- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.496
- 798
- Konu Sahibi Haymanaupk
-
Türk örf ve adetlerine göre biz geliniz amcaoglu mu diyeceklerdi
Ablama sinir olacağınıza, gideceği yerleri son anda söyleyen sevgilinize, nerde oturacağınıza karışan kayınvalide adayınıza sinir olun zira bekarken sinir olduğunuz şeyler bile eften püften yani bekara karı boşamak kolay
Hayırlı gelin hayırlı damat lazım diyenler.. Bekara karı boşamak kolay. Biraz empati lütfen. Daha bu saat oldu bebeğim uyumadı oyun oynuyo, banyom salonum mutfağım dağınık. Bebeğimi tek bırakıp iş mi yapayım? Yoksa uyuyan kocayı mı uyandırayım? Yoksa uyuyup dinleneyim mi halihazırda yorgunken? Yoksa yemek mi yapayım? Napayım
Ağzına sağlık kardeşim aynen aklımdan geçenleri yazmissin. Kimse başına gelmeden bilemez. Belki sizin dedelerimiz çok uyumluydu. Bazı insanlar yaslida olsa çok asi olabiliyor. Ayrıca buradaki en önemli konu eşinin sana yardım etmemesi. Yok öyle hem dedem gelsin ısrar edeyim bir hafta kal diye. Bende elimi bi ise surmeyeyim. Amasen hizmette kusur etme. Sınır olduğum erkek profili...Konu sahibinin üzerine gitmeye gerek yok. Yatılı misafir ağırlamak zordur. Herkes sizler gibi bir eliyle çorba karıştırıp diğer elinde çocuğu pışpışlayıp ayak ucuyla da evi süpüremez.
Ayrıca kadın yazmış eşim hiç bir işr elini sürmez diye. Eee o adama rahat tabi misafir çağırmak nasılsa köle var.
Bu dedem olaydı da 3 yıl kalaydı diyen kk kadınlarını da kayınbabaları evlerine kalmaya gelince göremiyoruz nedense.
Kimse emreden yasli bi misafiri seve seve agirlamak zorunda degil..ogluna kizina nazi gecip emrivaki yaptirabilir,fakat bebekli olan torun esine onume sofra koy da neyin nesi ? Ha agirlarsan iyi olur,esinin hosuna gider vs ama rahatsizlik duyuyorsan hicbir mecburiyetin yok,esin dedesine kendi baksa neyse hakkidir sanane derim de elini de degdirmiyormus beyfendi..sakin cocugunu aksatma arkadasim onceligin o olsun,aciktim dese de duzenin nadilsa oyle devam et,begenmezse kendi cocuguna gitsin,ha torunumun evi diye gevelerse torunu baksin bi zahmet
Ben hic oyle bi cumle kullanmadim..herhangi bi irka bi sifat yukleyip de davranis gerekliligi empoze etmedim..davet eden konu sahibi degil ki agirlasin,gelmesini de istemiyor,siz fazlaca,misafirsever olabilirsiniz,konu sahibi degildir,kimsenin onune de hele ki sevmiyorsa bi tas corba koymak zorynda degil,daha once agirlamis ,sevmemis ,bebegini ihmal etmesi canini sikmis,esinin dedesi olmasi emrivakiyle is,yapmaya mecbur oldugu anlamini tasimaz,,kendi cocugu dusunsun o bi tas corbayi,elin bebekli kadini dusunmek mecburiyetinde degileee hani türk milleti misafirperverdi ,yaşlı bir adama sofra kur dedirtmesinde zamanında acıkmadan önünce bir tas çorba koysun madem ...
Ben hic oyle bi cumle kullanmadim..herhangi bi irka bi sifat yukleyip de davranis gerekliligi empoze etmedim..davet eden konu sahibi degil ki agirlasin,gelmesini de istemiyor,siz fazlaca,misafirsever olabilirsiniz,konu sahibi degildir,kimsenin onune de hele ki sevmiyorsa bi tas corba koymak zorynda degil,daha once agirlamis ,sevmemis ,bebegini ihmal etmesi canini sikmis,esinin dedesi olmasi emrivakiyle is,yapmaya mecbur oldugu anlamini tasimaz,,kendi cocugu dusunsun o bi tas corbayi,elin bebekli kadini dusunmek mecburiyetinde degil
Siz dediniz demedim zaten misafirliği ,bu herkesçe dillere pelesenk olmuş bir söz ,güyaaaa öyle ama görüldüğü üzere ..Ben de çok misafir sevmem ,ama yaşlı bir insan gelicem derse bunun içinde 10.000 kere söylenmem ,neyse yapılır edilir ..Çocuğunu aksatması kendi beceriksizliği zira evim ,mutfağım hep dağınık,çocuk huysuz ,hem çalışıp,hem evinin işini yapan,hem koca avutan ,hem çocuk bakan bir sürü insan var ..Bunların sorumluluğunu yerine getiremeyecekse bu yükün altına girmeyecek ne yani evlilik masal mı elbetteki zaten başlı başına sorumluluk evlenirken de maalesef sadece kocayla değil tüm sülalesiyle evleniyor insan ...Bu bilinen bir şey ..
Ayrıca bence zaten Allah hiçbir yaşlı insanı böyle gaddarca düşünen insanların eline düşürmesin ..İnsanlığı kaybedecek duruma gelmişiz hala konuşabiliyoruz yüzümüz kızarmadan ne yazık ...
Ben hic oyle bi cumle kullanmadim..herhangi bi irka bi sifat yukleyip de davranis gerekliligi empoze etmedim..davet eden konu sahibi degil ki agirlasin,gelmesini de istemiyor,siz fazlaca,misafirsever olabilirsiniz,konu sahibi degildir,kimsenin onune de hele ki sevmiyorsa bi tas corba koymak zorynda degil,daha once agirlamis ,sevmemis ,bebegini ihmal etmesi canini sikmis,esinin dedesi olmasi emrivakiyle is,yapmaya mecbur oldugu anlamini tasimaz,,kendi cocugu dusunsun o bi tas corbayi,elin bebekli kadini dusunmek mecburiyetinde degil
Oncelikle is yetistiremeyen bi anneye beceriksiz demeniz hadsizlik,ben yapiyorum o da yapsin vari emrivakiniz sacmalik,sorulmayan sorulara atlayip fikir beyan etmeniz sazanlik,tum aileyle evleniyorum.mantigi kadinin kolelesmesini saglayan hizmet etmesini mecbur goren zihniyeti yaratan orumceklik,elden ayaktan dusme gibi bir durum sozkonusu degilken konu sshibini yuz kizarmasi gereken bi durum gibi lanse etmeniz duygu istismarciligi.. bizler esimizle evleniriz,esimin ailesiyle degil,kendi adima yasli olmasi bana emrivaki is yaptirmasi gucunu ona veremez,konu sahibi daha once agirlamis,ben.olsam agirlamazdim,kendi cocugu agirlasin evladimi ihmale yol aciyorsa.. bunun icin de yuz kizarmasi yasamam gerektigini dusununlere it ururkervan yurur derimSiz dediniz demedim zaten misafirliği ,bu herkesçe dillere pelesenk olmuş bir söz ,güyaaaa öyle ama görüldüğü üzere ..Ben de çok misafir sevmem ,ama yaşlı bir insan gelicem derse bunun içinde 10.000 kere söylenmem ,neyse yapılır edilir ..Çocuğunu aksatması kendi beceriksizliği zira evim ,mutfağım hep dağınık,çocuk huysuz ,hem çalışıp,hem evinin işini yapan,hem koca avutan ,hem çocuk bakan bir sürü insan var ..Bunların sorumluluğunu yerine getiremeyecekse bu yükün altına girmeyecek ne yani evlilik masal mı elbetteki zaten başlı başına sorumluluk evlenirken de maalesef sadece kocayla değil tüm sülalesiyle evleniyor insan ...Bu bilinen bir şey ..
Ayrıca bence zaten Allah hiçbir yaşlı insanı böyle gaddarca düşünen insanların eline düşürmesin ..İnsanlığı kaybedecek duruma gelmişiz hala konuşabiliyoruz yüzümüz kızarmadan ne yazık ...
Oncelikle is yetistiremeyen bi anneye beceriksiz demeniz hadsizlik,ben yapiyorum o da yapsin vari emrivakiniz sacmalik,sorulmayan sorulara atlayip fikir beyan etmeniz sazanlik,tum aileyle evleniyorum.mantigi kadinin kolelesmesini saglayan hizmet etmesini mecbur goren zihniyeti yaratan orumceklik,elden ayaktan dusme gibi bir durum sozkonusu degilken konu sshibini yuz kizarmasi gereken bi durum gibi lanse etmeniz duygu istismarciligi.. bizler esimizle evleniriz,esimin ailesiyle degil,kendi adima yasli olmasi bana emrivaki is yaptirmasi gucunu ona veremez,konu sahibi daha once agirlamis,ben.olsam agirlamazdim,kendi cocugu agirlasin evladimi ihmale yol aciyorsa.. bunun icin de yuz kizarmasi yasamam gerektigini dusununlere it ururkervan yurur derim
Himmm yeni dikkat ettim ya,koca avutan bi kadinin yorumundan soz ediyoruz ,avutmak ????biz iliski yasariz esimizle de sevgilimizle de,sagliklidir yani dialogumuz,hayatim boyunca kimseyi avutmadim,kimseye de saygisizlik hakki vermedim..simdi duygu somurunuzun anlamini kavradim,ben surekli avutan idare eden bi kadinken diger kadin hayir kelimesini kullanamasin ,ev duzenini ben esimin sulalesine gore dizayn ediyorken diger kadin rest cekip kendi duzenini kurmasin ..kisaca benim yapamadigim.hicbir ozgurlugu bireysel karari baska kadin uygulamasin piskolojisi buSiz dediniz demedim zaten misafirliği ,bu herkesçe dillere pelesenk olmuş bir söz ,güyaaaa öyle ama görüldüğü üzere ..Ben de çok misafir sevmem ,ama yaşlı bir insan gelicem derse bunun içinde 10.000 kere söylenmem ,neyse yapılır edilir ..Çocuğunu aksatması kendi beceriksizliği zira evim ,mutfağım hep dağınık,çocuk huysuz ,hem çalışıp,hem evinin işini yapan,hem koca avutan ,hem çocuk bakan bir sürü insan var ..Bunların sorumluluğunu yerine getiremeyecekse bu yükün altına girmeyecek ne yani evlilik masal mı elbetteki zaten başlı başına sorumluluk evlenirken de maalesef sadece kocayla değil tüm sülalesiyle evleniyor insan ...Bu bilinen bir şey ..
takip etmeye gerek yok ki,cumlelerinizden bunu cikardim,zor degil sazanliginizi anlamakAllah Allah çokta takip ederdin beni oysakiSazan falanda demişsin ,sen hayırdır canım ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?