Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
öğrenci olduğun için daha uygulamaların tamamını bilmiyorsun. Nafakayı çocuğun ihtiyaçları için harcamadığı gerekçesi ile nafakanın azaltılmasına ilişkin bir dava açarsa , dava reddedilir. Cem Yılmaz bile eski eşim nafakayı çocuğuma harcamıyor , o yüzden azaltın demedi. Dolar üzerinden nafaka veriyorum , dolar çok yükseldi , ve gelirim düştü diye dava açtı ve kaybetti. Ayrıca kadın çalışıyor , kendi parasını kazanıyor , dudak dolgusu, botoks yılda sadece bir ya da iki kez yapılan ve çok pahalı olmayan uygulamalar. Lütfen bir kadın ve geleceğin hukukçusu olarak, ataerkil sistemin kadın ve anneler üzerinde yarattığı baskıyı destekleme. Adam yeni eşi ile gezip tozarken, tek öz çocuğunun bazı maddi ihtiyaçlarını karşılayıp , haftada bir görünce muhteşem baba, eski eşi çocuğu için saçını taramaya vakit bulamaması gerekirken , haftanın altı günü çocuğa bakıp bir yandan işe giderken kendi bakımına para harcadı diye bundan ana olmaz, harcadığı paranın hesabını versin diyemezseniz. Mahkemeler de bunu demez.
Çocuk gayet halinden memnun ve mutlu annesi ile yaşamaktan, bunu konu sahibinin kendisi söylüyor.
Ayrıca baba anlaşmalı boşanmış ve çocuk için iştirak nafakası , eğitim gibi bazı giderlerini karşılamayı kabul etmiş zaten, ayrıca kesinlikle çocuğun velayetini almak gibi bir niyeti de yok.
Olayları ne güzel çarpıtıyorsunuz :) epey okudum, yer yer hayret ettim.
Şuraya bir virgül eklemek isterim ki, biz eşimle günümüzü gün edip haydi eller havaya modunda takılmıyoruz. Yukarıda da yazdım işinize geldiği gibi okumayı bırakırsanız belki anlarsınız. Adam hayvan gibi çalışıyor, yeri geliyor tek gün boşunda kızını alıyor. Sabit bir izin günü yok, o yüzden bazen iki gün alıyor. Veya bazı günlerini bana ayırıyor tıpkı annesi gibi.
Nasıl ki bazen annesi kızı bizdeyken kendi sevgilisiyle görüşüyor, biz de bazen boş gününde kızı annedeyken birbirimize vakit ayırıyoruz.
Geçin artık ya. İnsanda biraz onur, gurur olmalı.
Memesini de dikleştirebilir, botoks da yaptırabilir bunların hepsi harika şeyler evet. Ama sen kızını ille de babası alsın diye kirli, küçük gelmiş şeylerle gezdiriyorsun.
E ondan önce de babası almıştı? Ondan önce de babası almıştı? Ondan önce, ve ondan önce de…

Avukatsınız madem siz de iyi bilirsiniz ki müşterek çocuğun giderleri ortaktır. Kimse ondan ortak olmasını da beklemiyor, olur olmadık vakitte 250-300 liralık kitap için yazarken azıcık duruşlu olmasını bekliyoruz. Manipülasyonlarınızı bırakın

Yazıklar olsun, demek 3 - 4 Beden büyük aldın ha , o babaya da binlerce defa yazıklar olsun , siz kimsiniz ki o çocuğun ihtiyaçlarına bu şekilde karar veriyorsunuz!
Hepimizi öyle giydirmişlermiş, sizin aileniz de böyle değil miydi diyor. Çok çok kuzenlerimizin küçülmüşlerini giydik. O giysiler de aile arasında dönerdi. Çocukluk resimlerime bakınca hep cici bici kıyafetlerim olmuş. Yokluk vardı alamazdık ama annem elinde dikerdi. Birine giysi falan verirken elli kere kontrol ediyoruz, lekesi vs var mı diye bakıyoruz. Giyecek olan rencide olmasın diyoruz.
Çocuğun annesini o kadar sindirmiş ki, kadın çorabı atleti ezile büzüle söylemiş, alır mısınız demiş. 25 bini 1 kış için mi ödiycez diyor. Git akşam pazarında kalanları, yere dökülenleri topla yedir demiş midir?

Görgü kültür zerafet sonradan yüklenmiyor malesef. Eski konularına bakınca manzara ortada. Beş kuruşluk adamlardan çocuk yapınca ömür boyu çekiyorsun.

Burada anne olanlar veya boşanmış çocuklu olanlar o kadını haklı görmüş.Öncelikle konu sahibi size Allah sabır versin.Çünkü bende şuanda boşanmış çocuklu bir adamlayım.23 bin nafaka veriyor üstüne tüm masraflarını baba karşılıyorsa neden nafaka veriliyor ? Bu çocuğu sadece baba mı yapmış ? Neden yarı yarıya olmuyor paylaşılmıyor harcamalar ? Bunun bana göre doğrusu yarı yarıya paylaşmaktır.Mesela eşimin eski eşi benimle muhattap oluyor bana yazıyor.Bu durmun doğru olmadığının farkındayım aslında babasıyla konuşması gerekir ama konu sahibi fazla nazik ve naifsiniz.Biraz dişli olsanız her şey çözülür.Gösterin pençelerinizi bakalım eski eş veya eşiniz bu kadar ince olacaklar mı. Geçen sene binlerce liralık kışlık alışverişi yaptık çocuğa en pahalı botları montları kışlıkları aldık.Geçen gün kadın bana yazdı çocuğa kışlık alınacak diye.Pardon dedim ? Hayırdır ? Bu çocuğa o kadar pahalı şeyler aldık sadece bir kış mı giyecek dedim.Ve hepsini 3-4 beden büyük aldık iki kış giyebilsin diye,olmaması imkansız.Çocukta obezite sorunu çıkmadıysa bu senede giydireceksin dedim.Öyle sürekli her kış alamayız dedim verdim ağzının payını.Neymiş çocuğa kıyafetler olmuyormuş.Fotoğraflardan görüyorum gayette oluyor.Salak değilim bir çocuk bir yaz geçirince 4 beden büyümez çünkü.Geçen gün kreş mevzusu açtı yarı yarıya paylaşırsanız neden olmasın dedim.Kendisi Allahtan şehir dışında,şuanda başka bir adamla beraber.Ha birde utanmadan çorap ve çamaşırda alır mısınız demişti.Dünyanın nafakasını alıyorsun o nafakadan çocuğuna bir çorap alamıyor musun nereye gidiyor bu paralar dedim.Benim kocamı sömüremezsin izin vermem dedim.Çocuk ortak yapıldıysa harcamalarda ortak olacak.Siz bence bu kadar kibar olmayı bırakın,silkelenin.Sizin kibarlığınızdan yüz bulmuş bunlar.Ayrıca ne alaka kardeş istemiyormuş çok ağlıyormuş😂 benim eşim bana bunu dese veya eski eşi eşime söylese eşim yapıştırırdı cevabını sana mı soracağız diye.Zaten ben dişli olduğum için eski eşini benle muhatap ettirdi onuda biliyorum.Bir gün yine masraflarla alakalı yazınca eski eşime,karımla konuş evin ekonomisi onda kendi aranızda halledin dedi.Bana gelince affaladı ex kişisi.Ha birde bi kere kendisi çocuğun diş tedavisi için 150bin lira lazım demişti eşime,tabi ben sağlıkçıyım inanmadım.Kadının tek derdi para koparmaktı.Araştırdım sonra yalan olduğunu gördüm.Eşimede gösterdim.Konu sağlıksa milyonlar feda edilir,ama işte karşı taraf para avında olunca ben de pençe gösteriyorum.Dinsizin hakkından imansız gelir.Eşim sizin eşiniz gibi olsa kıyameti koparırdım,düzelmiyorsa da ayrılırdım.Tamamen haklısınız bu konuda.

Yasadigin herseyin ofkesini yansitacagin birini bulmuşsun.
Kime sorarsan sor cocuga 4 beden büyük giysi alan bir ebeveyn goremezsin. Hicbir cocuk ustunde cuval gibi duran seyleri giymek istemez.

Allah da senin hakkından gelsin ne diyeyim ...
Sanırsın çocuğu 5 vakit dövüyorum üstüne birde babasına 5 kuruş harcatmıyorum😂 İşkence ediyorum bla bla. Bir şeyi papağan gibi tekrarlamayı sevmiyorum ama annesi o dönem bize?büyük alın seneyede giysin dediğine göre siz niye çıldırıyosunuz ya.Benim çocuğum yok hayatımda hiç çocukta bakmadım biz ne alınacaksa annesine sorup öyle alıyoruz.Ben çocuğun annesi miydim de bedenini bilip alayım kadın kendiside demişti bunu.Vay arkadaş çocuğa 2-3 beden giydik diye bedduamızda eksikti.

Ay sinir oldum , çocuğa 3- 4 Beden büyük almış mış da , yok kadın kandırıyormuş da , Allah evlatlarımızı korusun ve annesiz babasız bırakmasın diyorum , gerçekten olan çocuğa oluyor...
O da bir gün eski eş olur, bi tane densiz de gelir onun çocuğuna 4 beden büyük alır. Sonra vay efendim sevgilisine yediriyor, evli adamla beraber diye de sağda solda konuşur ciğer yangınını bastırır öyle.

Yasadigin herseyin ofkesini yansitacagin birini bulmuşsun.
Kime sorarsan sor cocuga 4 beden büyük giysi alan bir ebeveyn goremezsin. Hicbir cocuk ustunde cuval gibi duran seyleri giymek istemez.
Canım.. Bak güzelim..
Eğer üstüne çuval gibi olsaydı annesi gidip değiştirirdi ve zaten değiştirdiği şeyler oldu.
Sabırrrrrrr

O da bir gün eski eş olur, bi tane densiz de gelir onun çocuğuna 4 beden büyük alır. Sonra vay efendim sevgilisine yediriyor, evli adamla beraber diye de sağda solda konuşur ciğer yangınını bastırır öyle.
Off evet katip eşimin exinin arkadaşları ve akrabaları olduğunuz için kötülüyorum size,evet.Çıkarım var çünkü.

Memesini de dikleştirebilir, botoks da yaptırabilir bunların hepsi harika şeyler evet. Ama sen kızını ille de babası alsın diye kirli, küçük gelmiş şeylerle gezdiriyorsun.
E ondan önce de babası almıştı? Ondan önce de babası almıştı? Ondan önce, ve ondan önce de…
Velvetrose, haklısınız ama bu sizin değiştirebileceğiniz bir şey değil. Sizin gördüğünüz fark ettiğiniz şeyleri eşiniz de görüyor biliyor. Gelip gidip size anlatıp söylenmesini durdurmak zorundasınız. Eski eşle konuşmayıp tüm yükü negatif enerjiyi size boşaltıyor. Boşanmak bence de sizin durumda çok fazla. Ama karşılıklı sınır belirlemek, rest çekmek bazen ilişkileri yola koyar. Eşim üzülmesin söylemeyeyim, kızım üzülmesin annesine söylemeyeyeyim... Kısır döngü içindesiniz. Eşiniz yok yoksul değil, yatırımı evi iyi bir geliri var. Ortak hesabınızda ikinizin de ellemeyeceği birikim yapabilirsiniz. Sizin maaşınız sizde, eşinizinki onda ve belli miktarda ortak hesapta durur. Evet evlilikte ayrı gayrı - senin paran benim param olmamalı ama sizin çocuğunuz yok, eşinizin var. Çocuk büyüyüp evlenene kadar ya da mesleğine başlayana kadar maddi olarak orada duracak, bir yere gitmeyecek. Bence bunu da konuşun, siz doğmamış çocuğunuza birikim yapıyorsunuz ama eşiniz de yapıyor mu, daha doğrusu bir çocuk daha istiyor mu?

Bir de şu var. Çocuğun yaşını yazdınız mı bilmiyorum ama bazen bir giysiye bağlanabiliyorlar. Benim kız da mesela çarığa dönmüş ayakkabı giyiyor. Benimle seçmek almak istemiyorsan git model beğen ayağına dene kendin al diyoruz. Niye ki, ayakkabım iyi benim diyor. Her tarafı boyanmış iplikleri çıkmış hırkası var mesele, her şeyi atar o hırkayı atmaz.

Off evet katip eşimin exinin arkadaşları ve akrabaları olduğunuz için kötülüyorum size,evet.Çıkarım var çünkü.
Ben senin neyin olduğunu çok iyi biliyorum, senle az muhatap olan herkes anlıyor. Saklayamıyorsun merak etme.

Ben dişliyim diye kocam para mevzularında eski karısıyla beni muhatap ediyor diye adeta övünen birine laf anlatmaya çalışıyorlar katip ya. Körler sağırlar birbirlerini ağırlıyor işte. :olamaz:

Ben o kadına vicdan yapsam hakkında çok iyi konuşup çok iyi davranırdım,mahçup olurdum.Yuvasını ben yıkmadım neyin vicdanını yapayım.Sen inanmak istediğine inanıyorsun.Daha neler anlatırım da yine inanmazsın biliyorum.Her anne her boşanmış kadın çokda masum değil.Yoksa kimse kolay kolay yuvasını bozmaz.

Ben o kadına vicdan yapsam hakkında çok iyi konuşup çok iyi davranırdım,mahçup olurdum.Yuvasını ben yıkmadım neyin vicdanını yapayım.Sen inanmak istediğine inanıyorsun.Daha neler anlatırım da yine inanmazsın biliyorum.Her anne her boşanmış kadın çokda masum değil.Yoksa kimse kolay kolay yuvasını bozmaz.
O kadını dinlemek istiyoruz biz. Yapabilirsen bunu yap. Senin hezeyanların sıktı.

Velvetrose, haklısınız ama bu sizin değiştirebileceğiniz bir şey değil. Sizin gördüğünüz fark ettiğiniz şeyleri eşiniz de görüyor biliyor. Gelip gidip size anlatıp söylenmesini durdurmak zorundasınız. Eski eşle konuşmayıp tüm yükü negatif enerjiyi size boşaltıyor. Boşanmak bence de sizin durumda çok fazla. Ama karşılıklı sınır belirlemek, rest çekmek bazen ilişkileri yola koyar. Eşim üzülmesin söylemeyeyim, kızım üzülmesin annesine söylemeyeyeyim... Kısır döngü içindesiniz. Eşiniz yok yoksul değil, yatırımı evi iyi bir geliri var. Ortak hesabınızda ikinizin de ellemeyeceği birikim yapabilirsiniz. Sizin maaşınız sizde, eşinizinki onda ve belli miktarda ortak hesapta durur. Evet evlilikte ayrı gayrı - senin paran benim param olmamalı ama sizin çocuğunuz yok, eşinizin var. Çocuk büyüyüp evlenene kadar ya da mesleğine başlayana kadar maddi olarak orada duracak, bir yere gitmeyecek. Bence bunu da konuşun, siz doğmamış çocuğunuza birikim yapıyorsunuz ama eşiniz de yapıyor mu, daha doğrusu bir çocuk daha istiyor mu?

Bir de şu var. Çocuğun yaşını yazdınız mı bilmiyorum ama bazen bir giysiye bağlanabiliyorlar. Benim kız da mesela çarığa dönmüş ayakkabı giyiyor. Benimle seçmek almak istemiyorsan git model beğen ayağına dene kendin al diyoruz. Niye ki, ayakkabım iyi benim diyor. Her tarafı boyanmış iplikleri çıkmış hırkası var mesele, her şeyi atar o hırkayı atmaz.
Şu kısım o kadar doğru ki. Eski eşin ve çocugunla ilgili her şeyi niye yeni eşine anlatır, dert yanarsın? Hele maddi meseleler, karşı tarafa doğru düzgün sesin çıkmıyor evde karını doldurup, endişeye sürüklüyorsun. Farkında olmadan kızına karşı da farklı düşünmesine sebep olur böyle. Eğer bak ben kızıma ancak yetiyorum gibi bir bilinçli anlatış değilse bu çok bereriksizce, ikinci eşlerin bu kadar yıpranmasında asıl etkili kişi kocaları ama ilk eşi suçlamak daha kolay geliyor.

Şu kısım o kadar doğru ki. Eski eşin ve çocugunla ilgili her şeyi niye yeni eşine anlatır, dert yanarsın? Hele maddi meseleler, karşı tarafa doğru düzgün sesin çıkmıyor evde karını doldurup, endişeye sürüklüyorsun. Farkında olmadan kızına karşı da farklı düşünmesine sebep olur böyle. Eğer bak ben kızıma ancak yetiyorum gibi bir bilinçli anlatış değilse bu çok bereriksizce, ikinci eşlerin bu kadar yıpranmasında asıl etkili kişi kocaları ama ilk eşi suçlamak daha kolay geliyor.
Belki de her şeyi birbirimizle çok paylaştığımız için böyle oluyor. Ben de ailemle ne yaşarsam hemen gelir eşimle paylaşırım.
Eşim eski eşiyle konuşmadı mı? Konuştu. Belki defalarca. Ama artık şey modunda, tamam yeter ki huzurum kaçmasın.
Daha yeni olan olay, çocuğun bir arkadaşının doğum günü varmış, annesiyle çocuğu davet etmişler hediye alınacak işte. Eşime yazmış böyle böyle siz alabilir misiniz. Eşim de şehir dışında o zaman, alamam çalışıyorum işte istanbulda değilim.
Gelen cevap; tamam biz alalım o zaman bana gönderirsin.
Durup dururken nem kapmak değil ki bu, bazı şeyler artık göze parmak gibi zorla rahatsız ettirmeye çalışılır gibi. Bu sefer eşimin huzuru kaçıyor, onunki kaçınca bana yansıyor. Belki anlatmadığı bunun gibi bir sürü olay vardır. İster istemez yansıyor işte.

Hepimizi öyle giydirmişlermiş, sizin aileniz de böyle değil miydi diyor. Çok çok kuzenlerimizin küçülmüşlerini giydik. O giysiler de aile arasında dönerdi. Çocukluk resimlerime bakınca hep cici bici kıyafetlerim olmuş. Yokluk vardı alamazdık ama annem elinde dikerdi. Birine giysi falan verirken elli kere kontrol ediyoruz, lekesi vs var mı diye bakıyoruz. Giyecek olan rencide olmasın diyoruz.
Çocuğun annesini o kadar sindirmiş ki, kadın çorabı atleti ezile büzüle söylemiş, alır mısınız demiş. 25 bini 1 kış için mi ödiycez diyor. Git akşam pazarında kalanları, yere dökülenleri topla yedir demiş midir?

Görgü kültür zerafet sonradan yüklenmiyor malesef. Eski konularına bakınca manzara ortada. Beş kuruşluk adamlardan çocuk yapınca ömür boyu çekiyorsun.
Ya çok üzüldüm inan , çocuklara asla dayanamıyorum ve bu mecra da daha neler duyacağım bilemiyorum, neden bu kadar acımasızlar, zamanın ne getireceğini bilmeden nasıl bu kadar kötü olabiliyorlar, ya hu çocuğu annesi isterse en kötü insan olsun o zavallı çocuğun suçu ne ? Allah hepimizin evlatlarını korusun 😕

Evet genelde kadınlar yuvasını bozmamak için direniyor ve çok fedakar oluyor son ana kadar , kim bilir adam ne yaptı da kadın mecbur kaldı...

Merhabalar herkese. Bilen bilir daha önce konu açmıştım, eşimin önceki evliliğinden bir çocuğu var.
Dün ilk kez ciddi ciddi boşanmayı düşündüm. İleride yaşayacaklarımın bir fragmanını gördüm sanki.
Bizim henüz çocuğumuz yok.
Eşim inanılmaz verici bir insandır, şurada x kişi yardıma ihtiyacı var deyin koşa koşa gider yardım eder ki ben bu huyunu çok severim ama artık sömürüldüğünü düşünmeye başladım.
Yine daha önce söylemiştim, çocuğuyla da hiçbir problemimiz yok sever beni arkadaş gibiyiz çoğunlukla.
Ama büyüklerin hırsları ne yazık ki etkiliyor ilişkileri.
Eşim çocuğunun a’dan z’ye her şeyini karşılar. Özetleyecek olursam özel okul, en az 3 tane kurs, özel sağlık sigortası, hayat sigortası, servisi, her tatili, her etkinliği, yaz okulları, kitabı vs.. çocuğu olanlar daha iyi bilir belki aklıma gelmeyen her türlü giderler. Onun haricinde her zaman gittiği yerlerden bir şeyler alır. Üstüne asgarinin bir tık üstünde nafaka veriyor.
Karşı tarafın evi, kendine ait işi güzel de bir geliri var anlamanız açısından detaylıca anlatıyorum.
Eşim çocuğunu da işinden ne zaman vakit bulabilirse yatılı kalacak şekilde alıyor, dışarıda da eğlenceli vakit geçirmek için epey uğraşıyoruz şu müze, bu etkinlik vs.
Yani benim eşim eksik bir baba değil ve karşı tarafın bir şeylerin acısını çıkartacağı durumlar da yok. Boşanmaları da sevgi eksikliğinden kaynaklı, anlaşmalı boşanma.

Neyse ben sıkıntıma geleyim, çocuğun annesi çocuğuna bir kuruş harcamamak için ekstra çaba sarfediyor. Örneğin bi 8 ay önce falan eşim bi ayakkabı almıştı çocuğuna, ben de ne zamandır görüyorum ayakkabılar perişan halde beraber bi yere gidiyoruz kötü gözüküyor yani yanlardan patlamış rengi simsiyah olmuş gören de bu insanların parası yok çocuğuna ayakkabı alamıyor sanır. Veya çocuk bir geliyor paçası uzun olması gereken eşofman altı çocuğun boyu uzamış artık bilekten iki karış yukarı gelmiş, küçük geliyor. Yani çocuğa babası ne alıyorsa artık giyilemeyecek hale gelene kadar onlarla geziyor ve en sonunda yine babası alıyor.

Kendisi botokslar, dudak dolguları vs kendisine çok güzel bakıyor. E baksın tabii ki ben de yaptırıyorum her kadının hakkı ama insan neden çocuğuna bir kuruş harcamaktan bu kadar erinir? Bunu da geçiyorum çocuğun hiçbir masrafına dahil olmuyorsun, e üstüne bir asgari iştirak nafakası alıyorsun. O zaman demek ki bu nafaka doğru yere gitmiyor benim canımı sıkan nokta bu. Çocuğuna yaptığı her kuruş masraf helal hoş olsun ama bu para eski eşinin kişisel harcamalarına gidiyorsa işte bir kadın olarak buna katlanamıyorum.

Biz gelirimizi giderimizi her şeyimizi kalem kalem hesaplayan, şurda şu noktada dikkat edelim biraz kemer sıkalım şu ay şöyle birikim yapalım gibi dikkat eden bir çiftiz.

Eşim konuşmasına konuşmuş, zaten sürekli konuşuyor. Acaba şuna da sen mi dahil olsan, 300 liralık kitap masrafı için bana yazmasan direkt sen alsan, benim almamı beklemeden çocuğa bir ayakkabı alsan bu şekilde gezmese vs vs.. sonuç? Yok, aynı.
Eşim bir avukat tanıdığına danışmış sanırım, nafakanın doğru yere gittiğini düşünmüyorum diye ama bir sonuç çıkar mı bilemem. Zaten eşim çocuğunun ucundan kıyısından etkileneceği her şeyden kaçınır bu zamana kadar böyle verici olmasının sebebi de bu.

Ben boşanmış çocuklu bir adama aşık olduğumda zorlanacağımı biliyordum ama evliliğimi bitirme noktasına gelecek kadar ağır bir bedel ödeyeceğimi hiç tahmin etmemiştim. Eşimi seviyor muyum? Evet çok seviyorum. Birbirimizle hiçbir sorunumuz yok ne ilgi alaka açısından, ne de başka bir şey. Ufak tefek kıskançlıklar olur sadece hepsi bu.

Uzun oldu özür dilerim, özetle üzülüyorum. Ya her şeye kulaklarımı tıkayıp umursamamayı öğrenip yoluma devam edeceğim ya da ayrılacağım.
ben boşandım ve hiç çocuğu olmayan biri ile evlendim pişmanda olmadım. şimdi bir çocuğum daha var evliliğimde gayet yolunda ve mutlu gidiyor

Belki de her şeyi birbirimizle çok paylaştığımız için böyle oluyor. Ben de ailemle ne yaşarsam hemen gelir eşimle paylaşırım.
Eşim eski eşiyle konuşmadı mı? Konuştu. Belki defalarca. Ama artık şey modunda, tamam yeter ki huzurum kaçmasın.
Daha yeni olan olay, çocuğun bir arkadaşının doğum günü varmış, annesiyle çocuğu davet etmişler hediye alınacak işte. Eşime yazmış böyle böyle siz alabilir misiniz. Eşim de şehir dışında o zaman, alamam çalışıyorum işte istanbulda değilim.
Gelen cevap; tamam biz alalım o zaman bana gönderirsin.
Durup dururken nem kapmak değil ki bu, bazı şeyler artık göze parmak gibi zorla rahatsız ettirmeye çalışılır gibi. Bu sefer eşimin huzuru kaçıyor, onunki kaçınca bana yansıyor. Belki anlatmadığı bunun gibi bir sürü olay vardır. İster istemez yansıyor işte.
Aileyle eski eş aynı şey değil. Eşiniz size en az şekilde yansıtacak oradan gelen sıkıntıları.
Bu yazdığınız mesaja karşılık kendin alıyorsan al ben göndermeyeceğim diyecek mesela ve bunu sizin bilmenize gerek yok. Bu hediye parasını da gönderiyorsa, kendisinden sizin açınızdan ne köy olur ne kasaba.

Bir kadın eski eşiyle problemini bu kadar yeni eşine yansıtmaz emin olun. Huzurum kaçar diye kılı kırk yarar. Erkeklerin bu konuları yeni eşlerine anlatması, yansıtması, anneleriyle eşleri arasında kuramadıkları dengeyle oluşan gelin kayınvalide problemleriyle benzer durumda. Onların süreci yönetememesi, erkek olduklarının verdikleri rahatlığın sonucunu yine kadınlar ödüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X