Eşimin cebinde bir madde buldum..

Bilmiyorum canim dedigim gibi Amerikada yasal degil ama eger hastaligin kotuyse agrili ise bazi hastaliklarda agri kesiciye bagimlilik olmasin diye o maddeyi doktordan aliyorsun. Dusun ki bazi agri kesiciler var Amerikada icinde morfin var ne bileyim cok yuksek bagimlilik yapici maddeleri var mesela bacagindan ameliyat oldun agri kesiciye basladin o ilaci birakinca hasta oluyorsun kendine gelemiyorsun 15 gun suruyor depresyon, ilaca bagimlilik yapiyor. Doktorlarda onune gecmek icin weed denen o maddeyi yaziyorlar ama denetim altinda. Amerikada receten yoksa kullaniyosun suc receteli ise degil. Hollanda da suc degil heryerde satiliyor. Ama sunu dikkat ettim Hollanda oyle rahat ki herkes kendi derdinde. Amerikada bile ben disari gidince erkekler yok sana icki alalim yok tanisalim diye rahatsiz ediyordu. ORADA inna herkes kendi derdinde kimse kimseyi rahatsiz etmiyor, kavga gurultu yok herkes kendi halinde.... Hani suc orani flnda dusuk bir yer. Amerika da Turkiye de ciddi bir suc orani var. Insan boyle oluncada dusunuyor bir zarari yok aslinda...Bagimlilik yapmaz ben simdi Toxicology-Biology bolumunde okula gidiyorum yeni basladim henuz. Toksikoloji-biyoloji yani boyle maddeleri toksin maddeleri , zehir bilimi ve ilaclarin etkilerini arastirip ogreniyoruz. Gercekten bir zarari olmadigini aliskanlik yapmadigini soyliycem sana. Diger uyusturucu maddelerde O.D yani overdose olma doz asimi olup hayatini kaybetme durumu var ama bu maddeden doz asimindan olen yok. Ancak kalp hastasi olanlari heyecanlandirabilir bunun sonucunda kalp krizi gecirebilir. Astim olanlar kullanamaz zaten.

Uyku sorununa, depresyona,agrilara iyi gelir Benden soylemesi... Kursun gibi uyutur cokda yedirir etkisi gecince... insani oldurmez bagimlilik yapmaz fiziksel olarak cunku kimyasal degildir. FAKAT duygusal olarak bagimli hissedenler olabilir onlarinda olsa olsa can sikintisindan yapacak seyleri olmadigindan bunu yapmak istiyor olabilirler

Ha bu arada alkolda cok zararli alkol icip komaya girip, bagimli olanlar oluyor. Alkolik olanlar var ama bu maddede bagimlilik yok fiziksel ve olum olayi yok aslinda cok zararli degil diger maddeler alkolde dahil en masumu denilebilir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar eşimin kullandığı o maddeden bir arkadaşım ver oğluma göstericem o bilir zamanında oda arkadaşlarıyla içmişti dedi verdim. evet tahmin ettiğim gibi madde oymuş, adını bile zikretmek dahi istemiyorum. Oğlu sonra demişki ver anne gece yatarken içeyim ziyan olmasın ( henüz oğlu 21-22 yaşında. inanın o arkadaşıma bile şaşırdım, o kadar rahat anlatıyoki bu olayı. ben korkuyorum artık bu dünyadan. belki yaygınlaşmış olabilir ama ne bileyim gençlerimiz için çok üzülüyorum:18::18:

Canim uzulme kendisini takip et inan alkol icse onun etkiside bir o kadar kotu... ustelik bagimli olma durumuda var alkolde. Takip et eger cok SIK buluyorsan esinle konus sebeplerini sor...

Canim uzulme kendisini takip et inan alkol icse onun etkiside bir o kadar kotu... ustelik bagimli olma durumuda var alkolde. Takip et eger cok SIK buluyorsan esinle konus sebeplerini sor...

Tşk ederim arkadaşım sen beni inan biraz olsun rahatlattın çok saol. Ama işte ben böyle şeyler ailemde ne duydum nede gördüğüm için (şiddet hariç tabi) kabul edemiyorum. insan hep evinde mutlu huzurlu olmayı hayal ediyor. Ama neler yaşarız onuda bilemiyorsun işte. Evlatlarımız hayırlı çıkar inşallah

canım geçmiş olsun. eşinin durumuna üzüldüm ama ben yazdıklarıdan senin daha zor durumda olduguun görüyorum. iş stresin cocugunun stresi eş stresi.. artık düşünmeyi bırak eşini ve kendine bir yol çiz. bak eşin seni düşünse bu şekilde davranmazdı. maalesef hayatta bazı insanların sorunu bu. bazıları cok bencil-kast ettiğim duygusal- bazıları ise bir o kadar cömert. bazısı kendisinden başka ghiç bir şeyi düşünmezken bazısı bütün herkes muttlu olsun ozaman benim hayatım zaten güsel olur diye düşünüyor. kısaca sana birazda kendini ve haytını düşünmeni tavsiye ediyorum..

aslında öyle yapmak gerek ben çok fazla düşünüyorum herşeyi, iki gün önceden yemeğimi, aldığım paranın hesabını, evin eksiğini vs vs. Mesela kendime bir bluz alacağım diyelim elim çocuklara gidiyor ben idare ederim diyorum aslında benimde ihtiyacım var çalışıyorum toplum içindeyim, annelik bumu acaba. Yada ben çok fazlamı takıntılıyım.

Evet, bağımlılık yapmadığını ben de duydum. Hatta bir arkasımızin seker hastalığı vardı. İçtiğinde sekerinİn düştügünü söylüyordu.

Elbette icmesin, bebeğin ve sizin rızkınızı ona vermesin. Bir de bildigim bir şey var, huzurlu ve mutlu bir insan bu maddeyi kullanmaz demek ki kafasını bir sekilde dağıtmak istiyor esınız. Önce bunun sebebini öğrenmek lazım. Bir yerler tıkanmış olmalı.

Açık açık konus esinle canım. Cocuğuna gecmis olsun dileklerimi iletiyorum. Cocuğunla ilgili alternatif tip'tan yardım aldın mı?

Bir yerler tıkanmadı hep o tıkadı bizler açmaya çalıştık ama o hep batmaya çalıştırdı bizleri ve kendini, çok uzun hikayeler bunlar anımsamak bile istemiyorum. çocuğumun rahatsızlığı psikolojik dr öle söyledi çaresi kafasına takmaması. Ama işte onların dünyasına tam olarak giremiyoruz maalesef, kafasında kimbilir neler kuruyor. ilk başta benim işe gitmemi asla kabul etmiyor her ne kadar belli etmemeye çalışsada gözleri öyle demiyor. Allah'tan derslerinde başarılı çok şükür.

O dedigin maddeyi benim esimde yillarca kullanmis.nisanliligimizin son yilinda baslamis.suan 6 yildir iciyor. Duydugumda bende cok buyuk hayal kirikligina ugradim ve isin kotusu tumsorunlarimizi buna bagliyor.icince hicbisey dusunmuyorsun ve cok uyuyorsin diyor.kotu yani dahacok bence onun anlattiklari dogruysa.daha omce konu acmistim burda ben.bagimlilik yapiyorcunku esim birakmaya calisiyorumdiyor.okadarda masumdegil bu madde insanin beyniyleoynuyor psikolojisini bozuyor ailesine mane
Vi yondezarar veriyor malesef...

Arkadasim sana bildigim kadariyla yardimci olmak izterim. Aliskanlik yapar mi hem evet hem hayir. Cevabi cift bu sorunun. Nasil aliskanlik yapar psikolojiktir fiziksel degildir. Diger uyusturucular ve sigara alkol gibi degildir. Kesinlikle icen kisi o anki yasadigi o HIGH denilen yuksek olma ictigi seyin etkisi altina girme durumuna bagimlidir maddeye degil. Bunu sadece o sigara seklinde dediginiz sey icin soyluyorum.Adi da weed. marijuana , canabis tir...Turkiyede esrar diye gecer. Bunlari bu maddelerle calisan biri olarak soyluyorum acikliyorum. Etkilerini de arastiriyorum ve ustunde hep calistigimiz seyler.Isteyen eroin den bile kurtarabilir kendini kaldiki bu narkotik weed - esrar aliskanligi Kimyasal degil BIRAKILMASI hic zor degil.

Simdi etkileri soyle inceliyoruz. Alkol-morfin-yesil receteleri yuksek agri kesiciler-uyusturucular bazi anti depressan ilaclar bunlar birden birakildiginda nekahat doneminde detox donemine girildiginde vucut temizlenirken ciddi yan etkiler ve vucutta sarsintilar ortaya cikiyor. Cunku vucut beyinsel olarak alistigi gibi fiziksel olarakta alismis oluyor. Fakat bu Esrari BIRAKTIGINIZ zaman vucut direnmiyor ve hasar yan etki cikmiyor. Digerlerinde oldugu gibi krize girmiyorsunuz. Duygusal bosluk ve psikolojik bagimlilik soz konusu olabilir onunda tedavisi terapisttedir.

Bu MADDE nin aliskanlik yapmadigini ancak birakma donemindeki tepkimelere dayanarak soyleyebiliriz. Yanliz soyle bir durum car bayanlar CRACK denilen yani esrar gibi sarilip icilen boyle tabaka halinde bir madde olur ama esrar degildir ayni sarilarak icilir bir ceit eroindir. Sarip ictigi crack mi yoksa weed mi... yani eger esrarsa sorun yok crack denilen sert kalip seklinde eroin flnsa vay halinize zaten o kisinin uyusturucu kullandigini anlarsiniz. Acil yardim almasi gerekir. Eslerinizi dikkatle izleyiniz.Ben yardimic olmaya calisirim ihtiyaciniz olursa.

Bu arada hashas ta sarilarak icilir ve bu madde de bagimlilik yapar bunu yazmayi unutmusum son anda ekliyorum. ESlerinizin ne ictiginiz tam olarak bilmek lazim. Ot denilen weed ise bir sorun cikarmaz.Diger bahsettiklerim ciddi aliskanlik ve sorunlar dogurur.

Son düzenleme:
bu maddenın Amsterdam,Amerika'da kullanmanın cok buyuk bır marıfetmıs gıbı anlatmayın bır de yaa.
evet o ulkeler de bu maddeyı kullanmmakta herkes ozgur hatta missplayfull arkadasımızın dedıgı gıbı ,
gayet normal bırseymiş gıbı karsılanılıyor.ama tv de de hep hollywood yıldızlarının madde bagımlıgından oldugunude
goruyoruz.basıte alınacak bır mevzu degıl kesınlıkle.
bugun bu tur madde kullanan yarın daha agırını da kullanmaya meyıllı olacaktır.

konu sahıbı ;Allah gercekten yardımcınız olsun .ne denılebılır kı bu durum karsısın da.
bellı kı bu olay dısında baska seyler de var ,Allah gercekten yardımcınız olsun .
ama yetıskınn bır ınsana sız ne yapabılırsınız kı.
bır arkadasımız ;''arkadas ortamından kopartın''demıs de ,bu mumkun bırsey degı kesınlıkle.
adam esının sozunu dınleyıp arkadas ortamından kopacak bırı olsa zaten ,
konu sahıbı bu kadar caresız olmazdı zaten.

Canim arkadasim insanlar bilmedigi seylerden korkarlar. Neden insan bildigi seyden korksunki.Turkiye de cok yanlis bilgilendirmeler var hatta kimsenin belli bir bilgiside yok diyebilirim.Halk uyusturucu ile bilgilendirilmiyor egitim verilmiyor. Ben bu alanda okulada gidiyorum.Dunyayida gezme firsatim oluyor.Arastirmalarimiz da oluyor. Ozel Opiate Rehab denilen yani uyusturucu cliniclerinde de gonullu calismalarimiz oluyor. Amacim insanlara yardim etmek , korkulacak sey var korkulmayacak seylerde var. Bir kac arkadasimda HAP DEPRESYON ilaci esiri oldu. Fakat her uyusturucunun etkisi farkli yan etkisi farkli detox sonrasi cikan yan etkiler farkli.Fakat bu esrar olayinda doz asimindan olen olmuyor , kanser yapmiyor , bagimlilik fiziksel olarakta yapmiyor. Ama psikolojik sorunlari ve solunum problemlerini yaninda getirir.Ben marifetmis gibi ovmuyorum sadece bir fiziki bagimliligida zararida yok is kafada bitiyor istersen birakabilir herkes diyorum.Birakamiyorum diyen yalan soyluyordur. NEDEN mi kokain e, morfin -eroin katkili ilaca bagimlilik kazanmis bir insan aniden birakamaz anti ilac almasi gerekir hasta olur, bitkin duser krizlere girer. Ama esrar kullanip birakana birsey olmaz cunku vucut kimyasal olarak uyarilmamistir.

Is etkilere ve bagimliliga gelince alkol ve sigarada en az bu kadar zararli ve kotu aliskanlik. Bu arada madde bagimliligi narkotik olanlar icin haklisiniz soz konusu. FAKAT kisi baska birseye gecer mi gecmez mi bu kendi ozgur iradesine kalmis. Kimi insanlarin gectigi goruldugu gibi bazi kimselerde de diger maddelere gecme durumu soz konusu. Tekrar dedigim gibi sararak iciyor demis acaba sarip ictigi esrar( weed) mi... crack ( eroin ) mi yoksa hashas mi... Alip incelemeden gormeden koklamadan analiz etmeden birsey diyemem. Uyusturucular form form. Analiz etmeden yardimci olamiycam o konuda. Insallah sadece esrardir o sorun cikartmaz.

Son düzenleme:

Canim eger evine saygisi varsa evine bakiyorsa inan cekilmeyecek dert degil.Inan alkolik olani kumara aliskin olaniyla basa cikmak zok daha zor.Kimseye zarari olmuyorsa kendi halinde iciyorsa ve ictigi seyden eminsen uzulme bence. Bir cok tatli arkadasimin esi var cok uzun zamandir iciyormus ama adamin kimseye zarari yok oyle kendi halinde evini hic ihmal etmez. Kimsede karismiyor ona artik.Ama sana karsi tutumu cok onemli seni kiriyorsa psikolojisi bozuluyorsa cok asiri harcamasi oluyorsa buna bir dur demelisin.Birde mumkunse o durumda arac kullanmasin. Buna dikkat et.

Zaten dikkatimi çeken ilk şey ellerimi öpmesi idi ve son günlerde bana karşı daha iyi davrandığını gördüm, hatta dedimki ona sen içkimi içtin hyr dedi ilk kez onu bana karşı bu kadar ilgili ve alakalı gördüm. o yüzdende çok şaşırdım, şiddet gösteren biri asla değildir. evliliğimdeki sorunlar geçmişe dayanan şeyler. Şu ara pek olumsuz birşeyde görmüyorum kendisinden biraz benden tırstı galiba :)) Çok saol ilgine ve alakana çok tşk ediyorum

Takip et esini sen nolur nolmaz. Hasta oluyor mu cepleri vs... yemesi icmesi uyku duzeni cok ipucu verir. Burdan haber ver bakalim neler olacak.Kotuye giderse kulagini cekiverirsin. Sonucta duygusal bagimliligi ve harcadigi bir para var ortada.Haberdar et cnm yaz buraya arada.

Uyusturucu uyusturucudur ve hic biri iyi olamaz. Esrari baside almak hata, esrar baslangictir, bir kere baslayan verdigi hosluktan dolayi tekrar kullanmak ister, devamli kullananlar tolerans kazanir ve bir sure sonra ictiklerinden ayni hazzi alamaz olurlar, sirada eroin vardir. Eroinin de ne oldugunu anlatmaya gerek yok herhalde. Opioid'ler doktor denetiminde kullanilir ve oyle iken hala bagimlilik yapabilirler ilerde. Onlar da sik kullanildiginda vucudun tolerans gelistirmesine sebep olur, doz arttirmayi gerektirir, olumler de zaten "altin vurus" dedikleri yuksek dozlardan dolayi gerceklesir. Uyusturucuyu masum gostermek bu kadar kolay olmamali. En masum olduguna inanilan Mariyuana bile yillardir serbest olsun mu olmasin mi tartismasini yasiyor, bu tartismanin esrar yanindan bile gecmez. Cunki esrar gecicidir, baslangictir, ona devam etmesi imkansizdir, anlamsizdir, bir sure sonra alan hic birsey anlamamaya baslar ve eroin pesinde dolanmaya baslar cunki. En rezil uyusturuculardan biri de Amphetamin denilen madde, agizda dis birakmaz, yaralar acar, yirmi yas ihtiyarlatir adami. Hic bir uyusturucu masum degildir.
Konu sahibine tavsiyem, esinle bu konuda yuzlesmesi ve tibbi yardim almaya ikna etmesidir.

Konu "Zararlı alışkanlıklar:Bağımlılık ve tiryakilik" başlığına taşınmıştır.

Hanımefendi siz eşimi resmen esrarcı ve eroinmancı yaptınız. Ben konumda eşim kolik demedimki ilk kez böyle birşey gördüğümü yazdım. Tıbbi terimlerle neyi anlatmaya çalışıyosunuz,
doktor musunuz onuda anlamış değilim. Moral mi vermeye çalışıyosunuz yada yardımcı olmayamı onuda çözmüş değilim.

merhaba yazma gereği duydum çünkü senin yaşadıklarının daha fazlasını ben yaşadım. 4 yıllık evliyim ilk3 yıl yanii normal evlilik hayatı ufak tefek atışmalarla geçen bi evliliğim vardı ama şu 1 sene ve şu an hayatımın en kötü günlerini yaşamaktayım. Benim eşimde senin anlattığın gibi ilk kullanmaya başladığı zamanlar hiç bi şekilde anlamamıştım olduğundan daha fazla ilgili bi insan haline geldi ben bu durumu kötüye yormadım evliliğimizin monotonlaşmasını istemediği için öyle davranmaya başladığını düşünmeye başlamıştım hatta işten eve gelip bana hizmet etmeye falan başlamıştı. esrarın kullanım şekli ve dozunu arttırmaya başladıkça ve bende bunu farketmeye başladıkça eve gelmemeler başladı mesela sabah 5-6 gibi eve gelmeye başladı yalan söylemeler çünkü bu maddeyi kullanlar zamanla aile kopuklukları yaşamaya başlar. çünkü sen onun tamamen ne kullandığını bildikten sonra ona baskı yapmaya başladığın an evden uzaklaşmaya başladığı an olacaktır. şu an boşanma aşamasında olan biri olarak sana tavsiyem eşini seviyorsan elinden geleni yap. ben çok geç farkettim ve benim yapacak bişeyim kalmamıştı. yani hatta esrar kullanan insanlara nasıl davranmak gerektiği konusunda bişey diyemiyorum ben çünkü iyi davrandım olmadı kavga ettim olmadı herşeyi denedim ama evliliğim gene bitti çok mücadele ettim bu yaşadıklarımı sana anlattım sadece tecrube olsun istedim..

ve davranışlarına uyku düzenine dikkat edin bunu kullananlarda, göz kırmızılıkları,göz bebeklerinde büyüme, agızda kuruma, davranışlarda farklılık, yalan söylemeler,umursamazlıklar, yalnış anlamayın ben kendi yaşadıklarımı anlattım size belki bi faydası olur sizin eşiniz esrarkeş yada uyuşturucu bağımlısı olduğundan anlatmadım. bu konuyu açmışssınz bende yardımcı olsun diye yazma gereği duydum ve ayrıca ilk başta bende senin gib cebinde bişey yakalamıştım. onun için bana önemsiz bişey olduğunu söylediğinde inanmıştım ama bu duruma gelebilecegimi aklıın ucundan bile geçirmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…