eşimin beni korumaması beni delirtiyor..

düzeltmeye çalışcam,karşıma alıp güzelce konuşcam,hala düzelmezse aileme gitmek istemezse ben de onun ailesine gitmycem,

Sen benim aileme gitmezsen bende senin ailene gitmem restini çekmek inanın çözüm değil, aksine işleri daha da zorlaştırır.

Sabredin, siz eşinizle aranızı iyi tutabildikçe tutun.Evde huzurunu artırın.Her zamankinden daha yoğun duygularla davranın. Zaten taşınacaksınızda.

Bu süreden sonra taşlar yer değiştirir..İşte o zaman ailenizle ilgili durumu açıkça söylersiniz.Kırgınlığınızı ifade ederek konuşursunuz.

Maddi yönden kendinizi çekip çevirebiliyormusunuz?yoksa eşinin ailesinden yardım kabul ediyormusunuz?bazı insanlar çocuklarına verdikleri parayı fitil fitil burnundan getirebiliyor....Bu kadar aşağılanmadan kurtulmak için eğer eşinle anlaşabiliyorsan sizi evden çıkarttıklarında arkanıza bile bakmayın....o ev için ödediğiniz parayıda unutun ya evliliğiniz yada ev...maalesef durum bu Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın...

Böyle şeyler okuyunca inanın ruhum daralıyor. Evlilikten korkuyorum. Geçen yıl evlenecektim aksilikler oldu bu seneye kaldı. İnşallah böyle şeyler yaşamam.

Taşınınca kurtulacağını zannetmiyorum. Eşinde bu eziklik varken asla senin tarafında olmayacak ve anlattığın karakterdeki insanlar seni uzaktan da rahatsız edecektir. Tek çözüm sert ve kararlı ol. Eşinin seni savunmasını bekleme sen kendini savun koru...

Allahım kimseye böyle dert sıkıntı vermesin. Seni de bir an önce kurtarsın ne diyim.

Klasik kaynana modeli .Bir insan bunu neden yaparki onları huzursuz edip eline ne geçer .Böyle insanlara çok sinir oluyor kendileri yetmez gibi bide diğerlerini kışkırtıyorlar.Canım baya sabretmişssin gerçekten maşallah sana ben düşünüyorumda yapamam gerçekten.Ailemenden yada ablamın dünürlerinden böyle bişi görmedik kendimde olursa baya koyar sanırım bana:) Kısa bir süre önce okulu yarıda bıraktım bazı sorunlarım yüüznden artık okumam diyordum ama çevremde evliliği çatırdayan aldatılan o kadar çok insann oldu ki bağımsızlığım olsun diye tekrar başladım okula..Bilmiyorum ekonomik bağımsızlığın var mı ama varsa çık git kocanla ayrı bir ev tut bir daha muhattap olma onlarla.Kocanda anlıyor ailesini ama annesi fenalık geçirip hastalanınca tekrar başa dönüyor bence

sizi tebrik ediyorum. cok kararlı davranmıssınız.Ben de aynısı yapardım. GMutlu sonla bitmis ama aksi ile bitseydi en azından onsuz ve huzurlu olacaktınız.
YAni bilöf yapmamıssınız. onemli olan bu blof yapmamak.... mutluluklar.

allah yardımcınız olsun
cahıl ınsanlarla basetmek cok zor ...
evden cıkın evet emeklerı arkanızda bırakmak zor olur ama esınızde bu suskunluk bu rahatlık varken sız sınır hastası olursunuz orada
bırakın has gelınlerıyle basbasa bakalım kım has mıs kım uveymıs !!!

Güzelim esın seni korumuyor ama farkında mısın bilmiyorum, sen de kendini korumuyorsun.

Birşey desem kötü gelin olucam demişsin ki zaten sustuğun halde o sıfatı almissin. Ay okurken resmen delirdim. Kavga et demiyorum ama cevaplarını güzel güzel veremedin mi hiç? Kocanda kusura bakma ama asırı pasif bir adam. Karı koca ezildikce ezilmişsiniz. Sen aileye kendini ezdirmekle kalmamışsin, kocan da aynı baskıyı sana uygulamış. Ailene gitmemek, gidince de surat asması ne demek? Sen onun ailesinin kaprisini cek, otur ağla, beyefendi surat assın.

Keske esın tanıdığım biri olsaydı da hakkından ben gelseydim.

Bu arada cok özür. Kendimi tutamadım.

evlendiğimde lise mezunuydum,çalışmıyorum,eşimin durumu gayet iyi (zaten tek dertleri biz okuttuk gelin harcıyo) ama evlenir evlenmez aklımı geç de olsa başıma alıp ben de okumaya karar verdim, bu sene iki yıllık üniversitemi dışardanda olsa bitiriyorum ve ardından kpss, memur olmak için elimden geleni yapıcam(kaynana kayınbaba,görümce,kayın.. okumamı çekememelerine,karışmalarına rağmen )eşim okul konusunda arkamdadır, en güzel özgürlük bi meslek sahibi olmak sanırım, ama bunları yapabilmek için düzgün,herşeyi takmayan bi kafa lazım,, ev bulup çıkana kadar sabretmekten başka çarem yok.. Allah büyük.. durumumu okuyup yorum yaptınız, beni rahatlattığınız için hepinize çok teşekkürler..

seninki koca değil aksesuar, çanta bile kolunda daha işlevseldir, Allah sana ve yavruna uzun ve güzel bi ömür versin canım

çok haklısınız benim en büyük hatam aslında eşim de olsa başkasının beni korumasını beklemek,ayol ben niye kendimi korumamışım? yorumlarınızdan sonra artık kendimi silkeliyorum ve ezilmemeye karar veriyorum

canım evin içini yaptırdık falan demişsin ama orada senin huzurun olmadıktan sonra neye yarar kiyerinde ben olsam yaptığım masrafı hiç düşünmem aksine ordan çıkacağım için sevinirim hatta mümkün olduğunca uzağa taşınırım.eşin zaten seni korumuyor sende sessiz kalıyorsun bu durumda en iyisi bu insanlarla araya mesafe koymakbir an önce uzaklaş kurtul canım

yazınızı ve butun yorumları okudum.
cok zor bir durum.
Ben esinizin kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum. en kolay cozumu 2 tarafada sessiz kalmakla saglamaya calısmıs.
Aile kulturleri sizinkilerle aynı degil o nedenle birbirinizi anlayamıyorsunuz. Ne siz onların istedigi gibi genis bir gelin olabilirsiniz ne de
onlar sizin istediginiz gibi yol yordam bilen terbiyeli edep sahibi insanlar olabilir.
Bence de esinizi karsınıza alıp konusun icinizi dokun nasıl olsa onları koruyacak durumda degil.
sizin artık bir aile oldugunuzu ve iki tarafın ailesinin onemli olmadıgını onceliginizin sizin yuvanız oldugunu belirtin.
birbirinize desdek olarak 2 tarafın olumsuzlukların ustesinden gelecgeinizi soyleyin ( sizin ailenizde sorun yok biliyorum ama neticede esnizin bir sıkıntısı var yersizde olsa)
Hemen kendinize bir ev bakın hatta 2 taraftanda mumkun oldugunca uzak olsun. 0 dan baslayın.
ve esinize ilke edindirin kayınvalideniz / kayınbabanınız sizin hakkınızda birsey derse sizi korumak zorunda olmadıgını ama onları da konusturmama hakkı oldugunu soyleyin .
yani desin ki "ben esime evde sizin hakkınızda bir kotu laf ettirmiyorum, karım benim namusum ailem cocuklarımın annesi sizde ona etmeyeceksiniz. Kim kotu laf ederse orada durmayacagım cıkıp gidecegim" boylece saygısızlık etmeden sizide korumaya gerek kalmadan birseyler kendiligind duzelecek. Birsey daha, cok kotu olamalarına sagmen onlarla gorusmek zorundasınız cunku eninde sonunda bir araya geliryosunuz. hafta 1 onlara haftada bir kendi ailenize esinizle birlikte gidersiniz. NEkadar adaletli davrasnırsanız ve esinizi bu adalete cekerseniz işler okadar size dogru donecek. zaten yeni gelin gelince onla ugrasırlar biraz siz rahat edersiniz.
umarım yuvanız dagılmadan huzurlu ve mutlu bir hayat yakalarsınız.
Birsey daha evet calısın, yarın kadınlar olarak basımıza neler gelecek bilmiyoruz... onemli bir guvence bizler icin.
Selamlar

eşiniz kabahatli olsa da onun huyunu değiştirmeniz çok zor mülaim bir insan demekki.Bu durumda iş size düşüyor sesini çıkaran siz olacaksınız ki eşiniz bu durumda sizden kuvvet alıp ailesine itiraz edebilsin.Evin durumu içinde hem üzüldüm hem de senin kurtuluşun olduğu için sevindim.Ne masraf yaptıysan al alabildiklerini giderken sök götür.Büyük konuşmayım ama para verdiğim o fayansları bile kırarken bütün stresimi atardım sanırım

Neden herşeyi eşinizden bekliyorsunuz???Siz söyleyin kayınvalidenize ben ödüyorum evin borçlarını neden çıkayım deyin..Tepkinizi koyun azıcık ya

Eşinizin bu kadar sessiz olmasaydı keşke.. Ya da o kadar sessizken sizi o binaya götümeseydi.. Geçmiş artık, neyse..

Ev için harcadığınız masrafı umarım verirler

Siz de fırsattan istifade başka yerde başbaşa bir düzen kurarsınız, maddi anlamda zorlansanız da manen çok rahatlarsınız diye düşünüyorum

Konu sahibi evden tasındı mı? Merak ettim ve ayrıca kac para harcarsam harcayım, o kadar baskı altındayken kacacak delik arardım bırakın tadilat parasını vs. Huzur olmadıktan sonra saray yavrusu olsa neye yarar?

baştan iyi niyetini,hoşgörünü belli ettiğin için böyle olmuş herşey..
kimseye yaranmaya çalışmamak gerek valla ya..o kadar nankör ki insanlar deveye diken yaranır misali...
ama çevremde duyuyorm evliliğin ilk yıllarında böyle sıkıntılar çekiyorlar..sonrasında seninde gözün açılacağı için,zaman geçtkçe daha güçlü hale geleceksn ve herşey yoluna girecektir eminim..
zorda olsa sabredebilme gücün olur umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…