- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 373
evet birkaç arkadaşımdan da duydum onlarda denemişler. yakalansan bile suç yokmuş. ama neden ? o zaman marketlerde de satılsın herkes içsin. bunu bu ülkede nasıl rahatlıkla içebiliyor insanlar yada bahçelerinde yetiştiriyorlar anlamış değilim. niye düzgün adam akıllı şeyler ekilmiyor neden, nerde bize çevremize zarar verecek şeyler var onu yapıyoruz. çocuklarımıza gençlerimize neden kötü örnekler oluyoruz. bağımlılık yapar diye korkuyorum ne bileyim sonuçta para verip alıyordur kimse babasının hayrına vermiyordur. offfffffff
Bilmiyorum canim dedigim gibi Amerikada yasal degil ama eger hastaligin kotuyse agrili ise bazi hastaliklarda agri kesiciye bagimlilik olmasin diye o maddeyi doktordan aliyorsun. Dusun ki bazi agri kesiciler var Amerikada icinde morfin var ne bileyim cok yuksek bagimlilik yapici maddeleri var mesela bacagindan ameliyat oldun agri kesiciye basladin o ilaci birakinca hasta oluyorsun kendine gelemiyorsun 15 gun suruyor depresyon, ilaca bagimlilik yapiyor. Doktorlarda onune gecmek icin weed denen o maddeyi yaziyorlar ama denetim altinda. Amerikada receten yoksa kullaniyosun suc receteli ise degil. Hollanda da suc degil heryerde satiliyor. Ama sunu dikkat ettim Hollanda oyle rahat ki herkes kendi derdinde. Amerikada bile ben disari gidince erkekler yok sana icki alalim yok tanisalim diye rahatsiz ediyordu. ORADA inna herkes kendi derdinde kimse kimseyi rahatsiz etmiyor, kavga gurultu yok herkes kendi halinde.... Hani suc orani flnda dusuk bir yer. Amerika da Turkiye de ciddi bir suc orani var. Insan boyle oluncada dusunuyor bir zarari yok aslinda...Bagimlilik yapmaz ben simdi Toxicology-Biology bolumunde okula gidiyorum yeni basladim henuz. Toksikoloji-biyoloji yani boyle maddeleri toksin maddeleri , zehir bilimi ve ilaclarin etkilerini arastirip ogreniyoruz. Gercekten bir zarari olmadigini aliskanlik yapmadigini soyliycem sana. Diger uyusturucu maddelerde O.D yani overdose olma doz asimi olup hayatini kaybetme durumu var ama bu maddeden doz asimindan olen yok. Ancak kalp hastasi olanlari heyecanlandirabilir bunun sonucunda kalp krizi gecirebilir. Astim olanlar kullanamaz zaten.
Uyku sorununa, depresyona,agrilara iyi gelir Benden soylemesi... Kursun gibi uyutur cokda yedirir etkisi gecince... insani oldurmez bagimlilik yapmaz fiziksel olarak cunku kimyasal degildir. FAKAT duygusal olarak bagimli hissedenler olabilir onlarinda olsa olsa can sikintisindan yapacak seyleri olmadigindan bunu yapmak istiyor olabilirler
Ha bu arada alkolda cok zararli alkol icip komaya girip, bagimli olanlar oluyor. Alkolik olanlar var ama bu maddede bagimlilik yok fiziksel ve olum olayi yok aslinda cok zararli degil diger maddeler alkolde dahil en masumu denilebilir.
Son düzenleme: