Huzursuz etmez mi? Ben de olsam kafayı yerdim. Ama maalesef bu tip davranışları düzeltmek neredeyse imkansız, haklılığınızı ıspatlamaya da çalışamazsınız, 'Ne demek, onlar benim ailem' denir.Merhaba;
Sizinle bir konuyu paylaşmak istiyorum, fikirlerinize ihtiyacım var.
Aslında küçük bir şey ama ben bu konuda takıntılı olduğumdan ve milyonlarca kez konuşmama rağmen hala aynı şeyleri yapıyor.
Eve misafir geldiği zaman sürekli misafirlerin yanında işte şundan da vardı onuda getir hemen çay koy işte şu da vardı niye getirmedin gibi laflar ediyor.
Ben 3 yıl kayınvalidemlerle birlikte oturdum. O yüzden babasıda aynı şekildeydi. Kaç kere konuştum bak eğer misafir in ne yiyip içeceğini düşünüyorsan gel yanıma mutfakta sor, ama milletin yanında görgüsüzmüşçesine bu şekilde davranma dedim. Hiç hoş değil bana göre milletin yanında onu getir bunu götür. Çok istiyorsan kalk kendin getir o zaman dedim ona.
Geçen günlerde babaannesine bir işlem oldu. Tabi sülalecek hastanelerdeydiler. Eşimde o hastanede çalışıyor.
Tutturdu annemler bizde kalacak diye. Hayır yani eşimin ailesi tabi kalabilirler ama neden kalacaklarını anlamış değilim. 3 yıl birlikte oturmanın verdiği bir tedirginlik vardı bende. Kayınvalidem az girmezdi yatak odama kadar.
Neyse hadi ailesini geçtim. Amcası ve yengeside ordalar daha öğlen vaktı, onlara evimizin anahtarını uzatmış 'yenge bizim eve gidin e*** da akşam gelir zaten diye'' Banada k.validem söyledi. Bende akşam eşime söyledim sen yengene böylemi söyledin dedim. tabii şaşırdı önce, nerden duydum diye.
Sonra bana''senle tartışmayacağım'' dedi..
Hayır yani milyonlarca kez konuştuk sen iştesin ben işteyim, ne işi var yengenin amcanın sülalenin bizim evde anlamıyorum. Evleri hastaneye çok yakın altlarında hepsinin arabası var ve bu konuda çok takıntılı olduğumu biliyor. Evde ben yokken birilerinin olması beni huzursuz ediyor.
Evime kimse giremez bensiz, çok şükür, ama kayınvalidemin yatak odamdaki dolabıma girdiği de oldu, tepkim çok büyük olmuştu, kendisine karşı değil tabiki, ama eşime çok söyledim, hiç böyle şey olur mu diye. Başta o da, o benim annem ne olacak bla bla dedi ama ben olayı toparladım, benim o dolapta erotik kıyafetlerim tangalarım var, pedlerim var, söylemesi ayıp, bunları görmesi çok mu hoş dedim, bir daha kimse oraya girmedi =)
Ama şu 'Şunu getir bunu da getir' olayında çok kötü bir şey görmüyorum, klasik türk misafirperverlik, orada amaç sizin ne getireceğinizi bilmediğinizi göstermek değil, misafirin gönlünü olabildiğince hoş tutmak, ben öyle görüyorum yani.