• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin dedesi

Konu sahibinin üstüne çok fazla gidilmiş bana göre.. Eşi yardım etmiyor, küçük bebeği var ve 1 hafta yatılı misafir evet onu zorlar.. Bunu söyledi diye yaşlılara karşı acımasız, anlayışsız biri ilan edilmiş.. Ben inanmıyorum açıkçası öyle bir durumda kimsenin sevinerek gelsin kalsın diyeceğini..
Aynı fikirdeyim.Konu sahibi ile aynı şartlarda olsam ben de sorun çıkarırdım.esas sorun eşi.ayrıca ister çalışsın,ister çalışmasın eşler birbirine her konuda destek olmalılar.bebekten dolayı çalışmadığım dönemde eşim işten geldiğinde yapabildiği herşeyi yapıyordu.kaldı ki bunun adı yardım değil.eşlerin dayanışması işbölümüdür.adına yardım dersek,koca ister yapar ister yapmaz.yaptığını da iyilikten sayar.başa kakar.
Konu sahibi,esas sorun eşinin dedsi değil eşin onu biraz değiştirmen gerek.

Rica ederim. Ben sizi anlıyorum. Sizin derdiniz gelip kalmasından ziyade daha önce yaşadıklarınız, dedenin anlayışsız olması ve birde eşinizin yardım etmemesi. Eğer eşiniz yardımcı olsaydı bu kadar sorun yapacağınızı düşünmüyorum. Yalnız dede geldiğinde karnım aç dediğinde o an eşiniz oradaysa verin ona bebeği siz herşeyi halledene kadar o baksın. Yok öyle hem size sormadan yatılı misafir kabul edip hem de kenara çekilmek..
Ya şükür halimden anlayan çıktı :)
Evet biraz zora getiricem eşimi artık. Ev işi nankör yap yap bitmiyor. Eşime yap deyince inat ediyor yapmıyor bide.

Ay Allah razı olsun arkadaşım. İnsanlıktan çıkardılar beni. Kızkardeşimle paylaştım bunu o bile abla ben bile rahatsız etmek istemiyorum sizi düşünüyorum dedi burda bazı arkadaşların yazdıkları moralimi bozdu. İlk bikaç kere geldi hiç ses etmedim. Güzelce ağırladım hatta kuzenlerim bile çok ayıpladı kendi gelini varken bana gelmesini. Kayınvalidem iyi davranmıyo ondan bize geliyo diye düşünüyorum ama biraz anlayış beklerdim açıkçası. Ama bayanlar sağolsunlar beceriksiz saygısız hayırsız saydırdılar
ya tam da tahmin ettiğim şeyi kendi ağzınızla sölediniz kayınvalidem iyi davranmıyor diye kardeşinizin kuzeninizin söylediğine ne bakıyorsunuz siz onlar sizin canınız ama biz tarafsız bakıyoruz objektif yaklaşıyoruz adamın bir hafta kalacağı bile belli değil belli ki kendi oğlunun evinde rahat edemiyor sizin evinizde rahat ediyor birazcık çekiverseniz ne olacak kardeşimin düğünü diyorsunuz kuaför falan madem adam yemek bekliyor siz de kuaföre gitmeden birkaç saat önce hazırlamaya başlasaydınız gitmeden önüne koyar giderdiniz aslında düşününce bazı şeylerin çözümü çok kolay yemek dediğiniz nedir ki külfetli şeyler hazırlamayın siz de ya vallaha izmirdeyseniz gelip ben yapayım adama yemek yani inanın istedikten sonra zor değil siz kafanızda büyütmüşsünüz rahatsız olmuşsunuz aslında ufacık bir şey batıyor şu an size

peki bu insanlar aç mı geziyor. ben bunu anlamadım.
konu sahibinin evinde hiç yemek yok ve evi her daim dağınık.
anormal olan durum bu zaten. düğün günü yemek olmaz mı insanın evinde ya.
Belki yemek bitti yapacak vakit olmadı? İstediği saat yemeği pişireceği saat değildi, telaşı vardı ya da çocuğu rahat durmadı o anda pişiremeyecekti? Her şey olabilir yani neden kadının üstüne bu kadar gidildi anlamıyorum.

Aynı fikirdeyim.Konu sahibi ile aynı şartlarda olsam ben de sorun çıkarırdım.esas sorun eşi.ayrıca ister çalışsın,ister çalışmasın eşler birbirine her konuda destek olmalılar.bebekten dolayı çalışmadığım dönemde eşim işten geldiği yapabildiği herşeyi yapıyordu.kaldı ki bunun adı yardım değil.eşlerin dayanışması işbölümüdür.adına yardım dersek,koca ister yapar ister yapmaz.yaptığını da iyilikten sayar.başa kakar.
Konu sahibi,esas sorun eşinin dedsi değil eşin onu biraz değiştirmen gerek.
Açıkçası ben de sorun çıkarırdım. Ayrıca yaşlıları da çok severim çokta iyi anlaşırım.. Ama burada durum farklı, bu düşüncesizlik.. Ben yorumları hayretle okuyorum şuan zaten :) Kardeşinin düğününe yetişmeye çalışırken yemek istedi yemek yaptım demiş konu sahibi yap ne var denmiş. Cidden merak ediyorum aynı durumda onlar olsa hay hay diyip mutfağa mı geçerlerdi :)

burdan daha çok ban çıkar dememe kalmadı konu sahibinin hesap geçici olarak pasiftir. dağılalım arkadaşlar zira daha çok banlanacağız :D

Haklılar ama bu şekilde konuşmak çok kaba. ''Gelin yemek hazırla, gelin sofrayı kur.'' Gelin köle mi? ''Gelin hanım sofrayı hazırlar mısın'' demesi bile kabulümodür.
Ay allah aşkına ya belki 80 küsür yaşındaki insanlardan bahsediyoruz Anadolu'nun neresine giderseniz gidin dedeler gelin der ne var bunda sanki sövdü de hayret bişey ya

Haklılar ama bu şekilde konuşmak çok kaba. ''Gelin yemek hazırla, gelin sofrayı kur.'' Gelin köle mi? ''Gelin hanım sofrayı hazırlar mısın'' demesi bile kabulümdür.
Gelin denmesi bana da çok itici geliyor. Henüz evli değilim fakat nişanlıyım, kayınvalideme gittiğim bir gün komşusu gelin kalk bana çay koy demişti, ben de sizin gibi uyardım kibarca.. Emir verilmesinden zaten hoşlanmam bir de gelin başa eklendi mi kendimi tutamıştım :)

Eşimin ananeside gelir kalırdı bende yatalak olmadan önce.
Üstelik alt kaçırma durumu vardı iki gün idare ederdim benim de bebeğim ufaktı ay lohusayken de benim yanımdaydı ya çok seviyorum ananeyi.
Kaynanamdan görmediğimi ondan gördüm , yıkadım pakladım ve bir sürü gelini var.
Bu olay gelini kızı var meselesi değil ki kimin yanında iyi hissettiği önemli, siz daha önce iyi ağırlamasanız gelmek istemezdi.
Boşu boşuna kalbini bozuyorsun şeytan alacağın sevaptan eksiltiyor seni.Gerçi banın kalkacakta sen okuyacaksın .

Eşimin ananeside gelir kalırdı bende yatalak olmadan önce.
Üstelik alt kaçırma durumu vardı iki gün idare ederdim benim de bebeğim ufaktı ay lohusayken de benim yanımdaydı ya çok seviyorum ananeyi.
Kaynanamdan görmediğimi ondan gördüm , yıkadım pakladım ve bir sürü gelini var.
Bu olay gelini kızı var meselesi değil ki kimin yanında iyi hissettiği önemli, siz daha önce iyi ağırlamasanız gelmek istemezdi.
Boşu boşuna kalbini bozuyorsun şeytan alacağın sevaptan eksiltiyor seni.Gerçi banın kalkacakta sen okuyacaksın .
ya çok haklısınız benim halam bir kez eşinin anneannesine banyo yaptırmış kadıncağız gidio gelip onu söylüyor dua ediyor ben bir keresnde dedemi bir günde dört beş ayrı doktora gösterip tüm gün koşturmuştum ikiyıl önce hala anlatır torunum beni şle doktorlara götürdü bana böyle baktı diye en çok seni seviyorum torunlarım arasında der çünkü ben de onu o derece sevip ilgi gösteryorum keşke şimdi de yanında olsam da ona baksam adamcağız da konu sahibinin evinde rahat etmiş ki oraya geliyor ne kadar güzel ama konu sahibi bunun farkında değil

Back