• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin cebinde bir madde buldum..

Öncelikli olarak ben eşinizin esrar kullandığını varsayarak konuşuyorum. Kullandığı şeyden madde ya da uyuşturucu olarak bahsederseniz tam olarak etkisini ve kimyasal olup olmadığını, ne boyutta zararları olacağını bilemez ve hem sizi hem de daha sonra okuyup yardım almaya çalışacak insanları yanlış yönlendirebiliriz.

Bu çok üzülmeniz gereken bir konu değil bence.Eşinize ciddi birşey olmaz, eğer kullandığı madde esrarsa tüm malı mülkü bu uğurda harcaması gibi bir durum da olmaz. Türkiye'de nadir bulunan bir madde olmadığı ve bir arkadaşın son derece sabırla, sayfalarca, mantıklı açıklamalarla anlattığı gibi fiziksel bir bağımlılığı olmadığı için, Türk polisiye dizilerindeki gibi insanı ağına düşürüp borç batağına sürükleyen satıcıları da yoktur. Kendinizi aşırı stres içine sokmanız size ve ailenize daha fazla zarar verir. Kulaktan dolma bilgilerle, klişelerle kendinizi üzmemenizi öneririm. Onu yapan bunu da yapar bunu yapan %100 bağımlı olar tarzı sözlerle kestirip atanlar, bu tarz deneyime şahsen veya çevresinden gözlemleyerek sahip olmamış insanlardır. Boşu boşuna kendinizi, eşinizi üzmeyin. Zaten eşinizi en iyi gözlemleyecek olan sizsiniz, davranışlarının kötü yönde değişmediğini kendiniz göreceksiniz.

Bir de bu tarz da bir konu daha var bu forumda. Orda da burdaki gibi konu hakkında herhangi bir deneyimi olmayan araştırma yapmadan ciddi bir önyargıyla tüm uyuşturucular aynıdır ve hepsi kötüdür kullananlar sonunda mutlaka eroine başlar hemen terketmelisin çevrendeki o insanı tarzında yorum yapan insanlar vardı. Ben bunu gerçekten anlamıyorum. Sonuçta insanlar hayatlarını etkileyen bir konu hakkında tavsiye istiyorlar. Pek somut kaynağı olmadan körü körüne inanılan doğrularla kestirip atılmaz insanın hayatı.

Son düzenleme:
Öncelikli olarak ben eşinizin esrar kullandığını varsayarak konuşuyorum. Kullandığı şeyden madde ya da uyuşturucu olarak bahsederseniz tam olarak etkisini ve kimyasal olup olmadığını, ne boyutta zararları olacağını bilemez ve hem sizi hem de daha sonra okuyup yardım almaya çalışacak insanları yanlış yönlendirebiliriz.

Bu çok üzülmeniz gereken bir konu değil bence.Eşinize ciddi birşey olmaz, eğer kullandığı madde esrarsa tüm malı mülkü bu uğurda harcaması gibi bir durum da olmaz. Türkiye'de nadir bulunan bir madde olmadığı ve bir arkadaşın son derece sabırla, sayfalarca, mantıklı açıklamalarla anlattığı gibi fiziksel bir bağımlılığı olmadığı için, Türk polisiye dizilerindeki gibi insanı ağına düşürüp borç batağına sürükleyen satıcıları da yoktur. Kendinizi aşırı stres içine sokmanız size ve ailenize daha fazla zarar verir. Kulaktan dolma bilgilerle, klişelerle kendinizi üzmemenizi öneririm. Onu yapan bunu da yapar bunu yapan %100 bağımlı olar tarzı sözlerle kestirip atanlar, bu tarz deneyime şahsen veya çevresinden gözlemleyerek sahip olmamış insanlardır. Boşu boşuna kendinizi, eşinizi üzmeyin. Zaten eşinizi en iyi gözlemleyecek olan sizsiniz, davranışlarının kötü yönde değişmediğini kendiniz göreceksiniz.

Bir de bu tarz da bir konu daha var bu forumda. Orda da burdaki gibi konu hakkında herhangi bir deneyimi olmayan araştırma yapmadan ciddi bir önyargıyla tüm uyuşturucular aynıdır ve hepsi kötüdür kullananlar sonunda mutlaka eroine başlar hemen terketmelisin çevrendeki o insanı tarzında yorum yapan insanlar vardı. Ben bunu gerçekten anlamıyorum. Sonuçta insanlar hayatlarını etkileyen bir konu hakkında tavsiye istiyorlar. Pek somut kaynağı olmadan körü körüne inanılan doğrularla kestirip atılmaz insanın hayatı.

Cnm çok saol, Eşim eğer çok içen biri olsaydı kesinlikle farkederdim ama zannedersem bir kere denemiş gibi, çünkü 2 gündür beraberiz hatta hafta sonları diyeyim bir fark göremedim. hatta bugün şöyle üstü kapalı konuştuk kendi söyledi, bekarken içmiştim o kafa dağıtmak için içilir. ben içmiyorum onu bir arkadaşa vericektim o istemişti die, ama yalan ama doğru bilmiyorum. ben içsem içerim ama içmiyorum sen farkedersin zaten dedi. benim eşim ne yaparsa yapsın eline yüzüne bulaştırır. Normalde kötü biri asla değil eşim sadece biraz gevşek yetişmiş, evet eşimin bundan sonra başka maddeler kullanır konusu çok canımı sıktı. insan buraya moral yada çare aramaya yada dertleşmeye giriyor farklı yorumlar olunca insanın ister istemez canı sıkılıyor.biliyormusun neredeyse çevremde içmeyen yokmuş herkes ya denemiş yada arada içiyormuş o mereti. bu ülkede bunu rahatlıkla kullananlar yada içenler yada deneyenler varsa ben artık birşey diyemiyorum.Çok saol biraz olsun sende rahatlattın beni.

ve davranışlarına uyku düzenine dikkat edin bunu kullananlarda, göz kırmızılıkları,göz bebeklerinde büyüme, agızda kuruma, davranışlarda farklılık, yalan söylemeler,umursamazlıklar, yalnış anlamayın ben kendi yaşadıklarımı anlattım size belki bi faydası olur sizin eşiniz esrarkeş yada uyuşturucu bağımlısı olduğundan anlatmadım. bu konuyu açmışssınz bende yardımcı olsun diye yazma gereği duydum ve ayrıca ilk başta bende senin gib cebinde bişey yakalamıştım. onun için bana önemsiz bişey olduğunu söylediğinde inanmıştım ama bu duruma gelebilecegimi aklıın ucundan bile geçirmezdim

Gözlerindeki kızarıklıklar zaten dikkatimi çekmişti. sıkıştığı zaman yalan söyler ama bunu ona yormuyorum. Sizin yaşadıklarınıza üzüldüm keşke olmasaymış. Şuan bir farklılık göremiyorum eşimde ben içsem haberin olmaz dedi ama ben içmiyorum bekarken içerdik dedi. Düşünüyorumda bekarken içen kaç yıllık evliyiz neden devam etmemiş. zannedersem o ya öle bir ortamda bulundu yada bir kere içti bilmiyorum ama o günden beri davranışlarında hiçbir bozukluluk görmedim. Umarım içmiyordur ben kafaya çok takan biriyim herşeyi. sonuçta çocuklarımız var, şimdilik aile düzenimiz güzel. Kimsenin evi huzuru bu olaylar yüzünden bozulmasın. Allah da büyük acılar yaşatmasın hepimize. Sanada tekrar geçmiş olsun kendine iyi bak arkadaşım saol:40:

Arkadasim sana bildigim kadariyla yardimci olmak izterim. Aliskanlik yapar mi hem evet hem hayir. Cevabi cift bu sorunun. Nasil aliskanlik yapar psikolojiktir fiziksel degildir. Diger uyusturucular ve sigara alkol gibi degildir. Kesinlikle icen kisi o anki yasadigi o HIGH denilen yuksek olma ictigi seyin etkisi altina girme durumuna bagimlidir maddeye degil. Bunu sadece o sigara seklinde dediginiz sey icin soyluyorum.Adi da weed. marijuana , canabis tir...Turkiyede esrar diye gecer. Bunlari bu maddelerle calisan biri olarak soyluyorum acikliyorum. Etkilerini de arastiriyorum ve ustunde hep calistigimiz seyler.Isteyen eroin den bile kurtarabilir kendini kaldiki bu narkotik weed - esrar aliskanligi Kimyasal degil BIRAKILMASI hic zor degil.

Simdi etkileri soyle inceliyoruz. Alkol-morfin-yesil receteleri yuksek agri kesiciler-uyusturucular bazi anti depressan ilaclar bunlar birden birakildiginda nekahat doneminde detox donemine girildiginde vucut temizlenirken ciddi yan etkiler ve vucutta sarsintilar ortaya cikiyor. Cunku vucut beyinsel olarak alistigi gibi fiziksel olarakta alismis oluyor. Fakat bu Esrari BIRAKTIGINIZ zaman vucut direnmiyor ve hasar yan etki cikmiyor. Digerlerinde oldugu gibi krize girmiyorsunuz. Duygusal bosluk ve psikolojik bagimlilik soz konusu olabilir onunda tedavisi terapisttedir.

Bu MADDE nin aliskanlik yapmadigini ancak birakma donemindeki tepkimelere dayanarak soyleyebiliriz. Yanliz soyle bir durum car bayanlar CRACK denilen yani esrar gibi sarilip icilen boyle tabaka halinde bir madde olur ama esrar degildir ayni sarilarak icilir bir ceit eroindir. Sarip ictigi crack mi yoksa weed mi... yani eger esrarsa sorun yok crack denilen sert kalip seklinde eroin flnsa vay halinize zaten o kisinin uyusturucu kullandigini anlarsiniz. Acil yardim almasi gerekir. Eslerinizi dikkatle izleyiniz.Ben yardimic olmaya calisirim ihtiyaciniz olursa.

Bu arada hashas ta sarilarak icilir ve bu madde de bagimlilik yapar bunu yazmayi unutmusum son anda ekliyorum. ESlerinizin ne ictiginiz tam olarak bilmek lazim. Ot denilen weed ise bir sorun cikarmaz.Diger bahsettiklerim ciddi aliskanlik ve sorunlar dogurur.

neden bu maddeyi bu kadar savunduğunuzu anlamış değilim.şaşırtıcı ?!!

Bu maddeyi nasıl savunuyorsunuz anlamıyorum. Kusura bakmayın ama cehalettir bu. Cannabis çok zararlı bir maddedir. Fiziksel bağımlılığı olmaması zararsız anlamına gelmez. Evet fiziksel bağımlılığı yoktur ama Craving çok şiddetlidir.

Bulunduğum hastaneye Esrar sebebiyle hayatı kaymış kaç hasta geliyor biliyor musunuz? Uzun süreli kullanımda beyne verdiği zararlar hakkında en ufak bir bilginiz bile yok sanırım. Bana kızacaksınız ama zararsız, alkolden daha az zararlı vs gibi cesaretlendirici şeyler demeyin. ÇOK ZARARLIDIR. Uzun vadede psikoz, paranoid düşünceler, aşırı unutkanlık, muhakeme ve konsantrasyon güçlüğü gibi şeyler yapar, yavaş yavaş ota çevirir kişiyi. Ayrıca gırtlak kanseri ve akciğere verdiği zararlar da cabası.

Alkolle kıyaslamayın, sanki herkes deliler gibi alkol almak zorunda. Fazlası alkolün de zararlıdır. Esrarın zararsız sanılma sebepleri şunlardır.
1)Koması yoktur. Yani kişi bir kilo esrar içse ölmez. Ama 1 litre saf alkol öldürür
2)Fiziksel bağımlılık yapmaz. Ama psikolojik bağımlılığı yüksektir.

Yine bulunduğum hastanede diğer madde bağımlıların HEPSİ esrar ile başladı diyebilirim. Çok seyrek var direkt başka maddeye geçen. Uzun süre kullanıp da beyni erimiş kişileri görseniz böyle rahat olmazsınız.

Yasa dışı bir maddedir ve yakalanırsa ilk denetimli serbestlik 2.sinde hapis cezası alır siciline işler. Size isterseniz bağımlıların hikayelerini anlatayım da nasıl gizli içenler var öğrenin!

Lütfen bu ve benzeri keyif verici maddelerden uzaklaştırın eşlerinizi ya da çevrenizi. Çok zararsız diyenler, evladın içse, annen içse rahat mı olursun? Ben uzman olarak ZARARLI diyorum.

Forumda ilk mesajım biraz sert oldu ama bu forumu üye olmayanlar da okuyor. Bu sebeple bilgilendirmek görevimizdir.

Öpüldünüz :)

esrarın tek ve en kötü yanı 'gateway' madde olması.Bunun dışında fiziksel olarak bir zararı yoktur.Psikolojik bağımlılığı da korkulacak boyutta değildir.Ancak bir torbacı vs den esrar alınıyorsa ki genelde böyle olur.Torbacı bir süre sonra bu kişilere esrara oranla daha pahalı ve daha çok bağımlılık yaratan eroin satmaya çalışacaktır.Zaten hollanda da esrarın coffe shoplarda yasal olarak satılmasının nedeni de budur.Esrar içmek isteyen alsın esrarını içsin başka bir şeye bulaşmasın istiyorlar.Ayrıca yasal olarak esrar içilen yerlerin bir çoğunda sigara içmek yasaktır.Hal böyle olunca esrarın serbest olduğu ülke olan hollanda daki eroin kullanımı bizim ülkedekinin çok çok gerisindedir.Ayrıca ülkemizde eroin fiyatları avrupa ülkelerinden çok daha ucuzdur tam geçiş yolunda bulunuyoruz çünkü.Amerikada da bildiğim kadarıyla yasal değil.

canım eşinin herhangi bir madde kullandığından şüpheleniyosan gözlerine bak sürekli gözlerinden kullanıp kullanmadığı belli olur kullanıyosa zaten hemen onun etkisi geçmez boş boş bakar göz kapakları düşük olur alkolde karıştırırsa konuşmakta zorluk çeker dili döner konuşurken alt dudağı düşük olur bunlara dikkat et

Hep hayata umutla baktım herşey düzelir diye, herşey düzeliyor gibi dursa da aslında sadece kendimi kandırıyorum ama yapacak birşey yok onuda biliyorum. Zoruma giden ve elimden gelmeyen tek şey çaresizlik. eşimin cebinde bir madde yakaladım :( önce şoka girdim sonra düşündüm düşündüm dedim ki kendi kendime sen halen evini düşün çabalamaya çalış herkes kendi keyfinde rahatın da senin üzüleceğini yada kafaya takacağını düşünmeselerde. kızım ben işe gidiyorum diye evde yalnız kaldığı için psikolojik'men düşünmekten sedef ve egzama karışımı birşey çıktı kafasında ve ne kullandıysam asla geçmiyor, doktor bunun vücuduna da yayılmasından bahsetti :( onun düşüncesi zaten beni yiyip bitiriyor, birde iş yerinde sürekli stres ve sıkıntılar yaşarken, zaten kızımın düşüncesi devam ederken eşimin cebinde o maddeyi yakalamam beni hepten hayal kırıklığına uğrattı. bu konuyu açmam daki sebep sadece içimi dökmek sizlerden ben ne yapabilirim duymak değil. Burada görmediğim sesini bile duymadığım sizlerle paylaşmak belkide biraz olsun rahatlatıyor beni, bazen işten eve gelmek bile istemiyorum. Hatta işten çıkınca evime yürüyeyim o yollar bitmesin istiyorum. Ağzımda sürekli dualar şükretmeler belkide diyorum daha çok çekeceğim şeyler var bu haldeyken bile, ama halen şükrediyorum Allah'a. Yarın neler yaşarım onuda bilmiyorum ama yaşamayı çok seven neşeli ben nefret eder oldum bu hayattan. Sağlıkta bir yere kadar sürekli düşünmekten unutkanlık başladı ve canım sıkıldığında aç kalan ben şuan dünyaları yesem doymuyorum.

Arkadasm ne buldun bilmiyorum ama bu illetten cevre degstrmeden kimse kurtulamiyor ve kullanan kiside sorumluluk vcdan hatta sevgi duygusu birakmiyor ozelden mesaj atmayi cok isterdm sana yardmci olablmek icin heleki buyuksehrde yasiyosanz işin cok cok zor gücn varsa savaş ama bu stres seni ne hale getrms bence kendni kurtar baska turlu birseyi degstremezsn yiprananda sen olursun..

esrarın tek ve en kötü yanı 'gateway' madde olması.Bunun dışında fiziksel olarak bir zararı yoktur.Psikolojik bağımlılığı da korkulacak boyutta değildir.Ancak bir torbacı vs den esrar alınıyorsa ki genelde böyle olur.Torbacı bir süre sonra bu kişilere esrara oranla daha pahalı ve daha çok bağımlılık yaratan eroin satmaya çalışacaktır.Zaten hollanda da esrarın coffe shoplarda yasal olarak satılmasının nedeni de budur.Esrar içmek isteyen alsın esrarını içsin başka bir şeye bulaşmasın istiyorlar.Ayrıca yasal olarak esrar içilen yerlerin bir çoğunda sigara içmek yasaktır.Hal böyle olunca esrarın serbest olduğu ülke olan hollanda daki eroin kullanımı bizim ülkedekinin çok çok gerisindedir.Ayrıca ülkemizde eroin fiyatları avrupa ülkelerinden çok daha ucuzdur tam geçiş yolunda bulunuyoruz çünkü.Amerikada da bildiğim kadarıyla yasal değil.

Esrarn verdgi huzuru arar insan piskolojk bagmlilik budur ve gercekten kafada btrlemez kullanrken etkisindeyken ki bahsettigim sure benm gordugum kadaryla en az 2 ay bunun icinde tamamen izole olmak lazm ama saglik acisindan sgara daha zararli

Uyusturucu uyusturucudur ve hic biri iyi olamaz. Esrari baside almak hata, esrar baslangictir, bir kere baslayan verdigi hosluktan dolayi tekrar kullanmak ister, devamli kullananlar tolerans kazanir ve bir sure sonra ictiklerinden ayni hazzi alamaz olurlar, sirada eroin vardir. Eroinin de ne oldugunu anlatmaya gerek yok herhalde. Opioid'ler doktor denetiminde kullanilir ve oyle iken hala bagimlilik yapabilirler ilerde. Onlar da sik kullanildiginda vucudun tolerans gelistirmesine sebep olur, doz arttirmayi gerektirir, olumler de zaten "altin vurus" dedikleri yuksek dozlardan dolayi gerceklesir. Uyusturucuyu masum gostermek bu kadar kolay olmamali. En masum olduguna inanilan Mariyuana bile yillardir serbest olsun mu olmasin mi tartismasini yasiyor, bu tartismanin esrar yanindan bile gecmez. Cunki esrar gecicidir, baslangictir, ona devam etmesi imkansizdir, anlamsizdir, bir sure sonra alan hic birsey anlamamaya baslar ve eroin pesinde dolanmaya baslar cunki. En rezil uyusturuculardan biri de Amphetamin denilen madde, agizda dis birakmaz, yaralar acar, yirmi yas ihtiyarlatir adami. Hic bir uyusturucu masum degildir.
Konu sahibine tavsiyem, esinle bu konuda yuzlesmesi ve tibbi yardim almaya ikna etmesidir.

Uyusturucu konusunda yazdiklariniza tamamen katiliyorum. Esrar uyusturucu degilldir diyen bir arkadasima sormustum; kizinin kullanici olmadini gonul rahatligiyla ve endise diymadan kabul edebilirmiydin diye ve cevap verememisti.

Sıkma kendini canım ben hep derim Allah daha beterinden korusun diye... Allah daha beter sıkıntılardan korusun. Her şeyin başı sabır öncelikle. Sabret elbet geçer derdi veren Allah dermanınıda verir. İnşAllah eşin o maddeyi bırakır.

Allah yardım etsin. arkadaşımın eşi dekullanmış bir ara. sanırım aynı şeydir. ama bıraktı. heralde abartılı bir bağımlılığı olmaz inş bırakır

esrar mı yakaladınız, eger oysa cok fazla bagımlı yapabilecek birsey degil bu yönden sıkmayın canınızı

evet birkaç arkadaşımdan da duydum onlarda denemişler. yakalansan bile suç yokmuş. ama neden ? o zaman marketlerde de satılsın herkes içsin. bunu bu ülkede nasıl rahatlıkla içebiliyor insanlar yada bahçelerinde yetiştiriyorlar anlamış değilim. niye düzgün adam akıllı şeyler ekilmiyor neden, nerde bize çevremize zarar verecek şeyler var onu yapıyoruz. çocuklarımıza gençlerimize neden kötü örnekler oluyoruz. bağımlılık yapar diye korkuyorum ne bileyim sonuçta para verip alıyordur kimse babasının hayrına vermiyordur. offfffffff

Bağımlılık psikolojiyle doğru orantılı canım. Üniversitedeyken ev arkadaşım çok sık içerdi. Kafası sürekli bir şeylere bozuk olduğu için ihtiyaç olarak görmeye başladı sanırım. Psikolojisi git gide daha da bozuldu. Belki eşin de bu sebeplerle, biraz uzaklaşmak için içiyor olabilir.

Böyle anlatınca çok umutsuz oldu ama çevremde içen çok fazla insan vardı hala da içmeye devam ediyorlar. Ama sadece o arkadaşım ciddi sıkıntı yaşadı. Diğerleri gündelik hayatlarına devam ediyorlar, gayet başarılı insanlar.

Konu açılalı iki yıl olmuş ama yine de yazmak istedim.

çok kötü yaklaşmayın ki ikiniz içinde atlatması bırakması kolay olsun :)

Back