu harcamaları. Kocana söyle eski eşle ve çocuğa dair olanları sana yansıtmasın, kendi halletsin bunları.

Ben tabi ki giyemem şuan fiziğim oturdu ergenlik çağında değilim kendi bedenimde alıyorum.Ama çocuklara her daim 2-3 beden büyük alınır.Bunu bottan ayakkabıdan kastetmiyorum onu en fazla bir beden büyük alabilirsin.Allah aşkına çocuğunuz 5 yaşındaysa 5 yaş mı alıyorsunuz 6-7 almıyor musunuz😂 Hiç bir annenin tam kalıp aldığına inanmam

Sen gerçek misin?

Velvetrose sen saf mısın? Bir konunda bu özel okul ücretini ödediğin 18 erkek kardeşinle aranda 6 yaş olduğunu yazmışsın, şuan 26-27 olman gerek, bu adamla 5 yıldır tanışıyorsun. Bu adamla belliki yaş farkın var.

Gözünü açmadan hayatı tanımadan bu boşanmış çocuklu adamla sevgili olmuşsun, beş yıldır adam aynı şekilde çocuğa bakıyor, sana yeni mi jeton düştü ?

Üstelik bu konudaki sorunun kocanda olduğunun farkında değil misin? Adam nasıl boklar yiyerek ayrıldıyda en ufak şeyi bile ödüyor, gidip eski eşiyle kavga etmiş mi yıllardır? Etmemiş. Sana gelip sadece söyleniyor, sitem ediyor.

Sana iyi davranıp, kardeşinin özel okulunu ödemeye tamam diyerek iyi davranıyor.

Adamla büyük ihtimal kendi ailen kötü olduğu için, ailenin sana destekleri olmadığı için, hayatta düzenini kurmuş daha önce ev bakmış sorumluluk sahibi zengin adam cazip geldi diye sevgili olup evlenmişsin. Kariyer şu bu düşünen kadın 20li yaşlarında böyle adamla sevgili olup evlenmez.

Boşanmayacaksan çok kurcalama bu harcamaları. Kocana söyle eski eşle ve çocuğa dair olanları sana yansıtmasın, kendi halletsin bunları.
Adam bir haltlar yediği için boşanmış, eminim ama ispatlayamam, öyle işte...

Kocamın neden boşandığını çok çok iyi biliyorum. Evet boşanma davasını eşim açmış, boşanmada hiçbiri belirtilmemiş ama yazışmaları kendim gördüm ama burda bunu asla açmayacağım. Kim bilir ne yaptı da boşandı dediğiniz için yazıyorum. Bu noktada o yanlışlığı düzeltmek zorundayım.
Benim o adamın güvenini kazanmam da hiç kolay olmadı.
Dediğiniz gibi evlenmiş olsaydım, ülkede bir yığın bekar hiç evlenmemiş ayrıca gayet zengin olan erkek var. Gider onlardan biriyle evlenir kendimi de bu kaosun içine sokmazdım. İnanmazsınız ama gerçekten severek evlendim.

Kocamın neden boşandığını çok çok iyi biliyorum. Evet boşanma davasını eşim açmış, boşanmada hiçbiri belirtilmemiş ama yazışmaları kendim gördüm ama burda bunu asla açmayacağım. Kim bilir ne yaptı da boşandı dediğiniz için yazıyorum. Bu noktada o yanlışlığı düzeltmek zorundayım.
Dediğiniz gibi evlenmiş olsaydım, ülkede bir yığın bekar hiç evlenmemiş ayrıca gayet zengin olan erkek var. Gider onlardan biriyle evlenir kendimi de bu kaosun içine sokmazdım. İnanmazsınız ama gerçekten severek evlendim.

20lerinin başındayken, bu adamın senin peşinda koşması gerekirken, sen bu boşanmış, çocuklu, yaşından senden büyük adamın peşinden koşmuşsun. Bu bile yeterli oluyor adamla neden evlendiğine.

Burada hepimiz kadınız, birbirimizi kandırmayalım, anonim yer burası, ne kendini ne bizi kandır.

Bekar hiç evlenmemiş adamlar işte henüz sorumluluk sahibi olmadıkları, kariyerleri düzenleri kocan gibi oturmadığı için cazip gelmemiş işte.

Ek olarak o bahsettiğin boşanma nedenleri olsa bu adam bu eski karısıyla bu kadar rahat, normal, sakin iletişim kuramaz.

Bu kaosu yaşayacağını beş yılıp bilip evlenen kimse hele ge olup "ama sevdim" demez. Adamın yaşı var, eski eşi var, çocuğu var.

Boşanmayacaksın, boşanacak durumda değilsin. Daha kardeşine beraber ödediğiniz okul borcu var. Ne ailen ne sen zengin değilsiniz, boşansan onların yanına dönmek istemezsin. O zaman söylenmeyeceksin. Bile bile evlenmişsin bu durumu.

Senin gibi böyle düzgün aile sevgisi, merhameti görmemiş çoğu kadına bir başka erkeğin kendi evladına gösterdiği o baba sevgisi, sorumluluk, merhamet çok cazip geliyor. Yoksa bu adamlar evlenilecek adamlar değiller. Çocuğunu nasıl böyle düzgün sevdiyse beni de sever, bana sahip çıkar, evine bakar mantığında yürüyorsunuz.

Yoksa kimse yaşça büyük, boşanmış, hele böyle eski eşinin memesine botoksuna dikkat edip laf eden adamla evlenmez.

Boşanma davasında davayı kim açarsa parayı o yatıyor.

Davacı konumda oluyor.

Yani eşin davayı açmasının nedeni eski eşinin parayı vermemesi.

Eşe dosta da davayı ben açtım diye hava atıyorlar ama lakin ki öyle değil bilgin olsun 😉

Sonuçta biri dava açıyorsa parasını ödeyip diğeri de kabul ediyor boşanmayı.

Yoksa kadın istemezse hakimler boşamıyor uzun bir müddet 😉

Senin gibi böyle düzgün aile sevgisi, merhameti görmemiş çoğu kadına bir başka erkeğin kendi evladına gösterdiği o baba sevgisi, sorumluluk, merhamet çok cazip geliyor. Yoksa bu adamlar evlenilecek adamlar değiller. Çocuğunu nasıl böyle düzgün sevdiyse beni de sever, bana sahip çıkar, evine bakar mantığında yürüyorsunuz.

Yoksa kimse yaşça büyük, boşanmış, hele böyle eski eşinin memesine botoksuna dikkat edip laf eden adamla evlenmez.
Düzgün bir aile sevgisi görmemiş dediğiniz nedir? Babamın ölmesi mi? Ailem problemli olabilir ama ailemden sevgi gördüm çok şükür ki.
Ben paramı kazanıyorum. Eşim kadar kazanmıyorum doğru. Ama bugün ailemin evine dönsem hayatımı idame ettirebilirim.
Bu adamlar evlenilecek adamlar değiller dediğiniz noktada eşimin evlenip boşanmış çocuklu olması mı? Bu bir hayat görüşü olabilir ama bugüne kadar şu problemler harici, eşimden en ufak bir saygı eksikliği veya bir yanlış görmedim. Hala da o kadar güzel sever ki her işe gittiğinde sabaha karşı ben uyurken öpmeden, sevmeden gitmez. Zaten bu yüzden boşanmayı düşünüyorum diye acaba ayıp mı ediyorum diyorum kendime.
Neticede güzel sevilen bir kadınım, dediğiniz gibi burda anonimiz ne sizi ne de kendimi kandıracak bir durumum yok.

Boşanma davasında davayı kim açarsa parayı o yatıyor.

Davacı konumda oluyor.

Yani eşin davayı açmasının nedeni eski eşinin parayı vermemesi.

Eşe dosta da davayı ben açtım diye hava atıyorlar ama lakin ki öyle değil bilgin olsun 😉

Sonuçta biri dava açıyorsa parasını ödeyip diğeri de kabul ediyor boşanmayı.

Yoksa kadın istemezse hakimler boşamıyor uzun bir müddet 😉
Kadının mahkemede “ben boşanmak istemiyorum hakim bey” dediğini söylemedim ki?

Kadının mahkemede “ben boşanmak istemiyorum hakim bey” dediğini söylemedim ki?

Boşanma davasını eşim açmış demek, eşim istemiş boşanmayı demek. Karşılıklı istemişler boşanmışlar diyorum.

Parayı kim öderse o açmış gözüküyor,davacı olarak gözüküyor. Yani karşılıklı boşanmak istemişler ve boşanmışlar.

Düzgün bir aile sevgisi görmemiş dediğiniz nedir? Babamın ölmesi mi? Ailem problemli olabilir ama ailemden sevgi gördüm çok şükür ki.
Ben paramı kazanıyorum. Eşim kadar kazanmıyorum doğru. Ama bugün ailemin evine dönsem hayatımı idame ettirebilirim.
Bu adamlar evlenilecek adamlar değiller dediğiniz noktada eşimin evlenip boşanmış çocuklu olması mı? Bu bir hayat görüşü olabilir ama bugüne kadar şu problemler harici, eşimden en ufak bir saygı eksikliği veya bir yanlış görmedim. Hala da o kadar güzel sever ki her işe gittiğinde sabaha karşı ben uyurken öpmeden, sevmeden gitmez. Zaten bu yüzden boşanmayı düşünüyorum diye acaba ayıp mı ediyorum diyorum kendime.
Neticede güzel sevilen bir kadınım, dediğiniz gibi burda anonimiz ne sizi ne de kendimi kandıracak bir durumum yok.

Eski karısının bedenindeki bütün değişimlere dikkat eden, sana ondan olay taşıyan adam mı saygısız değil? Kocanın yaptığı sana terbiyesizlik terbiyesizlik. Senle evli adam, boşandığı kadının her yerini inceliyor, sohbetler ediyor kadınla. Üstüne gelip sana sitemler ediyor eski karısı hakkında. Güzel sevilen bir kadın değilsin kısacası.

Evet düzgün ailede yetişmemişsin, gerekli sevgiyi, ilgiyi görmemişsin. Sen kendi konuna yazmışsın zaten sorunlu silem vardı diye. Evladını seven aile zaten 20lerinin başındayken kızıyla böyle bir adamın görüşmesime müsade etmez, 18 yaşındaki özel üniversite parasını bu tipe ödetmez.

Boşanmayacaksın zaten. Boşansan gidecek yerin yok. Paran yok. Boşanma blöfünü açma boşuna.

Annemle babam 30 yıllık evliler her sabah-akşam öpüşüyorlar. Bi zahmet siz yeni evliyken o bahsettiğin olay olsun.

Boşanma davasını eşim açmış demek, eşim istemiş boşanmayı demek. Karşılıklı istemişler boşanmışlar diyorum.

Parayı kim öderse o açmış gözüküyor,davacı olarak gözüküyor. Yani karşılıklı boşanmak istemişler ve boşanmışlar.
Ben aksini söylemedim ki.
Eşim boşanmak istediğini söylüyor, boşanma davası açıyor. Zaten aksi olsaydı anlaşmalı değil çekişmeli boşanma davası olmaz mıydı?
O süreçte de eski eşi çift terapisi vs öneriyor olmuyor en sonunda da anlaşıp boşanıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X