Ben tüm anlattıklarınızda en çok "boşanalım diyorum kabul etmiyor, istemiyor" kısmına takıldım.
Sevmiyorum sevemiyorum yapamıyorum diyen, koluna bile girmediğiniz bir adam var evinizde. E eş olmayacaksan, aile olamayacaksak, kadınlık onurumu hiçe sayıp" elimde değil seni sevemiyorum " triperi atacaksan, terapiyi reddedip düzelme ihtimallerini ortadan kaldıracaksan boşanmayalım nedir lütuf mudur acıma mıdır, zulüm müdür!?
Saksıdaki çiçek bile sevgi ilgi beklerken kanlı canlı, duyguları olan, sana çocuk vermiş bir kadına evdeki demirbaş eşyalardan biri ol, insan olduğunu unut,hiç bir beklentisi, duygusu ihtiyacı olmayan, hesap sormayan bir duvar ol mesela demek değil midir?
Kusura bakmayın ama eşiniz egosu ve bencilliği tavan yapmış, kendini dünyanın merkezi sanan pisliğin biri olmayı seçmiş. Sizden kopmamak değil maksadı, ona ait eşyalar olarak kalmanız. Boşanır özgür kalırsanız onsuz bir hayatınız olur, belki yeniden evlenirsiniz, ona aitlikten çıkar başkasına ait olursunuz bencilliği!
Aile de saçmalamış. Herkes bu yollardan geçmiyor, bu yolların sonu % 90 boşanma ile sonuçlanıyor , geri kalanı da köle olarak hayatını mahvetmeyi tercih etmiş insanlar oluyor
Üzülmeyi bırakıp gerçekleri görün lütfen. Hemen bir işe girin, hemen. Öyle üzgün bir ifadeyle değil, Karşısında dimdik durup bu durumda seninle evli kalamam, bir sorunun derdin varsa, ruhsal durumun bozuksa, önerin varsa oturup konuşalım, çözelim, sürdüreceksen uzman yardımı alalım. Ama ben seni sevmiyorum diyen bir yabancı ile karı kocacılık oynayamam. Kesinlikle boşanıyoruz deyin.
Bu durumda boşanmaktan korkacağınız ne kalmış ki zaten. Bekar hayatını yeni fark etmiş, belli biri yoksa da alemlere akarak mutlu olmayı mis gibi tertemiz ailesine tercih etmiş bu adam olamamış adamın hayatında bakıcısı olarak kalıp, muhtemelen o hayattan bıkıp yaşlanıp size muhtaç olacağı günler için sizi kenarda bekletmesine boyun eğip hayatınıza yazık etmeyin
İki gün sonra akıllanırsa diye de hiç endişeniz olmasın. Öyle çabuk akıllanırsa zaten dimdik ayakta durup boşanmış olmanızın katkısı büyük olmuş olacaktır ki iyice süründürür, burnunu sürter ve sizi yeniden ikna etmek için peşinizde koşmasının tadını çıkararak istiyorsanız yeniden evlenirsiniz. Ama lütfen şu an size bu yaptıklarıyla onun için bitmiş olan ama sizin için bitmesine izin vermediği bu evliliği sürdürmeyi kabul etmeyin