Eşimin bana araba kullanmayı öğretmesi

Ya çok tatlısınız,çok güzel anlatmışsınız😅Tam beni yazmışsınız🤣Erkekler böyle,ne var bunda diyorlar.Daha yeni yeni öğrenmeye başlamışım.Adam bana hadi geri geri gitmeyi öğren diyor.Dedim yuh.Sonra geri geri gidiyorum.Arkadan araba geliyor.Dedim araba geliyor.Dedi gelecek tabi😬Bi de anlattım şimdi durumu.Geçen gün yine çalışıyoruz.Bizdeki araba büyük.Önümü göremiyorum.Dönerken kaldırıma çıkıyordum.Paşam şimdi diyor ki ben seni anladım.Koltuk aşağıda kalıyormuş.Yani kendisi yatarak kullandığı için..Benden de kör gözümle kullanmamı bekliyor😳Yani yalnız değilsiniz.Önerilere ben de açığım😅

Ay ne kadar tatlı, eşin sabırlıymış daha ne istiyorsun. Çok ponçik bir eş dememizi bekledin herhalde ve konuyu yarım yamalak okuyan hanımlardan da istediğiniz tepkiyi aldınız.

Ama şu cümle her şeyi siliyor atıyor. Sorun ben buradayım diyor. Birbiriniz üzerinden ego tatmini yapmaya devam.
Yahu araba surmek acemiler icin cok baska ben ilk zamanlarda ter icinde kalirdim bacaklarım titrerdi ve birisi korna calacak trafigi engellicem die korkardim konu sahibi sinirli cunku araba surmekten korkuyo kendine guveni henuz oturmamis eş insani ne yapsa simdi suclanir sakinse sakindi sinirliyse sinirliydi denilir gerät normal ego yarisi onu bilemem ama herkes gecti o yollardan bende bir abi varki offf kiz kardeşimi arabadan atacakti onu duyunca amann gene herife bağırıp çağırıyom abime onuda yapamazdim aglardim herhalde ahaha acemiler icin gercekten ilk 2 ay zor

"Kocadan hoca olmaz" diye çok bilindik bir söz vardır ve kesinlikle doğrudur.
Bana da eşim öğretti ama kendisinden hayatımın en büyük dırdırını o dönemde yemişimdir.
Kendine güven öncelikle, sürtmeden araba kullanmayı öğrenen yoktur. Buna eşinde dahil.
Allah büyük kaza bela vermesin, bir sürtmenin maddi kaybı çökertmez kimsenin bütçesini.
Sağı rahat göremiyorsan koltuğunu yüksek tut, şerit değiştirirken aynalarını kontrol et sinyalini ver, sokak çıkışlarında kontrolünü yapmadan çıkma. Korna çalanları duyma. Şehir içi hız sınırı 80 km'dir. Bu hızda giderken bile selektör yapan, korna çalan ayılar var malesef. Ben hiç oralı olmam, işine gelmiyorsa kendisi şerit değiştirsin diye düşünürüm.
Bir ehliyet kursundan direksiyon dersi al, bir/iki hafta sonra ana yollara bile çıkacak güveni yakalarsın.

Ya çok tatlısınız,çok güzel anlatmışsınız😅Tam beni yazmışsınız🤣Erkekler böyle,ne var bunda diyorlar.Daha yeni yeni öğrenmeye başlamışım.Adam bana hadi geri geri gitmeyi öğren diyor.Dedim yuh.Sonra geri geri gidiyorum.Arkadan araba geliyor.Dedim araba geliyor.Dedi gelecek tabi😬Bi de anlattım şimdi durumu.Geçen gün yine çalışıyoruz.Bizdeki araba büyük.Önümü göremiyorum.Dönerken kaldırıma çıkıyordum.Paşam şimdi diyor ki ben seni anladım.Koltuk aşağıda kalıyormuş.Yani kendisi yatarak kullandığı için..Benden de kör gözümle kullanmamı bekliyor😳Yani yalnız değilsiniz.Önerilere ben de açığım😅
Onerim surmeye baslamadan bir besmele cek koltugunu aynalarini ayarla sonra bas gaza trafik kurallarina uyduktqn sonra sorun yok ve ani freni cok çalışın hayat kurtarir 30 luk yolda ani fren yapin freni kökleyin bu size ani reaksiyon dersi olur ve asla direksiyonu baska yone cevirmeyin düz tutun daha kotu kazalar olabilir ve acemiler kucuk kazalar yapar korktuklari icin hiza dikkat ederler asil usta soforler basarlar tuhaf bir sekilde sollarlar ben tin tin tin gidiyorum valla beni sollayip el kol yapanida var ahahahah emannn yürrüüü diyor geciyorum onemli olqn diger trafik kullanicilarina sinirlenmemek

Bol bol pratik yacaksıniz bunun tek caresi bu.

Ayrica bana da esim ogretti. onlarda geriliyor sonucta acemi birinin arabasına binmek herkesi gerer.

Bu konuda fazla egolu geldiniz bana. yok emir kipiyle konustu yok bana sormadan freni cekti.

Bagirip haret etmedigi surece sorun yok size ögretmek istiyor sonucta.

Bu arada yalniz cıkmayida deneyin. esim bana 10 gun surdurdu bir pazar gunu is yerine git gel bi diye yalniz yolladı. pazar sabahıydi yollar bostu titreye titreye tek basima is yeri yolunu gidip dondüm.

Basta belli guzergahları calisin sonra tek basiniza calisin. bilmediğiniz panik olacginiz yollara girmeyin.

Yeri gelecek arabayıda surteceksiniz bunlar kucuk seyler yeterki cana zarar vermeyin. yavas ve dikkatli olursaniz cana zarar vermezsiniz.

Vazgecmeyin surdukce surdukce pratik kazanacaksınız.

sizinki en azından sakin. genede bağırıp çağırırlar, hakaret ederler, aşağılamaya kalkarlar. daha fazla strese sokmakla meşhurdur o baba ve kocalar :KK70:
neyse bu araba işinin sırrı şu, tek başınıza yollar sakinken çıkacaksınız. sabah çok erken saatte çıkın, akşamsa gece geç saatte çıkın. belli bir seviyeye gelene kadar cart diye kalabalığa girmek yerine sakin saatlerde çıkmak daha mantıklı, en azından etrafta az araç olur, alışırsınız.

.
Yahu araba surmek acemiler icin cok baska ben ilk zamanlarda ter icinde kalirdim bacaklarım titrerdi ve birisi korna calacak trafigi engellicem die korkardim konu sahibi sinirli cunku araba surmekten korkuyo kendine guveni henuz oturmamis eş insani ne yapsa simdi suclanir sakinse sakindi sinirliyse sinirliydi denilir gerät normal ego yarisi onu bilemem ama herkes gecti o yollardan bende bir abi varki offf kiz kardeşimi arabadan atacakti onu duyunca amann gene herife bağırıp çağırıyom abime onuda yapamazdim aglardim herhalde ahaha acemiler icin gercekten ilk 2 ay zor
Anormal iki örneği karşılaştırarak birini normalleştirmek mi?
Bu kişiler sizlerin hayatında var diye bu verilen tepkiler, işitilen sözler normal değil.

En iyi otomatik vites🤷🏼‍♀️ Rahat valla vites değiştirme derdi yok stop ettirme derdi yok çok şükür 😄 ama keşke sadece insanın derdi araba sürememek olsa ne mutlu bi dünya olur🤣🤣🤣

Bence hocayla anlaşın.Kocadan araba öğrenilmez.Ayrıca merak etmeyin pratik yaptıkça alışırsınız.Bende ilk kullndığımda el frenini indirmeyi unutuyordum gaza basıyordum araba neden gitmiyor diyordum😂😂😂.Kıssacası bol bol pratik ve tek başına bir yerlere gidip gelmek.

Bu kadar uzun yazmanıza gerek yok. Herkesin bildiği yazılı olmayan kural : baba ve kocayla araba öğrenilmez.
Kendiniz çıkacaksınız
Harika yorum. Babam yüzünden araba sürmekten nefret etmiştim yanlış sürdüm diye yolun ortasında kovup eve kendin git dedi. O derece erkeklerden asla asla asla öğrenilmez (baba ve koca)

Harika yorum. Babam yüzünden araba sürmekten nefret etmiştim yanlış sürdüm diye yolun ortasında kovup eve kendin git dedi. O derece erkeklerden asla asla asla öğrenilmez (baba ve koca)
Ha ha babanız öyle mi yaptı benim babam da direksiyonda aslan gibi kükrerdi aslan halt yemiş yanında :KK70:aman ne var bu kadar sinirlenecek bilmem sanki kendileri ana karnında öğrenmişler 😁

Sakın bırakmayın :) ben de ehliyetimi 18 olur olmaz alanlardanım, ama ilk 6 ayım inanılmaz stresli geçti. Defalarca yolda kaldım annemi aradım gel beni al ben gelemiyorum diye, korna çaldılar bağırdılar diye ağlaya ağlaya araba sürdün, elim ayağım titredi kullanırken. Kaç defa yok ben de kullanamıyorum, herkes de araba kullanacak diye bir şey yok ben de öğrenmeyeyim dedim. Ama babam ve sevgilim sağolsun öyle zorladılar ki beni kullanmaya 6 yıldır aktif olarak ve çok rahat kullanıyorum.
Şuan imkansız gelebilir belki, ama bir süre sonra siz de çok keyif alarak araba kullanacaksınız eminim. Pes etmeyin, biraz eşsiz denemeler yapın :)
Ben nasıl kullanıyorsam artık bana yolda yol verirlerdi hatırlayınca çok gülüyorum ya :KK70:

Eşin kızıyor sandım saydırmaya gelmiştim :KK70:
Benim de eşim çok sakindi. Onunla gitmem gereken yerlere gitmeyi öğrendim. Sonra farklı yollara girerek ilerlettim. 9 senedir kullanıyorum ama eşim arabadaysa çok heyecanlanıyorum. Yaptıklarımı sesli söylüyorum. Yalnız çıkmayı denesen belki daha rahat olursun.

Kornaya basanları umursama kurallara uyuyorsan. Arkadan kornaya basıyorlar diye aniden şerit değiştirme.
Hemen kornaya basıyorlar dat dat inip dövesim geliyor 😂😂

Ben esinizde sorun gormedim sadece ego yapmis beni gözlemlemedin mi diyerek ama onun haricinde saga dön vs gibi emir kipi normal bunu hoca da yapiyor aileden olunca insanin gicigina gidiyor :)
Ben de babamla binmek istemezdim sebebi de cok rahatken onun dk basi müdahale etmesi beni panikletirdi ki ehliyet alirken hic panik yapmadim hatta 2 gün özel ders aldigimda bile hoca takdir etmişti yani demem o ki, profesyonel birinden aynı laflari duymak o kadar koymaz.
Esinizin "direksiyon sende" demesi bile hosuma gitti acikcasi. Genelde fazla müdahale insanı sıkar. Bir de benim.de pratiğim az ama gerçekten direksiyona yakın sürmek hakimiyeti azaltıyor.
Bir kuzenim var kac senedir aktif arac kullanır, o da direksiyona yapışır hep aman kaza olursa modundadir, bana da şu duayi oku aman nazara gelme tarzi konusur.
Arac kullanirken rahat olmak, trafikte de krizleri yönetme açısından gerekli bir sey.

Ha ha babanız öyle mi yaptı benim babam da direksiyonda aslan gibi kükrerdi aslan halt yemiş yanında :KK70:aman ne var bu kadar sinirlenecek bilmem sanki kendileri ana karnında öğrenmişler 😁
Aynasını çarptım çizilmedi bile sadece kapandı dövecekti beni ödüm koptu maalesef :KK43: 😀

Araba kullanırken sakin olmanız, heyecanlanmamanız gerekiyo bu da sık sık araç kullanarak olabilecek bir şey. Ben bile iki gün araba kullanmayayım bir şeyler elimden kaçıyo. Ne kadar sakin olursaniz o kadar iyi oluyor hersey. Ben simdi o kadar dar yerlere giriyorum ki, basta ter icinde araba kullaniyodum stresten ve kendimi sıktığım için. Zamanla kullana kullana o korkular geciyor. Uzerine gitmeden olmiyor hicbir sey. Suan kurs alma imkaniniz varsa bence direksiyon egitimi alin, stres olmayin.

X