Eşimin banka hesabında bir otele yapılmış 3 farklı güne ait ödeme gördüm..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Göstermez. Babanız araba anahtarını arayan ve muhtemelen çevrede bilinen biri olduğu için esnaf yardımcı olmuş.

Kamera görüntüleri yüzünden işlenen adli olaylar sebebiyle kimse öylece kamera kaydını açmaz. Kvkk sonrası o görüntülerin yasal olarak paylaşılması da suç zaten. Esnaf durduk yere niye başını belaya soksun ?
yalnız komiksiniz ha
ben diyorum gösterdi, tek 1 tane değil caddede kaydı olanların hepsi yardımcı oldu, birinde bulduk.

siz diyorsunuz göstermez.

Allah Allah yaşadığım şeyi de bilmiyorum demek ki, siz biliyorsunuz.

yok hiç alakamız olmayan bir yer
taziye için gittiğimiz bir evdi. babam düşürmüş, küçük kızın biri almış anahtarı evine götürmüş. esnaf kamera kaydını açmasa asla bulamayacakmışız yani. esnaf bizi değil ama neyse ki o kızın ailesini tanıyormuş aradı getirdiler.

esnafımız KVKK nedir bilmiyor çünkü, mesela ondan olabilir mi?
Muhtemelen taziye ziyareti ve babanızın yaşı size yardımcı olma isteği uyandırmış esnafta.

Küçük bir işletmeyse göstermeyi tercih edebilir. Ben yıllar önce bir sebepten ötürü rica etmiştim kameradan bakmıştık esnaf yardımcı olmuştu.
Yaşanan onlarca adli olaydan sonra kameraya bakmak isteyeni karakola yönlendiriyorlar artık.

yalnız komiksiniz ha
ben diyorum gösterdi, tek 1 tane değil caddede kaydı olanların hepsi yardımcı oldu, birinde bulduk.

Konu sahibinin olayında gösterebileceklerini söylediğiniz kısımla ilgili göstermeyeceklerini söylüyorum.

Karısını, kocasını veya takıntı yaptığı birini takip edip; kurmaca bir hikayeyle kamera görüntüsü peşine düşenler ve dedektifçilik oynamak isteyenler nedeniyle karakola yönlendiriyorlar insanları.

Öneriniz yasal açıdan suç.
tabikide suç bunlari mahkemelik olursa kullanamayacagini kullanirsa suc isleyeceginj bilmesi gerek zaten is mahkemelik olacaksa bunlara gerek yok ailesinden destek alabilir tabiki gercekleri ogrenmek icin fakat kendi aralarinda ne olursa olsun kotu veya iyi cozeceklerse yapip yapmamak kendisine kalir yap et emir kipi kullanmadim ben olsam bence dedim (yapilmamasi gereken kisimlari belirtirken) diger dediklerimde zaten herkes gibi normal seyler soyledim. Uyariniz icin tesekkur ederim o açıdan dusunmeden bian sinirlilikle kadin olarak oyle yazdim ama bundan sonra daha dikkatli olucam tekrar tesekkur ederim :)

Muhtemelen taziye ziyareti ve babanızın yaşı size yardımcı olma isteği uyandırmış esnafta.

Yaşanan onlarca adli olaydan sonra kameraya bakmak isteyeni karakola yönlendiriyorlar artık.
benim babam kendisi şehir mücavir alanına yakın ama yine de kırsal arazi sayılabilecek bir yerde bir işletmede (şantiye gibi düşünebiliriz) müdür
o bölgede hırsızlık oluyor jandarma bölgesi, işletmenin de kamerası var, köpek filan çalıyorlar mesela öyle aman aman maddi bir durum, gasp vs. yok ama babam mahkeme emri olmadan göstermiyor, neden çünkü resmi konu, çünkü komutana gel bak der komutan gayri resmi bilgi verir, babam uğraşır.

bizim durumumuzda biz zaten zabıtaya da polise de gittik. kimse yardım etmedi. oranın esnafı da polisin karakolun poposuna takmadığını "gidin anahtarın yenisini çıkartın sizinle mi uğraşacaz" dediklerini biliyordu, (çünkü polis her işte böyleymiş asla yardımcı olmuyormuş kimseye, kendi polisini bizden iyi biliyordu halk) neyse polis dışında kime rica etsek de yardım ettiler.
babamın yaşı var evet, ama benim bi yaşım yok sadece babam değil tüm caddeyi babam tek başına nasıl arasın?

Küçük bir işletmeyse göstermeyi tercih edebilir. Ben yıllar önce bir sebepten ötürü rica etmiştim kameradan bakmıştık esnaf yardımcı olmuştu.
En yakın tarih 29 Ocak'mış, üstünden geçmiş iki ay. Kayıtlar ne kadar süre saklı kalıyor ki? Çoğu yer en fazla bir ay tutuyor diye kalmış aklımda.

yalnız komiksiniz ha

Benim kardeşim de esnaf, böyle olaylarda kayıt polise verilir. Ama münferit durumda da kardeşim bakar sadece o an görünüyorsa kişiye o ana ait fotoğraf gösterebilir sadece. O da spesifik bir durum olursa. Yoksa her gelen göremez. Otelde de bunu yapamaz sanmiyorum. Ama bence otel eğer odaysa belki üç taksit yaptırmıştır 😅 ya da otel ödemesi değil, oranın adıyla çekilmiştir. Kocasi falsolu biriyse ayrı. Google in geçmiş gezileri gösterdiği kısım çok iyi.

benim babam kendisi şehir mücavir alanına yakın ama yine de kırsal arazi sayılabilecek bir yerde bir işletmede (şantiye gibi düşünebiliriz) müdür
o bölgede hırsızlık oluyor jandarma bölgesi, işletmenin de kamerası var, köpek filan çalıyorlar mesela öyle aman aman maddi bir durum, gasp vs. yok ama babam mahkeme emri olmadan göstermiyor, neden çünkü resmi konu, çünkü komutana gel bak der komutan gayri resmi bilgi verir, babam uğraşır.

bizim durumumuzda biz zaten zabıtaya da polise de gittik. kimse yardım etmedi. oranın esnafı da polisin karakolun poposuna takmadığını "gidin anahtarın yenisini çıkartın sizinle mi uğraşacaz" dediklerini biliyordu, (çünkü polis her işte böyleymiş asla yardımcı olmuyormuş kimseye, kendi polisini bizden iyi biliyordu halk) neyse polis dışında kime rica etsek de yardım ettiler.
babamın yaşı var evet, ama benim bi yaşım yok sadece babam değil tüm caddeyi babam tek başına nasıl arasın?
Sizin ordaki amacınız kameralarda birini görmek değil de sadece size ait anahtarı bulmak olduğu için halinizden anlayıp yardımcı olmuşlar.

Ben bu açıdan bakmak istemiyorum açıkçası böyle bir halt yediyse o düşünsün geçim derdini gitsin nerede oturuyorsa otursun öyle birşey yaptıysa.. şu anda çalışmıyorum iki yaşında bebeğim var diye ama öyle bir durumda çalışırım 200 250 bine yakın altınım var bir süre idare eder se çalışsam olmaz mı sizce.? Çalışan herkesin geliri olur diye düşünüyorum. İki kızım var sizce bu imkanlarla daha mı kötüye gider hayatım. İhanetin olduğu bir evlilik onlar için sağlıklı olmaz ki İnşallah ihanet değildir 😔
Şimdi gerçekçi olmak lazım. Eğer aldatma varsa bir boşanma durumunda eşiniz çok da geçimi düşünmez bence. Çünkü çoluk çocuk nasıl geçinecek düşünen adamlar zaten aldatmaz. Nafaka eşinizin geliri oranında bağlanır. Burada nafaka alan hanımlar miktarlar hakkında bilgi verirse kafanızda bir şey oluşur.

250.000 sizi ne kadar götürür, o arada iş bulabilir misiniz? Siz işteyken çocuklara göz kulak olacak yakınınız var mı bunları çok iyi düşünün. Boşarım, asarım keserim demek çok kolay. Ama hayatın gerçekleri var bir de.

Benim kardeşim de esnaf, böyle olaylarda kayıt polise verilir. Ama münferit durumda da kardeşim bakar sadece o an görünüyorsa kişiye o ana ait fotoğraf gösterebilir sadece. O da spesifik bir durum olursa. Yoksa her gelen göremez. Otelde de bunu yapamaz sanmiyorum. Ama bence otel eğer odaysa belki üç taksit yaptırmıştır 😅 ya da otel ödemesi değil, oranın adıyla çekilmiştir. Kocasi falsolu biriyse ayrı. Google in geçmiş gezileri gösterdiği kısım çok iyi.
yok öneriyi veren kişi zaten yakınlarda market filan varsa demişti hani girerken çıkarken yanında biri var mı onu görecek. (ayrı ayrı girdilerse yine yatıyor plan bu bakımdan :D)
ben de marketin "x tarihte kocamı arıycam" diye gelen kişiye bi kayıt vereceğini düşünmüyorum, zaten o kadar hard disk ayırıp o kadar sağlıklı kayıt tutan kaç yer olabilir.

biz tüm esnafla oturup kayıtlarını izlemedik tabii bi canım, zaten böyle bir vakit öyle bir insangücü yoktu ki.
caddede sırayla dükkanları gezdik rica ettik, kamerası olanlar hepsi kendi açtı izledi bu olay zaten 10-15 dakika içinde oldu (ama önce polise filan gittiğimiz için olayın üstünden 1 saatten fazla geçmişti tabi)
neyse bi bakar mısınız işte anahtar gibi bir şey düşürülmesi gözünüze ilişirse diye

gerçekten de bir tanesi yakalamış, kızın aldığını da görmüş o babamı cağırdı amca bi gel diye
babamla bakmışlar kayda, doğrudan videoya baktılar yani, babam evet benim demiş kızı da tanıyormuş o adam o aradı bekledik biraz zaten yakınmış evi kızın ailesi getirdi anahtarı

taksit olsa ekstrelerde 1/3. taksit filan diye gözüyor ama?
tam olarak ne yazıyor dökümde onu da bilmiyoruz sanırım hala.
otele gidip bi çay kahve içip hesapta nasıl görünüyor bakabilir konu sahibi, varsa çayı kahvesi tabi.

Aldatmış çok büyük ihtimal. Boşanacaksaniz yüzleşin boşanmayi göze alamiyorsaniz görmezden gelmek zorundasınız.

Yok, ben gençtim bana da güvenlikçi abi gösterdi. Niye bu kadar ısrar ettiniz ki? Almanya değil burası, insanlar sıkı sıkıya kurallara bağlı değil, işi değilse bu tür kurallar umrunda da değil.

Hanımlar çok üzgün ve kafam karışık fikir almak beklide sağlıklı düşünmeme mantıklı hareket etmeme sebep olur.
Bugün telefon faturasısını ödemem için eşim internet bankacılığına girdi zil çalınca bana bıraktı ödemeyi yaptıktan sonra dikatimi çeken 29 Ocak tarihinde bir otele 600 TL ödeme yapmış! !
Biraz aşağılara doğru indiğimde yaklaşık 15 20 gün önce, yine aynı otele 600 TL bir ödeme Aralık ayında 500 TL ödeme görünüyor sadece.
Oda desem otel fiyatlarından haberim yok ama okadar olacağını sanmıyorum başka ne için ödeme yapılabilir ki??
Otele gitsem bilgi alma şansım olur mu?
Bakıyordum daha kayınpederim aradı eşimi kliniğe gitmek için verdim telefonu çıkıp gitti götürmek için hiçbir şey soramadım.. serum takılmış kp onu bekliyorlar.
Şimdi sorsam inkar etse içim içimi yiyecek.. Neyin nesi olduğunu nasıl öğrenebilirim. Otel çalışanı herhangi bilgi verirmi.?
Telefonuna bakacağım başka birşey varmı diye hiç öyle birşey beklemediğim için bakmıyordum hiç. Kendinden emin bir şekilde faturayı ödemem için bana vermesi ne anlam veremedim. Otel olayı işin içine girince içim içimi kemiriyor. Son 2 yıldır mutsuz giden bir evliliğimiz var bide bana diyor çok stresli dönem geçiriyorum seni ihmal ettim düzeltmek istiyorum kendimi iyi bir aile terapisi araştır diyor. Keşke bakmasaydım diyorum... Bakmasaydım salak yerine konacaktım diyorum kafam çok karışık yardımcı olun lütfen. Şimdi ben ne yapacağım..😔
Aşkım kadınlar asla boşuna şüphelenmez

Bu küçük konaklama işletmeleri için geçerli değil yani pansiyonlarda falan evlilik cüzdanı olmadan konaklayabilirler ama otellerde yani büyük konaklama işletmelerinde cüzdanı şartı var
Evlilik cüzdanımın nerde olduğunu bile bilmiyorum evde bir yerlerdedir. Hayatımda hiç bir otel eşimle bana evlilik cüzdanı sormadı.

Hiçbir otelde evlilik cüzdanımız istenmedi, böyle bir kural mı varmış :KK64:
büyük konaklama işletmelerinde istenir yazmış arkadaş da öyle bir şey yok tabi asıl turizm ruhsatlı, büyük yerler istemez
ama küçük, turizm ruhsatı olmayan yerler bir de mesela kamu misafirhaneleri filan evli olmayan çiftleri almıyor. hatta manyak misafirhane öğretmenevi vs. müdürleri vardır bir odadan diğerine giden olduğunu görürsem kovarım filan diyen. :D

ha bir de büyük işletme de olsa, turizm ruhsatlı da olsa bazı muhafazakar yerlerdeki oteller de bekar çifti almıyorlar, bu kısım şehrine oteline göre keyfekeder bir şey esasen yasal değil. (mesela turizm bölgelerinde de bazı oteller erkek kotası uygulayabiliyor onun gibi)

bir de tabii ki kimse kimseden fiili olarak evlilik cüzdanı istemiyor canım
zaten kimlikte evli yazıyorsa, soyadından da belliyse ortada yani evlisiniz.

Şey dendi mi? Oteli arayıp saatlik kiralama yapılabiliyor mu sorsan?

Düzgün otellerin hiçbirinde saatlik konaklama hizmeti sunulmaz. Saatlik konaklama sunan bir otelin de oda ücretini kredi kartından çekeceğini sanmıyorum..
Sunuluyor, bu işler parayla. Zengin yapınca kaçamak, fakir yapınca fuhuş oluyor. Çok parası olan pahalı otele, az parası olan mahalle arası yıldızsız otele gider. Ben İstanbul'da Taksim'in göbeğinde 5 yıldızlı otelde resepsiyonist olarak çalıştım. İsmini vermeyeyim ama tam meydanda, hani altında meşhur cafesi olan otel. Arkadaş çevrem de aynı kalibrede otellerde çalışanlardı ve benim şaşkınlığıma şaşırırlardı, ilk kez mi gördün diye. Örnek vereyim, bir müşteri 13: 00 - 17:00 arası tutuyordu odayı. Uyanık bir de şirket adına yapardı rezervasyonu, oda herkes için tutulmuş olabilir yani. Günlük kullanım deniyor ama en fazla 6 saat kalabilir mesela.

Evet resepsiyonda kimlik verirdi ama sadece kendi adına form doldurur, oda kartını alır ve otelden giderdi. Daha sonra ya tek ya da arkadaşıyla gelir otoparktan girerdi. Biz kimle geldiğini hiç görmedik mesela. Ben bir keresinde ön büro müdürüne, beraber geldiği kişinin bilgisini de yazmak zorunda değil mi diye sormuştum. Hayır değil çünkü biz otelde geceleme yapanların kaydını tutuyoruz, misafirimle sohbet ettik veya iş görüşmesi yaptık diyebilir dedi. Oda ücreti 240€ idi ve adam saatli kullanım için 140€ öderdi. Şimdi baktım 6.000 TL. En elit en saraysı oteller var ya onlarda bile var bu sistem. Yüzlerce €,$ bazında hesap ödeyen ve sessiz sedasız işini görüp gidene kimse ilişmez.

Konu sahibi otele falan gitmeyin kimse size bilgi vermez. Hatta telefon aç fatura iste vs Yani adamların ekmek teknesi, niye düzeni bozsunlar? Avukat size yasal yolu gösterir ama ben sizde boşanma enerjisi alamadım. Kavga çıkarır ortalığı ayağa kaldırır sonra da bir şey olmamış gibi davranırım enerjisi aldım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X