- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 373
evet birkaç arkadaşımdan da duydum onlarda denemişler. yakalansan bile suç yokmuş. ama neden ? o zaman marketlerde de satılsın herkes içsin. bunu bu ülkede nasıl rahatlıkla içebiliyor insanlar yada bahçelerinde yetiştiriyorlar anlamış değilim. niye düzgün adam akıllı şeyler ekilmiyor neden, nerde bize çevremize zarar verecek şeyler var onu yapıyoruz. çocuklarımıza gençlerimize neden kötü örnekler oluyoruz. bağımlılık yapar diye korkuyorum ne bileyim sonuçta para verip alıyordur kimse babasının hayrına vermiyordur. offfffffff
Arkadaşlar eşimin kullandığı o maddeden bir arkadaşım ver oğluma göstericem o bilir zamanında oda arkadaşlarıyla içmişti dedi verdim. evet tahmin ettiğim gibi madde oymuş, adını bile zikretmek dahi istemiyorum. Oğlu sonra demişki ver anne gece yatarken içeyim ziyan olmasın( henüz oğlu 21-22 yaşında. inanın o arkadaşıma bile şaşırdım, o kadar rahat anlatıyoki bu olayı. ben korkuyorum artık bu dünyadan. belki yaygınlaşmış olabilir ama ne bileyim gençlerimiz için çok üzülüyorum:18::18:
Canim uzulme kendisini takip et inan alkol icse onun etkiside bir o kadar kotu... ustelik bagimli olma durumuda var alkolde. Takip et eger cok SIK buluyorsan esinle konus sebeplerini sor...
canım geçmiş olsun. eşinin durumuna üzüldüm ama ben yazdıklarıdan senin daha zor durumda olduguun görüyorum. iş stresin cocugunun stresi eş stresi.. artık düşünmeyi bırak eşini ve kendine bir yol çiz. bak eşin seni düşünse bu şekilde davranmazdı. maalesef hayatta bazı insanların sorunu bu. bazıları cok bencil-kast ettiğim duygusal- bazıları ise bir o kadar cömert. bazısı kendisinden başka ghiç bir şeyi düşünmezken bazısı bütün herkes muttlu olsun ozaman benim hayatım zaten güsel olur diye düşünüyor. kısaca sana birazda kendini ve haytını düşünmeni tavsiye ediyorum..
Evet, bağımlılık yapmadığını ben de duydum. Hatta bir arkasımızin seker hastalığı vardı. İçtiğinde sekerinİn düştügünü söylüyordu.
Elbette icmesin, bebeğin ve sizin rızkınızı ona vermesin. Bir de bildigim bir şey var, huzurlu ve mutlu bir insan bu maddeyi kullanmaz demek ki kafasını bir sekilde dağıtmak istiyor esınız. Önce bunun sebebini öğrenmek lazım. Bir yerler tıkanmış olmalı.
Açık açık konus esinle canım. Cocuğuna gecmis olsun dileklerimi iletiyorum. Cocuğunla ilgili alternatif tip'tan yardım aldın mı?
O dedigin maddeyi benim esimde yillarca kullanmis.nisanliligimizin son yilinda baslamis.suan 6 yildir iciyor. Duydugumda bende cok buyuk hayal kirikligina ugradim ve isin kotusu tumsorunlarimizi buna bagliyor.icince hicbisey dusunmuyorsun ve cok uyuyorsin diyor.kotu yani dahacok bence onun anlattiklari dogruysa.daha omce konu acmistim burda ben.bagimlilik yapiyorcunku esim birakmaya calisiyorumdiyor.okadarda masumdegil bu madde insanin beyniyleoynuyor psikolojisini bozuyor ailesine mane
Vi yondezarar veriyor malesef...
bu maddenın Amsterdam,Amerika'da kullanmanın cok buyuk bır marıfetmıs gıbı anlatmayın bır de yaa.
evet o ulkeler de bu maddeyı kullanmmakta herkes ozgur hatta missplayfull arkadasımızın dedıgı gıbı ,
gayet normal bırseymiş gıbı karsılanılıyor.ama tv de de hep hollywood yıldızlarının madde bagımlıgından oldugunude
goruyoruz.basıte alınacak bır mevzu degıl kesınlıkle.
bugun bu tur madde kullanan yarın daha agırını da kullanmaya meyıllı olacaktır.
konu sahıbı ;Allah gercekten yardımcınız olsun .ne denılebılır kı bu durum karsısın da.
bellı kı bu olay dısında baska seyler de var ,Allah gercekten yardımcınız olsun .
ama yetıskınn bır ınsana sız ne yapabılırsınız kı.
bır arkadasımız ;''arkadas ortamından kopartın''demıs de ,bu mumkun bırsey degı kesınlıkle.
adam esının sozunu dınleyıp arkadas ortamından kopacak bırı olsa zaten ,
konu sahıbı bu kadar caresız olmazdı zaten.
Tşk ederim arkadaşım sen beni inan biraz olsun rahatlattın çok saol. Ama işte ben böyle şeyler ailemde ne duydum nede gördüğüm için (şiddet hariç tabi) kabul edemiyorum. insan hep evinde mutlu huzurlu olmayı hayal ediyor. Ama neler yaşarız onuda bilemiyorsun işte. Evlatlarımız hayırlı çıkar inşallah
Canim eger evine saygisi varsa evine bakiyorsa inan cekilmeyecek dert degil.Inan alkolik olani kumara aliskin olaniyla basa cikmak zok daha zor.Kimseye zarari olmuyorsa kendi halinde iciyorsa ve ictigi seyden eminsen uzulme bence. Bir cok tatli arkadasimin esi var cok uzun zamandir iciyormus ama adamin kimseye zarari yok oyle kendi halinde evini hic ihmal etmez. Kimsede karismiyor ona artik.Ama sana karsi tutumu cok onemli seni kiriyorsa psikolojisi bozuluyorsa cok asiri harcamasi oluyorsa buna bir dur demelisin.Birde mumkunse o durumda arac kullanmasin. Buna dikkat et.
Uyusturucu uyusturucudur ve hic biri iyi olamaz. Esrari baside almak hata, esrar baslangictir, bir kere baslayan verdigi hosluktan dolayi tekrar kullanmak ister, devamli kullananlar tolerans kazanir ve bir sure sonra ictiklerinden ayni hazzi alamaz olurlar, sirada eroin vardir. Eroinin de ne oldugunu anlatmaya gerek yok herhalde. Opioid'ler doktor denetiminde kullanilir ve oyle iken hala bagimlilik yapabilirler ilerde. Onlar da sik kullanildiginda vucudun tolerans gelistirmesine sebep olur, doz arttirmayi gerektirir, olumler de zaten "altin vurus" dedikleri yuksek dozlardan dolayi gerceklesir. Uyusturucuyu masum gostermek bu kadar kolay olmamali. En masum olduguna inanilan Mariyuana bile yillardir serbest olsun mu olmasin mi tartismasini yasiyor, bu tartismanin esrar yanindan bile gecmez. Cunki esrar gecicidir, baslangictir, ona devam etmesi imkansizdir, anlamsizdir, bir sure sonra alan hic birsey anlamamaya baslar ve eroin pesinde dolanmaya baslar cunki. En rezil uyusturuculardan biri de Amphetamin denilen madde, agizda dis birakmaz, yaralar acar, yirmi yas ihtiyarlatir adami. Hic bir uyusturucu masum degildir.
Konu sahibine tavsiyem, esinle bu konuda yuzlesmesi ve tibbi yardim almaya ikna etmesidir.
Zaten dikkatimi çeken ilk şey ellerimi öpmesi idi ve son günlerde bana karşı daha iyi davrandığını gördüm, hatta dedimki ona sen içkimi içtin hyr dedi ilk kez onu bana karşı bu kadar ilgili ve alakalı gördüm. o yüzdende çok şaşırdım, şiddet gösteren biri asla değildir. evliliğimdeki sorunlar geçmişe dayanan şeyler. Şu ara pek olumsuz birşeyde görmüyorum kendisinden biraz benden tırstı galiba :)) Çok saol ilgine ve alakana çok tşk ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?