• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin dedesi

Haklılar ama bu şekilde konuşmak çok kaba. ''Gelin yemek hazırla, gelin sofrayı kur.'' Gelin köle mi? ''Gelin hanım sofrayı hazırlar mısın'' demesi bile kabulümdür.
Yapma gözünü seveyim adı üstünde yaşlı ...
Hoşlanmasak bile dile getirilmesi yazılara dökülmesi çok rahatsız edici.
Ayrıca bana da gelin derler severim ben gelin kelimesini .Yaşlı insan bana emretse ne rica etse ne .

Yaşlı duası almak kadar kolay bişey yok aslında onların bi allah razı olsun GELIN dediklerinde bile colugumuzun çocuğumuzun başından ne belalar eksildigini sadece Rab
Bunlar sosyete kısmından anacım. Evlenecekleri zaman Gelin olcam diye sevinirler.
Dede Gelin dedi mi kıyametler kopar :-)

Haha aynen öyle. Gelinim işte ne var ne güzel bi kelime

Yapma gözünü seveyim adı üstünde yaşlı ...
Hoşlanmasak bile dile getirilmesi yazılara dökülmesi çok rahatsız edici.
Ayrıca bana da gelin derler severim ben gelin kelimesini .Yaşlı insan bana emretse ne rica etse ne .
Kendi annem de emrivaki konuşunca kızıyorum ama.

ya çok haklısınız benim halam bir kez eşinin anneannesine banyo yaptırmış kadıncağız gidio gelip onu söylüyor dua ediyor ben bir keresnde dedemi bir günde dört beş ayrı doktora gösterip tüm gün koşturmuştum ikiyıl önce hala anlatır torunum beni şle doktorlara götürdü bana böyle baktı diye en çok seni seviyorum torunlarım arasında der çünkü ben de onu o derece sevip ilgi gösteryorum keşke şimdi de yanında olsam da ona baksam adamcağız da konu sahibinin evinde rahat etmiş ki oraya geliyor ne kadar güzel ama konu sahibi bunun farkında değil
Aynen canım aslında mutlu olması lazım, dededen diğer yakınlarına bir msj aslında bakın ufak bebekli gelinim bile ağırlıyor beni mesajıdır bu.

Gelin denmesi bana da çok itici geliyor. Henüz evli değilim fakat nişanlıyım, kayınvalideme gittiğim bir gün komşusu gelin kalk bana çay koy demişti, ben de sizin gibi uyardım kibarca.. Emir verilmesinden zaten hoşlanmam bir de gelin başa eklendi mi kendimi tutamıştım :)
Ay komşu mu bir de, hooooşşşşt :KK67:En Büyük KK

Ay allah aşkına ya belki 80 küsür yaşındaki insanlardan bahsediyoruz Anadolu'nun neresine giderseniz gidin dedeler gelin der ne var bunda sanki sövdü de hayret bişey ya
Ya hanımefendi size göre normal bana göre değil, napayım şimdi? Benim için sövmekle aynı şey eee siz napabilirsiniz ki bu konuda?

Ya hanımefendi size göre normal bana göre değil, napayım şimdi? Benim için sövmekle aynı şey eee siz napabilirsiniz ki bu konuda?
bence çok katı düşünüyorsunuz bu size bir yerde kaybettirir yaşlıya hürmet diye bir şey var bazılarının dedikleri kulak ardı edilmeli geniş çaplı düünülmeli sadece kendi açımzdan bakılmamalı bence

Ayy yasli basli dede belki oralarda da guleryuz gormuyorda torununum evini tercih ediyor.Bir bebegin bakimi ve evin duzeni sizi cok zorluyordur eminim, ama bemce guzelce evinizi toparlayin dedeyi agirlayin.Eside vefat etmis zaten..
Guleryuzle kirilan bir yumruta bike karin doyurur.

bence çok katı düşünüyorsunuz bu size bir yerde kaybettirir yaşlıya hürmet diye bir şey var bazılarının dedikleri kulak ardı edilmeli geniş çaplı düünülmeli sadece kendi açımzdan bakılmamalı bence
Adam gelirse ben hürmet ederim, sadece sürekli gördüğüm biriyse bana gelin gelin diye emrivaki yapsa kızarım. Ama arada sırada gördüğüm biriyse herhalde mecbur idare ederdim napayım.

Benim dedem babaannem koalisyon kurup bizde 6 ay kaliyorlar. Hazir yemegi mutfaktan alip yemezler bile, illa hergün misafir agirlar gibi 3 cesit yemek olur ve düzenli günde 3 defa misafir sofrasi kurulur. Bu durumda bile büyüge saygi yok derler bütün gün.

Size 1 hafta gelecekmis, azicik sIkIn disinizi. (Klavyede noktasiz i yok, yanlis olmasin diye büyük yazdim). Hem torunudur, az emegi gecmemistir. O emege karsilik 1 hafta nedir ki...
Lütfen abartmayin. Kuafere gidemedim de dert degildir. BDV de neler okuyoruz...

Kızlar ablam adına yazıyorum.
Banlanmış.
Kendisi ismini yazamadığı için gelin yazmış, yoksa dede tabiki ismiyle hitap ediyor benden üye olup yazmamı talep etti.

kaç gün kalacakki altı üstü.
yaşlı başlı adamdan ne yardımı bekliyorsunuz?birkaç gün misafir etmek ne kadar zor olabilir ya gece gece sinir oldum size he. eşinizden rica edin madem size yardımcı olsun.

kaç gün kalacakki altı üstü.
yaşlı başlı adamdan ne yardımı bekliyorsunuz?birkaç gün misafir etmek ne kadar zor olabilir ya gece gece sinir oldum size he. eşinizden rica edin madem size yardımcı olsun.
Ablama sinir olacağınıza, gideceği yerleri son anda söyleyen sevgilinize, nerde oturacağınıza karışan kayınvalide adayınıza sinir olun zira bekarken sinir olduğunuz şeyler bile eften püften yani bekara karı boşamak kolay

Hay agzina saglik ya. Yasli basli insanlara dahi tahammulsuz olanlara ayar oluyorum. Bir de tabi ki idare ederim demis. Madem idare edebilirsin o zaman burada niye veryansin ediyorsun. Kocis bebis varsa yoksa bunlar. Bir hafta da rahat giyinmese olur sanirsin. Dede koltuklarda ziplayip etrafi dagitmaz korkma :D
Bir hafta giyinmiyiversen rahat olmasan nolur? Sabretsen çatlar mısın? Gün gelir sende torunlarınla zaman geçirmek istersinde emzirmesini dert ettiğin evlat seni eve sığdıramaz.
Yaz bunu bi köşeye lazım olur.

Back