Merhaba hanımlar,
Akşam akşam içime dert oldu. Belki saçma bulacaksınız ama anlatıp rahatlayayım en azından...
Ehliyetim var 7 yıldır. Ama toplasanız kursta alınan dersler dahil 10 kere araba kullanmamışımdır. Babamın annemin ehliyeti yoktu. Arabamız da yoktu. Araba kullanan insan bile görmedim ki bir göz aşinalığı olsun... Bir de annem hep çarparsın, aman dikkat et bilmemne diye hep telkin ederdi. Zaten gerginim iyice gerilmeme sebep olurdu ki hala öyle.
Eşim de tam tersi... Anasının karnından araba ile doğanlardan. Hem çok iyi araba kullanır hem de zevk alır. Neyse ben de ihtiyaç olduğunu düşündüğüm için sonunda bir araç aldık. Temel hedefimiz de benim yurtdışı tayinime kadar bu işi çözmem.
Her şeyi beceren ben bu konuda yeteneksizim arkadaş! Farkında olduğum için de aşırı temkinliyim kimsenin canına malına zarar vermek istemiyorum.
Sürekli araba kullanmaktan kaçınıyorum neyse onu aştım. Bu arada zorda kalsam kullanabilecek kadar biliyorum. Bir şekilde parktan çıkarıyorum yolda gidebiliyorum falan. Pratiğim yok diyelim.
Şimdi eşim bana her akşam işten gelince 30 dk direksiyon çalışma şartı koydu. Beraber çıkıyoruz bana şurdan git şunu yap bunu yap diyor. Ve aşırı sakin. Ben ay ne yapıcam arkada da araba bekliyor diyorum adam kılını kıpırdatmıyor naparsan yap banane direksiyon sende diyor. Ama arkadaki adam kornaya basıyorrrrr
En büyük sorunum sağ ön ucu görememek. Göremeyince sürter mi falan diye emin olamıyorum. Önde de sensör müdür nedir o dit dit eden şeyden yok ne yazık ki. Bugün mesela bir yerden dönerken dikkatim dağıldı neredeyse sürtüyordum. Hiç uyarmadı bile çat çekti el frenini
uyarsana be adam! Sağ tarafı koparacaksın aşkım, sağ tarafa dikkat etmelisin diyor sakin sakin.
Muhtemelen ben haksızım ama gıcık oldum yine de
Öğretirken emir kipiyle konuşması falan hoşuma gitmedi, cart diye durma, sinyal ver, arkana yaslan vs vs. Ha bir de direksiyona fazla yaklaşıyormuşum. Ee öyle rahat ediyorum. Kendisi yatarak araba kullandığı için... Ben yatarak kullanmak istemiyorum. Temel şeyleri öğrendim de yatarak kullanması kaldı. Haksız mıyım?
Zaten korna çalanlar da hep erkek. Keyfimizden durduk sanki yolun ortasında. İşte bunlar hep eril şiddettt
Bir de eve geldik. Beni hiç mi gözlemlemedin kullanırken, hiç bilmiyorsun diyorr... Bak senn... Bence gayet de iyi kullandım. Parktan çıkardım, park ettim. Atik değilim sadece. O kadar. Ben de cevaben hayatta benden daha iyi yaptığın bir tane şey var o da araba kullanmak, onun üzerinden beni eziyorsun dedim. Gıcık oldum. Neymiş hararetimden camlar buğu yapmışşş
Hala daha dalga geçiyor.
Herkes anasının karnında öğrenmiyor ben de öğrenirim dimi hanımlar? Ağlayacağım vallahi. Hayatımda ilk kez başarısız oluyorum galiba ondan mı böyle içime oturdu bu mevzu? Ya da yeteneksiz olduğumu kabul edip bıraksam mı bir zarar ziyana sebep olmadan?
Her gece rüyamda direksiyonu toplayamadığımı görüyorum valla yaaa...