Sunuluyor, bu işler parayla. Zengin yapınca kaçamak, fakir yapınca fuhuş oluyor. Çok parası olan pahalı otele, az parası olan mahalle arası yıldızsız otele gider. Ben İstanbul'da Taksim'in göbeğinde 5 yıldızlı otelde resepsiyonist olarak çalıştım. İsmini vermeyeyim ama tam meydanda, hani altında meşhur cafesi olan otel. Arkadaş çevrem de aynı kalibrede otellerde çalışanlardı ve benim şaşkınlığıma şaşırırlardı, ilk kez mi gördün diye. Örnek vereyim, bir müşteri 13: 00 - 17:00 arası tutuyordu odayı. Uyanık bir de şirket adına yapardı rezervasyonu, oda herkes için tutulmuş olabilir yani. Günlük kullanım deniyor ama en fazla 6 saat kalabilir mesela.
Evet resepsiyonda kimlik verirdi ama sadece kendi adına form doldurur, oda kartını alır ve otelden giderdi. Daha sonra ya tek ya da arkadaşıyla gelir otoparktan girerdi. Biz kimle geldiğini hiç görmedik mesela. Ben bir keresinde ön büro müdürüne, beraber geldiği kişinin bilgisini de yazmak zorunda değil mi diye sormuştum. Hayır değil çünkü biz otelde geceleme yapanların kaydını tutuyoruz, misafirimle sohbet ettik veya iş görüşmesi yaptık diyebilir dedi. Oda ücreti 240€ idi ve adam saatli kullanım için 140€ öderdi. Şimdi baktım 6.000 TL. En elit en saraysı oteller var ya onlarda bile var bu sistem. Yüzlerce €,$ bazında hesap ödeyen ve sessiz sedasız işini görüp gidene kimse ilişmez.
Konu sahibi otele falan gitmeyin kimse size bilgi vermez. Hatta telefon aç fatura iste vs Yani adamların ekmek teknesi, niye düzeni bozsunlar? Avukat size yasal yolu gösterir ama ben sizde boşanma enerjisi alamadım. Kavga çıkarır ortalığı ayağa kaldırır sonra da bir şey olmamış gibi davranırım enerjisi aldım.