Eşimin cebinde bir madde buldum..

Öncelikli olarak ben eşinizin esrar kullandığını varsayarak konuşuyorum. Kullandığı şeyden madde ya da uyuşturucu olarak bahsederseniz tam olarak etkisini ve kimyasal olup olmadığını, ne boyutta zararları olacağını bilemez ve hem sizi hem de daha sonra okuyup yardım almaya çalışacak insanları yanlış yönlendirebiliriz.

Bu çok üzülmeniz gereken bir konu değil bence.Eşinize ciddi birşey olmaz, eğer kullandığı madde esrarsa tüm malı mülkü bu uğurda harcaması gibi bir durum da olmaz. Türkiye'de nadir bulunan bir madde olmadığı ve bir arkadaşın son derece sabırla, sayfalarca, mantıklı açıklamalarla anlattığı gibi fiziksel bir bağımlılığı olmadığı için, Türk polisiye dizilerindeki gibi insanı ağına düşürüp borç batağına sürükleyen satıcıları da yoktur. Kendinizi aşırı stres içine sokmanız size ve ailenize daha fazla zarar verir. Kulaktan dolma bilgilerle, klişelerle kendinizi üzmemenizi öneririm. Onu yapan bunu da yapar bunu yapan %100 bağımlı olar tarzı sözlerle kestirip atanlar, bu tarz deneyime şahsen veya çevresinden gözlemleyerek sahip olmamış insanlardır. Boşu boşuna kendinizi, eşinizi üzmeyin. Zaten eşinizi en iyi gözlemleyecek olan sizsiniz, davranışlarının kötü yönde değişmediğini kendiniz göreceksiniz.

Bir de bu tarz da bir konu daha var bu forumda. Orda da burdaki gibi konu hakkında herhangi bir deneyimi olmayan araştırma yapmadan ciddi bir önyargıyla tüm uyuşturucular aynıdır ve hepsi kötüdür kullananlar sonunda mutlaka eroine başlar hemen terketmelisin çevrendeki o insanı tarzında yorum yapan insanlar vardı. Ben bunu gerçekten anlamıyorum. Sonuçta insanlar hayatlarını etkileyen bir konu hakkında tavsiye istiyorlar. Pek somut kaynağı olmadan körü körüne inanılan doğrularla kestirip atılmaz insanın hayatı.

Son düzenleme:

Cnm çok saol, Eşim eğer çok içen biri olsaydı kesinlikle farkederdim ama zannedersem bir kere denemiş gibi, çünkü 2 gündür beraberiz hatta hafta sonları diyeyim bir fark göremedim. hatta bugün şöyle üstü kapalı konuştuk kendi söyledi, bekarken içmiştim o kafa dağıtmak için içilir. ben içmiyorum onu bir arkadaşa vericektim o istemişti die, ama yalan ama doğru bilmiyorum. ben içsem içerim ama içmiyorum sen farkedersin zaten dedi. benim eşim ne yaparsa yapsın eline yüzüne bulaştırır. Normalde kötü biri asla değil eşim sadece biraz gevşek yetişmiş, evet eşimin bundan sonra başka maddeler kullanır konusu çok canımı sıktı. insan buraya moral yada çare aramaya yada dertleşmeye giriyor farklı yorumlar olunca insanın ister istemez canı sıkılıyor.biliyormusun neredeyse çevremde içmeyen yokmuş herkes ya denemiş yada arada içiyormuş o mereti. bu ülkede bunu rahatlıkla kullananlar yada içenler yada deneyenler varsa ben artık birşey diyemiyorum.Çok saol biraz olsun sende rahatlattın beni.

Gözlerindeki kızarıklıklar zaten dikkatimi çekmişti. sıkıştığı zaman yalan söyler ama bunu ona yormuyorum. Sizin yaşadıklarınıza üzüldüm keşke olmasaymış. Şuan bir farklılık göremiyorum eşimde ben içsem haberin olmaz dedi ama ben içmiyorum bekarken içerdik dedi. Düşünüyorumda bekarken içen kaç yıllık evliyiz neden devam etmemiş. zannedersem o ya öle bir ortamda bulundu yada bir kere içti bilmiyorum ama o günden beri davranışlarında hiçbir bozukluluk görmedim. Umarım içmiyordur ben kafaya çok takan biriyim herşeyi. sonuçta çocuklarımız var, şimdilik aile düzenimiz güzel. Kimsenin evi huzuru bu olaylar yüzünden bozulmasın. Allah da büyük acılar yaşatmasın hepimize. Sanada tekrar geçmiş olsun kendine iyi bak arkadaşım saol

neden bu maddeyi bu kadar savunduğunuzu anlamış değilim.şaşırtıcı ?!!

Bu maddeyi nasıl savunuyorsunuz anlamıyorum. Kusura bakmayın ama cehalettir bu. Cannabis çok zararlı bir maddedir. Fiziksel bağımlılığı olmaması zararsız anlamına gelmez. Evet fiziksel bağımlılığı yoktur ama Craving çok şiddetlidir.

Bulunduğum hastaneye Esrar sebebiyle hayatı kaymış kaç hasta geliyor biliyor musunuz? Uzun süreli kullanımda beyne verdiği zararlar hakkında en ufak bir bilginiz bile yok sanırım. Bana kızacaksınız ama zararsız, alkolden daha az zararlı vs gibi cesaretlendirici şeyler demeyin. ÇOK ZARARLIDIR. Uzun vadede psikoz, paranoid düşünceler, aşırı unutkanlık, muhakeme ve konsantrasyon güçlüğü gibi şeyler yapar, yavaş yavaş ota çevirir kişiyi. Ayrıca gırtlak kanseri ve akciğere verdiği zararlar da cabası.

Alkolle kıyaslamayın, sanki herkes deliler gibi alkol almak zorunda. Fazlası alkolün de zararlıdır. Esrarın zararsız sanılma sebepleri şunlardır.
1)Koması yoktur. Yani kişi bir kilo esrar içse ölmez. Ama 1 litre saf alkol öldürür
2)Fiziksel bağımlılık yapmaz. Ama psikolojik bağımlılığı yüksektir.

Yine bulunduğum hastanede diğer madde bağımlıların HEPSİ esrar ile başladı diyebilirim. Çok seyrek var direkt başka maddeye geçen. Uzun süre kullanıp da beyni erimiş kişileri görseniz böyle rahat olmazsınız.

Yasa dışı bir maddedir ve yakalanırsa ilk denetimli serbestlik 2.sinde hapis cezası alır siciline işler. Size isterseniz bağımlıların hikayelerini anlatayım da nasıl gizli içenler var öğrenin!

Lütfen bu ve benzeri keyif verici maddelerden uzaklaştırın eşlerinizi ya da çevrenizi. Çok zararsız diyenler, evladın içse, annen içse rahat mı olursun? Ben uzman olarak ZARARLI diyorum.

Forumda ilk mesajım biraz sert oldu ama bu forumu üye olmayanlar da okuyor. Bu sebeple bilgilendirmek görevimizdir.

Öpüldünüz :)

esrarın tek ve en kötü yanı 'gateway' madde olması.Bunun dışında fiziksel olarak bir zararı yoktur.Psikolojik bağımlılığı da korkulacak boyutta değildir.Ancak bir torbacı vs den esrar alınıyorsa ki genelde böyle olur.Torbacı bir süre sonra bu kişilere esrara oranla daha pahalı ve daha çok bağımlılık yaratan eroin satmaya çalışacaktır.Zaten hollanda da esrarın coffe shoplarda yasal olarak satılmasının nedeni de budur.Esrar içmek isteyen alsın esrarını içsin başka bir şeye bulaşmasın istiyorlar.Ayrıca yasal olarak esrar içilen yerlerin bir çoğunda sigara içmek yasaktır.Hal böyle olunca esrarın serbest olduğu ülke olan hollanda daki eroin kullanımı bizim ülkedekinin çok çok gerisindedir.Ayrıca ülkemizde eroin fiyatları avrupa ülkelerinden çok daha ucuzdur tam geçiş yolunda bulunuyoruz çünkü.Amerikada da bildiğim kadarıyla yasal değil.

canım eşinin herhangi bir madde kullandığından şüpheleniyosan gözlerine bak sürekli gözlerinden kullanıp kullanmadığı belli olur kullanıyosa zaten hemen onun etkisi geçmez boş boş bakar göz kapakları düşük olur alkolde karıştırırsa konuşmakta zorluk çeker dili döner konuşurken alt dudağı düşük olur bunlara dikkat et

Arkadasm ne buldun bilmiyorum ama bu illetten cevre degstrmeden kimse kurtulamiyor ve kullanan kiside sorumluluk vcdan hatta sevgi duygusu birakmiyor ozelden mesaj atmayi cok isterdm sana yardmci olablmek icin heleki buyuksehrde yasiyosanz işin cok cok zor gücn varsa savaş ama bu stres seni ne hale getrms bence kendni kurtar baska turlu birseyi degstremezsn yiprananda sen olursun..

Esrarn verdgi huzuru arar insan piskolojk bagmlilik budur ve gercekten kafada btrlemez kullanrken etkisindeyken ki bahsettigim sure benm gordugum kadaryla en az 2 ay bunun icinde tamamen izole olmak lazm ama saglik acisindan sgara daha zararli

Uyusturucu konusunda yazdiklariniza tamamen katiliyorum. Esrar uyusturucu degilldir diyen bir arkadasima sormustum; kizinin kullanici olmadini gonul rahatligiyla ve endise diymadan kabul edebilirmiydin diye ve cevap verememisti.

Sıkma kendini canım ben hep derim Allah daha beterinden korusun diye... Allah daha beter sıkıntılardan korusun. Her şeyin başı sabır öncelikle. Sabret elbet geçer derdi veren Allah dermanınıda verir. İnşAllah eşin o maddeyi bırakır.

Allah yardım etsin. arkadaşımın eşi dekullanmış bir ara. sanırım aynı şeydir. ama bıraktı. heralde abartılı bir bağımlılığı olmaz inş bırakır

esrar mı yakaladınız, eger oysa cok fazla bagımlı yapabilecek birsey degil bu yönden sıkmayın canınızı

Bağımlılık psikolojiyle doğru orantılı canım. Üniversitedeyken ev arkadaşım çok sık içerdi. Kafası sürekli bir şeylere bozuk olduğu için ihtiyaç olarak görmeye başladı sanırım. Psikolojisi git gide daha da bozuldu. Belki eşin de bu sebeplerle, biraz uzaklaşmak için içiyor olabilir.

Böyle anlatınca çok umutsuz oldu ama çevremde içen çok fazla insan vardı hala da içmeye devam ediyorlar. Ama sadece o arkadaşım ciddi sıkıntı yaşadı. Diğerleri gündelik hayatlarına devam ediyorlar, gayet başarılı insanlar.

Konu açılalı iki yıl olmuş ama yine de yazmak istedim.

çok kötü yaklaşmayın ki ikiniz içinde atlatması bırakması kolay olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…