• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bir tek hatası !!!

revulation

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2013
5
0
6
Ankara
SELAM HERKESE ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN BANA!
Beş yıllık evliyim 8 buçuk aylık bir kızım var.Beş yıl önce düğünüme iki hafta vardı.Eşim ile uzaktaydık ozaman ben bir şehirdeydim o başka şehirde.Nişanlılık döneminde onların evinde kalmam gerekti çünkü öğretmenim atanamamıştım.Ankarada eşimin ailesi ve orda bi kolejde iş buldum çalışmak zorundaydım kendi ailemin beni evlendirecek maddi durumu yoktu.Eşimin annesi ben daha onlarda kalmadan bana sormadan evimin halılarını almıştı ben bir şey demedim.Tamam dedim eşime.Sonra oraya kalmaya gittiğimde halıları gördüm çok kötü değillerdi zaten hayır desemde değişmezdi biliyirum.Neyse onların evinde kalırken başta bir sorun yoktu ama hazırlıklar başlayınca eşimin annesi sorun çıkarmaya başladı.Benim beğendiğim eşyaları değil kendi beğendiklerini aldırmak istiyordu her şeyin parasını eşimle ben verdik 5 kuruş çıkmadı ceplerinden.Ben çalışıyordum izin pek kullanamıyordum benim yerime gidip beğeniyorlardı bende beğenmediğimi söylüyordum eşime benide götürsünler diyordum.Kaynanam ben evin içindeyken arkamdan fısır fısır konuşuyordu söylediklerini duyuyordum.Eşime anlatıyordum olanları ama bana kızmıyordu anlatırken allah var şimdi orta yolu bulmaya çalışıordu.Neyse düğünüme 2 hafta var eşim tel açtı bana biz düğünüiptal ettik dedi.Nasıl ağlıyorum o anda beni dinle diyorum hayır dinlemek istemiyorum seni diyor sebep anne babasının beğendiği şeyleri beğenmemem ben yokken annesi ağlamış sızlamış beğenmiyorum die.Bende anneme babama gittim hemen ağlayarak eşim düğünü iptal etmek istiyor die.Babam aldı telefonu babama eşim beni sevdiğini söylemiş ağlayarak aama bu sebep yüzünden annesi üzülmüş her defasında babası üzülmüş sonra kaynananm çok kaprisli olduğumu söylemiş ben uyurken ses ve ışıktan uyuyamıyorum die evin içinde rahat gezemiyormuş...
Daha çoook yazacak şey varda özet geçiyorum neyse ayrılmadık yinede eşimle evlendik.Kızımız var şimdi dokuz aylık.Ama ben de bu durum ağırlık yapıyor her geçen gün arttığını hissediyorum bu ağırlığın.Neden ayrılmadım demiyorum kendime ama o zaman neden ders vermedim eşime diyorum.Eşimle beni hiç incitmedi bu olaydan sonra beni çok seviyor bundan eminim ama ben bu olay yüzünden zaman zaman öfkeleniyorum ona kızıyorum hep.En son dün yine bu olay yüzünden kızdım ona oda sen ne çözüm öneriyorsan kabul ederim diyor.Ben senin mutlu olmanı istiyorum diyor 5 yıldır seni mutlu göremiyorum diyor.Ayrılmak istemediğimden eminim ama ne yapmalıyım bu yükü nasıl hafifletmeliyim bilmiyorum.YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bence 5 yıldır unutamadıysanız biraz zor unutursunuz bu olayı.

geçmişi düşünmemekten başka çareniz yok , evlendikten sonra eşim hep mutlu olmam için çabaladı bi yanlışını görmedim diyorsun bu bence geçmişi düşünmemeye çalışman çin bir sebep,

peki evlendikten sonra kv sizden elini eteğin i çektimi sonrasında sorununuz olmadı mı

olayın üstünden 5 yıl geçmiş. hayatı kendinize zehir etmenize şimdi ne gerek var? ne güzel bir evlat sahibi olmuşsunuz. kendi kafanızda geçmişinizi dert edip kendinize dert çıkarmayın bence. geçmişi unutmasaydık bugün hangi birimiz mutlu olabilirdik ki? :71:

Kusura bakmayin ama bence siz dertsiz basiniza dert ariyorsunuz,o anki durum neydi ,esinize ne anlatildi siz bile bilmiyorsunuz ama belliki annesinin gazina gelmis ve o an yanlis bi cikista bulunmus .evlilik arifesinde bunu yasamayan cift yok gibi nerdeyse.Esiniz belliki hatasini anlamis ve sonuc olarak evlenmissiniz sizi sevdigini ve deger verdigini soyluyosunuz gecmisi gecmiste birakin ve bugune bakin.Allah esinizle size saglik huzur versin halida esyada alinir.(Bu arada evlilik alisverisi sirasinda özelikle erkek ailesinden oyle baskilar ve duygu sömürüleri oluyo ki koca adayida daha dun tanidigim insan benim annemi nasil uzer diye dusunup es olarak o secim yaptigi icin kendini annesine karsi suclu hissedip olayi geline baski yapip tehdit falan ederek yanlis sekilde cozmeye calisiyolar)Ama olanla olene care yok demisler .Olanlari unutup ,esinizi affetmeye calisin yaptigi iyi seyleri dusunun mesela :34:sevgiyle kalin

geçmişi geçmişte bırak canım aradan 5 yıl geçmiş eşinin bir yanlışı da olmamış beni hiç incitmedi diyorsun daha niye canını sıkıyorsun ki:19:
açıkcası çok zoruna gitdiyse o zaman tepki verecektin ayrılacaktın o zaman ayrılmadığına evlendiğine göre en güzeli geçmişi unut geleceğe bak
gerekirse psikolojik destek al ama evliliğini ve kendini yıpratma:31:

Yaşananlar hoş değilmiş, ama ben anlamadım bu yükten kurtulmak istiyorum derken, Hangi yük? :26:

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

O eşyaları kabul ettiniz mi değinmemişsiniz ama eşyaları değiştirin.
Olmaz mı?Belki bir nebze rahatlatır sizi.Hem eskimiştirde şimdi onlar.

Şimdi daha dikkatlice okudum aklıma başka bir fikir daha geldi.
Birgün hepiniz birlikte toplanın ve yüzleşin.Kayınvalidenize sorun niye böyle
yaptığını.Bu durumun sizde oluşturduğu travmayı da açıklamaya çalışın.
Belki bu yüzleşme sırasında duyacağınız bir "kusura bakma" sizi rahatlatabilir.

Kimi hatalar aradan yıllar geçse de unutulmazlar.

Unutulmama nedeni de pişmanlıktır bazen...

Neden içimdekileri söylemedim neden susup başımı eğdim neden kendimi savunmadım pişmanlığı.

Zamanı geri sarsaydık eğer herkes birşeyleri yaşanmamış ilan ederdi yada pişmanlıklarını düzeltirdi.

Ama yok öyle bir olay.Zaman asla geri gelmez.

Sen şuan düşünüyorsun düşünüyorsun eline ne geçiyor?

Ne geçecek biraz baş ağrısı varsa migren krizleri eşinle soğukluk ufak meseleleri dağ yapmak o bebeğin de ruh sağlığının
evdeki huzursuzlktan etkilenmesi bla bla bla....

Bu liste uzaar gider.Sonra en alakasız yerde sen zaten hep böyleydin eskiden de bunları yapmıştın diyerekten eski
defterler açılmaya başlanır.

Sonra gelsin büyük kavgalar gürültü patırtılar...

Şuan pişmansın lakin sende de vardı hata.

Önemli olan ders alman başa sarmaman plağı.

Şimdi o olaydan sonra sana ne yaraşırdı biliyor musun arkadaşım..Ayrı ev ayrı yuva ayrı bütçe...

Bunlara sahipsen ne mutlu sana.Ama beraber oturuyorsan vah sana ki ne vah.Hatandan pay almamış devam etmişsin.

Beş yıllık evliyim 8 buçuk aylık bir kızım var.Beş yıl önce düğünüme iki hafta vardı.Eşim ile uzaktaydık ozaman ben bir şehirdeydim o başka şehirde.Nişanlılık döneminde onların evinde kalmam gerekti çünkü öğretmenim atanamamıştım.Ankarada eşimin ailesi ve orda bi kolejde iş buldum çalışmak zorundaydım kendi ailemin beni evlendirecek maddi durumu yoktu.Eşimin annesi ben daha onlarda kalmadan bana sormadan evimin halılarını almıştı ben bir şey demedim.Tamam dedim eşime.Sonra oraya kalmaya gittiğimde halıları gördüm çok kötü değillerdi zaten hayır desemde değişmezdi biliyirum.Neyse onların evinde kalırken başta bir sorun yoktu ama hazırlıklar başlayınca eşimin annesi sorun çıkarmaya başladı.Benim beğendiğim eşyaları değil kendi beğendiklerini aldırmak istiyordu her şeyin parasını eşimle ben verdik 5 kuruş çıkmadı ceplerinden.Ben çalışıyordum izin pek kullanamıyordum benim yerime gidip beğeniyorlardı bende beğenmediğimi söylüyordum eşime benide götürsünler diyordum.Kaynanam ben evin içindeyken arkamdan fısır fısır konuşuyordu söylediklerini duyuyordum.Eşime anlatıyordum olanları ama bana kızmıyordu anlatırken allah var şimdi orta yolu bulmaya çalışıordu.Neyse düğünüme 2 hafta var eşim tel açtı bana biz düğünüiptal ettik dedi.Nasıl ağlıyorum o anda beni dinle diyorum hayır dinlemek istemiyorum seni diyor sebep anne babasının beğendiği şeyleri beğenmemem ben yokken annesi ağlamış sızlamış beğenmiyorum die.Bende anneme babama gittim hemen ağlayarak eşim düğünü iptal etmek istiyor die.Babam aldı telefonu babama eşim beni sevdiğini söylemiş ağlayarak aama bu sebep yüzünden annesi üzülmüş her defasında babası üzülmüş sonra kaynananm çok kaprisli olduğumu söylemiş ben uyurken ses ve ışıktan uyuyamıyorum die evin içinde rahat gezemiyormuş...
Daha çoook yazacak şey varda özet geçiyorum neyse ayrılmadık yinede eşimle evlendik.Kızımız var şimdi dokuz aylık.Ama ben de bu durum ağırlık yapıyor her geçen gün arttığını hissediyorum bu ağırlığın.Neden ayrılmadım demiyorum kendime ama o zaman neden ders vermedim eşime diyorum.Eşimle beni hiç incitmedi bu olaydan sonra beni çok seviyor bundan eminim ama ben bu olay yüzünden zaman zaman öfkeleniyorum ona kızıyorum hep.En son dün yine bu olay yüzünden kızdım ona oda sen ne çözüm öneriyorsan kabul ederim diyor.Ben senin mutlu olmanı istiyorum diyor 5 yıldır seni mutlu göremiyorum diyor.Ayrılmak istemediğimden eminim ama ne yapmalıyım bu yükü nasıl hafifletmeliyim bilmiyorum.YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eşinde ayıp etmiş gerçekten neyse. Şimdi arkadaşım bir iki yıllık evli olsan tmm diycem ama 5 yıl olmuş bu saatten sonra ancak kendini üzersin bende çok takıldım zamanında ne oldu biliyormusun haklıyken haksız muamelesi gördüm birde kimse geri adım atmadı.

Baktım olmuyor banane dedim ya bu arada kk' da sağolsun :) ben yoluma işime bakarım. Ne halleri varsa görsünler yaptıklarından kaynanam ve vakti zamanında ona çanak tuttuğu için eşim utansın.

Bence durumu lehine bile çevirebilirsin eşin zamanında üzdü seni eminim pişmanlığını yaşıyordur sevgi dolu ol iyi davran ama hata yaptımı dur de hemde hiç düşünmeden vaktinde üzdün bir daha üzme de. Bırak onlar sana gebe olsun onlar utansın.

Ama uzattıkça huzur vermiyor diye sana döner herkes dedim ya haksız muamelesi görürsün. Bunun için profesyonel bir destek almanı tavsiye ederim cnm 5 yıl uzun olmuş yaa bende obsesifim ama bana bile fazla geldi düşün yani :)

ben de çok şey yaşadım ama genelde şükrü seçtim.şükür ve dua ile ayakta kaldım.

bir de eşimi çok seviyordum.deli gibi aşıktım.onsuz bir hayat düşünecek durumda değildim.

eşini ailesi doldurmuş ve bir anlık bir hareketi olmuş.olay bence sadece bundan ibaret.

inşaallah hersey daha kolay olur senin için

sen kendine yedirememişsin durumu gururunun kırıldığını, eşinin ailesinin gözünde hep ayrılmak istenilen eş olarak göründüğünü düşünüyorsun bence bu sebepten kızıyorsun.
öbür tarafa sakla hakkını bence boşver salla gitsin eşinle aranıza bu tür şeylerin girmesine izin verme
bir gün mutlaka o günlerin hesabı sorulacak onlardan

bu olay yüzünden mi 5 yıldır mutsuzsunuz? kusura bakmayın sorununuzu küçümsemiyorum ama incir çekirdeğini doldurmaz arkadaşım bu olay.. neyin intikamını alacaksınız ki? insanlar sinirle kavga da eder, ayrılır da, barışır da.. bence uzatmayın artık, bakın ne güzel bir de bebeğiniz var..

zamanla geçecek canım şuan ki aklınla 5 yıl önceye gitseydinemin ol ki eşinle evlenmezdin yaş ilerledikçe insanların kişilkleri oturuyor ve şuana bunları hazmedemiyorsun kendine ve eşine kızıyorsun kusursuz evlilğin var ama bu seni tatmin etmiyor etmezde geçmiş aklında seni kemiriyor sorun yokken sorun yaratıyorsun ALLAH yardımcın olsun bu elinde değil biliyorum zamanla geçecektir emin ol kırmamaya çalış sakin ol aklını evladına ver belki bir yıl belki iki bilemem ama emin ol ki unutmasan da artık düşünmeyeceksin.

5 yil onceki durumu takip niye mutsuz oluyorsun sekerim, bence hic gerek yok. :30:

Ana odaklanin , esiniz ne guzel davraniyormus, cocugunuz da var, hayat ne guzel iste. Niye kendinize hayati zehir ediyorsunuz?

konu sahibi kusura bakmayında maden yazmışsınız bende yorum yapmak istedim, bence derdiniz yok kendinize dert arıyorsunuz

insanlar ne büyük dertler yaşıyorlar, insanın hiç sıkıntısı olmazsa da kendine sıkıntı edecek bişiler buluyor demekki

ne diyim allah size bu derdinizi unutturacak dert vermesin hayatta bundan büyük derdiniz olmaz inşallah

5 yıl önceki bir hikayeyi bugüne taşıyıp da kendinizi de eşinizi de yıpratmayın.. bir bebeğiniz dünyaya gelmiş, ne güzel bir çekirdek aile olmuşsunuz, bırakın geçmişe takılıp kalmayı. eğer eşinizden yana bir sıkıntı, önemli bir problem yoksa ne mutlu. ailesini zaten değiştiremeyeceğinize göre siz kendi yuvanızda mutlu olmaya bakın..:114:

Back