Eşimin değişemez huyları

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.986
1.002
333
Merhaba;

Sizinle bir konuyu paylaşmak istiyorum, fikirlerinize ihtiyacım var.

Aslında küçük bir şey ama ben bu konuda takıntılı olduğumdan ve milyonlarca kez konuşmama rağmen hala aynı şeyleri yapıyor.
Eve misafir geldiği zaman sürekli misafirlerin yanında işte şundan da vardı onuda getir hemen çay koy işte şu da vardı niye getirmedin gibi laflar ediyor.
Ben 3 yıl kayınvalidemlerle birlikte oturdum. O yüzden babasıda aynı şekildeydi. Kaç kere konuştum bak eğer misafir in ne yiyip içeceğini düşünüyorsan gel yanıma mutfakta sor, ama milletin yanında görgüsüzmüşçesine bu şekilde davranma dedim. Hiç hoş değil bana göre milletin yanında onu getir bunu götür. Çok istiyorsan kalk kendin getir o zaman dedim ona.

Geçen günlerde babaannesine bir işlem oldu. Tabi sülalecek hastanelerdeydiler. Eşimde o hastanede çalışıyor.
Tutturdu annemler bizde kalacak diye. Hayır yani eşimin ailesi tabi kalabilirler ama neden kalacaklarını anlamış değilim. 3 yıl birlikte oturmanın verdiği bir tedirginlik vardı bende. Kayınvalidem az girmezdi yatak odama kadar.

Neyse hadi ailesini geçtim. Amcası ve yengeside ordalar daha öğlen vaktı, onlara evimizin anahtarını uzatmış 'yenge bizim eve gidin e*** da akşam gelir zaten diye'' Banada k.validem söyledi. Bende akşam eşime söyledim sen yengene böylemi söyledin dedim. tabii şaşırdı önce, nerden duydum diye.
Sonra bana''senle tartışmayacağım'' dedi..

Hayır yani milyonlarca kez konuştuk sen iştesin ben işteyim, ne işi var yengenin amcanın sülalenin bizim evde anlamıyorum. Evleri hastaneye çok yakın altlarında hepsinin arabası var ve bu konuda çok takıntılı olduğumu biliyor. Evde ben yokken birilerinin olması beni huzursuz ediyor.

canımmm kesinlikle takıntı değil. benim eşimde onu çok yaprdı bı kaç kez de agladım kendımı tutamadım ben cimrimiyim niye koymuyum dıye inan güzelde agırlarım misafiri hep şunu getr bunu koy çok bozuluyordum artık bıraktı o huyunu Allaha şükür. bende evde yokken çok tedırgın olurum evımde bırının olması çok haklısın başka şehrden gelseler neyse. bnm eşimde aynı böyle aynı şehirde olup kal dıye tutturması benı çıldırtıyorrr. demekk ki erkeklerin hepsi aynıymış :)

adananın yerel halkı bu şekilde davranan kişiler için ( huşik,huşikçi ) derler..eşin karşıdaki insanları memnun etmeyede çalışıyor olabilir..misafirperver;:)) ama hatası şu kim olursa olsun evin ahahtarınıda verdiği kişi önce sana sormalı seninde evin..

Son düzenleme:
Evet bizim evimiz.. ama ben sorduğumda bile tartışmayacağım seninle diyor. bunu sormam bile okadar sinirlendirdi ki tartışmak istemediğini söylüyor.. tartışacak ne var ki.. ikimiz karar veremiyoruz birşeylere.. biz bu yuvayı kurmak için ne kadar mücadele ettik k.validem ve k.pederim herşeye karşı çıktılar.. 3 yıl birlikte oturduk para biriktirdik kredi çektik adefersiniz eşşek yüküyle borç ödüyoruz tek kuruş faydaları olmadı.. ama bizimki yinede hoşnut etme çabasında.. offf!

Kesinlikle takıntı değil siz yokken evinizde başka birinin ne işi var. Yiyecek konusunda bişey diyemem aşırı misafirperverlikten oluyor sanırım. Yine de hoş değil tabi siz çocuk değilsiniz çocuğa söylenir ancak hadi kızım çay demle şunu getir falan diye. Umarım düzelir

12-01-2015 ♥

Ne varsa getirirsin yahu ,cok istiyorsa kaldirsin poposunu getirsin,bir dersin iki dersin,yeter.
Hem ne alaka evinin anahtarini insan acil bisey olmadikca vermesi sacma bencede.

Öyle bir tepkiyle karşılaşabiliyorsunuz ki, kendinizde bir şey arıyorsunuz ister istemez.
benim zaten düşüncelerim hiç önemli değil, rahatsız olurmuşum olmazmışım, ne de olsa gelinsin.
önemli olan onun sülalesi..

Bunlar görgüsüzlük alametleri maalesef bi de akrabaya yaranmak için çırpınan koca tavırları.eminim akrabaların yanında BU EVİN ERKEĞİ BENİM tavırları da vardır.
Sana gelince kesinlikle takıntı değil.evime ben yokken annem kardeşim bile giremez.hem sokakta mı kalmışlar bu ne saçmalık böyle kesinlikle eşinle gayet net bir şekilde konuş ve tavrını koy yoksa üzülen sen olursun

üfff...öyle getir götür diyerekten misafire vay efendim çok kıymetlisiniz mesajı vermeye çalışıyo aklısıra...oturduğu yerden iyiymiş valla...hazır amele var..bi de heralde baskın erkek imajı çizmeye çalışıyo milletin yanında...canım kışkırtmak istemem ama kavga etmeden kibarca uyarmaya devam et elbet bir gün yola gelecekkk..

söylediklerinde haklsın, aslında çok ta güzel tepki vermişsin, konuşmuşsun. hoş bir davranış değil, konuşmaya devam et. bak evde senin var zannettiğin şey bitmiş olabilir de, insanlara mahçup olmayalım de ama bilmiyorum anlar mı..

Defalarca uyarmanıza rağmen devam ediyorsa. Şunu getir dediğinde nazikce belim ağrıyor yerini biliyorsun hayatım hadi sen getir diyin..
Anahtar meselesine gelince, bundan sonra bende bizim akrabalara evin anahatarını veririm diyin bakalım.
Bazı erkekler gerçekten çocuk gibi..

Evleri hastaneye zaten yakınsa sizde kalmalarının mantığını anlamadım.
Eşin saçmalamış bence özellikle anahtarı vererek.

Esin çocuk gibi.
Misafirin yaninda bir daha derse arkadasin dediği gibi yerini biliyorsun canim getir hadi rahataizim ben de.

Kayınvalide , kayınpeder anlarım tamam da yenge, amcaya karşıyım yani kendi evi yok mu allah allah eşin misafirperver insan belli ki ama bu durum gerçekten kötü anlamamakta ısrarlı sanırım sende aynı şekilde ona yap bakalm ne yapacak

gercekten sinir bozucu bir durum. benim esimde herseye karismak ister. elini uzatip bir is yapmaz ama herseye karisir. sunu yaptinmi cayi koydunmu bilmem ne. cogu kez konustum kavgada ettim. biraz duzeldi sanki ama ailesinin yanina gidince fabrika ayarlarina donuyor yeniden. gecen yengesi hamile annesiyle konusuyor yenge disardaymis hamile kadinin disarda ne isi var diyor :)) allahimm oyle bir bakis attimki sustu. yani bosversen kisiligidir napiyim desen bu hale gelecek, yengeye kadar karisip laf soylemeye gelecek. ama iste naparsin aileden gelen aliskanlik. bir sekilde konusup tartismaysa tartisip yoluna sokman lazim bence.
ayrica sen evde yokken ustelik sana sormadan evine misafir gonderen esinde utanmadan gelen misafirlerde buyuk ayip yapmislar. ne sacma bir davranis.

Tek bnm kocam mi diodum degilmis :)) aynisini yapar o an kendimi cok kötü hissederim.. ama bu huyuna sukredn.. esimin baliga cikma hastaligi war illallah dedirtti artik yaa (

samsung Galaxy s3mini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…