Eşimin, beni yok sayması.

SamyeliDeniz

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2023
14
4
28
Merhaba arkadaşlar. 3 yıllık evliyim. Eşimde çocuktan sonra bariz değişimler başladı. Mesela; ailesi çocuğa benim istemediğim bir şey veriyor, vermeyin diyorum, o da inat gibi verin verin bir şey olmaz diyor. Sonra ona söyleyince de; verseler ne olur abartma vs diyor. Sürekli bu tarz konularda ailesinin yanında. Ailesinin gözüne girmek için her şeyi kabul ediyor, bu da benim sinirlerimi bozuyor. Aynı davranışı ben ona yapsam, beni yok saydın çiğnedin vs diye yüzüme bile bakmaz. Kızlar bana biraz taktik verin, ne yapmalıyım? Ailesi söz konusuysa akan sular duruyor. Ben ve evladım sanki yan roldeyiz onun hayatında.

Ailesinin gözüne girmek için her şeyi kabul ediyor,

Hayatta kendisini ailesinin uzantısı gören insandan yeni bir aile kurmasını bekleyemeyiz. Bu tipler için ailesi ne olursa olsun baş tacıdır, asla kötü davranış-söz düşünce olmaz aileleri için.

Otur konuş düzgün aile babası olup, aklını başına getirecekse getirsin. Yoksa şartlarını uygun hale getir, at bunu ailesinin kapısına.

Benim annem de çok aileci bir insan, artık yeni yeni evlatlarının, kardeşlerinden anasından babasından daha önemli olduğunu kavrıyor.

Merhaba arkadaşlar. 3 yıllık evliyim. Eşimde çocuktan sonra bariz değişimler başladı. Mesela; ailesi çocuğa benim istemediğim bir şey veriyor, vermeyin diyorum, o da inat gibi verin verin bir şey olmaz diyor. Sonra ona söyleyince de; verseler ne olur abartma vs diyor. Sürekli bu tarz konularda ailesinin yanında. Ailesinin gözüne girmek için her şeyi kabul ediyor, bu da benim sinirlerimi bozuyor. Aynı davranışı ben ona yapsam, beni yok saydın çiğnedin vs diye yüzüme bile bakmaz. Kızlar bana biraz taktik verin, ne yapmalıyım? Ailesi söz konusuysa akan sular duruyor. Ben ve evladım sanki yan roldeyiz onun hayatında.
Yapın aynı davranışı? Bakmasın yüzünüze kaç gün bakmayacak? İşi düşünce sırnaşmaya başlar zaten, aynı evin içinde kaç gün 5 karış surat görmeye tahammül edecek? Alışın şerbetlenin huzursuzluğa, yoksa sizi daha çok vururlar ordan.

Ben olsam anası babası tekrar bunu yaparken uçan adam Sabriye bağlarım, temiz bir cinnet geçiririm herkesin önünde vermeyin vermeyin diye öyle bir defalarca bağırır ordan oraya koşarım ki görürler o zaman 😂😂

umursamamazlık en büyük silahtır. Madem öyle yapıyor sizde onu önemsemeyin, umursamayın bişey mi verdiler oralı olmayın görmezden gelin siz böyle yapınca hemen olmasada bir zaman sonra ne oluyor bu kadına diye bir silkelenecektir.

Bence o verin bi şey olmaz dediğinde sen tek başına mı karar veriyorsun annesi benim vermek istemiyorum deyin. Ailesi sorunlu tipler değilse anlarlar ve tekrarlamazlar. Sorunlu tiplerse de zaten dişinizi gösterin. Ay en sinir olduğum şey ya. Ben annesiyim vermiyorum nokta!

Çok pimpirikli değilseniz cocugunuza istemedgnz birseyi verdiklerinde tepkinizi o an verin

Böyle bir durumda eşe net mesafe koyulmalı.
Aynı evin içinde mesafe olur mu demeyin, olur.
Küsmek ya da trip atmak şeklinde değil.
Net şekilde kısaca durumdan rahatsızlığınızı anlatın ve bir kez daha rahatsız olduğunuz bir şey yaparsa iletişimi kesin.

X