Eşimin benim hakkımda terapiste söyledikleri!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de şok oldum. Hayır öyle bir şey sezdiysen bile gel benim seansımda bana söyle. Neden gidip eşime söylüyorsun? Al bak neye sebep oldun. Ben böyle yaptığım için sorun yaşıyoruz, şimdi sen peşimden koş diye düşünüyor artık resmen.
Söyleyin terapiste duydum sizin dediğinizi siz onları dedikten sonra bizim aramiz daha da beter oldu diye. Sonra da yolları ayırın

severek yapmadığını iddia ediyor çünkü senden farklı biri olmanı istiyor
bu adamı dünyanın en iyisinden terapi de alsan değiştiremezsin
çünkü temelinde bi terslik var
olduğu gibi kabul edilmesi gereken bazı şeyler vardır
seni olduğun gibi kabullenmiyor .
ayrıca çok saygısız
mizaç, huy suy, karakter yapısı falan pek değişen şeyler olmadığı için öyle kabul edilmesi gerekir
mesela ağırbaşlı olan birini sonradan kıpır kıpır biri haline getiremezsin
çünkü onun mizacı odur, o öyledir. o kişi ağırbaşlı olduğu için o kişidir.
kıpır kıpır birini de sonradan ağırbaşlı yapamazsın çünkü o da onun mizacıdır

mesela ben bu sosyalleşme isteğini anlamadım senin haftada 7 gün değil de 3 gün sosyalleşiyor olmanın sizin ilişkinize ne gibi bi katkısı olur ?
kaldı ki 6 gün çalışan birinin 3 gün dışarı çıkması da aşırı çok bana göre

mesela neden senin inadına işine 20 dk geç kalmana sebep oldu ?
seven insan sevdiğini böyle zor durumda bırakır mı ?
20 dk gecikmenin çok ciddi sorun olabileceği iş yerleri var
bu adamın senin çalışmanla ilgili problemleri mi var ?
Evet çalışmamı istemiyor. Bana hep işe harcayacağın vakti hobilerine ayır diyor ama mal mülk sahibi insanlar değiliz. Eşim çok hayalperest ben de tam tersi aşırı realistim.

Evet 3 gün dışarıdayım en az ve inanın ben de bilmiyorum her gün dışarıda olsam bu bize ne kazandıracak. Anlayamıyorum.

Adam gaza getirmemis ki? Sizin sevildiginizi boyle anladiginizi soylemis. Bu da, esiniz kendisini degerli hissetsin istiyorsaniz boyle yapin demek. Esiniz de tam tersini yapmaya baslamis. Esinizin gecinesi yok. Terapisti suclamaya gerek yok.

Bi de hadi esiniz bagira bagira konustu da terapisti nasil duydunuz onu anlamadim. Resmen kapiyi dinlemissiniz 😅
Eşim bana duyurmak için yaptı, ben öyle düşünüyorum. Aynı evdeyiz görüntülü arama yapılırsa, ses de açıksa nasıl duyulmasın ki? Ben de duymayayım diye kapıyı kapatmadım orası doğru. O da kapatmadı ama. Ben kapatabilirsin dedim. Eşimin geçinmeye gönlü var bence, düzeltmeye çalışan hep o oldu nitekim. Sorun şu ki beni olduğum gibi kabul etmiyor, kendimden ödün vermemi istiyor.

Ama şimdi bi dakika. Eşiniz sürekli gönül almaya çalışan, partnerinin peşinde koşan taraf ise ortada sağlıksız bir durum var ve evet bence terapist bunu söylemeli. En azından ben bana söylemesini beklerdim.
Kendi açınızdan bakıyosunuz.
Ama bunu söylemesi iletişimimizi daha da berbat etti. Demek ki bunu söylemenin yolu bu değil. Sonuçlarını düşünecek kadar uzman değil demek ki.

Yazan oldu mu bilmiyorum yorumlari okumadım ama ayni kişiden hem çift hem de bireysel terapi almanız hata. Terapistin bunu size söylemesi gerekirdi. Tarafsız olamaz ki bu şekilde. Nitekim size zarar vermiş.
Ayrıca seans esnasında yalnız olmak da çok önemli bence. Belki de eşiniz özellikle size duyurmak için bunları söyledi.
Her yönüyle sağlıksız bir sistemde ilerliyor gibisiniz.
Bilmiyorum. Biz başta çift alacaktık, terapist bireysel de almalısınız. Sizi tanımam lazım dedi.
Ben de evden çıkabilirim dedim ama eşim istemedi.

Adam anlatmış rahatlamis. Kimbilir belki eşiniz sizin terapiste anlattiklarini duysa ya da kk hesabinizda yazdıklarını görse üzülürdü.
Ne yapsın, sevmiyormus o huylarinizi. Haklı ya da haksız, adam paylaşmak istemiş bir çözüm bulmak için. İnsanın kendini en çok açmasi gereken yerde kendi içini açtı diye adama kinlenmişsiniz.
O zaman anne sorunlarımızı da anlatmayalim meseala terapiste, sonuçta annelerimiz de gençti, cahildi, belki kötü evlilik içindeydi sinirini bizden çıkardı vs.. Temizlikçi çağırmadan önce evi temizleyen kadinlar gibi terapiste bir şeyleri anlatmadan önce kendi içimizde 'evet öyle ama işte o da çok çalışıyor' falan diye aklayalim 😅

Merhaba kızlar. O kadar sinirliyim ki dünden beri anlatamam. Eşimle birkaç problemimizden dolayı terapiye başlamıştık. Hem çift hem bireysel. Online alıyoruz. Dün akşam 21.30'da eşimin seansı vardı. Evden çıkabileceğimi söyledim rahat konuşması açısından ama gerek görmedi. Ben de o zaman odanın kapısını kapatabilirsin dedim, ben de tvyi açarım duymam seni dedim; o şekilde anlaştık. Seans başladı ama eşim sanki bana duyurmaya çalışır gibi yüksek sesle konuşuyordu. Ben de merakıma yenik düşüp duymamak için çaba sarf etmedim açıkçası. Evet ayıp ettim biliyorum ama onun da çabası yoktu duymayayım diye. Terapiste resmen beni şikayet ediyordu, şikayet ederken de ben eşimi kimseye kötülemem, sadece size anlatıyorum ki bana çözüm sunun vs. Sonuçta siz uzmansınız diyordu ama söyledikleri o kadar manasızdı ki. Söyledikleri şunlar;

1- 'Eşim gezmeyi sevmiyor' (O kadar geziyoruz ki, hafta sonu asla evde oturmayız ama asla. Hatta o kadar dışarıdayım ki arkadaş çevremde alay konusu oldu evde oturmuyorsun vs diye)
2-'Eşim girişken değil, soğuk bir insan'. (Mesafeliyim evet, eşimi memnun etmek için sahte mi davranmalıyım? Eşimin arkadaşları bana uygun değil, dolayısıyla onlarla görüşmek istemiyorum, buna sinirleniyor en çok. Ben daha çok çift olarak gezmeyi seviyorum.)
3-Dün 1 mayıs olduğu için evdeydim, eşim işe gitti. 1 mayıs gecesi eğlenmeye gittik, eve geldiğimizde saat 03.00 falandı. Ben de uyudum bütün gün, dinlendim. Çamaşırlar vs vardı katlanacak, onları toplamamıştım ev de bir tık dağınıktı. Her zaman evimin düzenine ve temizliğine dikkat ederim, sadece 1 gün kendime izin vermiştim :) Terapiste; 'Eve geldim, hiçbir yeri toplamamıştı. Ben evi temizler diye düşündüm, bütün gün uyumuş' dedi :)
4-'Eşim arkadaşlarıyla plan yapmıyor, istiyorum ki kendi çevresiyle de sosyalleşsin' (Yahu ben haftanın 6 günü çalışıyorum. Bütün arkadaşlarım da çalışıyor. 1 gün iznim var, seninle geçiriyorum. Sevinmen gerekmez mi? Ki fırsat buldukça arkadaşlarımla da plan yapıyorum. Konser, tiyatro vs sık sık giderim. )

Allah aşkına bunlar suç mu? Yoksa benim karakterim, yapım mı? Bunları nasıl değiştireyim, ben buyum! Beni ot gibi yaşıyorum gibi hissettirdi, yetersiz hissettirdi bu söyledikleri. O kadar sosyal bir insanım ki inanın evde durmuyorum, ona rağmen 'iş-ev-uyku üçgeninde yaşıyorsun' diyor. Napayım artık çadır mı kurayım dışarıya?

Terapist de eşime, Handeli'nin sevgi dili sizden ilgi görmek, sizin onun peşinden koşmanız dedi! Eşim bir konuda suçluysa peşimden koşar düzelmem için bu doğru ama hatasını bildiği için yapar bunu. Terapist böyle yönlendirince eşim sabah bana günaydın bile demedi :) Baktım resmen küsüz gibi. Dün akşam biraz tartıştık ama 1-2 cümleyle yani, onun için küsmüş gibiydi, normalde asla takılmayacağı şeyler. Terapist hata yaptı bence, yanlış yönlendirdi.

Son olarak biz işe beraber geliyoruz. Motorumuz var, aynı muhitte çalışıyoruz. Eşimin kendi işi, ben bir yerde çalışanım. Geç kalmam doğal olarak hoş karşılanmıyor ve ben de geç kalınca rahatsız hissediyorum. Yüz kere 8'de evden çıkmamız lazım dememe rağmen çıkamıyor. Sabah kalktı 8'e geliyor saat, duşa girdi :) 15 dk geç çıktık, trafik de yoğunlaştığı için 20 dk geç kaldım. Bilerek yaptığını düşünüyorum.

Nasıl bir yol izlemeliyim? Şu an konuşmuyoruz. İdare etmekten bıktım. En azından hatasını bilip özür dileyip yanaşırdı, şimdi terapist öyle söyleyince adam 180 derece döndü, beni peşinde koşturmak istiyor.
Bence kendinde yetersizlik olarak gördüğü şeyleri sizin için söyleyerek mahcupluğunu kapatmaya çalışıyor.adama fazla geliyorsun bence.

Adam anlatmış rahatlamis. Kimbilir belki eşiniz sizin terapiste anlattiklarini duysa ya da kk hesabinizda yazdıklarını görse üzülürdü.
Ne yapsın, sevmiyormus o huylarinizi. Haklı ya da haksız, adam paylaşmak istemiş bir çözüm bulmak için. İnsanın kendini en çok açmasi gereken yerde kendi içini açtı diye adama kinlenmişsiniz.
O zaman anne sorunlarımızı da anlatmayalim meseala terapiste, sonuçta annelerimiz de gençti, cahildi, belki kötü evlilik içindeydi gücünü bizden çıkardı vs.. Temizlikçi çağırmadan önce evi temizleyen kadinlar gibi terapiste bir şeyleri anlatmadan önce kendi içimizde 'evet öyle ama işte o da çok çalışıyor' falan diye aklayalim 😅
Kadın bir gün makine gibi bütün ev işlerini yapmadı diye şikayetler normal mi yani? Bu bir huy değil ki?

Cidden sizi görmeden eşinizin anlatmasına göre nasıl teşhis koyar ya? Psikoloğa da çok güvenmemek lazımmış demek ki. Her insan işini iyi yapamıyor işte.
her insan isini iyi yapacak diye bir sey yok. esinizin psikologu da isini iyi yapan biri degil gibi. esime "eger bir daha bana narsist dersen psikologunu arayip, uzaktan insanlara teshis mi koyuyorsunuz deyip agzima ne gelirse soylicem" diye tehdit ettim. bir daha demedi:)

Kadın bir gün makine gibi bütün ev işlerini yapmadı diye şikayetlere normal mi yani? Bu bir huy değil ki?
İyi de adam bunu düşünmüş ki söylemiş. Söylediyse demek ki adamın kafa yapısı "annem her şeyi yapardı, her şeye yeterdi. Ev işi kadının görevi" olan bir kafa. Evliliğinde problem yaşıyor ki terapist desteği istemiş. Belki de zaman içinde terapi ile vs eşinin kölesi olmadığını/ eş olduğunu anlayacak .
Bunu dile getirmeden / irili ufaklı problemleri dile getirmeden bu problemler nasıl cozulebilir??

İyi de adam bunu düşünmüş ki söylemiş. Söylediyse demek ki adamın kafa yapısı "annem her şeyi yapardı, her şeye yeterdi. Ev işi kadının görevi" olan bir kafa. Evliliğinde problem yaşıyor ki terapist desteği istemiş. Belki de zaman içinde terapi ile vs eşinin kölesi olmadığını/ eş olduğunu anlayacak .
Bunu dile getirmeden / irili ufaklı problemleri dile getirmeden bu problemler nasıl cozulebilir??
Ben de kafa yapısı sorunlu ya da ataerkil demek istedim işte.aynı şeyi söylüyoruz işte.

Bilmiyorum. Biz başta çift alacaktık, terapist bireysel de almalısınız. Sizi tanımam lazım dedi.
Ben de evden çıkabilirim dedim ama eşim istemedi.
Şöyle ki çift terapilerinde ilk seanlarda ayrı ayrı kişiler görülür. Sonra beraber devam edilir. Arada çok ihtiyaç olursa belki yine bireysel bi iki seans olabilir. Ama düzenli bireysel ve çift terapisi aynı kişiden alınmaz diye biliyorum ben.

Çok çok iyi bi terapist biliyorum aradan en az 1 yıl geçmeden aynı aileden kişileri bireysel seansa almıyor.
Eşinizin istememesinden ziyade terapistin bu konuda da iki tarafı uyarması gerekirdi.

O zaman anne sorunlarımızı da anlatmayalim meseala terapiste, sonuçta annelerimiz de gençti, cahildi, belki kötü evlilik içindeydi sinirini bizden çıkardı vs.. Temizlikçi çağırmadan önce evi temizleyen kadinlar gibi terapiste bir şeyleri anlatmadan önce kendi içimizde 'evet öyle ama işte o da çok çalışıyor' falan diye aklayalim 😅
Yanlış anladınız... Sorun eşimin içini dökmesi, beni şikayet etmesi değil ki. Şikayetçi olduğu konular benim kişiliğimle alakalı. Eşime yaptığım bir yanlış değil ki. Ben buyum, bunu bilerek evlendi benimle. Terapiste karım böyle böyle diye anlatınca bizim aramızdaki sorunlar çözülmeyecek. Ben ona bir hata yapsam, anlatır içini döker anlarım ama karım gezmeyi sevmiyor, hata mı suç mu? Terapist bu aşamada nasıl bir yardımda bulunabilir? Beni elimden tutup gezmelere mi götürecek. Artı olarak ben elimden geldiğince onun istediği gibi yaşamaya çalışıyorum ama artık kendimden vermek istemiyorum. Benim burada anlattıklarım, terapistime açtıklarım hep eşimin bana karşı yaptığı yanlışlar üzerine. Bunlara bir çözüm bulabilirim, akıl alabilirim insanlardan ve fayda da görebilirim ama onun benden şikayetçi olduğu şeyler benim karakterim, kişiliğim.

Ay böyle biriyle senelerce evli kalıp şikayet etmek ne alaka? Adam birden sihirli değnekle böyle olmamıştır. Madem bukadar kötü biri boşanın.
Hala size saygısı olmayan birini ısrarla hayatınızda tutup terapisti şikayet ediyorsunuz.
Terapist bir yere kadar yardımcı olur, onun derdi aldığı para seans.

Teşekkür ederim canım öncelikle, beni az çok bilen kişilerin yorum yapmasını istiyorum en çok. Evet doğru kişiyle evlilik yapmadım. Ben birkaç kere ciddi şekilde boşanmayı da dile getirdim ama asla kabul etmedi, ben de çabasını görmek istedim ve hep de çabalıyordu. Beni mutlu etmeye çalışıyordu ama o kadar zıt kişilikleriz ki bir noktada pürüz muhakkak çıkıyor. Eşimi sevmiyorum diyemiyorum, ne kadar kızgın ve kırgın olsam da seviyorum onu.

Ayrılık ve boşanma durumlarında iki tarafın mutabık olması gerekmez. Bir tarafın karar vermesi, ilişkinin sonlanması için yeterlidir.
Siz gerçekten ayrılmak istiyor musunuz? yoksa konfor alanınızdan çıkmak zor geldiği için bu bahanenin ardına mı sığınıyorsunuz?
Sorum çok sert geldi ise kusura bakmayın fakat sizi diğer problemlerinizden hatırlıyorum ve sizin sineye çektiğiniz şeyler pek yenilir yutulur cinsten değildi.

Ay böyle biriyle senelerce evli kalıp şikayet etmek ne alaka? Adam birden sihirli değnekle böyle olmamıştır. Madem bukadar kötü biri boşanın.
Hala size saygısı olmayan birini ısrarla hayatınızda tutup terapisti şikayet ediyorsunuz.
Terapist bir yere kadar yardımcı olur, onun derdi aldığı para seans.
Ayyy(!) Ben de bu yorumları anlamıyorum. Problem yaşadığımız ve çözemediğimiz için zaten bir uzmandan destek alıyoruz. Özel hayatımı yakın çevreme açabilen biri değilim. İnsanlardan fikir almak için bu platformu kullanıyoruz. Doğru ya da yanlış bir şeyler yapıyoruz ve göremediğimiz hatalarımızı görmemize yardımcı olacak, 3. gözlerden yorum alıyoruz.
Çift terapisi de çözüme ulaştırmazsa bizi zaten sonuç belli. Hiç çabalamadan, aaaa deyip kestirip atıp hemen evliliği bitireceksek emin olun dünyada evli insan kalmaz. Evet, neden hala evlisin diye düşünülmesi de normal bu arada ona da lafım yok. Yalnız evlilik böyle bir şey ne yazık ki. Çat diye kestirip atmak istemiyorsun. Hele de arada hala sevgi varsa. Bazen sevgi yetmiyor evet ama elimden geleni yaptım rahatlığına da erişmek lazım.

Terapist konusuna gelince de, terapistin yaptığı anormal geldi. Yine fikir almak için yazdım. Siz eğer bu tarz konulardan hoşlanmıyorsanız BDV konusundan acilen uzaklaşın zira çoğu konunun yanında benim konum çok masum :) Hayır ne bekliyorsunuz bu başlık altında ne kadar mutlu olduğumuzu mu yazalım?!

Ayyy(!) Ben de bu yorumları anlamıyorum. Problem yaşadığımız ve çözemediğimiz için zaten bir uzmandan destek alıyoruz. Özel hayatımı yakın çevreme açabilen biri değilim. İnsanlardan fikir almak için bu platformu kullanıyoruz. Doğru ya da yanlış bir şeyler yapıyoruz ve göremediğimiz hatalarımızı görmemize yardımcı olacak, 3. gözlerden yorum alıyoruz.
Çift terapisi de çözüme ulaştırmazsa bizi zaten sonuç belli. Hiç çabalamadan, aaaa deyip kestirip atıp hemen evliliği bitireceksek emin olun dünyada evli insan kalmaz. Evet, neden hala evlisin diye düşünülmesi de normal bu arada ona da lafım yok. Yalnız evlilik böyle bir şey ne yazık ki. Çat diye kestirip atmak istemiyorsun. Hele de arada hala sevgi varsa. Bazen sevgi yetmiyor evet ama elimden geleni yaptım rahatlığına da erişmek lazım.

Terapist konusuna gelince de, terapistin yaptığı anormal geldi. Yine fikir almak için yazdım. Siz eğer bu tarz konulardan hoşlanmıyorsanız BDV konusundan acilen uzaklaşın zira çoğu konunun yanında benim konum çok masum :) Hayır ne bekliyorsunuz bu başlık altında ne kadar mutlu olduğumuzu mu yazalım?!

Bu arada uzman varsa beni düzeltsin fakat şu anda siz destek almıyorsunuz.
Terapilerde ortak bir nokta vardır. Ortadaki kusurlu durumun düzelmesi için gerçekten ortada bir hata olduğunu bilen ama çıkar yol bulamayan birey, bir uzmanın görüşüne başvurur. Sizin eşiniz ise birşey düzeltmeye çalışmıyor; çünkü kendisinin kusurlu olduğunu düşünmüyor. o, sadece sizden dert yanarak kendini haklı çıkarmanın derdinde. bu şekilde hiçbir şey düzelmez.

Ayrılık ve boşanma durumlarında iki tarafın mutabık olması gerekmez. Bir tarafın karar vermesi, ilişkinin sonlanması için yeterlidir.
Siz gerçekten ayrılmak istiyor musunuz? yoksa konfor alanınızdan çıkmak zor geldiği için bu bahanenin ardına mı sığınıyorsunuz?
Sorum çok sert geldi ise kusura bakmayın fakat sizi diğer problemlerinizden hatırlıyorum ve sizin sineye çektiğiniz şeyler pek yenilir yutulur cinsten değildi.
Hayır üslubunuz çok kibar, sert gelmedi. Yani şöyle, eşimin boşanmak istememesi ve çabalaması elbette beni mutlu ediyor. Dediğim gibi bu iş olmuyor deme sebebim sevgisizlik değil, anlaşmamamız. Terapi fikriyle geldiğinde de hoşuma gitmişti ama şunu dürüstçe söylüyorum ki tamam hadi gel boşanalım dese bugün biter bu evlilik. Çünkü hem böyle şeyler yaşayıp üstüne de bitirmek istese artık uzatmanın hiçbir anlamı olmaz. Evet çabalaması hoşuma gidiyor.

bende tüm yorumları okuyamadım ama , aynı kişiden hem bireysel hem de çift terapisti almanın doğruluğundan emin olamadım ben
Bende eşimle çok başka sorunlar yaşadığım için bir konu açmıştım herkesin tek yazdığı şey boşan oldu.

Ben konuyu açtıktan sonra , herkes boşan yazmıştı bana , o akşam eşim gelip sen benden boşanmayı düşünüyorsun hissediyorum deyip , ne var ne yok konuştuk , resmen kızların buradaki yazdıkları adama enerji olarak gitmiş bi silkelendi :KK70:

Şimdi evet boşanmak ilişkiyi bitirmekte bir tercih ama zaten mevcut durumun düzelmesi için bir yol arayışında değil miyiz hepimiz ? Mevcutu düzeltmek daha makul bi çözüm , orta yolu bulmak

Bence siz terapisti bırakıp , o kadına ödediğiniz parayla daha kaliteli vakitler geçirip , daha detaylı konuşmanız lazım , birbirinizle kavga etmeden , olabildiğince dürüstçe

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X